1 ile 30 arası toplam 350 sonuç

Konu: Copa America

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cengiz bence bu konuda yaniliyorsun. Sertlik baska sey, kirlilik, sportmenlik disi hareket baska sey.

Bugun Uruguay macinda Lugano gecen sezon bir cok macta yaptigi gibi ilk once ceza sahasindaki oyuncunun ustune agirligi koydu ve arkadan yaklastigi icin ayaginin takilmasina neden oldu. Bu harekete penalti vermek gayet dogru olurdu ama hakem vermedi.

Ikinci pozisyonda Lugano kolunu Meksika'li oyuncunun boynuna koyuyor ve itiyor. Hakem bunu nasil gordu bilmiyorum ama helal olsun demek lazim. Bir cok macta Lugano bu tip hareketleri yapiyor, kameralar yakaliyor ama hakemler o anda baska yere baktigi icin gormuyor kart vermiyor.

Ayrica bir Lugano klasigi olan topla oynayan rakibin yanina yaklasip topu kapma hamlesi yaptiktan sonra kendisini yere atma hareketi var. Yaptigi tamamen uckagitcilik ve bir cok hakem de bunu her seferinde kaciriyor. Edu'nun da benzer hareketleri var.

Turkiye'de yildiz kontenjaninda olduklari icin bence hakemler bu hareketlere mudahale etmiyor ancak aynisini kendilerinden daha yildiz oyunculara yaparlarsa hakem'in cok daha dikkatli olacagindan emin olabilirsin.

Bana diyorsan ki rakibin ayagina bilerek basmak, kendini yere atmak, formasindan cekistirmek, belli etmeden karin bosluguna dirsek atmak gibi hareketler futbol'un icinde var, ben de sana derim ki o zaman hic futbol falan oynanmasin direk 11 kisiye 11 kisi sopalarla, taslarla kavga olsun sahada. 1.5 saat sonunda hangi takimin daha fazla oyuncusu ayakta durabiliyorsa o takim kazanmis olsun...

Bu uckagitci hareketler futbolu guzellestirmez. Ustelik hakem buna izin verirse kontrolu kaybeder ve oyuncular arasinda olacak hareketler futbol kalitesini dusurur, guzel futbol ici hareketler yerine kavga dogus izleriz.

Sert oynamak ile, uckagitciligi karistirmamak lazim.
    İlk hareketi Song'da gördüm ıska geçti bir maçta tam olarak basamadı.Aynı şekilde Ailton'da yapmaya çalıştı ıska geçti.2.hareketi anlamadım formadan çekmek bana göre çok normal ve futbolun içinde yakalayamıyorsan formadan çekiceksin

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by fmsmyrna View Post
    İlk hareketi Song'da gördüm ıska geçti bir maçta tam olarak basamadı.Aynı şekilde Ailton'da yapmaya çalıştı ıska geçti.2.hareketi anlamadım formadan çekmek bana göre çok normal ve futbolun içinde yakalayamıyorsan formadan çekiceksin
    Oyun icinde topa mudahale etmeye calisirken bunlarin olmasi baska, duran topta ozellikle rakibi sinirlendirmek icin yapmak baska. Butun defans oyuncularinin bu tip hareketleri vardir ancak bazilari arada sirada yapar, bazilari ise her mac yapar. Song bunlari bir kac macta yapmistir ancak Lugano'nun her oynadigi macta bu tip hareketleri var.

Bir iki defa olan olay icin tesaduf denilebilir. Ancak her mac yapilan seyleri tesaduf olarak degerlendirmek mumkun degildir. Bizler Lugano'yu bir sezon, Song'u ise 3 sezondur izliyoruz. Song ve Lugano agresif oyuncular, defans oyuncusu zaten agresif olmak zorunda. Fakat agresiflik ile kasitli yapilan hareketleri karistirmamak lazim.

Ben Lugano'nun futbolunu begeniyorum ancak ozellikle duran toplarda ve ikili mucadelelerde yukarida belirttigim hareketleri yapmasa bence cok daha degerli bir defans oyuncusu olur ve futbolcu olarak cok daha iyi yerlere gelebilir.

Aksi takdirde bence futbolculugu Tomas Repka'dan pek farkli bir sekilde anilmaz.

Mesaj Yetkileri