Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 71 sonuç

Konu: Football Managers Sevenler Mutlaka Okusun!

Quote Originally Posted by Slyrian View Post
    bence lugano 155-165 olmalıydı

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler, hepsine saygım var ama gerçek hayatta Lugano, dediğiniz çapta bir adam olsa Fenerbahçe UEFA'da o durumlara düşermiydi sizce?Ben hiç beğenmiyorum bu Edu ve Lugano'yu.Bence Gökhan Zan-Tolga Seyhan-Song-Tomas-Önder Turacı-vs. bu ikisinden daha iyidir.Ama tabi herkesin futbol zevki ve bilgisi kendinedir, tartışılmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by TTAYLANN View Post
    Mustafa Doğan'ı bir maç özellikle takip et.Gizli kahramanlardandır.Edu'yu ise beğenmem ama bu konuda bana çok fazla eleştiri geldi.Bunu değerlendireceğim.Ben herşeyi bilirim diye bir iddiam yok.Zaten bu konuyu fikir alış-verişi yapabilmek için açmıştım.Fakat "saçma" gibi sözler kullanıyorsunuz, bu yanlış.İnsanların emeğine biraz saygınız olsun!"Başarısız" ya da "beğenmedim" gibi ifadeler daha yerinde olabilir bence.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Hiç bir zorunluluğum yok!Daha öncede dediğim gibi; işine bak.Lincoln'un PA sı çok girilmez.Adam 30 yaşında!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Yazıyı tam okumuyorsunuz heralde.Ben dört büyük takımında taraftarı değilim.Bunu özellikle belirttim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

1.Hakan Şükür zaafım olan bir oyuncudur.O nedenle abartmış olabilirim.Kabul ediyorum.

2.Alex bana göre oyuncu değildir.Büyük oyuncu, büyük maçlarda oynar.Alex küçük maçların adamıdır.Ancak Rize'ye Anteb'e karşı oynar.Tümer ise büyük maçların adamıdır.Büyük ve prestijli maçlar isatistiklerine bakabilirsin.Ümit Karan'da aynı Tümer gibidir.Adamın büyük maçlarda mutlaka golü vardır.

3.İbrahim Toreman dediğin adam abartılmış oyuncular listesi tarihinde ilk 20 de olan bir oyuncudur.Adam hangi klüpte oynadıysa, o klüp başarısız oldu.İstatistiklerine bakabilirsiniz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Potencial Ability yorumun tamamen yanlış!
    Git bir araştırma yap!
    Yaşlı oyunculara çok fazla PA girilmez!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Mustafa Keçeli'yi sezon içindeki performansına göre yeniden değerlendireceğim.Bana göre gelecek vaad eden bir oyuncu.Umut ve Ceyhun'u gözünde abartmışsın.Ceyhun neysede Umut futbolcu değil.Çok bile verdim.Yusuf Kurtuluş ve Selim Akbulut daha çok tecrübesizler.Dur hele bi forma yüzü görsünler.CA ları değilde PA larını yüksek girebilirim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Düzeltme yapıldı.Yazarken bir hata olmuş.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Bunun cevabını verdim.Yukarıdaki mesajda.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Dünyada şuan; Bierhoff, Jancker, Hakan Şükür, vs. vs. gibi pivot santroforlar az yetişiyor.Bobo bu stile tam uymasada, biraz yakın.İleride çok iyi bir pivot santrofor olabilir.Yaşı çok genç ve en yüksek PA yı hak ediyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Gökdeniz Lincoln'den iki kat daha iyi oyuncudur.Bizim Türk halkında bir kanı var; kendi kendimizi beğenmiyoruz.Lincoln yabancı uyruklu diye size daha iyi geliyor.Normalde; Tümer-Gökdeniz-Yıldıray, bu üç oyuncuda Lincoln'den iyidir.Tek kusurları Türkiye'de doğmuş olmaları.
    Lincoln 30 yasında degıl 28 ayreten ben sana Lincolnun casını daha fazla yapmalıydın dıyorum zaten Gokhanın pasını 170 yapıyorsan dıyelım kı 170e ulastıgında Lıncoln 145 demı kalacak ıste ısın burası cok sacma eger Lıncoln cası 160 ıse Gokhanın da pası bence en fazla 165 olmalı dıyorum ve ısım de bu konulara cevap yazmak
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Quote Originally Posted by yunusgs View Post
    Lincoln 30 yasında degıl 28 ayreten ben sana Lincolnun casını daha fazla yapmalıydın dıyorum zaten Gokhanın pasını 170 yapıyorsan dıyelım kı 170e ulastıgında Lıncoln 145 demı kalacak ıste ısın burası cok sacma eger Lıncoln cası 160 ıse Gokhanın da pası bence en fazla 165 olmalı dıyorum ve ısım de bu konulara cevap yazmak

Lincoln'un "ca" olayını yukarıda açıkladım.Flood yapmaya gerek yok.Beğenmediğim bir oyuncudur.Senin gibi bunu eleştiren çok kişi oldu.İnadı sevmem.O nedenle "ca" da bir artış yapacağım.Oyunseverler nasıl istiyorlarsa öyle olsun.Gökhan Ünal konusunu ise sana şöyle açıklayayım:TSL gibi bir ligde, bir forvet oyuncusu genç yaşında gol kralı olabiliyorsa, gelecek vaad edenlerin başında demektir.O nenedenle "pa" sını yüksek girmem gerek.Ayrıca Lincoln ile mevkileri farklıdır.Karşılaştırmak yanlış olur.Kullandığın kelimelerinde "çok saçma" falan gibi şeylere başvurmazsan bende sana işine bak falan gibi laflar etmem!

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ben zaten Gokhana laf soylemedım gelecek vaad eden cok ıyı bır oyuncumuz ben sadece Lıncolnun casını cok az yapmısın dedım Gokhan dan bıle dusuk oldugu ııcın cok sacma dedım ozur dılerım

Teşekkürler.Bir hatam olduysa bende özür dilerim.Herkesin yorumlarını dikkate alıp, bu yamayı öyle yapacağım.Sana iyi forumlar.

Nesil
    2003

Hmm.. nereden baslasam bilemiyorum.

Ilk olarak bu konuda mesaj yazmis Vieri, peluk ve elhadji'nin arastirma ekibinde olduklarini ve arastirma konusunda cok (ama cok) detayli bilgiye sahip olduklarini belirtmek isterim.

Ikinci olarak PA konusunda yaptigin, yasli oyuncunun PA'si duser mantigi tam yerinde degil. Buraya TSI ekibi tarafindan yazilan 40 safyalik arastirma kriterlerini belirten dosyadan bir paragrafi ekleyerek bu konuda biraz bilgi vermek istiyorum.

Kariyerinin sonuna yaklasan yani en iyi gunlerini geride birakmis oyuncular icin, PA kariyerinin en iyi doneminde ne kadar iyi bir oyuncu oldugunu belirtir. Ornegin bir Egun Penbe, Hakan Sukur ve Sergen Yalcin'in PA 150-170 civari olmali cunku bu oyuncular kariyerlerinin zirvesinde Avrupa'nin buyuk liglerinde futbol oynayabilme yetenegine sahip oyunculardi. Oyuncularin zaten yaslari yuksek oldugu icin bu oyuncularin tekrar bu PA'yi gorme ihtimalleri yoktur ve bu nedenle bu oyuncularda hata yapma ihtimali dusuktur.
    Son olarak da CA/PA konusunda biraz abartili davrandigini belirtmek isterim. Turkiye capinda 140 ve ustu oyuncu yildiz oyuncudur. Her takimda bu CA'ya sahip olan oyuncu bulunmaz.

Hatta Turkiye genelinde bu seviyede oyuncu sayisi da 10-15 oyuncuyu gecmez.

Ilk 3 siraya girecek takimlarin en iyi 11 oyuncusunun ortalama CA'si 135-140
    4. - 10. siralardaki takimlarin en iyi 11 oyuncusunun ortalama CA'si 120-130
    11. - 15. siralardaki takimlarin en iyi 11 oyuncusunun ortalama CA'si 110-120
    16. - 18. siralardaki takimlarin en iyi 11 oyuncusunun ortalama CA'si 100-110

arasinda olmasi gerektigini belirtmek isterim.

Bu mesajlari atarak iyi niyetle yaklastigini dusunmekle beraber, dusuncelerini savunurken daha sakin ve seviyeli olmani tavsiye ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

.
    Potencial Ability yorumun tamamen yanlış!
    Git bir araştırma yap!
    Yaşlı oyunculara çok fazla PA girilmez!
    .
    İlk önce nasıl yazıldığını öğren, öyle yorum yap.

Sen kaç defa bir oyuncunun potential abilty'sini full doldurduğunu gördün ya da full yaptın?

Bu ikisini hallet, sonra tartışırsın...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Ilk olarak bu konuda mesaj yazmis Vieri, peluk ve elhadji'nin arastirma ekibinde olduklarini ve arastirma konusunda cok (ama cok) detayli bilgiye sahip olduklarini belirtmek isterim.

Ikinci olarak PA konusunda yaptigin, yasli oyuncunun PA'si duser mantigi tam yerinde degil. Buraya TSI ekibi tarafindan yazilan 40 safyalik arastirma kriterlerini belirten dosyadan bir paragrafi ekleyerek bu konuda biraz bilgi vermek istiyorum.

Son olarak da CA/PA konusunda biraz abartili davrandigini belirtmek isterim. Turkiye capinda 140 ve ustu oyuncu yildiz oyuncudur. Her takimda bu CA'ya sahip olan oyuncu bulunmaz.

Bu mesajlari atarak iyi niyetle yaklastigini dusunmekle beraber, dusuncelerini savunurken daha sakin ve seviyeli olmani tavsiye ediyorum.

Bu yazıyı çok iyi okuyun özellile KALIN VE ALTI ÇİZİLİ yazılan bölümü.

Bunlara ilave olarak bazı yıldız isimlerin (EX: Carlos,Lincoln) bunların CA'ları 140'ın üzerine olabilir ama diğer oyuncuların olmaması gerektiğini düşünüyorum.Mesela Lugano MAX. 140 olabilir.

Herneyse örnekler çoğaltılabilir.Ömer abiden sonra fazla da ahkam kesmek doğru olmaz

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

ark emeklerın ıcıın saol FM sevenler ıcıın bızler ıcın bıseyler yapmıssn eyvallah emegıne saol ama harbi lugano edu mustafa dogandan ıı olmalı mustafa dogan bjkta kac mac oynamıs Allah askına lıncoln yorumuna az cok katılıom ama harbı bjktakı oyuncuların pa larına falan bıdaha baksan bukdar ıı olmamalı bobo yorumuna katılıom bencede o ıı forvet olcak

Son olarak da:

arasinda olmasi gerektigini belirterek iyi calismalar diliyorum.

1.Arkadaşlar araştırma görevlileri ise onlara başarılar dilerim ama bende futbolun içinde olan bir insan olarak herkes kadar bilgim vardır ve heryerde herkesle tartışırım.Tecrübem buna müsait.

2.Her oyunun veya halka sunulan herşeyin bir formatı vardır.Uzun uzun yazmaya gerek yok.Fm nin formatı TSL için tutmadığı ortada.En son sürümde Cem Sultan diye bir oyuncunun PA sı 175 ti.Ben kendim yeni bir format oluşturdum.Bu formatta yaşlı oyunculara çok fazla PA, geçlerede çok fazla CA vermeyeceğim.Bu benim görüşüm tabi kendi çapımda.Beğenilir yada beğenilmez, benim için önemli değil.

3.Gayet sakin ve seviyeliyim.

4.İyi çalışmalar dilemişsin, teşekkür ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer

perpetua benim açıklamam istediğimi asıl kriterle daha net açıklamış...

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    İlk önce nasıl yazıldığını öğren, öyle yorum yap.

Sen kaç defa bir oyuncunun potential abilty'sini full doldurduğunu gördün ya da full yaptın?

Bu ikisini hallet, sonra tartışırsın...

Yazılar spontane yazıldığı için hatalar olabilir.Yoksa "potential" yazmasını biliyoruz.6 senedir İng. Bilg. Müh. okuyorum.Dilimiz var çok şükür.

Ayrıca ilk yorumum hala devam ediyor.Sen git bir araştırma yap.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gençlere neden ca vermiyorsun ki şimdi tutup da Ardanın cası 120 olursa olmaz

Quote Originally Posted by mertoker View Post
    ark emeklerın ıcıın saol FM sevenler ıcıın bızler ıcın bıseyler yapmıssn eyvallah emegıne saol ama harbi lugano edu mustafa dogandan ıı olmalı mustafa dogan bjkta kac mac oynamıs Allah askına lıncoln yorumuna az cok katılıom ama harbı bjktakı oyuncuların pa larına falan bıdaha baksan bukdar ıı olmamalı bobo yorumuna katılıom bencede o ıı forvet olcak

Teşekkürler.

Nesil
    2006
    Yer

Yazılar spontane yazıldığı için hatalar olabilir.Yoksa "potential" yazmasını biliyoruz.6 senedir İng. Bilg. Müh. okuyorum.Dilimiz var çok şükür.

Ayrıca ilk yorumum hala devam ediyor.Sen git bir araştırma yap.
    Tekrar ediyorum, sen kaç defa bir oyuncunun ca'sıyla pa'sının eşit olduğunu gördün? Yani sonuçta çok büyük ihtimalle(%95+) Carlos 190'a [yaşından dolayı] ulaşamaz. Bu yüzden pa'sını düşürmen onu sadece alt sınıf bir futbolcu niteliğine sokar. perpetua'nın yorumundaki kritere ve aynı zamanda mantığına bakmanı rica ederim.

Nesil
    2003

Her oyunun veya halka sunulan herşeyin bir formatı vardır.Uzun uzun yazmaya gerek yok.Fm nin formatı TSL için tutmadığı ortada.En son sürümde Cem Sultan diye bir oyuncunun PA sı 175 ti.Ben kendim yeni bir format oluşturdum.Bu formatta yaşlı oyunculara çok fazla PA, geçlerede çok fazla CA vermeyeceğim.Bu benim görüşüm tabi kendi çapımda.Beğenilir yada beğenilmez, benim için önemli değil.
    Kendi "formatini" olusturmakta tabii ki serbestsin sonucta yaptigin is kendini tatmin etmek icin. Amacin eger gercekci bir calisma yapmaksa, goz onunde tutman gerekenleri unutmaman gerekli:

1. Diger ulkelerdeki oyuncularin CA/PA'lari,
    2. SI tarafindan yazilan oyuncu gelisim modeli ve
    3. oyuncu ozelliklerinin, oyuncunun pozisyonuna gore onemli (zaten CA'yi belirleyen de bu).

Gençlere neden ca vermiyorsun ki şimdi tutup da Ardanın cası 120 olursa olmaz

Arda gerçek hayatta 120 lik kadar oynasaydı GS şu an bu durumda olurmuydu?Şampiyonlar Ligi'ne bile kalamadınız.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gecen sene takımın bana gore en ıyı oyuncusu Ardaydı ve bence de oyundada cası ve pası cok dogru gecen sene Şampıyonlar lıgıne kaldık bu senede Uefadayız

Kendi "formatini" olusturmakta tabii ki serbestsin sonucta yaptigin is kendini tatmin etmek icin. Amacin eger gercekci bir calisma yapmaksa, goz onunde tutman gerekenleri unutmaman gerekli:

1. Diger ulkelerdeki oyuncularin CA/PA'lari,
    2. SI tarafindan yazilan oyuncu gelisim modeli ve
    3. oyuncu ozelliklerinin, oyuncunun pozisyonuna gore onemli (zaten CA'yi belirleyen de bu).

1.Böyle "tatmin etmek" falan gibi tahrik edici ve imalı laflardan kaçın!

2.Sizin o savunduğunuz oyunun formatını gördük.Milli takımlarda Ramazan Tunç'lar-Sümer Beyhan'lar vs. cirit attı.Sizin kriterlerinizle olmadı işte bunu kabul edin.Benim geliştireceğim format çok daha kusursuz olacak.

3.Diğer ülkeleri ve transferleride takip ediyorum.Merak etmeyin.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Arda gerçek hayatta 120 lik kadar oynasaydı GS şu an bu durumda olurmuydu?Şampiyonlar Ligi'ne bile kalamadınız.
    Arda tek başına mı kurtarcak takımıSenin manıtğına göre Hakan Şükür 155 lik kadar oynasaydı Gs şampiyon olurdu

Gecen sene takımın bana gore en ıyı oyuncusu Ardaydı ve bence de oyundada cası ve pası cok dogru gecen sene Şampıyonlar lıgıne kaldık bu senede Uefadayız

Neyse kardeşim, Arda'yı tartıştığımız yeter, uzatmaya gerek yok.Bu konuda uzlaşamayacağız belli.Kimin haklı olduğunu seneler gösterecek.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by blackeagle3992 View Post
    Arda tek başına mı kurtarcak takımıSenin manıtğına göre Hakan Şükür 155 lik kadar oynasaydı Gs şampiyon olurdu

Hakan Şükür'e zaafım olduğunu ve bu nedenle biraz abarttığımı yukarıda ki bir msj da belirtmiştim.Geçen sene çok fazla şans bulamadı.Onunda nedenleri var.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ya bu sıtedekı herkese soruyorum sızce Ardanın cası 120 den dusuk mu olmalı yuksek mı olmalı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kardeş biraz daha futbol kültürünü geliştir bence

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Ben mi?....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hayır taylan..

Tekrar ediyorum, sen kaç defa bir oyuncunun ca'sıyla pa'sının eşit olduğunu gördün? Yani sonuçta çok büyük ihtimalle(%95+) Carlos 190'a [yaşından dolayı] ulaşamaz. Bu yüzden pa'sını düşürmen onu sadece alt sınıf bir futbolcu niteliğine sokar. perpetua'nın yorumundaki kritere ve aynı zamanda mantığına bakmanı rica ederim.

Kimsenin kriterleri ve mantığı beni ilgilendirmiyor.Senelerdir bu mantıktaki adamların yaptıkları oyunlar ortada.Ben özgün bir tasarımcıyım."Copy-Paste" taktiği ile çalışmam.Sende işine bak!

Nesil
    2006
    Yer

Hayır tabii ki de, konuyu açan arkadaşa demiş...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Tamam sagolun Arda nın cası 120 den dusuk olabılırmı Gslıler

Nesil
    2006
    Yer

Kimsenin kriterleri ve mantığı beni ilgilendirmiyor.Senelerdir bu mantıktaki adamların yapğtıkları oyunlar ortada.Ben özgün bir tasarımcıyım."Copy-Paste" taktiği ile çalışmam.Sende işine bak!
    Sen de yamanı çıkart da senin yaptığın şeyi de görelim...

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post

5 yaşımdan beri futbolun içindeyim.6 yıl amatör futbol oynadım.Kültürümü sizle tartışmam.Diğer arkadaşlara dediğim gibi sende işine bak!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Sen de yamanı çıkart da senin yaptığın şeyi de görelim...

Çıkarır çıkarmaz paylaşacağım merak edilmesin.Ücretsiz olacak tabi.Maddi çıkar beklemem bile ne kadar özgün olduğumu gösterir.Oyuncu değerlendirmem, kişilere, küplere ya da belli kesime yarar sağşayacak şekilde olmayacak.Anadolu klübündeki bir oyuncu üç büyüklerdekinden iyiyse, bunu oyuna direkt yansıtacağım.Tamamen önyargısız ve objektif bir biçimde.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Tamam sagolun Arda nın cası 120 den dusuk olabılırmı Gslıler

yunus çok çabaladın senin için Arda'yı yüksek tutacağım söz

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri