1 ile 30 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Benim dikkatimi çeken birşey oldu Galatasaray'ın altyapısında bulunan oyuncular çok iyi olmasına rağmen regen olan futbolcular bunlar kadar iyi çıkmıyor ki Galatasaray'da 6 sezon oynadım takımda çıkan en iyi oyuncunun PA 'sı 155'di.Bu oyuncunun haricinde en iyi oyuncunun PA'sı 130 du.(Bu altı sezonda tesisleri en iyi şartlara getirmeme rağmen)Bu hata mı yoksa bana mı denk geldi bilmiyorum.
    PA olarak 155 esasinda hic fena degil cunku Super Liginde yildiz oyuncusunun CA zaten o seviyede olmasi lazim.

130 PA ise, potansiyeline eristiginde o oyuncunun herhangi bir Anadolu takiminda yildiz oyuncu veya 3 buyuklerde ilk 11 oyuncusu olmasi demek.

Ancak diger takimlarda bir cok 170-180 PA seviyesinde oyuncu cikiyor ki bu pek fazla gercegi yansitmiyor ve yildiz oyuncu cikartmak, biraz reputation'a bagli oldugu icin sorun yaratiyor. Bu konu aklimda ama henuz nasil cozulecegini bulamadim.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    PA olarak 155 esasinda hic fena degil cunku Super Liginde yildiz oyuncusunun CA zaten o seviyede olmasi lazim.

130 PA ise, potansiyeline eristiginde o oyuncunun herhangi bir Anadolu takiminda yildiz oyuncu veya 3 buyuklerde ilk 11 oyuncusu olmasi demek.

Ancak diger takimlarda bir cok 170-180 PA seviyesinde oyuncu cikiyor ki bu pek fazla gercegi yansitmiyor ve yildiz oyuncu cikartmak, biraz reputation'a bagli oldugu icin sorun yaratiyor. Bu konu aklimda ama henuz nasil cozulecegini bulamadim.
    Ancak şartlar en üst düzeyde olmasına rağmen 6 yılda sadece 1 tane 155 biraz ilginç onun haricinde sadece 2 tane 130 geriye kalanlar bu seviyenin altı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Ancak şartlar en üst düzeyde olmasına rağmen 6 yılda sadece 1 tane 155 biraz ilginç onun haricinde sadece 2 tane 130 geriye kalanlar bu seviyenin altı.
    Simdi %100 tam olarak newgen'lerin PA'sinin nasil belirlendigini bilmesem de okudugum/sorup ogrendigim kadariyla:

En kaliteli alt yapi sistemlerinde (bu ulke, kulup ve baslangic veritabaninda gorulen genel trendlere belirleniyor) ortalama oyuncularin PA'si -7 veya -8 oluyor. Yani ornegin Ingiltere'de ortalama alt yapi oyuncusu bu PA ile doguyor.

Yani -7 = 110-140 arasi PA
    -8 = 130 ile 160 arasi PA

tahminen Turkiye'nin en kaliteli alt yapilarinda bu -6 ve -7 oluyor.

Yani -6 = 90-120 arasinda PA ve -7 = 110-140 arasi PA, ki bu normal cunku bazi istisnalar disinda genelde -6 ve -7 potansiyelli genclerimiz var. Bu nedenle de -8 PA'li oyuncular nadir, -9 (150 ve 180 PA arasi) oyuncular daha da nadir ve -10 (170 ile 200 PA arasi) oyuncular cok nadir cikiyor.

Biraz sansli olursan -7 potansiyelli yaratilan newgen'ler 140'a yakin, -8 potansiyelli yaratilan newgen'ler ise 160'a yakin potensiyele sahip oluyorlar.

Ornegin 6 senede senin alt yapinda 1 tane -9 potansiyelli bir alt yapi oyuncusu cikmis olabilir ama sansa bu oyuncu 175 PA sahibi olmak yerine 155 PA sahibi olmus olabilir.

2 tane -8 potansiyelli bir alt yapi oyuncusu cikmis olabilir ve 150 PA sahibi olmak yerine 130 ve 132 PA sahibi olmus olabilir.

Yine bir cok -7 potansiyelli oyuncu cikmis olabilir ama bunlar 135'e yakin olmak yerine 115'e yakin olmus olabilir.

Yani isin icinde tabii ki sans var. Ama sanstan daha cok Turkiye'de ortalama genc oyuncunun potansiyelinin oldukca dusuk olmasi var. Ligimizde 15 tane daha fazla -9 potansiyelli oyuncu olsa, daha kaliteli genc yetenek cikacaktir. Ama ise gercekci bakarsak maalesef boyle gencler su anda yok gibi gorunuyor.

Mesaj Yetkileri