Sadece Ajax'lı hakem değil ki.
Dünyanın en zor liglerinde bile bunlar oluyoken Türkiye'de olmaması yanlış zaten. O yüzden bence boşuna tartışıyorsunuz.
O kadar mesaj atıldı şu konuya ama en iyi yorumu Coşkun kardeşim yaptı. Kutlarım seni Coşkuncum!
Maçın kahramanı hakemdi.Baki'nin kırmızı kart görmesi gerekirdi.Görmedi belliydi görmediği çünkü önünde futbolcu vardı.Bu yüzden vermedi.Fakat galiba yan hakem birşeyler söyledi.Artık pozisyon geçti diye mi ne birşey yapmadı.Bu pozisyondan sonra maçı katletti resmen.tüm hakimiyetini kaybetti maçta ki.Peşinden Lugano'nun adam öldürme amaçlı girmesini de haliyle sarı kartla geçiştirdi.direk kırmızılık pozisyondu.
Tigana bir an önce bu baki'den vazgeçmeli.Takımın başına zaten getirmediğini bırakmamış daha kötü duruma getirebilir.
Ben böyle gereksiz bir hakem görmedim.Maci direk etkiledi.Nedenlerini yukarda arkadaslar belirtmis.Mac cok sert gecti,daha baska oyuncular da maci tamamlayamazdi bence...Baki´nin durumu zaten olaganüstü durum,maci nasil tamamladi aklim almiyor...
Fb tribünleri inanilmaz küfürler yagdirdilar,bjk yönetimi sahadan cikti.Sahasi kapanmali fbnin.Bjknin sahasi küfür nedeniyle kapandi,fb ninki de kapanmali.
Zico mac sonunda döktürmüs yine,hep fbnin aleyhine isleniyormus hatalar falan.Insanlar gülüyor yahu bu yorumlara...Hersey ortada,apacik belli.Daha fazla yorum yapmaya gerek yok..!
Takımımı(FB) tebrik ediyorum.Baki'yi ve Selçuk Dereli'yi de kınıyorum...
Hakemler dikkatli olsa Baki'nin daha birçok maçta da kırmızı kart yemesi gerekiyordu yani takımı için adeta canlı bomba her an patlayabilir ama bir türlü patlatmıyorlar..!
Bende Lugano icin ayni seyleri düsünüyorum.Cogu macta kirmizi kart görmesi gerekirken sadece 2 kere kirmizi kart gördü sezon basindan beri,hakemler Lugano konusunda fazla tarafli.
Lugano bugün de direk kirmizi görebilirdi ama hakem 2.saridan atmayi yegledi.
Tamam hatırladım hatta Bobo'ya yapmıştı bence direkt kırmızı kart çok ağır olur ama kırmızıyı verse çokta itiraz etmem , o pozisyona gelmeden önce hakemin maçı çığırından çıkardığı gerçeğide var tabi.Bana göre maç içerisinde direkt kırmızı kart verilmesi gereken iki pozisyon vardı 1.si Baki'nin Tuncay'a salladğı tekme 2.si Uğur'un inanılmaz biçimde sıçrayarak Ali Tandoğan'ın ensesine tekme atması.Federasyon federasyon olsa Uğur'a maç özetlerinden ceza vermesi gerekir ama nerde hakem bile sadece faul veriyor...
Lig TV'nin vermediği öyle bir pozisyon varki arkadaşlar mustafa doğan bir korner pozisyonunda Tuncaya öyle hareketler yaptıki görsenin bu kadarına da pes derdiniz
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
yaw beyler nese maç oldu bitti herkes şunu kabul etsin hakem feci bi maç yönetti ve fb madur dururmda kaldı...
hakem öle mi maç yönetti ki alex tuncay tümer'in kaçırdığı %100 gol pozisyonlarını konuşamıyoruz veya kezman'ın 7 8 kere ofsayta kaldıığın konuşamıyourz..
atamayana atalar aynı senaryo hollandadaki AZ maçındada oldu 2-0'dan sonra 3 4 karşı karşı kaçırdık ve sonuç ne oldu son dk. golü ile tur elimizden gitti bjk maçıda aynısı değişen hiç bi şey yok
Tuncayın son vuruşları berbattı. Baki'yi çalımları ile haşat etti, Baki baktı durduramıyorum başladı faul yapmaya. Dereli de bir boks maçı hakemi edasıyla sadece izledi. Her ne kadar da Tuncay gol'ün asistini yapsa da diğer maçlardaki Tuncaydan vasattı.
Aurelio en beğendiğim futbolcuydu. Maçın kahramanı gene oydu.
Lugano - Edu Fenerbahçe'nin çok maçını izledim ama bu ikiliyi bu kadar uyumlu,güzel oynadığını ilk defa gördüm.
Tümer çok iyiydi. Attığı gol ile güzel oyununa +1 puan daha ekledi.
Deniz bu futbolcu hakkında yorum bile yapılmaz. Fenerbahçe sattığı an da kurban keseceğim.
Alex 2 3 kişiyi geçiyorsun kaleyi görüyorsun, kaleci üstüne geliyor onu da geçmeye çalışıyorsun. Halbuki vursan köşeye gol. Bu kadar da garantici olma. Alex böyle 3 pozisyon kaçırdı.
Önder gerek ileri gidiş gelişleri gerek bekteki görevini yapışı ile maçın gizli kahramanlarındandı.
Ümit ortaları gene isabetsizdi. Bekteki görevini iyi yaptı.
Kezman günün kötülerindendi. Son vuruşundan mı bahsedeyim, dribblinglerinden mi. Her şeyi ile berbattı. Bu adamı ilk defa böyle izliyorum.
Beşiktaş'a gelince Ibrahim Akın'in oynayacağını zannediyordum.
Delgado ve Ricardinho bu maç çok etkisizdi.
Nobre gol pozisyonu haricinde meydana çıkmadı.
Onlarda en iyi iş çıkaran Runje idi.
Mustafa Dogan berbattı.
Ibrahim Toraman 2 3 pozisyon harici iyi iş çıkardı.
Selçuk Dereliye yüklenmeyeceğim. Sonuçta ahlansakta vahlansakta kupa gitti. Artık lig'e bakmalıyız.
Tebrikler Beşiktaş
Bu sezon Selcuk Dereli'nin yonettigi iki mac hatirliyorum.
Ilki Galatasaray-Trabzonspor. Macin basindan itibaren maca asilan, hak eden Trabzonspor'du. Galatasaray kesinlikle kaybetmeyi hak etti. Ancak Selcuk Dereli, Trabzonspor'un amansiz sertligine o kadar izin verdi ki, macin ikinci yarisinda formasi cekilmekten artik yirtilan Hakan Sukur lehine degil sari kart vermek, bir faul calmayi bile fazla gordu.
Ikinci mac Fenerbahce-Galatasaray. Macta Fenerbahce daha iyi oynadi, iki hakli gol buldu sonra geriye cekildi. Galatasaray gol bulup, durumu 2-1 yaptiktan sonra, Selcuk Dereli verdigi kararlarla degil de vermedikleri ile yine gundem yaratti. Son dakikalarda Onder'in elle oynamasini gormezlikten geldi, penalti calmadi. Bu karar belki de Besiktas ile Fenerbahce'nin arasindaki puan farkinin 2, Galatasaray ile Fenerbahce arasinda farkin 5 puan olmasini saglayacakti.
Kim bilir benim izlemedigim ve yaptigi baska ne hatalar var bu sezon. Kim bilir bu puan tablosunun ne kadari Selcuk Dereli'ye ait. Ama ne yazik ki her zamanki gibi cani yanan konusuyor, cani yanmayandan pek cit yok. Ama bir gercek var ki, bugun cani yanmayanin, yarin cani yanabiliyor...
bjkye tebrikler fenerin yine kupa hayali bi başka bahara kaldı
selcuk dereli bu sezon fenerbahce- galatasaray macini katletti dunku mactadada fenerbahce- besiktas macini katletti
Yazıklar olsun hakeme.Bu yıl hakemler yüzünden emekelrimiz çalındı.Dünkü maçta 4 tane net kırmızı kart ve bir tane de %100 penaltı vermeyen selçuk dereli artık hakemlik yapmasın.
Derbi biter bitmez Saraçoğlu'nda ortalık karıştı.İşte ayrıntılar...
F.Bahçe-Beşiktaş maçında Beşiktaş'ta büyük sevinç, Fenerbahçe'de ise üzüntü ve karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli'ye karşı öfke vardı. Beşiktaşlı futbolcular, tur atlamanın sevincini taraftarlarıyla paylaştılar.
Beşiktaşlı yöneticiler, karşılaşmanın uzatmalardaki devre arasında protokol tribününü terkederek, maçın sonunu VIP salonundaki televizyondan izledi. Başkan Demirören ve yöneticilerin, Beşiktaş'ın beraberlik golünden sonra Fenerbahçeli taraftarların küfürlerine tepki olarak, uzatmaların devre arasında protesto amacıyla tribünü terkedip, maçı salonda bitirdikleri öğrenildi.
SON ANLAR GERGİN GEÇTİ
Karşılaşmanın son anları oldukça gergin geçti. Lugano'nun kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından saha karıştı. İki takım oyuncuları arasında gerginleşen ortam, hakemin bitiş düdüğüyle de sürdü.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte, Fenerbahçe formalı bir taraftar saha içine girerek, hakem Selçuk Dereli'nin yanına kadar geldi. Dereli'nin formasından tuttuğu gözlenen taraftar, güvenlik güçlerince etkisiz duruma getirildi. Bu arada maçın hakemleri ve Beşiktaşlı futbolcular, polislerin kalkanlarıyla oluşturduğu güvenlik çemberinde soyunma odasına gidebildi.
TÜMER ve NOBRE'DEN ESKİ TAKIMLARINA GOL
Derbi maçta Beşiktaşlı Mert Nobre ile Fenerbahçeli Tümer Metin, eski takımlarına karşı oynadıkları 3. maçta ilk gollerini attılar. Fenerbahçe, Tümer'in 56. dakikada attığı golle öne geçerken, Beşiktaş da Nobre'nin uzatmalarda 102. dakikadaki golüyle eşitliği sağladı. Bu arada Tümer, Beşiktaş'a karşı oynadığı 3. maçta da sarı kart gördü.
UZATMALARDA 3. KEZ BEŞİKTAŞ GÜLDÜ
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Türkiye Kupası maçlarında sonuç 3. kez uzatmalarda alınırken, hepsinde de Beşiktaş turu geçen taraf oldu. 1983-84 sezonunda yarı finalin ilk maçı 0-0, rövanşı ise 2-2 bitince, o zamanki statü gereğince uzatmalara gidilmiş ve uzatma bölümünde 2 gol bulan Beşiktaş, 4-2'lik skorla turu geçmişti. Geçen sezon ise final maçında normal süre 2-2 bitmiş, uzatmada, bugünkü maçta Beşiktaş'a gol atan Tümer'in golüyle, Beşiktaş 3-2 galip gelip, kupayı kazanmıştı.
BEŞİKTAŞ'IN 400. GOLÜ NOBRE'DEN
Beşiktaşlı Nobre, derbide attığı golle Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş'ın 400. golüne imza koyan futbolcu oldu. Beşiktaş, 83 yıllık ezeli rekabette, daha önce yapılan 315 maçta toplam 399 gol atmıştı.
FENERBAHÇE, 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Beşiktaş, ezeli rakibine karşı 5 maçtır yenilmiyor. Fenerbahçe, 18 Eylül 2005'te BJK İnönü Stadı'nda 2-1 yendiği rakibi karşısında, daha sonra yaptığı 5 maçta 2 kez yenildi, 3 kez berabere kaldı ve galibiyet alamadı. Bu arada, Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Fenerbahçe maçıyla, takımının başındaki 5. derbide de yitirmezken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 3. Beşiktaş derbisinde de galibiyet göremedi.
AZİZ YILDIRIM'IN TEPKİSİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bir pozisyonun ardından hakemin kararına tepki gösterdi. Karara çok sinirlendiği gözlenen Aziz Yıldırım'ın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e dönüp, elini kolunu sallayarak birşeyler söylediği görüldü. Bu arada, Beşiktaş'ın geçerli sayılmayan golünün ardından protokol tribünün altındaki bir grup Fenerbahçeli taraftar, Beşiktaşlı yöneticilere tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ayağa kalkarak duruma müdahale etti ve taraftarları sakinleştirdi.
TUNCAY İLE GÖKHAN ZAN KAPIŞTI
Derbi maçta iki takım oyuncuları arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Fenerbahçeli Tuncay Şanlı ile Beşiktaşlı Gökhan Zan, maçın ilk yarısında bir pozisyonun ardından sert biçimde tartışırken, devre arasında soyunda odasına giderken birbirlerinin üzerine yürüdüler. Araya giren iki takım oyuncuları olayın büyümesini önledi. Bu arada oyundan alınışlarına sınırlenen Beşiktaşlı Burak ile Delgado, yedek kulübesinde sinirli hareketlerde bulundular.
"SELÇUK GOL GOL GOL", "SATILMIŞ SELÇUK"
Fenerbahçeli taraftarlar, yönetimini beğenmedikleri karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli'yi zaman zaman protesto etti. Sarı-lacivertli taraftarlar, devre arasında soyunma odasına gidişi sırasında Selçuk Dereli için alaycı bir biçimde "Selçuk gol gol gol" diye tempo tuttu. Fenerbahçeli taraftarlar ayrıca, ikinci yarıda "Satılmış Selçuk" diye hakemin kararlarına tepki gösterirken, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u da istifaya çağırdılar. Fenerbahçeli taraftarlar, maçın son anlarında alkışlarıyla protesto ettikleri Dereli'ye büyük tepki gösterdi.
KARTLAR HAVADA UÇUŞTU
Derbi maçta hakem Selçuk Dereli, 1 kırmızı, 7 de sarı kart gösterdi. Fenerbahçe'den Önder, Aurelio, Tümer ve Lugano, Beşiktaş'tan ise Delgado, Baki ve Mehmet sarı kart gördü. Fenerbahçeli Lugano, maçın son anlarında 2. sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.
KALE ARKASI TRİBÜNDE OLAY
Derbi maçın devre arasında, Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu Migros kale arkası tribünde kısa süreli gerginlik yaşandı. Fenerbahçeli iki taraftar grubu arasında daha önce de olaylara sahne olan bu tribündeki gerginlik, polisin araya girmesiyle kısa sürede önlendi.
iyide bir hakemi bu kadar konusmalari diger takimlar icin kotu oldun nedenmi cunku hakemler bu olaydan cok etkilendi ve fenerbahce en ufak sey olsa duduk calacaklar buda diger takimlar icin bir handicap
Beşiktaş'ı tebrik ediyorum,güzel maçtı.Hakemin bir iki hatası var.Çoğu kişi sadece bir-iki mi diyorsun diyeceklerdir ama lütfen tekrar izleyin özetleri.Lugano ilk sarıyı görmüştü ve hakeme tepkisi yüzünden kırmızı yedi bunda tartışılacak bişiy yok ama hemfikir olduğum nokta Baki en azından kart görmeliydi.Takımlar hakkındaki yorumlarım ise Beşiktaş ilk yarı ve uzatmalarda daha iyiydi.
arkadaşlar son defa bunu söylüyorum atamayana atarlar
Tebrikler Beşiktaş(!) diyorum başka birşey demiyorum. Bazen susmak konuşmaktan daha çok şey anlatır...!
Beşiktaş kupayı kaldırır artık...
Kupayi Erciyes alacak insallah.Uefa´ya götürsün Büyük Kaptan onlari.Lig dede tutacak zaten.
Dün maçtan sonra iyi ki evde değildim de girmemişim bu konuya.Maçı evde BJK'li arkadaşlarla beraber izledik, maçtan sonra da, onlar da sağduyulu olduğu için, genelde yapılan yanlışlar gördük ve fanatizm derecesinde olaylara taraflı bakmadığımızdan tartışma çıkmadan maçın yorumunu yaptık. Sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarımızla çıkıp Karşıyaka Çarşı'da dolaştık. Burada da aynı durumu görmek isterdim ama fanatizme kaçan arkadaşlar olmuş sanırım...
Şimdi öncelikle yönetici olduğum için yapacağım yorumlara dikkat etmem gerekiyor ama yönetici olmasam hiç de güzel olmayan mesajlar atabilirdim.
Maçı 120 dakika canlı izleyenler görmüştür,(3 dakikalık özetlerden izleyenler herşeyi göremeyebilirler, Ali Koç da bunu belirtti maçtan sonra, bir eleştiri yaptı, sonra aynı eleştiriyi yayında da yapmak istedi ama programa bağlanmadı nedense?:S)
Yazılacak çok şey var aslında, öyle bir mesaj atıp FB'li biri olarak buradaki gerilimi düşürmek isterdim, fair play'e uygun mesaj atmak isterdim ama inanın şu anda hiç atasım yok...
Selçuk Dereli geçen sezon sonunda UEFA'nın first class hakemleri arasına girecekti. Bunu sezon devam ederken duyduk. Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetecekti ama sezonun son maçında öyle bir maç yönetti ki UEFA bu maçı izledikten sonra bırakın sınıf atlatmayı, belki mevcut durumunu bile düşürebilirdi. Maçı o kadar durdurdu, o kadar rezil etti ki, seviye alayamadı ve bu sene de gördük, ŞL maçı falan yönetemedi.
Dünkü maçın kasedi de UEFA'ya gönderilecektir. Bu maçı izledikten sonra da UEFA'nın bir daha Selçuk Dereli'ye maç falan vereceğini düşünmüyorum.
Aslında ayrıntıya girilip çok konuşulacak şey var ama konuşsak da birşey değişmeceği için gerek yok...
Maçı canlı izleyenler 90 dakika bittiğinde hakemin çok çok hatalı maç yönettiğini, Tigana'nın çok hatalı olduğunu ve 2. yarıda oynanan oyunda Fenerbahçe'nin bariz üstünlüğü olduğunu görmüştür. Herkes bunu görmüştür; FB'lisi, BJK'lisi, GS'lisi...
BJK Antalya maçını kazandıktan sonra demiştim zaten, böyle şans olduktan sonra kupayı da alırlar, şampiyon da olurlar diye. Biz yine İnönü'deki maçta da ezeriz ama şanslı BJK yener...
FB takımını yürekten tebrik ediyorum, hata yapanlar da oldu ama takım olarak istekli olan, oynamak isteyen, turu geçmek isteyen, pozisyonlar bulan Fenerbahçe idi. 2 maçtaki üstün oyunundan dolayı Fenerbahçeme çok çok teşekkür ederim. BJK'yi de tebrik etmiyorum.
Uzun oldu ama maçtan sonraki açıklamalar hakkında da birşeyler yazmak istiyorum. Öncelikle Zico açıklama yapmamalıydı bence. Lucescu da zamanında aynı şekilde hakemlerle falan uğraşmaya başladı ve takımın kontrolü kaybetti ve şampiyonluk gitmişti. Zico böyle bir açıklama yapmamalıydı, o O'nun işi değil. Yöneticilerin yaptığı açıklamalara hiç girmemek gerekir, yoksa konu daha çoook uzar.
Sonuç olarak 2 maçta da iyi oyunundan dolayı Fenerbahçe'mi, sadece Fenerbahçe'mi tebrik ediyorum. Maç sonu bir de gördüğüm bir olay vardı, BJK oyuncuları seyirciyi tahrik etmek için elinden geleni yaptılar, o aşırı sevinç gösterisi bana geçen seneyi hatırlattı. Geçen seneki GS maçından sonra şampiyon olmuş gibi sevinmiş ve kutlamalar yapmıştık. Dünkü maçta da ben bunu gördüm. Haftaya oynanacak maçta BJK'li oyuncuları havalanmış görebiliriz, bu da bizim işimize gelir.
5 maç kaldı, oyunculara, teknik direktöre ve yönetime hep destek tam desteğimi sürdürüyorum. Kalan maçlarda herşeye rağmen iyi mücadele etsinler, ellerinden geleni yapsınlar, bu bize yeter. Çünkü böyle şansları varken BJK şampiyon olursa da üzülmem...
"YÜCE ATATÜRK"
tüm temennizim erciyesin alması ama zor
aslında bjk kupa finalinde kocaelinden 4 yemişti bunuda unutmadıkinş. erciyeste bunu başarır