emegine saglık dostum
Forcimbom kardeş bende user data klasörü yok normal data klasörüne atınca da görmüyor taktiği çözümü var mıdır? teşekkürler
higuaini forvet sağdamı soldamı oynatıyorsun
ForCimbom Arkadasim hersey iyi hos da taktigide koyduk anlatimda forvet ler soyle boyle defans su komutu alicak demissin oyunu turkcelestirmisim senin komutlai uygulamak takima kullanmak icin oyunu bir ingilizce bir turkce yapiyorum turkcesini yazsanda bilen bilmeyen faydalansa.
Paylasim icin tesekkurler...
Taktiği Chelsea,Galatasaray ve Trabzonspor ile analiz ettim...
Ve 3 takımda da aynı sonuçlarla karşılaştım...Ayarları çok çelişen bir sistemin var ve başarıya ulaşman gerçekten şaşırtıcı...
1-)Closing Down ile temponun ters orantılı olması gerekir...Yani az kapanır ve hızlı tempoyla bol gollü maçlar yaşarsın ya da iyi kapanır düşük tempoda organize hücumlarla etkili sonuca gidersin...İkisi de doğru orantılı olursa facialara sebep olur
2)Creative Freedom'um tamamiyle full olması oyuncuların sahada kendi isteklerine göre davranmasını ve verdiğin komutlara uymamasına sebep olur bu da sen takımının mentalitesini defansif yap ofansif yap yine kendi bildiğini okuyacaklar demek...Burda yapılması gereken Creative Freedom'un little fakat bireysel ayarlarda forvet ortasaha oyuncularına much verebilirsin...
Yine de emeğine sağlık...
güze olmuş saol
1. si: closing down la tempo nun alakası yoktur. (sadece forvetler için vardır onu da açıklayacağım) neden:
closing down=pres yapma, oyuncuya pasma bunun için bunun bütünleri creative freedom dur(bireysel olarak) ayrıca hücum hattındaki oyuncularının creative freedom u yüksek olursa temposu düşük olmak zorundadır(çünkü yaratıcılık düşünmek ister düşünmek de zaman..) bundan dolayı tempo ile forvet oyuncularının closing down u eşit olmalıdır. bu taktikte olmayabilir ama v2 de taktiğin hiç kusuru kalmayacak merak etmeyin. valencia ile grup lideri olarak- 2 gol yedim 15-16 tane attım- 2. turda ajax-ı 1-2 ve 1-0 lık skorlarla eledim şimdi çeyrek finalde bremen ile eşleştim daha maç oynamadım.
2.si creative freedom eşit değildir oyuncu serbestliği; c.freedom eşittir yaratıcılık yani oyuncunun ne kadar "özel" yeteneklerini göstereceğini ayralar. umarım sorularına cevap verebilmişimdir, keyifli fm ler..
bi deniyim guzel taktige benziyor
guzel e benziyor denicem
valla helal
ben fenerde 3. sezonumda cl de yari finali zor gordum
bu arada transfer politikan harika
Bu taktik bi işe yaramıo..
(/s)
Henuz 2 macta denedim,kayserisporum Fenerbahceye 2 1 yenildim,uefa onelemesinde de 0 0 rovansinda villareali 3 0 yendim gruplara kaldim simdilik fena sayilmaz![]()
evet beyler valencia yı ispanyada liderliğe geçiren ve cl de çeyrek finale çıkaran V2 BETA'yı yayınlıyorum(ilk mesajımda da yazdım)
V2 BETAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!!
ben indirmiştim ve çok beğendim.sğlsın.
Taktiğini henüz denemedim, özür dilerim ama kafama bişey takıldı. Being update demişsin yanılmıyorsam ''being updated'' olması lazım passive kalıbında be+ V3 vardır update de doğal olarak updated olacak![]()
ben denedim fazla etki yaratmadı bende... az gol yiyorsun ama gene de etkili bi futbol oynamıyorsun... gene de paylaşım için sağol...
Closing Down kapanma demektir ve FM nin gerçekçiliğnde öte çıkarak sıkı kapanma yaparken çok yüksek tempoda oynayamazsın oyuncuların bu ikisini yaparken aşırı yorulurlar...Creative Freedom oyunun tıkandığı yerde oyuncuların bireysel yeteneklerini de sergileyip taktik dışı oyunda sergileyebilrler...Bu ne kadar fazla arttırırsan oyuncuların daha serbest davranır..Creative Freedom oyunun bireysel yeteneklerini sergilemesinin dışında serbest de davranabilmesidir..Bunu sadece ben demiyorum SI Games in yayınladığı FM Guide da aynı düşüncede...
closing down pres yapmak yaw alan daraltmak... sadece defansif bişey mi bu diyorsun şimdi ?
Defansif değil ofansif bir taktik...Closing down full olunca oyuncuların rakibin sahasında bile kapanarak pres yaparak oyunu kontrol eder ancak taktikteki iyileştirilmesi gereken özellik MC lerin defans orta saha köprüsünü daha iyi sağlaması gerektiği...İyi hücum edebiliyorsun oyuncuların iyiyse ancak iyi savunma yapamıyorsun..
closing down=pres, alan daraltma.. kapanma ve tempo ile hiçbir ilgisi yoktur.. ayrıca arkadaşlar artık v2 beta yı deneyebilirsinizz.. bu gerçekten çok etkili..
edit: kardeş eğer closing down kapanma olsaydı atıyorum mr ye closing down u full yaptın, adam tek başına kime karşı nasıl ne şekilde kapanacak?
Arkadaşım ligleri incele...İtalyan takımları closing down yüksektir ancak maçlar yüksek tempoyla mı geçer...Hayır..Alakası yoktur diye taktik hazırlarsan V10 bile çıkartırsın çok rahat...MR nin closing down özelliğini full yaptığın zaman o adam gidecek ve hücum pres yapacaktır ne demek istediğimi görmek istiyorsan bir maçını full seyret...Ayrıca alan daraltma ve kapanma yaklaşık aynı şeyler...
Kayserispor ile 20 mac sonunda tsl de 4. yum ama liderle 3 puan var yani fena sayilmaz..
Turkiye kupasinda yari final oynayacagim denizliyle yani finalde sayilirim..
Uefa da gruplardan 2. ciktim olimpiakos la eslestim ilk maci 2 1 kazandim..
Yani taktik baya isime yaradi.
Paylasan arkadasa tesekkurler.
kardeş ben taktiklerimi full maç seyrederek hazırlarım. senin dediğin kapanma ile benim dediğim alan daraltma(pres) aynıysa sorun yok fakat tempo ile bir ilgisi yoktur. çünkü closing down top rakipteyken yapılır yani defans yaparken. tempo topu aldıktan sonra karşı kaleye ne kadar öabuk gideceğinle ilgilidir. bu durumda top rakipteyken yapılan şeyle top sendeyken yapılan şeyin bir alakası olurmu?
İşte kendin aslında benim demek istediğimi söyledin...Top rakipteyken demek onların yarı sahasında da pres yapmak,alan daraltmak demektir...Tempoyla ikisini alaka kurmuyorum ayrı ama hem defansta closing down yüksek,hem hücumda tempo yüksek bu da eşittir çok iyi kondüsyon gerekliliği...Closing Down'u daha düşük tutup oyuncuların bireysellerinde yüksek tutmak kondüsyon açısından oyuncuların 90dk verimli olmasını sağlıyor...Ben ikisini birlikte değil ayrı ayrı inceleyip kondüsyon üzerinde bağlantı kuruyorum..
kardeş inan o kadar kondüsyon gerektirmiyor.. bua arada sen v2 beta ya baktınmı dostum? yorumlarını artık onun üstünde yapabilirsin.
süpersin kardeşşşş teşekkürlerr..
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=41038