6+1 bu sinirin kaldirilmasini isteyenlere bir sus payi resmen. Yukarida zaten uzun uzun bana gore bu limitin neden simdilik kalkmamasi gerektigi konusunda yazdim.
Biliyorum ki bir cogunuz, takiminiza ne yarayacaksa onu savunuyorsunuz. Ancak yukarida da yazdigim gibi Turkiye Futbol Federasyonu'nun gorevi kuluplerin istedigini yapmak degil, Turkiye'de futbol'a yon vermektir.
Ornegin UEFA avrupa'nin buyuk kuluplerinin liglerinden ayrilmak istedigi ve kendi adlarinda bir lig kurmak istedigi donemde ufak kuluplerin yok olacagini ongorerek buna karsi gelmis ve Sampiyonlar ligi'ni ayrilmaya alternatif olarak gostermistir. Sonucta buyuk kuluplerin istedigi tami tamina olmamistir ama onlari tatmin edecek kadar finansal kaynak ortaya cikmistir ve kucuk kuluplerin de ayakta kalmasi ve hatta ilerleme sansina sahip olmalari saglanmistir.
Ulke bazinda bir Futbol Federasyonu'nun gorevi kuluplerin de dusuncelerini goz onunde bulundurarak futbol'a yon vermektir. Kuluplerin her istedigini kayitsiz sartsiz yapmak degildir. Yani federasyon, kuluplerin her istedigini yapacak bir kukla degildir. Her ne kadar kulup yoneticilerinin istegi bu yonde olsa da.
Biz her yil ligimizden 4-5 Turk oyuncuyu Ispanya, Italya, Ingiltere ve Almanya'nin en ust liglerine yollamayi basaralim, ondan sonra bu ayrilan oyuncularin yerlerinin doldurulmasi icin yabanci serbest olsun.

Alıntılı Yanıtla