1 ile 30 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Omerdinho View Post
    Bunu tam olarak anlamadim, yoksa SI sinir mi koyuyor?
    Her zaman şunu düşünelim sadece bizim ligimiz yok dünyada. Aurelio Almanyada Ingılterede veya İspanyada banko oynayabilir mi bunu düşünelim orada oynayanlarla kıyaslayalım ve sonuca varalım. Araştırmanın onemli aşamalarından biridir bu. Sadece kendi ligimizi düşünerek bu adam türkiyenin en hızlısı ve acc' yı 17 diyemiyoruz. Mesela bu sene yaptığımız lig A' da finishng' i 14 den yukarı adam yok. 14 olan da 3 futbolcu var hatırladığım kadarıyla ya da 4. Bu adamlar Lig A' nın en iyi bitiricileri ve şu an süper ligte oynuyorlar.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Her zaman şunu düşünelim sadece bizim ligimiz yok dünyada. Aurelio Almanyada Ingılterede veya İspanyada banko oynayabilir mi bunu düşünelim orada oynayanlarla kıyaslayalım ve sonuca varalım. Araştırmanın onemli aşamalarından biridir bu. Sadece kendi ligimizi düşünerek bu adam türkiyenin en hızlısı ve acc' yı 17 diyemiyoruz. Mesela bu sene yaptığımız lig A' da finishng' i 14 den yukarı adam yok. 14 olan da 3 futbolcu var hatırladığım kadarıyla ya da 4. Bu adamlar Lig A' nın en iyi bitiricileri ve şu an süper ligte oynuyorlar.
    Bana sorarsan oynar, oynayanlarla kiyaslama olayini ben bir türlü anlamiyorum iste, neden sürekli baska oyuncularla kiyaslanarak giriliyor özellikler? Lig A da finishing'i 14 olmasi normal cünkü Lig A bir BundesLiga 2 olamaz, bir Ligue 2 olamaz... Ayrica Roberto Carlos'un su anki hizi 17 Dani Alves'in hizi 19 diye roberto'nun hizini düsürecekmisiniz? , Allah bilir 2008'de Kezman'in özellikleride düsürülür gecen sezon 9 gol atti diye bitircilik 14 felan yapilirsa hic sasirmam.

Nesil
    2003

Bana sorarsan oynar, oynayanlarla kiyaslama olayini ben bir türlü anlamiyorum iste, neden sürekli baska oyuncularla kiyaslanarak giriliyor özellikler? Lig A da finishing'i 14 olmasi normal cünkü Lig A bir BundesLiga 2 olamaz, bir Ligue 2 olamaz... Ayrica Roberto Carlos'un su anki hizi 17 Dani Alves'in hizi 19 diye roberto'nun hizini düsürecekmisiniz? , Allah bilir 2008'de Kezman'in özellikleride düsürülür gecen sezon 9 gol atti diye bitircilik 14 felan yapilirsa hic sasirmam.
    Baska oyuncularla kiyaslamadan baska nasil yapilabilir bu is? Kafadan atarak mi? Ornegin adrese teslim ortalar yapabilen Beckham'in Crossing 19, cok iyi orta yapan Damien Duff'un Crossing 17, iyi orta yapan Pavel Nedved'in crossing 15, ortalari oldukca iyi olan Zabrotta'nin crossing 13, ortalari pek iyi olmayan Pierre Wome'nin 11. Bu durumda kendi kendimize sormamiz lazim. Degerlendirmeye calistigimiz oyuncu, orta yapma konusunda bu oyunculardan hangisi ile kiyaslanabilir. Ona gore de crossing degeri zatan kendiliginden ortaya cikar.

Turkiye'nin en iyi orta yapan oyuncusu otomatik olarak 20 almaz, veya Turkiye'nin en hizli oyuncusu otomatik olarak 19 almaz. FM oyununda 20 degeri, bu ozellik konusunda oyuncu tum zamanlarin en iyisi demektir. Turkiye'de hangi oyuncu, hangi konuda tum zamanlarin en iyisi? 16-19 bu ozellik dunya capinda demektir. 13-15 Premier lig'in ortalama oyuncusu demektir. 10-12 Turkiye super liginin ortalama oyuncusu demektir.

Diyorum size, Aurelio'nun nasil olmasi gerektigini Editor ile yapip bir ekran goruntusu yollayin, sonra tartisalim uzun boylu. Ancak bu sekilde yararli bir gous belirtmis olursunuz. Bizler de size ne acidan abarttiginizi, karsilastirma yolu ile gostermis oluruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Thumbs up

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Diyorum size, Aurelio'nun nasil olmasi gerektigini Editor ile yapip bir ekran goruntusu yollayin, sonra tartisalim uzun boylu. Ancak bu sekilde yararli bir gous belirtmis olursunuz. Bizler de size ne acidan abarttiginizi, karsilastirma yolu ile gostermis oluruz.
    Sorun degil adasim bundan yaklasik 2 ay önce ligler daha bitmeden bi güncelleme cikarmistim, orada Aurelio'nun özelliklerini gözden gecirmistim;

CA: 140 PA:160

Mental ve Fiziksel özelliklerinde bi oynama yapmadim.

Nesil
    2003

Sorun degil adasim bundan yaklasik 2 ay önce ligler daha bitmeden bi güncelleme cikarmistim, orada Aurelio'nun özelliklerini gözden gecirmistim;

CA: 140 PA:160
    Simdi ilk olarak, 29 yasinda ve kariyerinin zirvesinde bir oyuncunun CA ile PA arasinda bu kadar buyuk fark olmamasi gerekir. Ozellikle bu oyuncu eger cok daha buyuk bir potansiyeli olup halen bu potansiyeli dolduramamis bir oyuncu degilse (mesela Sergen profesyonel olmadigi icin hic bir zaman potansiyelini dolduramamis bir oyuncu).

Aurelio'nun ozelliklerine gelince. Bu verdigin ozelliklere bakilinca Aurelio'nun CA'sinin 153 civarinda olmasi gerektigi ortaya cikiyor. Yani Aurelio, Costinha, Ambrosini, Emerson, Mavuba, Renato, Mineiro, Mascherano ve Gago seviyesinde oluyor. Ozellikle Brezilyali oyunculardan Mineiro'nun Brezilya, Mascherano'nun da Arjantin milli takiminda son Copa America'da oynadigini goz onunde bulundurursak Aurelio'nun gercekten bu oyuncular arasinda yeri olmali mi sorusu ortaya cikiyor. Yani Aurelio Brezilya milli takimi icin hic dusunulmemis bile ancak CA'si 152 olan Mineiro Copa America'da milli takim oyuncusu olarak yer aliyor.

Bu seviyedeki diger oyuncular arasinda Levan Kobiashvili, Jean II Makoun, Fernando Meira gibi oyuncular da bulunmakta.

Peki Aurelio gerceken bu oyuncular seviyesinde bir oyuncu mu?

Yoksa daha cok Aldo Duscher, Dietmar Hammann, Eugen Polanski, Ivan Helguera, Anatoly Tymoschuk kalitesinde bir oyuncu mu?

Mesaj Yetkileri