Berbat oynadik. Turkiye'de bile adam gibi oynayamayan Delgado Avrupa'da bekledigim gibi oynadi. Tello zaten evlere senlikti, Marseille'dan oynadi resmen. Rico cikana kadar iyiydi. Keza Kurtulus da fena degildi. Cisse cok gomuk oynadi. Bobo maasina gelen zamdan beri yasadigi dususu devam ettirdi. Takimda en begendigim oyuncu ise Kurtulus'un yerine giren Ibrahim Kas ve Toraman'di. Diatta da cok kotu gozukmedi gozume. Ama herseyin otesinde oyuncularda bir bosvermislik, hirssizlik vardi. Kotuyduk, ama kotu oyunumuzun rakibin sert futboluyla bir alakasi yok bence, tamam okuz gibi oynadilar ama e onlar vuruyorsa sen de ona gore oyna be canim.. Futbolcunun korkma gibi bir hakki yoktur bana kalirsa. Cikip savasacak oyuncular, ama onu goremedim.

Aslinda bu takim bastan beri cok iyi oynamiyor. 3 macta iyi oynadi bu takim bu sene. Gecen sene Tigana'ya laf ediliyordu, kotu futbol, az gol falan diye ama Tigana cok daha kotu bir kadroyla yine kazanabiliyordu. Gecen sene bu vakitlerde ard arda TS, GS maglubiyetleri ve Erciyes beraberligi gelince herkes Tigana'ya cullanmisti. Bu sene durum cok da farkli degil, hatta futbol daha bile kotu su son 3 haftadir. Bu seneki tek umudum -inadina kiraya verilen oyunculara ragmen- kadronun derinligi ve takimin genc olmasi. Sonucta bu takim tecrubelenerek ilerleyecek. Bu sene sampiyonluk beklemiyorum acikcasi, grupta da 3. olursak muhtesem olur. Olur mu, zaman gosterecek. Ancak takimda bir an once degisiklikler yapilmasi gerekiyor zira ayni sablonla ciktigimiz son 5 macta 3 gol attik. Umarim Denizli macina yine ayni duzenle cikmayiz.

Beraberlige baglanabilecek bir macti. Nitekim oyle %100'luk net pozisyon da vermedik, baskin gorunmelerine karsin. Fakat olmadi. Neden olmadi? Ise biraz farkli bir yonden bakmak istiyorum.

Klasik bir Avrupa Besiktas maci izledik. Ortalama bir Avrupa Besiktas macinda neler olur?

- Hakem illa ki Besiktas'in karsisindadir.

- Takim kotu oynasa bile belli bir sure avantajli skorda goturur maci.

- Sanssiz 1, olmadi 2 gol yenir. Goller genelde son dakikalardadir.

- Bireysel hatalar on plandadir.

- Defans panik halindedir.

- En asagi 1-2 gol kacar.

- 1 fark gerideyken fena bir gol kacar/hakem cok pis bir hata yapar.

- Eger 2 fark gerideyse takim, sonra baski kurup bir gol atar sonlara dogru, 2. 'ye zaman yetmez.

- Yan toptan gol yenir.

Bunlarin cogu oldu Sali aksami. Besiktas'in klasik sanssizligi ve basiretsizligi yine is basindaydi. Normal sansta bir takim 0-0'a baglardi o maci. Evet sansa bagliyorum artik, o kadar yildir izliyorum su takimi, oyuncular degisiyor, yonetimler degisiyor, menajerler degisiyor, hala ayni cenabetlik. Yeter be.