1 ile 30 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

konuyu takip etmedigim sure boyuncu bir suru mesaj akmis bazi arkadaslar isi fanatiklige vurmus appiah ganalilara gore essienden daha iyidemis onun icin kaptan ve on numara demis ona bakilirsa gaziantepsporun yedek kalecisi oguz daglarogluda on numara ve eto'nun forma giydiği cameroonda song kaptan kantanlık ve numarayla futbolcu kıyaslanmaz kıyaslarsanız içi geçmiş kezmanları alırsınız neyse orası benı ilgilendirmiyor
    beni ilgilendiren konu daha öncede tartışmıştık bazı futbolculara adı duyulmamış olduğu için gerçek değerleri verilmiyor ben galatasaraylı olmama ragmen türkiye liginin en iyi top çalan oyuncusudur ve bir çok avrupalı ön liberodan iyidir avrupanın sayılı top çalan oyuncularındandır ama sayılı önliberolarından biri olmaması sayılı top çalan oyuncularındanda olmamasını gerektirmez sizin manteliteniz şu her futbolcuya 13 15 arası deger yazıyorsunuz halbuki aurelıo markaj hiç yapmaz adam kovalamaz 3 yapın 8 yapıcağınıza 3 yapın ama top çalmayıda 15 yapıcağınıza 20 yapın ben herkezi şişirin demiyorum serkan aykut müthiş son vuruşları vardır ağırdır hız hızlanma 10 10 yapıp son vuruş 16 yapacağınıza hız hızlanma 4 yapın son vuruş 20 yapın böyle daha sempatik bir oyun olacaktır herkez alman futbolcu gibi her işten biraz anlıyor ya bbırakın her futbolcunun kendine has özelliklerini doğru seviyelerde yapın bugun yattara inanılmaz ortalar yapıyor ama bir topu çalsın diye atlamaz top çalmayı 8 yapacağınıza 1 yapın ama orrta yapmasınıda 16 yapacağınıza 20 yapın çünkü bu ligin en iyi orta kesen adamı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    sizin manteliteniz şu her futbolcuya 13 15 arası deger yazıyorsunuz halbuki aurelıo markaj hiç yapmaz adam kovalamaz 3 yapın 8 yapıcağınıza 3 yapın ama top çalmayıda 15 yapıcağınıza 20 yapın
    Cok dogru bir dusunce. Ancak her ozelligin, pozisyona gore onemi degisiyor ve marking yapma bir defansif orta saha icin oldukca onemsiz, tackling ise cok onemli bir ozellik. Bu nedenle de bir bakima Aurelio gibi bir oyuncunun tackling ozelligini yuksek yapmak, uzun tac veya marking ozelliklerini dusuk yapmak ile mumkun olmayan bir sey.

Bir defansif orta saha oyuncusu icin Aurelio'nun hangi onemli ozellikleri vasat veya zayif onlari belirlerseniz, tackling yukselebilir.. Ama dusurecek baska onemli ozelligini bulamiyorsaniz eger demak ki Aurelio'nun tackling olmasi gereken yerdedir. CA'si 160-170 olayan hic bir oyuncunun pozisyonuna gore butun onemli ozellikleri 15 ve ustu seviyede olamaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir defansif orta saha oyuncusu icin Aurelio'nun hangi onemli ozellikleri vasat veya zayif onlari belirlerseniz, tackling yukselebilir.. Ama dusurecek baska onemli ozelligini bulamiyorsaniz eger demak ki Aurelio'nun tackling olmasi gereken yerdedir. CA'si 160-170 olayan hic bir oyuncunun pozisyonuna gore butun onemli ozellikleri 15 ve ustu seviyede olamaz.
    15 ve üstü olsun demedik ki ..
    Eger yükseltilmesi gereken özellikler varsa ve düsürülecek bir özellik göremiyorsaniz sizde CA'yi yükseltin..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Omerdinho View Post
    15 ve üstü olsun demedik ki ..
    Eger yükseltilmesi gereken özellikler varsa ve düsürülecek bir özellik göremiyorsaniz sizde CA'yi yükseltin..
    CA yukseltmek icin de bizim takimlarimizin ya Avrupa'da basari yakalamasi lazim, ya da oyuncunun disariya transfer olmasi lazim. Veya takimdaki diger oyuncularin CA'sinin dusmesi lazim.

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    CA yukseltmek icin de bizim takimlarimizin ya Avrupa'da basari yakalamasi lazim, ya da oyuncunun disariya transfer olmasi lazim. Veya takimdaki diger oyuncularin CA'sinin dusmesi lazim.
    Bunu tam olarak anlamadim, yoksa SI sinir mi koyuyor?

Nesil
    2003

Tabii ki. Her ligin kendine ait kriterleri var. Bizde limitler en iyi oyuncularin CA'sinin 140 ile 150 arasinda olmasina gore kurulu. Bunlarin arasinda bazi istisnalar olusuyor tabii. Alex, Lincoln ve Roberto Carlos gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Her zaman şunu düşünelim sadece bizim ligimiz yok dünyada. Aurelio Almanyada Ingılterede veya İspanyada banko oynayabilir mi bunu düşünelim orada oynayanlarla kıyaslayalım ve sonuca varalım. Araştırmanın onemli aşamalarından biridir bu. Sadece kendi ligimizi düşünerek bu adam türkiyenin en hızlısı ve acc' yı 17 diyemiyoruz. Mesela bu sene yaptığımız lig A' da finishng' i 14 den yukarı adam yok. 14 olan da 3 futbolcu var hatırladığım kadarıyla ya da 4. Bu adamlar Lig A' nın en iyi bitiricileri ve şu an süper ligte oynuyorlar.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Her zaman şunu düşünelim sadece bizim ligimiz yok dünyada. Aurelio Almanyada Ingılterede veya İspanyada banko oynayabilir mi bunu düşünelim orada oynayanlarla kıyaslayalım ve sonuca varalım. Araştırmanın onemli aşamalarından biridir bu. Sadece kendi ligimizi düşünerek bu adam türkiyenin en hızlısı ve acc' yı 17 diyemiyoruz. Mesela bu sene yaptığımız lig A' da finishng' i 14 den yukarı adam yok. 14 olan da 3 futbolcu var hatırladığım kadarıyla ya da 4. Bu adamlar Lig A' nın en iyi bitiricileri ve şu an süper ligte oynuyorlar.
    Bana sorarsan oynar, oynayanlarla kiyaslama olayini ben bir türlü anlamiyorum iste, neden sürekli baska oyuncularla kiyaslanarak giriliyor özellikler? Lig A da finishing'i 14 olmasi normal cünkü Lig A bir BundesLiga 2 olamaz, bir Ligue 2 olamaz... Ayrica Roberto Carlos'un su anki hizi 17 Dani Alves'in hizi 19 diye roberto'nun hizini düsürecekmisiniz? , Allah bilir 2008'de Kezman'in özellikleride düsürülür gecen sezon 9 gol atti diye bitircilik 14 felan yapilirsa hic sasirmam.

Mesaj Yetkileri