Quote Originally Posted by jacke View Post
perpetua hocam ellerine sağlık çok teşekkür ederim gecenin bu saatinde açıklama gereği duyduğun için.aslında bu başlık bence tüm forum sitelerine göre çok önemli bi konuya değinilmiş..neden olarak şu çünkü yapay zekayı düşünürek hareket etmek ve bunu çözdükten sora maçları kazanabiliriz diye düşünüyorum..şmdi hocam bişeye dikkat ettim. 11 adam topun arkasına geçior? rehhagelde bu taktiiği uygulamıştı.biz nasıl 11 adaöla topun arksna geçicezki varmı böle bi mantalite veya şöle sorim yani bu FM2007 de gol yemeden 1-0 gibi az gol yatıp hiç yememek gibi bi taktik uygulamak söz konusu olurmu
Ben acikcasi Yapay Zeka'nin defansif stratejisini pek benimsemiyorum. Nedeni de 11 adamla defans yapmanin, gol yemeye davet oldugunu dusunuyorum.

Bizler yapaz zeka'nin gol yemedigini gordugumuzde, yapay zeka'nin defansini iyi diye algilayabiliriz, ancak bu iyilik bizlerin ofansif acidan bu defansi cozmeyi bilmedigimizi gosteriyor. Ancak bu tip bir taktige donerek, bu taktigi alt etmesini bilen yapay zeka'nin ekmegine tereyag surmus durumda kaliriz.

Benim dusunceme gore 3 oyuncu rakibin defansini her zaman oyalamalidir. Yani 3 oyuncu her zaman ofansif bolgelerde yer alip, rakibin ustume gelmesini engellemelidir. Bu 3 oyuncu eger ST, ST ve AMC olursa rakip sag ve sol beki ile gelip kanatlardan orta yaparak gol atma sansi bulur ve skoru korumaya calistigin anlarda bu tip organize ataklari yapmalari engelemek daha dogrudur. Bu acidan Chelsea'nin kullandigi 4-3-3 tipi bir taktikle, eger AMR ve AML oyuncularini ofansif bir mantalite ile oynatirsan rakibin beklerinin ataga katilmasi onlenir.

Rakibin kanat oyuncularinin kendi takimindaki bekler ile yanliz kalmamasini saglamak icin de oraya yardim edecek, alan daraltma talimati olan 3 MC'li (veya 2 DM ve 1 MC veya 2 MC ve 1 DM) dizilis kullanilabilir.

Kenarlarda tek basina kalan kanat oyunculari etkili orta yapamaz ve devamli orta sahanin gobegine dogru oynamak zorunda kalir. Bu da orta sahada kanada yardim etmeye girmemis iki MC'nin top kapip, hemen ileriye oynamasi icin buyuk bir firsattir.

Edit: Sadede gelmek gerekirse. Belirttigim sekilde ileride 3 oyuncu birakarak, rakibin kalecisi ile beraber 4 defans oyuncusunu geride tutmasina neden olursun. Bu demektir ki senin kalene ancak 6 oyuncu ile gelebilir rakip. Sen kalecinle beraber 8 kisilik defans kurdugun icin rakip bu defansi zorlayacaktir ancak bireysel hatalar olmadigi surece gol yeme ihtimali az olacaktir.