1 ile 30 arası toplam 64 sonuç

Konu: Yabancılaşıyor muyuz?

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by M@rmel@t View Post
    Bence ne demek istediğin belliydi, ama neyse uzatmayada gerek yok alakasız bir

konu bence......
    Ne demek istiyorum? Söyle bende bileyim.. Benim demek istediklerim açık ve net orada..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Ne demek istiyorum? Söyle bende bileyim.. Benim demek istediklerim açık ve net orada..

Niye kıvırıyosun ki başta diyosun yabancılaşıyoruz yabancı müzik dinliyoruz diye sonra yok ben şunlar için dedim yok bunlar için dedim bence dediğinin arkasında dur biraz....

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by M@rmel@t View Post
    Niye kıvırıyosun ki başta diyosun yabancılaşıyoruz yabancı müzik dinliyoruz diye sonra yok ben şunlar için dedim yok bunlar için dedim bence dediğinin arkasında dur biraz....
    Neyi kıvırıyorum yahu ?
    Arkadaşlar gerek gerçek hayatta, gerekse sanal alemlerde aklıma yabancılaşıyor muyuz sorusu sık sık geliyor.. Bunun nedenlerinden birisi eski alışkanlıklardan uzaklaşmamızdır kuşkusuz... Türk olmanın neredeyse özünde yatar bağlama çalmak ve türkü söylemek.. Ancak dönüp baktığımızda Türkü dinleyenlerin sayısı bir hayli azalmış. Hatta Türk kökenli müzik türleride aynı şeyler ile karşı karşıya..
    Hani bu paragrafta mı? Türkü dinlemeyen Türk değildir dediğim şey?
    Aynı şekilde dikkatimi çeken bir başka konuda son zamanlarda Türkçe şarkıların dinlenmesinin çok az bir dereceye inmesi oldu... Msn denen zımbırtıda gördüğüm 5 kişiden 2'si yabancı müzik dinliyor.. Hani arasıra da değil. Sürekli yabancı müzik dinlemeler ile ister istemez yabancılaşıyoruz. Bu konuya pek değinilmez gerçi kişinin kendi isteğidir.. Ancak öyle kişiler var ki, bu müziklerin etkisi altında kalabiliyorlar.. Örnek vermek gerekirse, geçen OKS sınavı için Beşiktaş'a gittim.. Durakta gördüğüm bir çocuk kapşon takmış ve kapşonun üstüne normal bir şapka takmış.. Uzun bir elbise giymiş. Düşük belli pantolon ve Konvers ayakkabı.. Bu bir özentidir.. Ve bu özentiler bizi örf ve adetlerimizden uzaklaştırır..
    İyice okuyup tam anlamıyla anlsana sorun kalmayacak ama işte.. Birde kıvırıyormuşum.. Tövbe Ya Rabb'im.. Bu mesajıma verdiğin cevaba bak
    Olaya sadece kendi açından baktığın kesin türkü dinleyerek türk

olunuyosa vay halimize.....
    Alakaya maydonoz cinsinden...
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Mesaj Yetkileri