Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
O bir duruştur, Galatasaraylılık duruşu.. Anlamanızı bekleyen yok.. Yerlerde yatıp, kıvranıp abartasa daha doğru olurdu herhalde..
Öyle okuyordum yazılanları,heryerde olduğu gibi burada da aynı kısır tartışmalar. Ama şunu görünce hakikaten esaslı bir "yuh!" dedim ve dayanamadım cevap yazmaya karar verdim:

Arkadaşım,Galatasaraylılık duruşu oysa,gidip rakip futbolcuya kafa atıp kendini yerden yere atmak nedir(bkz. Mondi - Olympiakos maçı? Veya bir sezonda kazanılan 17 penaltının(1996-97) yarısından fazlasının malum kıvırcan kardeşimizin ceza sahasına dalar dalmaz havalarda uçmasıyla elde edilmiş olmasına ne diyeceksin(ayrıca önceki ve sonraki sezonlarda da aynı arkadaşın aynı şekilde bunun bir 2-3 katı kadar penaltı,serbest vuruş etc.,dolayısıyla havadan onlarca puan kazandırmasına)? Veya aleyhte verilen en ufak bir kararda bağıra bağıra takım halinde hekemin etrafını sarmak neyin nesi? Veya rakibin ayağı tamamen alakasız bir yerine geldikten sonra 1-2 saniye duraksayıp testislerini avuçlayıp yerden yere zıplamak? Bu dediklerimin çoğunun 90'ların başından beri takımının ayırtman özelliği olmuş olması?(diğer takımlarda da bu tip çirkinlikler sergileyen oyuncular oldu zaman zaman ama Galatasaray'da bu bir ekoldür,taa 1992'den beri) Şu duruş muhabbetinin feci baymış olması bir yana,olumlu anlamda bir duruştan en son bahsetmesi gereken sizlersiniz.

Bir de Galatasaraylı arkadaşlar ısrarla şunu savunuyo: Fener stadında Mondragon'a ses bombası geldi(bildiğimiz torpil ses bombası oldu,vay anasını yav),Gerets'in alnı yarıldı(buna birşey diyemem hakikaten) bizim maçta kimse yaralanmadı. Yahu allahaşkına o maçta Saracoğlu'nda olan biten tabii ki kabul edilemez ama sonuçta 55.000 kişinin içinde belki 50,70 bilemedin 100 kişinin yediği bir halt. Öte yanda bütün tribünlerin birden karıştığı,tamamen organize bir olay ve son 8-10 yılda oynanan derbilerdeki şiddetin toplamı kadar büyük bir şiddet var. İlk maçta FB 3 maç ceza aldıysa GS'nin nereden baksan 7-8 maç ceza alması gerekirdi. Gerçi size kalsa kimse yaralanmadığı için sorun yok(polisin gözü kör olmuş,kimin umrunda? Ölmedi ya...) Ayrıca Fenerbahçe taraftarının attığı atıyorum 5 birim yabancı maddeden 2'si Mondi ve Gerets'e isabet ediyor da GS taraftarının attığı 300 birim yabancı maddenin anca biri,o da Deivid'e isabet edip büyük zarar vermiyorsa bu sadece ve sadece GS taraftarının ne kadar karavanacı olduğunun göstergesidir.(şimdi bu cümleden hooliganizmi desteklediğim sonucunu çıkaracak sivrizekalılar,hiç kasmayın bence) İlk yarıdaki cezaya bakılırsa bunun hakkı dediğim gibi en az 7-8 maçtı,ama 5 maça da pek takılmıyorum,benim deli olduğum iki şey var: Biri Tümer'in aldığı ceza,diğeri de Fenerin sahasında bizimkinin kafası yarıldı bizim sahamızda kimseye birşey olmadı mantığıyla savunmaya geçilmesidir(onbinlerce madde attık isabet ettirmeyi beceremedik demiyorlar da).

"Biz kimseyi yaralamadık,sizin yaptıklarınız yüzünden gaza geldik,ama siz kablo kestiniz,olsun bizim eüfamız var(:P)" gibi ezbere cevaplar vereceklere de final döneminde olmama rağmen pes ettirene kadar yazmaya devam edeceğimi belirteyim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Vazgeçtim,yazacağımı yazdım kimseye de cevap mevap vermeyeceğim. Alıntı yaptığım entrye sinirlendiğim için yazdım bu kadar şeyi. Yoksa 1987'den beri futbol izleyen(ki bu tartışan arkadaşların çoğu o zaman portakalda vitaminmiş gördüğüm kadarıyla),ucuz tartışmalardan kolayca sıyrılacak bir ton argümanı olan biri olarak futbolu CM'dan öğrenmiş,takımını Uefa Kupası sayesinde seçmiş,muhtemelen birkaç sene kupa göremedikten sonra bırakacak olan,Galatasaraylı olmaktan çok antiFenerbahçeli olmayı marifet sayan ve tartışmalarda inatla aynı şeyleri söyleyip duran ateşli gençlerle pek tartışacak birşeyim yok. Öyle bir an dellendim yazmış bulundum... Fanatikli yapıp forumun huzurunu bozduysam yöneticilerden özür dilerim.