-
bende bir kaç şey söyleyerek katılmak istiyorum tartışmaya
3 çeşit topu kendi hakimiyetine geçirme durumu olduğunu düşünüyorum
birincisi rakibin ayağındaki topa direkt müdahale yaparak top çalmak bu ne kadar iyi tackling yaparsanız yapın çok kez tekrarlayacağınız bir durum olmasa gerek çünkü rakip hiç değilse topu geriye oynayabilir pas olarak ayağından çıkarabilir eğer bu tackling ise dm lerden ziyade dc dl ve dr lerin bu işi daha çok yapacağını umuyorum sebebi ise hucuma kalkan kanat ve amc oyuncularının bu adamlara çalım atmak zorunda kalmaları yada bir nevi driblingte denebilir dribling yapan (pası düşünmeyen) bir oyuncunun ayağından çalınan top; basit oynamayı düşünen sağ sola oyun kurmayı düşünen rakip takımın dm veya mc sinden çalınan toptan daha zordur bunun içinde eğer tackling ömer ağabeyin dediği anlama geliyorsa dm ler için fazla bir önem taşımamalı. bu konuda ligde roberto carlos, song ve luganonun açık ara önde olduğunu düşünmekteyim sonrasında ise edular servetler gökhan ve ibrahimler gelir ancak bu alanda kendini en çok geliştiren oyuncu ise uğur uçardır her maçını dikkatle izleyen bir adam olarak ifade edeyim uğur uçar 5-1 sion maçında maç 2-0 iken %100 lük bir gol pozisyonunda geriden gelip sionlu forvetin önünden almıştır (inanılmaz bir müdahale idi) sonraki haftalarda ankaraspor maçında kalesinden çıkmakta geciken orkunun hatasını yine buna benzer bir pozisyonda bertaraf etmişti
2. tip top kapma durumu ise basketbolda ribound diye tabir ettiğimiz boşa düşen karambol topları toplamaktır bunu yapabilmek için iyi bir ön seziye ve ondan çok daha önemlisi pozisyon alma bilgisine sahip olmak gerekir bunu türkiyede açık ara deniz barış yapar ve ondan daha iyi bir adam yoktur hatta deniz barış rakip oyuncunun kontrolündeki topları tackling becerisiyle değil gücü denge si ve dayanıklılığı sayesinde alır ama onun en büyük artısı bu değil günümüz futbolunda büyük önemi olan ribound toplarını toplamasıdır ayrıca yüksek dayanıklılığı (bitmek bilmeyen enerjisi sayesinde) sağa sola koşar ve rakibin fenerbahçe yarı alanında top yapmasını engeller
(geçen yılki fenerbahçe deniz barıştan önce ve deniz barıştan sonra diye izleyenler deniz barıştan önce kaç gol yenmiş deniz barıştan sonra kaç gol yenmiş diye bakanlar geçen yılki şampiyonluğu kimin getirdiğini anlarlar
3. tip top kapma ise tamamen yüksek ön sezi ise yapılan ve basketbolda pas arası diye tabir edilen şekilde top kapmaktır ömer ağabeyde fazla bahsetmiş onun için ben pek üstünde durmayacağım ancak; bu işi geniş alanda yapmanın pek kolay olmadığını tek önlibero oynayan bir dm nin kolay kolay yapamayacağını belirtmek istiyorum
buna keza: dar alanda veya pres halindeyken yani galatasarayın 2000 yılındaki suat okan emre üçlüsü gibi yada gerard xabi alonso sissoko veya gattuso pirlo sedorff ambrosini 4 lüsü gibi sıkıştırılmış alanlarda daha iyi yapılacağını belirtmeliyim işte bu alanda tsl de lider aureliodur ön sezisi yüksektir
hatta şunada bakın marco o hamleleri tek dm oynarkenmi daha çok yapmış yoksa deniz yanına geldikten sonramı daha çok yapmış
saygılar
Mesaj Yetkileri