Ceyhun konusunda yukarida yazdim. Tekrar oku lutfen.
Uzaktan sutlar ozelligi, uzaktan sutlarla bitiriciligi gosterir. Gecen sene Appiah'in sutlarinin %30'u kaleyi buldu, kaleyi bulan sutlarin da %10'u gol oldu. 16 olarak verilmis uzaktan sutlarin dunya standardinda cok iyi oldugu goz onunde tutulursa bu verilen deger esasinda hic de dusuk veya zayif degil.
Cannavaro'nun CA'si kac puan yukseldi dunya kupasinin ardindan?Ayrica siz sadece Ligdeki istatistiklere bakarak arastirma yapiyorsunuz, hic avrupa kupalarindaki istatistiklere bakmiyorsunuz "?" Dünya Kupasi'ndan sonra Appiah'in herkes daha iyi olacagini beklerken bi bakiyoruz Appiah ayni , sadece bu sefer Ingiltere'nin orta düzey takimlarina gidiyor oyunda, saka mi bu? 7.0.2 yamasinda bu olay düzeltildi fakat tam bir sacmalik ayni oyuncu Arsenal,Barcelona gibi kuluplerden teklif alirken, oyunda ingilterede küme düsmeye aday yada orta düzey takimlara gidiyor resmen komedi..
Fenerbahce'yi yapan kisiler de tuttugu takimi cok yakindan izliyor ve dusuncelerini veritabanina aktariyor.biz taraftarlar her hafta 90 dakika izledigimiz oyunculari bilmeyecekmiyiz? birsey yazdigimiz zaman fanatiklik yapma burasi arastirma bölümü diyorsunuz oysaki biz arastirmacilara gördüklerimizi aktarmak icin bu bölüme girip mesaj yaziyoruz sonucta bu oyunu dünyada milyonlarca insan oynuyor %30'uda Türk o yüzden artik yazilanlar dikkate alinmali ,
%30'u Turk mu? Biraz yaniliyorsun sanirim. Toplamda Turkce FM indiren sayisi 50.000 sayisini gecmiyor. Haydi diyelim bunun kadar Turk daha var Ingilizce oynayan. Yine de 1 milyon toplam oynayanin arasinda %10'luk bir yuzdeye ulasiriz.
Evet Turkiye ligi bu kadar kalitesiz. Arda bir cok defa frikik kullanma konusunda iyi olmadigini soyledi. Penalti attigini henuz gormedik ama bitiriciligi cok ust duzey bir oyuncu olmadigi icin penaltilar da oldukca zayif birakildi. Kornerlerinin hep kisa dustugunu ve cok kolay rakip tarafindan uzaklastirildigina da herhalde siz dikkat etmediniz.yeri degil fakat bana fanatik diyenler icin buraya yazmak istiyorum Arda gecen sezon duran toplari kullandi eski konularda Arda'nin frikik,korner,penalti gibi özelliklerinin yükseltilmesi gerektigini söyledim bircok arkadasta ayni fikire sahipti fakat ne oldu ? Arda berbat yapildi ki o Arda su anda Türkiye'deki gelecegi en parlak oyuncu, özelliklerini yükseltmek yerine düsürüyorsunuz yani Türkiye Ligi bu kadar kalitesiz mi Allah askina?
Ayrica Arda'nin CA'sinin dusuk olmasinin nedeni de fiziksel ozelliklerinin cogunlukla vasat/zayif olmasi.
15 Degerini dusuk gormek sizin hataniz. Mesela Lavan Kobiashvili, Michael Ballack, Adrian Mutu, Xabi Alonso, Ryan Giggs, Pauleta, Morten Gamst Pedersen, Ali Karimi, Bastian Schweinsteiger, Dejan Stankovic isimli oyuncularin hepsi iyi frikik atan ve frikikten goller bulan oyuncular. Bunlarin da frikik ozelligi 15..Hic mi genc yeteneklerimiz yok ? Koskoca Mehmet Topuzun bile frikikleri düzenlenmedi adam uzaktan goller atiyor frikikten 30 metreden gol atiyor frikigi 15? saka mi bu?
David Beckham'in, Rui Costa'nin, Deco'nun, Ortaga'nin, Van Persie'nin frikik ozelligi ise 17. Simdi Mehmet Topuz'u nasil degerlendirirsiniz?
Anelka'nin ozelliklerini biz dusurmedik. Ya bize gelmeden once Man City arastirmacisi tarafindan dusurulmustur veya arastirma sefi dusurmustur.arastirmacilar neden bunlari görmezden geliyor? Birsey söyleyincede hemen SI ye topu atiyorsunuz , sizinde hakli oldugunuz konular var mesela Aurelio konusunda perpetua yi hakli buldum Aurelio 30 yasina girecek PA'si benim yaptigim gibi 160 olmamali PA'si bu kadar yüksek olmamali bu dogru fakat özellikleri berbat, ayni sey Appiah icinde gecerli , gecen sezon Anelka konusunda herkes abarti oldugunu söyledi Anelka'nin özellikleri düsürüldü
Aurelio ve Appiah konusunda ise katilmiyorum. Turkiye liginin acik ara en iyi iki on liberosu olarak yansitildilar 7.0.2'de. Acik ara diyorum cunku arkalarindan gelen en iyi on libero 130 seviyesinde idi (Kleberson'u saymiyorum burada).
Daha once dedigim gibi dusuncenizi belirttiniz ve bizler bu dusunceyi okuduk. Artik uzatmanin, fikrinizi zorlamanin bir anlami da yok acikcasi. Fenerbahce'den sorumlu olan arkadasimiz Aurelio ve Appiah'in nasil olmasi gerektigi konusunda eminim ki kendisinin ve sizlerin dusuncesine gore karar verecektir.
Sunu da tekrar belirtmekte yarar goruyorum:
Her ozellik icin
20 = Dunyada gelmis, gecmis en iyi
17-19 = Dunya capinda, dunyanin en iyileri arasinda
14-16 = Ust duzey oyuncu
11-13 = Iyi oyuncu
8-10 = Orta kalitede
5-7 = Zayif
2-4 = Cok zayif
1 = Dunyada gelmis gecmis en kotu
seklinde degerlendirmek gerekir.

Alıntılı Yanıtla