Quote Originally Posted by perpetua View Post
Florya'nin durumundan haberdarim. Florya her ne kadar ust duzey bir tesis olsa da, dunyada en iyi demek icin dunyadaki butun tesislerden haberdar olmak gerekir. Ayrica unutmayalim ki alt yapinin oynadigi suni cim antrenman sahalari nedeniyle bir cok alt yapi oyuncusu kroniklesen bir sakatlik geciriyor. Ayrica arsa degerinin, tesislerin kalitesi ile en ufak bir alakasi yok.

Ayrica, Arda cok iyi orta yapmiyor. Onu soran muhabirin bilgisizligi. Arda ceza sahasinin hemen disindan adrese teslim asist yapmaya calisiyor. Orta yapmanin ne oldugunu gormek icin Ingiliz futbolunu bir miktar takip etmek gerekli. Arda ozellikle seza sahasi yakininda tehlikeli olan bir oyuncu. 30 metre oteden adrese teslim ortalar yapabilen bir oyuncu degil.
Ömer abinin de dediği gibi Florya dünya standardında bir tesis değil, Barcelona'nın, R.Madrid'in tesisleri gibi abartmış arkadaş biraz

Arda iyi orta açmıyor, katılıyorum, özellikle uzun mesafeli paslar hiç veremiyor. Liverpool maçında Ümit Karan'ın kafasına adrese teslim bir orta açmıştı, o hafızamda kalmış sadece, başka ortasını hatırlamıyorum.

Arda'nın özel yeteneği ve PA'sı arttırılmalı. Carlos Vela, Cesar Delgado, Ben Arfa gibi isimlerini ilk kez FM'den duyduğumuz oyuncuların bile PA'ları 180'den başlıyor, Arda'nın da bunlardan eksiği olduğunu düşünmüyorum. Biz nasıl bu tip oyuncuları PA'ları ve performansları sayesinde tanıyorsak, yabancı oyunseverler de Arda'yı bu şekilde tanımalı. Avrupalı araştırmacılar pek mütevazi davranmıyorlar sanırım puanlama yaparken, maşallah bir sürü oyuncunun PA'sı 180'den başlıyor Bu yüzden Türkiye'den de 1-2 oyuncunun PA'sı yüksek değerli olmalı, Tuncay, Arda, Özer Hurmacı gibi...