Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon
91 ile 120 arası toplam 157 sonuç

Konu: Namağlup Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Tega-Geist Taktik Sizlerle..[Beıng Update]

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by Cahoo View Post
    yahu kardes galatasarayı şampiyon yapmak için sana bi tane kaliteli mc yetiyo eğer olamıyorsan bu senin taktiğinle alakalı kaldı ki transfersiz bile olabiliyorsun
    buyur? kardeş başlığı okumadın galiba. bu takım "NAMAĞLUP" ŞAMPİYONLAR LİGİNİ kazandı!!! lütfen atmasyon konuşmalar yapmayalım..

emegine saglık dostum

Forcimbom kardeş bende user data klasörü yok normal data klasörüne atınca da görmüyor taktiği çözümü var mıdır? teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by SaRPeR1903 View Post
    Forcimbom kardeş bende user data klasörü yok normal data klasörüne atınca da görmüyor taktiği çözümü var mıdır? teşekkürler
    kardeş yapman gereken tek şey taktiği buraya atmak:
    C:\Documents and Settings\"kullanıcı adın"\Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2007\tactics

higuaini forvet sağdamı soldamı oynatıyorsun

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    Gruplardan sonra hiç mağlubiyet almayarak Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğuna erişen Galatasaray'ın taktiği sizlerle..

Efsane..

Şampiyonlar Ligi'nde hiç beklenmedik bir şekilde şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Lig Şampiyonluğu ipini de göğüsledi..

Taktiğin Amacı

Taktikte, kanatlardan geçit vermeyen dar ve sağlam bir savunma ile orta sahada pas hatası yapmayan ve devamlı pozisyon yaratan 2 MC var.

Takım, hızlı oyun oynayarak rakibe defansı kurmasında yardımcı olmuyor, engel oluyor. Orta sahada baskılı ve dar futbol ile rakibin kanallarını tıkayıp, kanatlardaki defansif oyuncularla her türlü kanat organizasyonunu engelliyor. Ayrıca, 2 Mc'ye hold up ball vererek en isabetli pasları atmalarını ve atakları iyi yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Takım Komutları

Mantalite Atak, çünkü rakibi üstümüze çekmemeliyiz. Yoksa oyun yarı sahamıza yıkılır ve rakip sahada topa basamayız, pozisyon üretemeyiz. C.Freedom da much, bu oyunu daima açar yani tıkandığımızda oyuncular yaratıcılıklarını sergileyerek bizi sonuca götürür. Pas stili kesinlikle ve kesinlikle short çünkü direkt ve uzun toplar hep şişirmeye yol açar. Tempo da quick, az önce belirttiğim nedenlerden dolayı. Closing down Full olmalı bu gerçekten çok işe yarıyor. Width ortalarda bu da yayılışı dengede tutmak için. Time wasting often çünkü bu şekilde pas hatası yapılmaz. Defensive Line Geride gibi bu da yavaş defansların arkaya top sarkıtmaması için. Pas odağı evinizde mix olmalı çünkü her silahı değerlendirmek önemli sizin için. Tight marking açık çünkü rakip hiçbiryerde topla oynamamalı. Target man ve playmaker kullanırsak atak varyasyonlarımız yok olur, bunun için onlar açık değil. Kontra-atak her zaman açık, çünkü bu defansif oynamak anlamına gelmiyor, atak fırsatı bulduğumuzda hızlı oynamamızı sağlıyor.

Oyuncu komutları

DR/L: Çok defansif çünkü kanatlardan geçit vermemeliyiz

DC: Aynen FB ler gibi ancak forward runs, run with ball vs. rarely

MCler: Defansif ancak ileri koşuları often. Nedeni ise oyuna ve skora katkı yapmaları gerekmesi. Ayrıca hold up ball açık.

AMR/L(MR/L): Ofansif. Long shot mixed, gerisi often

AMC: Free role ve hold up ball açık. Cross dışındakiler often.

FC: Amc gibi ancak run with ball ve long shot mixed

Buyrun taktik burada:

Site Linki: http://www.turksportal.net/dosya/fm/28587/bilgi/
    (Adresten siteye giriş yapıp dosyayı indirebilirsiniz.)

1-2 tane ss:

Beyler biraz daha SS'e ne dersiniz?

İlk sezon gelenler:

İlk sezon gidenler:

2. Sezon gelenler:

2. Sezon gidenler:

Bu CL Finali:

Bu diziliş:

Bu Necati'nin Golden Boot 3.lüğü:

Bu da Higuain'in dehşet performansı:
    ForCimbom Arkadasim hersey iyi hos da taktigide koyduk anlatimda forvet ler soyle boyle defans su komutu alicak demissin oyunu turkcelestirmisim senin komutlai uygulamak takima kullanmak icin oyunu bir ingilizce bir turkce yapiyorum turkcesini yazsanda bilen bilmeyen faydalansa.
    Paylasim icin tesekkurler...

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by blueking View Post
    ForCimbom Arkadasim hersey iyi hos da taktigide koyduk anlatimda forvet ler soyle boyle defans su komutu alicak demissin oyunu turkcelestirmisim senin komutlai uygulamak takima kullanmak icin oyunu bir ingilizce bir turkce yapiyorum turkcesini yazsanda bilen bilmeyen faydalansa.
    Paylasim icin tesekkurler...
    tamam kardeş onu da halledicem şimdi..
    edit: halledildi.

8. Default

Taktiği Chelsea,Galatasaray ve Trabzonspor ile analiz ettim...

Ve 3 takımda da aynı sonuçlarla karşılaştım...Ayarları çok çelişen bir sistemin var ve başarıya ulaşman gerçekten şaşırtıcı...

1-)Closing Down ile temponun ters orantılı olması gerekir...Yani az kapanır ve hızlı tempoyla bol gollü maçlar yaşarsın ya da iyi kapanır düşük tempoda organize hücumlarla etkili sonuca gidersin...İkisi de doğru orantılı olursa facialara sebep olur

2)Creative Freedom'um tamamiyle full olması oyuncuların sahada kendi isteklerine göre davranmasını ve verdiğin komutlara uymamasına sebep olur bu da sen takımının mentalitesini defansif yap ofansif yap yine kendi bildiğini okuyacaklar demek...Burda yapılması gereken Creative Freedom'un little fakat bireysel ayarlarda forvet ortasaha oyuncularına much verebilirsin...

Yine de emeğine sağlık...

güze olmuş saol

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by kansuGS View Post
    Taktiği Chelsea,Galatasaray ve Trabzonspor ile analiz ettim...

Ve 3 takımda da aynı sonuçlarla karşılaştım...Ayarları çok çelişen bir sistemin var ve başarıya ulaşman gerçekten şaşırtıcı...

1-)Closing Down ile temponun ters orantılı olması gerekir...Yani az kapanır ve hızlı tempoyla bol gollü maçlar yaşarsın ya da iyi kapanır düşük tempoda organize hücumlarla etkili sonuca gidersin...İkisi de doğru orantılı olursa facialara sebep olur

2)Creative Freedom'um tamamiyle full olması oyuncuların sahada kendi isteklerine göre davranmasını ve verdiğin komutlara uymamasına sebep olur bu da sen takımının mentalitesini defansif yap ofansif yap yine kendi bildiğini okuyacaklar demek...Burda yapılması gereken Creative Freedom'un little fakat bireysel ayarlarda forvet ortasaha oyuncularına much verebilirsin...

Yine de emeğine sağlık...
    1. si: closing down la tempo nun alakası yoktur. (sadece forvetler için vardır onu da açıklayacağım) neden:
    closing down=pres yapma, oyuncuya pasma bunun için bunun bütünleri creative freedom dur(bireysel olarak) ayrıca hücum hattındaki oyuncularının creative freedom u yüksek olursa temposu düşük olmak zorundadır(çünkü yaratıcılık düşünmek ister düşünmek de zaman..) bundan dolayı tempo ile forvet oyuncularının closing down u eşit olmalıdır. bu taktikte olmayabilir ama v2 de taktiğin hiç kusuru kalmayacak merak etmeyin. valencia ile grup lideri olarak- 2 gol yedim 15-16 tane attım- 2. turda ajax-ı 1-2 ve 1-0 lık skorlarla eledim şimdi çeyrek finalde bremen ile eşleştim daha maç oynamadım.

2.si creative freedom eşit değildir oyuncu serbestliği; c.freedom eşittir yaratıcılık yani oyuncunun ne kadar "özel" yeteneklerini göstereceğini ayralar. umarım sorularına cevap verebilmişimdir, keyifli fm ler..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bi deniyim guzel taktige benziyor

guzel e benziyor denicem

valla helal
    ben fenerde 3. sezonumda cl de yari finali zor gordum
    bu arada transfer politikan harika

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Bu taktik bi işe yaramıo..
    (/s)

Henuz 2 macta denedim,kayserisporum Fenerbahceye 2 1 yenildim,uefa onelemesinde de 0 0 rovansinda villareali 3 0 yendim gruplara kaldim simdilik fena sayilmaz

Nesil
    2006
    Yer

evet beyler valencia yı ispanyada liderliğe geçiren ve cl de çeyrek finale çıkaran V2 BETA'yı yayınlıyorum(ilk mesajımda da yazdım)
    V2 BETAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben indirmiştim ve çok beğendim.sğlsın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Taktiğini henüz denemedim, özür dilerim ama kafama bişey takıldı. Being update demişsin yanılmıyorsam ''being updated'' olması lazım passive kalıbında be+ V3 vardır update de doğal olarak updated olacak

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Taktiğini henüz denemedim, özür dilerim ama kafama bişey takıldı. Being update demişsin yanılmıyorsam ''being updated'' olması lazım passive kalıbında be+ V3 vardır update de doğal olarak updated olacak
    ben genel anlamda olduğu için ole demiştim.. neyse artık v2 betayı deneyin ve farkı görün diyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Izmir

ben denedim fazla etki yaratmadı bende... az gol yiyorsun ama gene de etkili bi futbol oynamıyorsun... gene de paylaşım için sağol...

21. Default

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    1. si: closing down la tempo nun alakası yoktur. (sadece forvetler için vardır onu da açıklayacağım) neden:
    closing down=pres yapma, oyuncuya pasma bunun için bunun bütünleri creative freedom dur(bireysel olarak) ayrıca hücum hattındaki oyuncularının creative freedom u yüksek olursa temposu düşük olmak zorundadır(çünkü yaratıcılık düşünmek ister düşünmek de zaman..) bundan dolayı tempo ile forvet oyuncularının closing down u eşit olmalıdır. bu taktikte olmayabilir ama v2 de taktiğin hiç kusuru kalmayacak merak etmeyin. valencia ile grup lideri olarak- 2 gol yedim 15-16 tane attım- 2. turda ajax-ı 1-2 ve 1-0 lık skorlarla eledim şimdi çeyrek finalde bremen ile eşleştim daha maç oynamadım.

2.si creative freedom eşit değildir oyuncu serbestliği; c.freedom eşittir yaratıcılık yani oyuncunun ne kadar "özel" yeteneklerini göstereceğini ayralar. umarım sorularına cevap verebilmişimdir, keyifli fm ler..

Closing Down kapanma demektir ve FM nin gerçekçiliğnde öte çıkarak sıkı kapanma yaparken çok yüksek tempoda oynayamazsın oyuncuların bu ikisini yaparken aşırı yorulurlar...Creative Freedom oyunun tıkandığı yerde oyuncuların bireysel yeteneklerini de sergileyip taktik dışı oyunda sergileyebilrler...Bu ne kadar fazla arttırırsan oyuncuların daha serbest davranır..Creative Freedom oyunun bireysel yeteneklerini sergilemesinin dışında serbest de davranabilmesidir..Bunu sadece ben demiyorum SI Games in yayınladığı FM Guide da aynı düşüncede...

Nesil
    2007
    Yer
    Izmir

closing down pres yapmak yaw alan daraltmak... sadece defansif bişey mi bu diyorsun şimdi ?

23. Default

Defansif değil ofansif bir taktik...Closing down full olunca oyuncuların rakibin sahasında bile kapanarak pres yaparak oyunu kontrol eder ancak taktikteki iyileştirilmesi gereken özellik MC lerin defans orta saha köprüsünü daha iyi sağlaması gerektiği...İyi hücum edebiliyorsun oyuncuların iyiyse ancak iyi savunma yapamıyorsun..

Nesil
    2006
    Yer

closing down=pres, alan daraltma.. kapanma ve tempo ile hiçbir ilgisi yoktur.. ayrıca arkadaşlar artık v2 beta yı deneyebilirsinizz.. bu gerçekten çok etkili..

edit: kardeş eğer closing down kapanma olsaydı atıyorum mr ye closing down u full yaptın, adam tek başına kime karşı nasıl ne şekilde kapanacak?

25. Default

Arkadaşım ligleri incele...İtalyan takımları closing down yüksektir ancak maçlar yüksek tempoyla mı geçer...Hayır..Alakası yoktur diye taktik hazırlarsan V10 bile çıkartırsın çok rahat...MR nin closing down özelliğini full yaptığın zaman o adam gidecek ve hücum pres yapacaktır ne demek istediğimi görmek istiyorsan bir maçını full seyret...Ayrıca alan daraltma ve kapanma yaklaşık aynı şeyler...

Kayserispor ile 20 mac sonunda tsl de 4. yum ama liderle 3 puan var yani fena sayilmaz..
    Turkiye kupasinda yari final oynayacagim denizliyle yani finalde sayilirim..
    Uefa da gruplardan 2. ciktim olimpiakos la eslestim ilk maci 2 1 kazandim..
    Yani taktik baya isime yaradi.
    Paylasan arkadasa tesekkurler.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by kansuGS View Post
    Arkadaşım ligleri incele...İtalyan takımları closing down yüksektir ancak maçlar yüksek tempoyla mı geçer...Hayır..Alakası yoktur diye taktik hazırlarsan V10 bile çıkartırsın çok rahat...MR nin closing down özelliğini full yaptığın zaman o adam gidecek ve hücum pres yapacaktır ne demek istediğimi görmek istiyorsan bir maçını full seyret...Ayrıca alan daraltma ve kapanma yaklaşık aynı şeyler...
    kardeş ben taktiklerimi full maç seyrederek hazırlarım. senin dediğin kapanma ile benim dediğim alan daraltma(pres) aynıysa sorun yok fakat tempo ile bir ilgisi yoktur. çünkü closing down top rakipteyken yapılır yani defans yaparken. tempo topu aldıktan sonra karşı kaleye ne kadar öabuk gideceğinle ilgilidir. bu durumda top rakipteyken yapılan şeyle top sendeyken yapılan şeyin bir alakası olurmu?

28. Default

İşte kendin aslında benim demek istediğimi söyledin...Top rakipteyken demek onların yarı sahasında da pres yapmak,alan daraltmak demektir...Tempoyla ikisini alaka kurmuyorum ayrı ama hem defansta closing down yüksek,hem hücumda tempo yüksek bu da eşittir çok iyi kondüsyon gerekliliği...Closing Down'u daha düşük tutup oyuncuların bireysellerinde yüksek tutmak kondüsyon açısından oyuncuların 90dk verimli olmasını sağlıyor...Ben ikisini birlikte değil ayrı ayrı inceleyip kondüsyon üzerinde bağlantı kuruyorum..

Nesil
    2006
    Yer

kardeş inan o kadar kondüsyon gerektirmiyor.. bua arada sen v2 beta ya baktınmı dostum? yorumlarını artık onun üstünde yapabilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    ist/üsk

süpersin kardeşşşş teşekkürlerr..

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=41038

Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon

Mesaj Yetkileri