bence chelsea nın kullandığı 4-3-3 yani 4-1-2-2-1 taktiği bu anlatılanlara göre en mantıklısı olur..
rakibin beklerini engellemeye çalışırken göbeği de boş bırakmamak lazım o yüzden orta saha 2 kademeli: 2 mc 1 dm .. bence bu çok iyi gidebilir..
bence chelsea nın kullandığı 4-3-3 yani 4-1-2-2-1 taktiği bu anlatılanlara göre en mantıklısı olur..
rakibin beklerini engellemeye çalışırken göbeği de boş bırakmamak lazım o yüzden orta saha 2 kademeli: 2 mc 1 dm .. bence bu çok iyi gidebilir..
1 DM ile oynayinca bekler ile rakibin kanat oyunculari bas basa kaliyor ve ikili kapatma olmadigi icin, iyi orta yapan kanat oyunculari defansi zorluyor.
Bu nedenle 3 CM'li tertip bence daha yararli oluyor. En sagdaki CM beke yardima gittigi zaman diger iki CM de gobegi kapatiyor.
Bu durumda en zayif nokta ani bir sekilde kanat degistiren paslar.
ama kanatların atağa kalkması için rakibin de mc desteğine ihtiyacı vardır sen 1 dm kullanarak direkt rakibin mc sini iptal ediyorsun ayrıca 3 mc nin kanatlara pek yardımcı olabileceğini sanmıyorum çünkü çok fazla kenarda oynamayacaklar sadece rakip kanadının içeri açısını kapatmış oluyorsun yani yine yetenekli kanat oyuncuları kenardan defansı zorlayabilir..
Rakip MC'lerini engellemek icin ben MC'lerden ikisini (sag ve sol taraftakileri) oklarla ikili DM haline getiriyorum top rakipteyken. O ikisinden birisi rakip takimda eger AMC varsa musallat oluyor onaEger rakibin AMC'si yoksa, geriye cekmiyorum bile bu ikisini.
Baska bir dusunce de DM'nin oklarla ofansa gecince MC olarak katilmasini dusunebilirsin. Ancak bu durumda DM'ler yeterince hizli bir sekilde defansif gorevleri icin geri donmuyorlar.