Aslan'ın yeni yuvası olacak Seyrantepe'de ilk kez FANATİK'i ağırlayan Canaydın'dan çarpıcı sözler...
01.05.2007
‘Seyrantepe Stadı, Türkiye'nin en güzel, en modern stadı olacak. Riva’da mutlu sona yaklaşıyoruz. Taraftar içini rahat tutsun. Kırgınlığım yok. Galatasaray için neler yaptığımı bir gün herkes anlayacak. Sadece ve sadece hizmet ettik. Hayata tekrar gelseydim yine Galatasaray'a başkan olmak isterdim...’
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, 2009’dan itibaren 49 yıl boyunca Sarı-Kırmızılı kulübe ev sahipliği yapacak olan Seyrantepe’de ilk kez FANATİK’i konuk etti. Yazarımız Yalçın Dümer ile Haber Müdürümüz Serdar Dinçbaylı’yı ağırlayan Canaydın, Seyrantepe’de ve Riva’daki son gelişmelerini, duygularını, düşüncelerini, A’dan Z’ye her şeyi samimi bir şekilde açıkladı:
En iyisini elde ettik
10 senedir hayalini kurduğumuz Aslantepe’yi pırıl pırıl hale getirdikten sonra, muhteşem bir törenle açacağız. Amacımız, Galatasaray’ın yıllık gelirini tavana vurdurmak. Çok sıkıntı çektik. Eleştirilere kulak asmadan, Galatasaray’a en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştık. Fakat bürokrasi çok uzadı. Seyrantepe’de 3 tepe var: Biri 60, biri 120, diğeri de 15 dönüm. Bize tahsis edilen 60 dönümlük arazide stadın çok büyük bir bölümü çukurda kalacaktı. Ama biz 120 dönümlük otoyol seviyesinde, bir anıt gibi duracak yere sahip olmak için 6 ay zaman kaybettik. Ve sonuçta en iyisini elde ettik.
Ulaşım sorunu sıfır
Mayıs sonunda ihale açılacak. 45 gün yasal bekleme süresinden sonra temeli atacağız. Maça gelecek taraftarlar hiç sıkıntı yaşamayacak. Stadımız Maslak sapağından 1 km. uzaklıkta. Metrodan sadece 200 metre yürüme mesafesinde. Her yönden ulaşım mümkün. Üst geçit ve bağlantı yollarının tamamlanması an meselesi. Seyirci kapasitesi 52 bin kişi, locamız 150 adet olacak. Loca sayısını 200’e çıkarmak için çalışıyoruz. Otopark alanı 5 bin araçlık olacak. Metro saatte 45 bin kişi götürüp getirebilecek. UEFA kriterleri ve Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapabilmek için stat kapasitesinin 50 bin kişinin üzerinde olması gerekiyordu. Türkiye’nin en güzel, en modern statlarından birisi, hatta en iyisi olacak.
Fenerbahçe de kiracı
Ali Sami Yen Stadı’nın toprağı GSGM’ye ait. 40 sene daha kira hakkımız vardı. Ama biz oraya 100 milyon dolar harcayıp yeni bir stat yapsak, orası yine GSGM’nin olacak. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin durumu da aynı. Fenerbahçe parasını kendisi ödedi ama stat GSGM’nin. Aynı şeyi biz yapıp 100 milyon dolar borçlansaydık, değişen bir şey olmayacaktı. Ayrıca anlaşmamız gereği İstanbul’da gösterilen bir yere 20 bin kişilik portatif stat yapıp, Ali Sami Yen’i GSGM’ye terk edecektik.
Devler Ligi Sami Yen’de
Seyrantepe bitene kadar Ali Sami Yen’de devam edeceğiz. Şampiyonlar Ligi’ne kalırsak, Ali Sami Yen’i UEFA kriterlerine uygun hale getireceğiz. Ama maalesef 2 sene sonra bırakıp gideceğiz. Yine de Devler Ligi’ni başka hiçbir yerde oynamayı düşünmüyoruz. Olimpiyat Stadı’nda yaşananlar bizi buna sevk etti.
49 yıl boyunca bedava
Aslantepe’deki yeni stat 49 seneliğine hiç kira ödemeden kullanımımıza verildi. Yeni bir kanunla eğer statlar devredilecekse, üst hakları olanlara satış yapılırken biz de yeni stadı satın alacağız. Bu kadar basit. Yanlış bilinen bir konu daha var. Ali Sami Yen’de yeni bir stat yapsaydık dahi, yeni bir mesken, ticarethane, iş merkezi yapılamazdı. Sadece sportif amaçlı yapılabilirdi. Riva’ya gelince... Arsamızda mutlu sona yaklaşmış durumdayız. Müjde çok yakında.
Şampiyon olabiliriz
Rakiplerimizin ne kadar şampiyonluk şansı varsa, bizim de o kadar var. Transfer çalışmalarımız da uzun süredir devam ediyor. 8 yerli oyuncu var listemizde. Bunlardan dördünü alırsak, Türkiye’deki transferi kapatırız.
Bunları hak etmedim
Taraftar içini rahat tutsun. Kimseye kırgınlığım yok. Ama yapılan bazı tezahüratları hak etmediğimi zannediyorum. Galatasaray için neler yaptığımı bir gün herkes anlayacak. Bütün bunlara rağmen, hayata tekrar gelseydim yine Galatasaray’a başkan olmak isterdim.
Serdar DİNÇBAYLI
Yalçın DÜMER