Olaya ben sadece gercekci yaklasiyorum. Evet Galatasaray kupalar kazanmistir, evet Galatasaray son 20 yilda 9 defa sampiyon olmustur, rakipleriden Fenerbahce bu sure icinde 6 defa, Besiktas ise 5 defa sampiyon olmustur.
Olayi soyle dusunelim... Galatasaray'in gecmis basarilari nedeniyle normalde reputation 8000 civarinda olmasi gerekir. Ancak finansal sorunlar, stadin eskiligi, son yillardaki istikrarsizlik diyelim ki Galatasaray'in itibarini -250 puan dusurmustur ve reputation'u yaklasik 7750 seviyesine cekmistir. Bu kalici bir dusukluk de degildir ve sadece bu yonetim, finansal ve stat eksikliklerinin varligini belirgin eden bir cezadir. Ama tabii demek degil ki bu sorunlar asilamaz.
Ote yandan Fenerbahce'nin normalde reputation ozellikle avrupa kupalarinda gelmeyen basarilar nedeniyle en fazla 7500 seviyesindedir. Ancak finansal guc, yeni stat, son zamanlarda yakalanan istikrar nedeniyle bu normal seviye olan 7500 seviyesinden daha uste cikmistir. Bu yukselme finansal guc ve istikrar devam ettigi surece devam da eder. Aksi takdirde Fenerbahce normal seviyesine geri iner.
Veritabanina bakarsaniz, son 20 yilda Ingiliz futboluna damga vurmus bir Manchester United'in reputation, ozellikle son 5-6 yilda bir cikis yakalayan Chelsea'dan daha dusuktur. Manchester United her ne kadar cok buyuk gelirlere sahip olsa da, Chelsea'nin bitmez tukenmez gibi gorunen finansal varliginin yaninda eksik kalmistir. Ancak yarin Roman Abramovich eger Chelsea'den ayrilirsa takimin bu yukselmis reputation buyuk bir dusus yasayacak ve cok daha alt seviyelere inecektir. Ingiltere'nin tarihte en basarili takimi olan Liverpool ise bu iki takimdan daha az reputation'a sahiptir.
Umarim bu konuda olan dusuncelerimin mantigini anlatabilmisimdir.

Alıntılı Yanıtla