Taraftarlik ruhu ile alakasi olmadigini soyleyerek aciklamalara basliyorum.
Demo'da ne gorduyseniz, tam surumde de her zaman icin aynisi cikar. Arastirma sefi bu hatayi duzelttigini belirtti ve ilk cikacak yama'da bu duzelir.Kalli ve Ahmet Akcan ın yerlerinin değiştirilmesi ne kadar zor olabilir ki demoda bu hatanın var olmasına rağmen tam sürümde değiştirilmemiş...
Orkun ve Aykut gercekte bu kadar kotu. Kendimizi kandirmaya gerek yok. Ozelliklerinde hatalar goruyorsan bunlari teker teker anlat, neden yanlis olduklarini dusundugunu de eklemeyi unutma. Ancak en azindan ikisi de CA olarak gercekci duzeyde.orkun ve aykut gerçekde bu kadar kötü olsaydı sanırım Mondragon takımda tutulurdu...
Ugur Ucar alt yapi hayati boyunca defansin ortasinda oynadi. A takima ciktiktan sonra gittikce sag bek oynama becerisini gelistirdi. Ugur'un bu sezon bu kadar istikrarli bir cikis yapacagini 30 Temmuz tarihinde bekleyenlerdenseniz, tebrik etmek lazim. Ancak takimin en zayif noktasi sag bek diyenlerdenseniz hem Ugur'un oyundaki kalitesi, hem de ozellikleri oldukca gercekci. Evet Ugur son 1 ayda ozellikle buyuk bir cikis yakaladi ve kendisini oldukca gelistirdi. Ve 115 CA ile beraber Turkiye liglerindeki en iyi sag bekler arasinda. Biraz daha gelismesi konusunda su anda supheliyim ancak belki ileride bir oynama gerekir. Ugur'un cok iyi orta yapan bir oyuncu oldugunu da dusunmuyorum. Ancak dripling becerisi ve teknigi 1-2 puan yukariya cikabilir.uğur uçar ligin asist kralı ama oyunda asıl mevkisi dc tamam dc de oynayabiliyor ama gerçek mevkisi DR başka değil DR keşke o kadar olsa crossingide 11 bu kadar olmaz hiç mi izlemediniz?...
Simdi yurt disindan transfer olan oyuncularin arastirmasi normalde yabanci ulkenin arastirmacisina birakilir. 30 Temmuz tarihinde ben Baris'i ne izlemistim, ne de Baris'i oyuna yansitabilecek kadar bilgim vardi. Alman arastirmacilara sordugumda CA'sinin ne olmasi gerektigi konusunda bilgi aldim ve bunu da o ara arastirmadan sorumlu olan Emir Tonguc'a ilettim. Kendisi ilgilenmedi ve Baris'i oldugu gibi birakti. 3 Eylul'de veritabani teslim edilene kadar da Emir Baris uzerinde bazi duzeltmeler yapabilirdi ama yapmadi.barış özbek konusuna değinmek bile istemiyorum fiyaskonun rezaletininde saçmalığı....alman ümit milli de dm oynuyor essen de amc oynadı Galatasarayda mr oynuyor ama oyunda AMR bu alakayı kuran arkadaşada tebrikler...
Lincoln'un Almanya'da ne yaptigi bizi ilgilendirmez cunku Baris gibi yurt disindan transfer olan bir oyuncu oldugu icin Lincoln uzerinde herhangi bir degisiklik yapilmamasi gerekirdi. Sonucta 3 Eylul tarihine kadar biz Lincoln'u en fazla 3-4 mac izlemistik ama Alman arastirmacilar 8 senedir izliyorlardi ve onlarin dusuncelerinin degistirilmemesi dogru olurdu. Emir Tonguc bir baska stratejik hata daha yaparak Lincoln'un CA'sini dusurdu. Benzer bir hamle Linderoth icin de yapildi ve hatta bu konuda Danimarka arastirma sefi, Emir Tonguc tarafindan yapilan 8 puanlik CA dusurulmesinden dolayi memnuniyetsizligini bana bugun soyledi. Ayrica senelerdir bu oyuncuyu izledigini ve yapilan dusurulmenin haksiz oldugunu belirtti.Lincoln Almanyada Yılın Oyuncusu seçilmiş klasını "avrupada" kanıtlamış şamp. liginde uefa da defalarca oynamış bir oyuncu ve bu oyuncu Türkiye liginde bile en iyi amc olamıyor onun yerine avrupada hiç bir varlığı olmayan küçük maçların büyük oyuncuları avrupanın en iyilerine bile kafa tutar düzeyde oluyor bunuda anlamış değilim...
Ayrica Alex'in avrupa'da varligi olmamasi onun butun ozelliklerinin zayif oldugunu degil, onemli maclarda pek etkili olmadigini veya Avrupa maclari icin onemli olan bazi ozelliklerin yuksek olmamasi gerektigini gosterir. Alex, bir iki ufak sorun disinda oldukca gercekcidir.
Bu konuda haberim var. Bunun nedeni de yine Emir Tonguc tarafindan Galatasaray (ve diger bir cok kulup icin) bizzat ekledigim sponsorluk gelirlerinin olmamasi. Bu gelirler olsa Galatasaray her yil 8 milyon Euro kaybetmeyecek, ve Canaydin'in yerine parali bir baskanin gelmesine gerek kalmayacakti...devre arasında sürekli başkan değişiyor acaba araştırmacı arkadaşların bu konuda bi istihbaratı mı var?
Sadece bu da degil, Kayseri'de yapilan Kadir Has stadi'da eklenmedi. Arastirma ekibindeki kisilerin aylardir bu konuda arastirma sefi'ni uyarmasina ragmen.seyrantepeyi koskoca "Başbakan" defalarca tekrarladı 2009-2010 da bitirilecek bu Galatasaray'ın değil devletin projesidir diye ama bizim araştırmacı arkadaşların isthibaratı "Başbakan"ın istihbaratından geniş olacak ki o da eklenmemiş...
Galatasaray oyunda Turkiye'nin en uretken alt yapisi konumunda su anda.Türkiyenin en iyi alt yapısınıda bazı arkadaşlar içine sindirememiş...
Galatasaray'a Kayseri'den donusu yapilirken bunu kendim duzeltmeyi atlamisim. Gerci Agustos ayinda dosya elime gelseydi butun oyuncularin maaslarinin teker teker ustunden gececektim. Bence de rezil bir hata.Özgürcan'ın yıllığı 1.6 milyon dolar...
FM 2007'de cikan Cem Sultan ile FM 2008'de cikan Cem Sultan arasinda en ufak bir degisiklik yok. Ozelliklerindeki farklilik, oyunun rassal ozellikleri hemen bol kepce vermeyip oyuncunun gelismesi ile beraber daha ust seviyelere cikartmasi. Cem gelistikce daha iyi bir forvet olacaktir.cem sultan 15 yaşında Milliyete konu olmuş yetenekde bir oyuncu olmasına rağmen sanki geçen sürede yetenekleri kaybolmuş gibi...
Oguz Sabankay gecen sene ile ayni seviyede, ozellikle gecen sezonun ikinci yarisini sakat gecirdigi icin.oğuz-aydın keşke hiç yapılmasaydı...
Aydin, gecen sezonun hemen hemen tamamini sakat gecirdi. Hem bu nedenle hem de Turkiye liglerindeki bazi abartili oyunculari dusururken Aydin'in bazi ozellikleri indi. Ancak halen potansiyeli olan ve ileride gelisme gosterebilecek bir oyuncu konumunda.
Son soz olarak, arastirmada hata gorurseniz bunu belirtin. Yikici degil, yapici elestirilerle bunu yapmaya itimat edin. Kendi kontrolum altinda olmus ancak "iyi yapilmadigi" icin begenmediginiz seylerde sonuna kadar tartisir, neyi neden yaptigimi anlatirim. Arastirma sefi'nin hatalari konusunda ise topu arastirma sefi'ne atmaktan cekinmem.