Cengiz bence bu konuda yaniliyorsun. Sertlik baska sey, kirlilik, sportmenlik disi hareket baska sey.
Bugun Uruguay macinda Lugano gecen sezon bir cok macta yaptigi gibi ilk once ceza sahasindaki oyuncunun ustune agirligi koydu ve arkadan yaklastigi icin ayaginin takilmasina neden oldu. Bu harekete penalti vermek gayet dogru olurdu ama hakem vermedi.
Ikinci pozisyonda Lugano kolunu Meksika'li oyuncunun boynuna koyuyor ve itiyor. Hakem bunu nasil gordu bilmiyorum ama helal olsun demek lazim. Bir cok macta Lugano bu tip hareketleri yapiyor, kameralar yakaliyor ama hakemler o anda baska yere baktigi icin gormuyor kart vermiyor.
Ayrica bir Lugano klasigi olan topla oynayan rakibin yanina yaklasip topu kapma hamlesi yaptiktan sonra kendisini yere atma hareketi var. Yaptigi tamamen uckagitcilik ve bir cok hakem de bunu her seferinde kaciriyor. Edu'nun da benzer hareketleri var.
Turkiye'de yildiz kontenjaninda olduklari icin bence hakemler bu hareketlere mudahale etmiyor ancak aynisini kendilerinden daha yildiz oyunculara yaparlarsa hakem'in cok daha dikkatli olacagindan emin olabilirsin.
Bana diyorsan ki rakibin ayagina bilerek basmak, kendini yere atmak, formasindan cekistirmek, belli etmeden karin bosluguna dirsek atmak gibi hareketler futbol'un icinde var, ben de sana derim ki o zaman hic futbol falan oynanmasin direk 11 kisiye 11 kisi sopalarla, taslarla kavga olsun sahada. 1.5 saat sonunda hangi takimin daha fazla oyuncusu ayakta durabiliyorsa o takim kazanmis olsun...
Bu uckagitci hareketler futbolu guzellestirmez. Ustelik hakem buna izin verirse kontrolu kaybeder ve oyuncular arasinda olacak hareketler futbol kalitesini dusurur, guzel futbol ici hareketler yerine kavga dogus izleriz.
Sert oynamak ile, uckagitciligi karistirmamak lazim.