Originally Posted by
perpetua
Ellerine saglik..
Ancak diger konuda konustuklarimizi da goz onunde bulundurarak bu yaptigin calismanin daha iyi olmasi icin bazi seyleri goz onunde bulundurman gerektigini dusunuyorum..
Ornek 1:
Ibrahima Yattara
Ulke = Gine
CA = 150
Yattara yama'ya gore Dunyadaki en iyi Gine vatandasi olan futbolcu. One en fazla yaklasan Ibrahima Bangoura'nin CA 140.
2006'da Misir'da yapilan Afrika kupasinda Yattara kenarda beklerken oynayan Pascal Feindouno'nun CA is 136.
Ornek 2:
Samuel Johnson
Ulke = Gana
CA = 140
Johnson yazin Almanya'ya gitmezken, PSV'li ve CA'si 136 olan Eric Addo Dunya kupasinda yer buluoyor. Hatta G. Birlilginde oynayan ve CA'sini 112 olarak belirlenmis Draman Haminu da bu kadroda yer buluyor. Johnson daha cok defans oynuyor artik dersen, Samuel Kuffour CA=144, ve yine Dunya kupasi kadrosunda yer bulan Iliasu Shilla'nin CA 125.
Datanin icinde de bazi birbirini tutmayan seyler de var. Ornegin Orkun Usak'in CA ve Reputation Serkan Kirintili'dan daha yuksek. Yani Ankaragucu ve Milli Takim'a Orkun'un secilme ihtimali Serkan'dan daha yuksek olacaktir.
Turkiye vatandasi olan 9 adet 150 ve ustu CA sahibi oyuncu var (bunlardan 4 tanesi yurt disinda oynuyor, Hasan Sas'in veritabaninin orjinal halinde 150 oldugunu goz onunde tutarsak, yama ile 4 adet oyuncuye 150 ustu CA verilmis)
Cek Cumhuriyetinde toplam 8 oyuncunun 150 ve ustu CA'si var.
Sirbistan'da bu rakam 6 (Ilic Turkiye liginde oynadigi ve 150 ustu CA verildigi icin esasinda 5 olan bu rakami 6'ya cikartiyor)
Hirvatistan'da 5 oyuncu 150 ve ustu CA'ya sahip.
Isvec'de 4 oyuncu.
Isvicre'de 3 oyuncu.
Ukrayna'da 2 oyuncu.
Yunanistan'da 2 oyuncu.
Bana biraz fazla iyi oyunculara sahip olmus gibi geldi Turkiye.. (Biraz daha detayli bakarsak 31 adet oyuncunun Ca'si 140 ve ustu. Portekiz icin 33, Cek Cumhuriyeti icin bu rakam 20, Sirbistan icin 17 [Ilic dahil olmazsa 16], Isvec icin 12, Ukrayna icin 5, Yunanistan icin 11 ve Hirvatistan icin 15.)
Calismalarinin devamini diliyorum...