1 ile 30 arası toplam 14753 sonuç

Konu: İngiltere Premier Lig Geçmiş Sezonlar

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Default Ada'da yıldız savaşları!

Ada'da yıldız savaşları!

Dünyanın en çok izlenen liglerinden biri olan İngiltere Premier Ligi, her sezon olduğu gibi yine yeni yıldız adaylarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Premier Lig'de nefesler tutuldu ve 2007-2008 sezonunun heyecanı tüm taraftarları sarmaya başladı. Manchester United'ın şampiyonluğuyla sonuçlanan geçtiğimiz sezonun ardından bu yıl, Premier Lig'de dikkat çekici bir başka nokta ise, yeni yıldız adayları olacak.

Ronaldo'ya rakip çok

Geçtiğimiz sezon, Chelsea'de Andriy Shevchenko ve Michael Ballack'ın beklenen patlamayı bir türlü yapamamaları her iki yıldızın da eleştiri oklarını üzerlerine çekmelerine neden olmuştu. Ancak, Premier Lig'de geçtiğimiz sezona damgasını vuran isim ise, hiç kuşkusuz Manchester United'ın Portekizli oyuncusu Christiano Ronaldo olmuştu. Portekizli kanat oyuncusu oynadığı başarılı futbol ve attığı gollerle takımı lig şampiyonluğuna taşımakla kalmamış aynı zamanda 'yılın futbolcusu' ödülüne de layık görülmüştü. Ronaldo şimdi başarılı çıkışını bu sezonda sürdürmenin planlarını yaparken, Premier Lig'in başarıya aç yıldızlarıyla da mücadele etmek zorunda. Eğer, büyük paralarla transfer edilen Fernando Torres ve Owen Hargreaves gibi isimler kalitelerini ispatlayabilirlerse Premier Lig'e bu sezon damga vuran isimler olabilirler.

Tottenham bombalarını bekletiyor

Arsenal ve Tottenham Hotspur, genç yetenekleriyle Premier Lig'de yıldız çıkaracak kulüpler olarak otoritelerin dikkat çektiği takımlar arasında yer alıyorlar. Özellikle, Tottenham'ın sahneye sunacağı 21 yaşındaki Younes Kaboul, 18 yaşındaki oyuncular Gareth Bale ve Adel Taarabt, 20 yaşındaki Kevin-Prince Boateng öne çıkan isimler olarak boy gösteriyorlar. Tottenham Teknik Direktörü Martin Jol'ün, bu isimler arasından Taarabt'ı futbol biçimi olarak efsane Fransız yıldız Zinedine Zidane'a benzetmesi dikkat çekiyor. Fas doğumlu Fransız oyuncu Taarabt Fransız ekibi Lens'ten transfer edilmişti.
    Galler Milli Takımı'nın formasını giyen en genç oyuncu olan Gareth Bale ise, 10 milyon poundluk transfer bedeliyle takımının pahalı transferlerinden biri olmuştu. Bale, öldürücü serbest vuruşları ve sol kanattaki etkili oyunuyla İngiliz futbol otoriteleri tarafından David Beckham'a benzetiliyor.

Arsene Wenger'in gençlik aşısını ihmal etmediği Arsenal ise, Cesc Fabregas, Robin van Persie ve Emmanuel Eboue gibi potansiyel yıldız adaylarıyla bu sezon da Premier Lig'in lokomotif takımı olmaya hazırlanıyor. Ancak ilk 11'de yeterince şans bulan bu üçlünün yanı sıra, Wenger'in Brezilyalı orta saha oyuncusu 19 yaşındaki Denilson ve Danimarkalı golcü 19 yaşındaki Nicklas Bendtner'le de lig macerasında boy göstermesi bekleniyor.

Yeni Ronaldinho Anderson

Premier Lig Şampiyonu Manchester United ise, yıldız adaylarını ülke dışından bulma arayışlarıyla dikkat çekti. Alex Ferguson ve arkadaşları dört yılda gelen ilk şampiyonluğun ardından Porto'nun 19 yaşındaki Brezilyalı oyun kurucusu Anderson ve Sporting Lizbon'un 19 yaşındaki kanat oyuncusu Nani'yi renklerine bağladı. Manchester'ın her iki oyuncu içinde ödediği 32 milyon poundluk bonservis bedeli ise adeta dudak uçuklatan cinstendi. 1990'ların gençlik ruhunu yeniden oluşturmayı düşünen Ferguson ithal yıldız adaylarının yanı sıra 21 yaşındaki Chris Eagles ve 20 yaşındaki Lee Martin gibi İngiliz genç yetenekleri de sahaya sürmeye hazırlanıyor.

İspanyol teknik adam Rafael Benitez yönetiminde özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarıyla dikkat çeken Liverpool da ezeli rakipleri gibi genç yeteneklere yönelen bir başka takım oldu. Liverpool, Ajax'ın 20 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Babel'i 11 milyon 500 bin poundluk bonseervis bedeliyle renklerine bağlayarak bu alanda iddialı olduğunu gösterdi.

Diğerleri...

Premier Lig'de zirveye oynayan bu üçlünün dışında umudunu gençlere bağlayan başka takımlar da yok değil Teknik direktörlük görevine İsveçli Sven Goran Eriksson'u getiren Manchester City, milli takım forması da giyen 19 yaşındaki İngiliz Micah Richards'ın yanı sıra, 20 yaşındaki Stephen Ireland ve 19 yaşındaki Michael Johnson'lı kadrosuyla zirveye oynamayı hedefliyor.

Aston Villa'da forma giyen 20 yaşındaki kanat oyuncusu Gabriel Agbonlahor ve Derby Country'de ter döken 19 yaşındaki Giles Barnes ise bu sezon Premier Lig'de adından sıkça söz ettirmesi beklenen yıldız adayları arasında gösteriliyorlar.
    06.08.2007
    Kaynak : İHA

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Bu sezon yine umarım ManU şampiyon olacak. Man City ve Tottenham 1 kademe daha yüselebilir diye düşünüyorum.

manchester gene fırtına gibi esecek

Arsenal den bişey beklemiyorum...M.City iyi oynar... Manu-Chelsea ilk2de olur... Liverpool de kupayla kapatır ligde de çok fark yemez puan olarak ilk 2den...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Çok iyi bir pazarlamaya sahip bir lig ancak zaman geçtikçe onlardada büyük takımlar farkı açmaya başlıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arsenal transfer yapmazsa işi çok zor ilk4e girerse başarı onlar için Man Utd Chelsea favoriler ama Man Utd şampiyonluğu bırakmaz

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Her takım süper transferler yaptı.Ama bu sene süpriz ekip Man City.Çok iyi transferleri var ilk 7ye girerler bence keşke tuncay man citye gitseydi

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Manchester ile Chelsea zirveyi açık ara paylaşır..

Diğer takımlar 3.'lük yarışı yapar..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Bu sezon liverpoolda o yarış içinde olacak

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ben arsenal'i şampiyonluk adayı görüyorum.lehmann...ebuoe..toure..gallas.clichy... hleb..fabregas..gilberto..rosicky...van persie..eduardo

sizce bu kadro şampiyon olamaz mı?şampiyon olursa hiç şaşırmam.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by lucho View Post
    ben arsenal'i şampiyonluk adayı görüyorum.lehmann...ebuoe..toure..gallas.clichy... hleb..fabregas..gilberto..rosicky...van persie..eduardo

sizce bu kadro şampiyon olamaz mı?şampiyon olursa hiç şaşırmam.
    Bu kadro çok iyi ama diğerleri çok çok çok daha iyi

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by dnz009 View Post
    Bu kadro çok iyi ama diğerleri çok çok çok daha iyi
    bence kadro kalitesi şampiyonluğu etkilemez bu tip üst düzey takımlar arasında.zaten belli bir kaliteden sonra takım oyunu ortaya çıkar.buna göre de arsenal şampiyonluk için çok ideal bir takımdır.arsenal istikrar yakaladığı zaman arayı açarsa hiç şaşırmam.soruyorum arsenal'in sağ beki ebuoe ferreira,finnan,neville daha iyi değilmi.kalecileri lehman vander saar,cech ve reina dan aşağı mı kalır.stoper desen zaten defansın hası toure ve gallas var.orta saha müthiş zaten cesc ve gilberto hangi oyuncular bu oyunculardan çok çok çok daha iyi.sağ kanat desen zaten hleb ronaldodan sonra ingilteredeki en iyi 2.sağ kanat.gerrard'ı kanat olarak saymıyorum.rosicky harika bir oyuncu ama istikrarsız.her an patlama yapabilir 35 metreden aniden bir gol atabilir.forvet van persie süper yetenek eduardo harika bir yetenek.çok gol atar.sol bekteki clichy 'i unuttum.bence en fazla 2 sene içinde ashley cole'u tarihe gömer.eduardoyu da bakalm süper diyolar.kesinlikle ingilterede arsenal den çok çok çok daha iyi bir kadro yok.belki bazı mevkiilerde bir adım önde olan futbolcular vardır.

Hüseyin cim Lehmann Cech ile Van Der Saar ın yarısı anca eder...
    Sağ kanata gelirse C.Ronaldo ezer gecer...
    Solda Malouda Van Persie tecrübeli Giggs...
    Gerrard Lampard var sonra Arsenal in orta alanda tek öne çıkan ismi Fabregas...
    Forvet hattı ztn Rooney Tevez F.Torres Drogba ile ölüçüşecek bir forveti yok...

Toure-Gallas Terry-Carvalho Ferdinad-Vidic...

Kadro kalitesi şampiyonluğu etkiler bak gecen sene Arsenal dinamik bir takımdı fenada oynamadı ama an geldi kadro kalitesini aradılar... Bu yüzden kupa alamadılar...

Şimdi bak namağlup şampiyon olduğu sezon harika bir 11vardı... Kadro süperdi... Bu sefer öle değil tabiki Arsenal büyük takım ama Şampiyonluk çok zor...

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Hüseyin cim Lehmann Cech ile Van Der Saar ın yarısı anca eder...
    Sağ kanata gelirse C.Ronaldo ezer gecer...
    Solda Malouda Van Persie tecrübeli Giggs...
    Gerrard Lampard var sonra Arsenal in orta alanda tek öne çıkan ismi Fabregas...
    Forvet hattı ztn Rooney Tevez F.Torres Drogba ile ölüçüşecek bir forveti yok...

Toure-Gallas Terry-Carvalho Ferdinad-Vidic...

Kadro kalitesi şampiyonluğu etkiler bak gecen sene Arsenal dinamik bir takımdı fenada oynamadı ama an geldi kadro kalitesini aradılar... Bu yüzden kupa alamadılar...

Şimdi bak namağlup şampiyon olduğu sezon harika bir 11vardı... Kadro süperdi... Bu sefer öle değil tabiki Arsenal büyük takım ama Şampiyonluk çok zor...
    abi tamam da.arsenal tabikide şampiyonluk için kesin bir seçim değil.ben dediğimin arkasındayım bu takımların belli kalitesi var bazıları biraz daha kaliteli.belli bir kaliteden sonra takım oyunu ortaya çıkar.arsenal şu an ki kadro kalitesi,takım oyunu ve başarıya açlığıyla şampiyonluk için sürpriz bir adaydır.ve diğer şampiyonluk adaylarından fazla bir eksiği yoktur.

ayrıca ben lehmanı cech ve van der saar kadar kaliteli görüorum.toure ve gallas zaten süper isimler.terry carvalho,ferdinand vidiç,agger carragher kadar kaliteli.geçen yıl isteseler en azından bir kupa alabilrlerdi ancak finalde chelsea maçında 2.kadroyla çıkarak resmen kupayı chelseanin elllerine verdiler.verimli ve çalışan bir orta saha olduktan sonra arsenal forvette sıkıntı çekmez.gol kralının arsenalden çıkacağını iddaa ediyorum.arsenal'in elinde wenger gibi bir t.d. olduktan sonra en kötü kadro arsenal de olsun genede üst sıraları zorlar.ayrıca sağ bekteki ebuoe gibi ingilterenini en iyi sağ bekini unutmayalım.

fıratcan abi benim görüşlerim bunlar sanırım ne demek istediğimi anlamışınızdır.zaten ig başlıyo izleyip göreceğiz.

1.Manchester United
    2.Arsenal
    3.Liverpool
    4.Chelsea

Böyle olabilir bu sene EPL'nin zirvesi

Favori Arsenal.

Mesaj Yetkileri