Not: Ilic 900 bin euro bonservis karsiliginda Salzburg Red Bull takimina satildi.
Not: Ilic 900 bin euro bonservis karsiliginda Salzburg Red Bull takimina satildi.
ben artık oyunda Gs nin avrupada Porto,sporting,ajax,psv gibi çıkardığı genç oyuncuların az maaşlıda,back-up ta olsa pahalı olmasını ve özelliklerinin iyi saptanmasını istiyorum.haklı değilmiyim
TSL'de genel olarak sponsorluk anlaşmaları düzenlenmeli.Oyundaki rakamlar çok komik.Ve sponsorluk alanı genişletilmeli.
Mesela Galatasaray en son 3 yıllık anlaşma yapmıştı ülkerle.
Tobias Linderoth'un Galatasaray ile 3 yıllık anlaşmaya vardığı duyurulurdu.
sözleşmenin 1 Temmuzdan itibaren geçerli olduğu bildirildi.
Edit: Yilda 1.5 Milyon YTL Maas alacakmis, bonservis is 6.5 milyon YTL - (yeni mesaj yazmak yerine seninkine ekledim - perpetua)
Çarşamba günü gelip tanıtılacakmış. Hayırlı olsun...
ınomoto gitti linderoht geldi komik transferler dünya kupası ve avrupa şampiyonolarında defalarca izledim yaw neden mehmet topala mehmet güvene güvenilmiyor nasıl inamoto gönderildiyse bu da 1 sene sonra gönderilecek hersene aynı salaklık transfer olsun diye transfer yapmayacağız deyip nerde ucuz düşmüş bir oyuncu var onu alıyorlar galatasarayın alt yapısı üst üste 3 sene şampiyon oldu kimi çıkarabildik ardadan başka nerde ferhat nerde aydın nerde mehmet güven nerde cafercan nerde özgürcan gene linderoht oynayacak gene mehmet güven çürütülecek gene hakan şükür oynayacak gene özgürcan cafercan çürütülecek gene orhan ak oynayacak ferhat çürütülecek gene cihan oynayacak uğur çürütülücek gene hasan sas oynayacak aydın çürütülecek bıktım artık bu futbolculardan gençler oynasın gerekirse kümeye düşelim
Ismael Bouzid 700 bin euro bonservis karsiliginda takima alindi.
3 yillik kontrat ama alacagi maas konusunda bilgi yok.
7.02 oynuyorum 3lig turkiyeden. lakin bouzid aramada karsima cikmiyor pek iyi bir oyuncu olmasa gerek...
linderoth bence iyi bir transfer galatasarayin avrupa tecrubesi ust duzey zihinsel ve fiziksel ozellikleri iyi olan bir ortasaha oyuncusuna ihtiyaci var diye dusunuyordum ayrica yilda 1.2 milyon euro alacakmis
Bu haberde "sözleşmesi sona eren" diyor, FM'de de 2007'de sözleşmesinin sona erdiği yazıyor. Sanırım bedelsiz alındı.Ismael Bouzid Galatasaray'da
Galatasaray, Kaiserslautern'in Cezayirli defans oyuncusu Ismael Bouzid'i renklerine kattı. Kaiserslautern ile sözleşmesi sona eren Bouzid ile her konuda anlaşmaya varıldı ve 3 yıllık sözleşme imzalandı.
G.Saray'ın yeni transferi Ismael Bouzid 1.90 boyunda ve 86 kg ağırlığında 1983 yılında Fransa'nın Nancy kentinde doğan Bouzid 2004 yılına kadar Metz'de forma giydi. Kaiserslautern'den transfer edilen Bouzid Cezayir milli takımında da forma giyiyor.
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=21345
fanatikde bedava yazıyordu bugun ayrıca egowıch avatarına bayıldım bir güzel dayak attınız kaptanlıgını elinden aldınız 13 sene sonra kapının önüne koydunuz sonrada utan
fenerbahce taraftarı rüştüye ne kadar sahip çıkmışki 13 senedir şimdi böyle sitem ediyor
Orkun Usak ile seneligi 550.000 Euro'dan 3 senelik anlasma yapildi. Bonservis olarak Erciyes 600.000 Euro almis.
of of of aykut biri gelirse ben yokum demişti aykut gidecek öyleyse şimdi bir bakalım iyi giden mevkii de bazılarının biyerine bişey batmış olacakki türkiyeliginin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi gönderiliyor çok iyi denilen bir yetenek o kadar süre yedek bekledikten sonra hakettiği formayı alamayıp takıma küstürülüyor ve sadece küme düşme ekibinin kalesini başarıyla korumuş bir kaleci as kaleci diye alınıyor şampiyonluğa oynayan takımın kaleciliğiyle düşmemeye oynayan takım kaleciliği arasında fark vardır taffarelle düşmemeye oynarsanız sizi düşürür ama şampiyonluğa oynarsanız istediğinizi alırsınız çünkü topu oyuna hızlı sürebilir libero gibi oyunu geriden yönlendirebilir takımın savunma kurgusuna yardım eder ama yan topları 1e1 leri zayıftır mondragon taffarel tarzı kalecilerin genel özelliği 90 dk maçta kalelerinde topu yada tehlikeli pozisyonu 2-3 kez görürler ama çok consantre oldukları için bunu bertaraf ederler rustu rencber kume dusmeme kalecısı oldugunu dunya kupasında kanıtladı ılk macımız brazılya karsılasması rustu 80 dk muthıs toplar cıkarıyor top bulente gelıyor ronaldo ve rivaldo arkalı önlü press yapıyor bülent topu rüştüye veriyor ve rüştüde bir telaş zaten topa vurmayı hiç öğrenemedi veriyor rivaldonun önüne sonra penaltı ve mağlubiyet rüştü barcelonadan şampiyon takım kalecisi olmadığı için gönderildi volkan consantrasyon özelliği kötü olduğu için fenerde 2, kaleci durumuna düştü neyse sonuç olarak şöyle bir bakalım bölge hakimiyeti hava topları consantrasyon özgüven ve bir çok yönden kusursuz olan mondragon gidiyor hayatında 2 frikik golu yemiş 36 yaşında 30 metre civarında gol yemeyen kaleden nerde duracağını çok iyi bilen bir kaleci ayrıyette senelerce uslanmadan yedek bekleyen class bir genç gönderiliyor 1,86 lık orkun ile yine 1,86 lık fevzi elmasa kalıyor kale
şöyle bir bakıldığında
kalesinde mondragon aykut olan bir takıma 1. liği
kalesinde orkun ve fevzi olan takıma ancak 16. lığı yakıştırıyorum
Bence mondragon barcelonanın real madrıdın mancester und ın chelsea nın liverpool un juventusun interin kalecilerinden daha iyi kaleci bir ölçün biçin
Orkun'un boyu 1.83 ayrıca herkes neden sürekli Orkun 1. kaleci diyor, garantisi yokki.. Ben Aykut'u daha avantajlı görüyorum..
Aykut 1.87, Fevzi 1.82..
Mondragon bir cizgi, en fazla altipas kalecisi. Ceza sahasinin tamamina hakim olmadigi icin ozellikle defansin arkasina atilan toplarda cok sorun yasamistir gecmis yillarda Galatasaray. Bu nedenle de Lucescu doneminde defansif taktigin arkasinda harika gorunen Mondragon, ozellikle son yillarda hantallasmasi ile iyi bir kurtarici olmaya devam etmis ancak ceza alaninin tamamina hakimiyetini kesinlikle kaybetmistir.
Tecrubesi, konsantrasyonu ve soguk kanliligini herhangi genc bir kalecide bulmak zor olacaktir ancak Galatasaray eger uzun boylu ve nispeten hantal (Servet ve Bouzid) defans oyunculari ile oynayacaksa, ceza sahasi hakimiyeti daha iyi ve defans arkasina atilacak toplara cikis ayapbilecek kaleci(lere) ihtiyaci vardir.
Ben ne Aykut, ne Fevzi ne de Orkun'un cok iyi kaleciler oldugunu dusunmuyorum ancak gencliklerinin getirdigi dinamizm ve hareketlilik agir bir defansin arkasinda olmasinin daha dogru oldugunu dusunuyorum.
Ayrica Mondi nasil olsa uzaktan gol yemez dusuncesinin Galatasaray orta sahasinin pres yapma konusunda biraz tembellesmesine neden oldugu fikrine sahibim.
şu an farklı düşüncelerde de olsak bu sitede ki yorumları bayılıyorum üstad özellikle halilin araştırmacılığı ve senin yorumlarını konuya hakimiyetini üst düzey buluyorum çıkamama konusunda ki başarısızlığını anımsatan iki sene önceki galatasaray fenerbahçe maçında nobreden yediği aşırttırma gol var şimdi o geldi aklıma ama bir bakalım van der saar da çıkamıyor çizgi kalecisi ingiltere şampiyonu kalecisi ve şampiyonlar ligi yarı finali chelsea kalecisi ceh de çıkamıyor ingiltere ligi ikincisi şampiyonlar ligi çeyrek final milan kalecisi dida da çıkamıyor şampiyonlar ligi şampiyonu arsenal kalecisi lehmann da çıkamıyor dünya kupası yarı finali ingiltere ligi 4. lüğü valencia kaleci cannızareste çıkamıyor şampiyonlar ligi 2. tur ispanya ligi 4.lüğü yani bence büyük takımın kalecisinin çıkmasına gerek yok libero gibi oynaması gerekmiyor çok çevik olmasada olur nerede nasıl duracağını bilmeli bu saydıklarımda çizgi kalecileri ve galatasaraya şimdi farklı bir kaleci alındı defans ve ön liberolar buna alışabilecekmi merak ediyorum
belkide benim kişisel zevkimdenmidir bilmem ama hızlı çıkamadığı için 1e1 kalıp gol yiyen kaleciye pek kızmam ama kaleyi dolduramayan kısa boylu kalecileri hiç sevmem örneğin ömer gibi barthez gibi onlar üst direğin altına giden her topu içeri aldıkları için daha bi sinir olurum dediğim gibi bence 1,90 dan aşağı büyük takım kalecisi olmamalı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
aykut 1,88 orkun 1,86 fevzi 1,85 yada 1,86 türkiye ligindeki en kısa kaleci ömer 1,82 kaleciler kısa gibi dursalarda 1,85 altında kaleci zaten cok zor bulursunuz bilgilendireyim
aykutu avantajlımı görüyorsu peki bu sezon ne göreceksin söyliyeyim ona atılan her tehlikeli geri pası yerden 30 40 cm yükseklikte kendi yarı alanının ortalarına kadar şut çeker gibi gidecek ve 2-3 bu gelen toplara vuran birileri tarafında gol yiyeceğiz 1 her türk kalecisi gibi topa vurmayı topu oyuna sokmayı bilmiyor
2- yine her türk kalecisi gibi yan topları zayıf kendi kale sahası içinden rakibe kafa vurdurup 5-6 kadar bu şekil gol yiyeceğiz kornerlere ve o bölümlerden gelen ortalara dikkat
3- sogukkanlı olmadığı için büyük maçlarda telaşlanacak volkanın shalke maçındakine benzer bi hatası her an olabilir
bunun la birlikte 2007-2008 yılı ortası 2 hayrettin vakası yaşanacak ve mondi mumla aranacak
aykutun tek büyük avantajı ise gençliğinin verdiği harika reflex leri aykutun başarılı olabilmesinin tek bir koşulu var galatasaray çok başarı bir savunma kurgusu tutturur çok başarılı iki önliberoyla oynarsaki bu kalli nin oyun anlayışı böyle bir savunma kurgusuyla kalesinde gol görmezse başarılı olur bir zamanlar beşiktaşta fevziden çok şey bekliyordu oda 21-22 yaşlarındaydı sonra ne oldu herkez biliyor dikkat edin aykut tıpkı fevzi ye benziyor bakalım inşallah sonu öyle olmazda gerekirse ben tükürdüğümüde yalarım
Yazarken imla kurallarina biraz daha dikkat etmeni rica ediyorum. Yazdiklarini okumak, nokte virgul ve paragraf kullanmaman nedeniyle gercekten cok eziyet verici.
Mondragon'u kaleci olarak cok begenirim. Bence oyunu dunyada en iyi okuyan kalecilerin arasindadir kendisi ve pozisyon tutmasini cok iyi bilir. Ancak ozellikle son 2 sezonda Mondragon'un cizgisinden ayrilmadigi icin Galatasaray defansinin taa kenci ceza alani icine kadar geri kosup geriden baski yerken oyun kurmak zorunda kaldigina sahit olduk. Bu yedigi presle beraber defans oyuncularinin tekniklerinin ust duzey olmamasi nedeniyle Galatasaray kendi yari alanindan cikmakta cok zorluk cekti. Bence bir kalecinin defansin arkasina atilan topa cikip, topu uzaklastirmasi, defans oyuncusunun ceza sahasi icinde pres yerken oyun kurmaya calismasindan daha avantajlidir. Ozellikle takim orta sahada top kapabilen bir oyuncu kadrosuna sahipse.
Van der Sar konusunda katilmiyorum. Aksine cizgiden ayrilan ve ozellikle ayak hakimiyeti nedeniyle cizgiden ayrildiginda guven veren bir kaleci. Bunun ustune Manchester United defansi geride kuran bir takim oldugu icin esasinda cizgisinden ayrilma ihtiyaci fazla duymuyor.
Cech geride kurulan bir defansin arkasinda oynuyor. Chelsea genelde defans cizgisini ileriye cikartmadigi icin esas ihtiyaci olan sagli sollu ortalarda topu tokatlayabilecek ve uzaktan sutlara hakim olabilecek bir kaleci. Tabii Chelsea'nin defansi geride kurmasinin nedeni de ozellikle Terry ve Carvalho'nun oldukca yavas defans oyunculari olmasi.
Bunlara karsilik defansi ileride kuran bir Arsenal takimi var. Arsenal'in defansinda oynayan Gallas, Eboue ve Toure oldukca suratli ve defansin arkasina atilan toplarda en hizli forvet oyuncularina bile ayak uydurabilecek oyuncular. Bu da Lehmann'in defansin arkasina atilan toplarda pek aktif olmasina ihtiyac duyurmuyor.
Valencia yine defansi geride kuran bir takim. Neden yine defans oyuncularinin yavasligi.
Ote yandan bir Tottenham'li Robinson, Real Madrid'i Casillas defansin arkasina atilan toplara cikabilen ve defansini rahatlatan tipte kaleciler ve bu sayede defansin isini kolaylastiran kaleciler.
Eger Galatasaray ileride baski kuran bir oyun oynayacaksa (Feldkamp ilk geldiginde buna benzer bir sistem kullanmisti), rakip takimlarin baski yedikleri anlarda suursuzca ileriye vuracagi toplarda hizla cikabilecek ve topa hakim olabilecek bir kalecinin olmasi, taa geriye kadar kosup topu kullanmaya calisacak ve bu sirada baski yiyecek defans oyuncularindan daha yararli olacaktir. Sonucta bir kalecinin suratle kendisine dogru gelen topa ulasmasi, topa yetismek icin toptan daha hizli kosmasi gereken forvet oyuncusundan daha kolaydir.
Mondragon tipinde bir kaleci, Galatasaray baski yedigi zaman buyuk yarar saglayacak, kaleyi etkili bir sekilde kapatacaktir ancak defansi ileride kuran bir takimda Mondragon gibi cizgide kalmaya megilli bir kaleci sayesinde rakip defansin arkasina daha rahat top atabilecek, hizli forvetlerin nispeten yavas defans oyunculari ile hiz yarisina girmesine neden olacaktir.
Hem hizli hem de hava hakimiyeti olan defans oyunculari zaten dunya capinda defans oyunculari oluyor. Bu tip oyuncularin arkasina cizgi kalecisi bulundurmak pek sorun olmaz. Defans duruma gore hem ileride hem de geride kurulabilir ve bu oyuncular siritmaz.
Kisa boyli ama suratli defans oyunculari ise kanatlardan yapilan ataklarda ve duran toplarda acik veren oyuncular. Bu tip oyuncularin arkasina da cizgi kalecisi konulabilir ama bu cizgi kalecisinin yapilan ortalara cikmasi ve topa hakim olmasi gerekir (ki bu konuda Mondragon'da cok ust duzey degil). Bu tip oyunculari olan takimlarin genelde defansi ileride kurmasi gerekir. Zira geriye yaslandiklari takdirde rakip eger uzun boylu bir forvete sahipse sorun yasayacaktir.
Uzun boylu ama yavas defans oyuncusu kullanilacaksa eger, defans oyuncularinin bu yavasligini kaleci ve bekler kapatmak zorundadir. Defansin ortasina ve kaleye 3 tane yavas oyuncu konulursa, mecburen defansi geride kurmak gerekecek ve rakibe kendi yari sahasinda baski yapilamayacaktir. Defansin yavasligini kapatmak icin hizli ileriye cikan ve bolge hakimiyeti olan bir kaleci, orta sahada yapilacak baski ile defans oyuncularinin yavasliginin getirdigi dezavantaji kapatilabilir.
Tabii Aykut, Fevzi ve Orkun'un ceza sahasina ne kadar hakim olabilecegini gelecek sezon gorecegiz.
galatasarayın 100. yıl kadrosunda çift önlibero concecıao ve ergun vardı iki stoper song ve tomas yeni transferlerdi ve şimdiye nazaran daha gençlerdi ve tabi mondi de oyle. O sezon galatasaray 3. olmasına karşın bana göre kusursuz bir savunma hattı vardı hatta mondi song tomas 3 lüsüne bermuda şeytan üçgeni diyenler vardı. sonra ne zamanki gerets tek ön libero düzenine geçiş yaptı o süper hızlı savunma kurgusu yavas yavas ağırlaştı paraları ödenmedikçe dahada ağırlaştı bir bıkkınlık geldi daha da ağırlaştı ve bu iki senede gün geçtikçe o üçgen tamamen dağıldı
senin söylediklerine bakılınca savunma hattına göre uygun kaleci seçilmeli diyorsun ki galatasaray bu sene savunma hattını seçiyor ama kaleciler tek tip bouzıd le ilgili okudugum haberler top hakimiyeti yüksek popescuyu andırıyor gibi cümlelerdi 1.91 olupta top tekniği iyi olan stoperlerin fizik kurallarına göre yavaş olması gerek eğer hem top tekniği süper hem uzun boylu hava hakimiyetli ee hemde hızlı olurlarsa zaten barcelona milanda oynarlarki şu saydığım üç vasfıda üzerinde bulunduran savunma şu anda dünyada yok galiba neyse asıl konuya döneyim bouzıd yavas servet çok yavas tomas normal song normal emre asık normal sayılabilir belki dediğin gibi bu açıdan orkunun o özelliği işe yarayabilir çünkü ibrahim toraman gibi lugano gibi gökhan gibi hızlı stoper yok gs da
Son olarak farklı bişey söyleyeceğim song ve tomas rakiple teke tek kaldıkları zaman geriye dogru kosuyorlar direk basmıyorlar buda rakibin topu sağa yada sola çekip rahatlıkla uzun şut atmasını sağlıyordu ama mondi bunda sorun çıkarmıyordu eğer aynı top çalma taktiğini şimdi yaparlarsa ki bursa maçında yaptılar mondinin 6 yıldır yemediği gol tarzını ömer aysan aykuta attı bu tip golleri çok görebiliriz
Servet Çetin çok yavaş demişsin. İnan Servet'i Fb' deyken yakından çıplak gözle çok seyrettim gerçekten iyi hızlanabiliyor. Bir Toraman değil ama Youla' yla kafa kafaya oynamıştı açık alandayken. Tv' de göründüğü kadar yavaş değil
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Song ve Tomas'in geriye kacmalarinin nedeni rakibi oyalayarak ve kanatlara gitmelerini saglayarak orta sahanin geriye yardima gelmesini saglamak. Gerets bunu istiyordu ama orta sahadan donen yoktu. Zaten Arda'nin hizli donusu yok. Hasan Sas bazen doner, bazen sinirlenir donmez. Sabri kosturur ileriye geriye ama pek top kapma teknigi yok. Inamoto ve Ayhan zaten cok iyi top kapici degiller. Ilic ise yine geri donusu pek olmayan bir oyuncu. Tabii bu durumda cok kisiyle Galatasaray'in uzerine gelen takim kolay pozisyon bulabiliyordu.
Feldkamp ile bu kadar daginik bir orta saha duzeni olacagini sanmiyorum. Tabii zaman gosterir ama bir onceki Feldkamp doneminde Galatasaray rakibe alan birakmayan bir sistemle oynamis ve bunun icin de ozellikle genc ve fiziksel olarak saglam oyunculari tercih etmisti. O yil Galatasaray'in kalesini Hayrettin koruyordu. Herhalde daha fazla bir sey soylemeye gerek yok..![]()
Lincoln ile anlasildi. Maas yaklasik 2.5 milyon Euro. Imzalama ikramiyesi 3.5 milyon Euro. Bonservis 4.25 milyon euro.
Henüz resmi açıklama yok Lincoln konusunda.
GSTV izlemediğimden bilmiyordum, Galatasaray.org'da da yazmış, resmilik kazanmış.
Muthıs bır transfer tek kelımeyle. R. Carlos trasnferinden bile iyi
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
cok iyi transfer, cok sevindim,
2008 icin kesinikle Servetin Hiz artilmali, aslinda yavas oyuncu degil , buyuk ve uvun boylu oldu icin herkes yavas oldunu dusuniyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bi de Turk ligin genel Reputation biraz artmali simdi, Calos gibi transferler le kaletesi artti