Originally Posted by
eGowiCh
Nobre asist yapıyor mu? Hayır.
Kezman bir yerlerini yırtıyor. Beni koysalar sahaya, ben de mücadele ederim var gücümle ama elimden bir şey gelmez. Kezman ile Nobre bir değil. Alex geçen sene 19 golle gol kralı oldu ama adam hiç koşmuyor, Kezman kadar koşmuyor. Fenerbahçeliler için önemli olan ruhtur, o ruhu da Alex değil Kezman veriyor.
Kezman dün çok güzel bir asist yaptı, gol atamamış olabilir ama gol dışında yapmadığı şey yok, savunmaya gidip yardım ediyor, asist yapıyor, pozisyon yaratıyor, savaşıyor...
Nobre ile Kezman arasında fark var. Kezman aslında kendine üstlendirilen rolde değil en uçta oynamalı. Kezman top sürme özelliği üst düzey olan bir futbolcu değil. Soğukkanlı ve bitirici. Nobre'nin en önemli özelliği sağdan ve soldan gelen ortalarda nerede duracağını bilmesi. Ayrıca göbekten gelirken de rakip sahada pas almasını bilen ve bunu kanatlara veya yaratıcı orta sahaya yayabilen bir futbolcu. Yani atakların başlamasında payı olan bir futbolcu.
Bir gerçek var ki gerçek Kezman'ı yanında ikinci bir forvet olmadan izleyemeyiz. İkinci gerçek ise Nobre'nin şu anda oyun olarak çok formda olduğu. Bence Nobre bu sezon minimum 15 gol atacak.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi