Arkadaşlar gerek gerçek hayatta, gerekse sanal alemlerde aklıma yabancılaşıyor muyuz sorusu sık sık geliyor.. Bunun nedenlerinden birisi eski alışkanlıklardan uzaklaşmamızdır kuşkusuz... Türk olmanın neredeyse özünde yatar bağlama çalmak ve türkü söylemek.. Ancak dönüp baktığımızda Türkü dinleyenlerin sayısı bir hayli azalmış. Hatta Türk kökenli müzik türleride aynı şeyler ile karşı karşıya..
Yüz yıllardır yabancıların savaşarak yapamadığı, değiştiremediği geleneklerimiz ve örf adetlerimiz değişiyor.. Yeni yetişen nesil çok farklı oluyor. Gerek konuşma gerekse davranışlar ile Anadolu kültürümüzden uzaklaşıp yabancılaşıyoruz gibime geliyor.. Tabii bu benim düşüncem.
Aynı şekilde dikkatimi çeken bir başka konuda son zamanlarda Türkçe şarkıların dinlenmesinin çok az bir dereceye inmesi oldu... Msn denen zımbırtıda gördüğüm 5 kişiden 2'si yabancı müzik dinliyor.. Hani arasıra da değil. Sürekli yabancı müzik dinlemeler ile ister istemez yabancılaşıyoruz. Bu konuya pek değinilmez gerçi kişinin kendi isteğidir.. Ancak öyle kişiler var ki, bu müziklerin etkisi altında kalabiliyorlar.. Örnek vermek gerekirse, geçen OKS sınavı için Beşiktaş'a gittim.. Durakta gördüğüm bir çocuk kapşon takmış ve kapşonun üstüne normal bir şapka takmış.. Uzun bir elbise giymiş. Düşük belli pantolon ve Konvers ayakkabı.. Bu bir özentidir.. Ve bu özentiler bizi örf ve adetlerimizden uzaklaştırır..
Başka bir örnek ise; Bilindiği gibi yabancı ve gelişmiş ülkelerde uyuşturucu, eroin, kokain gibi zararlı alışkanlıkların kullanımı hat safhalarda.. Ve yabancı filmlerin 4'te 2'sinde bu olaylar mevcut durumda. Yine özenti gençlik bu duruma bile özenerek bu kötü alışkanlıklara yönelebiliyor.. Geçen sene yaz aylarında tatil bölgelerine yapılan baskınların TV'ye yansıması ile bu olay açıkça tespit edildi...
Lütfen bizlerde birer özenti gençlik olmayalım..
Ve ben, biz Türk gençliğini örf ve adetlerimize sadık kalmaya ve en büyük mirasımız olan dilimizi güzel kullanmaya davet ediyorum.. Sizlere de "yabancılaşıyor muyuz acaba?" diye soruyorum.. Değerli cevaplarınızı bekliyorum..
Not: Konu gereksiz görülüp silinebilir.. Ben sadece an itibariyle rahatsız olduğum durumu dile getirdim..