Şimdi şöyle bir durum var bana göre... Tabii buna katılan ya da katılmayan arkadaşlarımız olacak. Biz her zaman böyle derbilerde hır gür patırtı çıkarıyoruz. Hatta yorumcular bile nasıl yorumlar yapıyor görüyorsunuz. (Erman Toroğlu, Ahmet Çakar vs. vs.) Öyle güzel sıcak bir koltukta oturup yorum yapmak çok kolay geliyor bana. Bende evimde babamla maçı izlerken biz de yorumlar yaptık. Burada bir sorun yok. Ama Erman Toroğlu gibi bir adamın böyle yorumlar yapmaya hakkı yok bence.

"Ben onun ne düşündüğünü biliyorum" demiş. Yahu Erman... İlahi Erman =)) Sen faal hakemliğin devam ederken Tranzonspor - Galatasaray maçında Okan Buruk'un ayapı kırıldığında faul vermezken ne düşünüyodun o zaman??? =)) Yani onun için insan bence öncelikle kendi öz eleştirisini yapabilmeli. Sonradan insanları eleştirmeli...

Erman'ın açıklamaları geçiyorum...

Farkındamısınız maç bittiğinden konuyu takip ediyorum hep bir Arsenal - Man Utd maçı geçiyor. Yapmayın arkadaşlar. O takımlarla bizim takımlarımız arasında kıyaslanamayacak kadar mesafe var arada. Türkiye Ligi ile İngiltere Ligi hiçbir zaman kıyaslanamayacak kadar ayrıdır. Bizim Ligimiz İngiltere Ligi'nin tırnağı olamaz. Oradaki heyecan oradaki atmosfer oradaki futbol oynama tutkusu başka hangi ülkede varki zaten? En basit örnek verecek olursak :

Arsenal - Man Utd maçında top bir o kalede bir bu kalede olmasına rağmen maç üst düzeyde tempolu geçerken hakem öyle kararlar veriyoduki oyuncuların hepsi itiraz etmeyi bırakın kalkıp mücadeleye devam ediyorlardı. Çünkü oyuncu biliyor itiraz edince ne olacağını.. Hakem kararını mı dğeiştirecek?? Tabii ki hayır. O zaman niye itiraz ediyosun ki... =) İşte bizim oyuncularımızda henüz bu mantık kafaya oturabilmiş değil. Biz o yüzden futbolu bilmiyoruz. O yüzden İngiltere ve Türkiye ligleri arasında bu kadar var. Oyuncularımız bu yüzden bu kadar güçsüz...

Gelelim pozisyona :
Maç içinde böyle çok pozisyon oldu ve İsmet Arzuman gözlemlediğim kadarıyla yakın olduğu her böyle pozisyonda faulü verdi. Bu pozisyonda hemen önündeydi ve faulü daha pozisyon olduğu anda çaldı farkındaysanız. Fenerbahçe'nin attığı golde ön direkte de aynı pozisyon yaşanmış.. Maçtan sonra özette gördüm. Ama dedim ya yakın olduğu pozisyonlarda vermiş İsmet Arzuman. Çünkü korner atılırken arka direk tarafların 18'in dışında duruyor ve içerisine curcuna gibi o yüzden birşey görememiş olabilir. Ama çok haksız kararları ve haksız sarı kartları da oldu tabii.. Gerçi artık alışmak gerekiyor. Biliniyor ki Türkiye Ligi böyle bir lig yani... Bu kadar alt düzeyde bir lig işte...

Ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Hocam'a da bir soruda bulunmak istiyorum:
Ertuğrul Hocam sen hiç mi takımına sağ kanattan atak yaptırtmazsın ya da çalıştırmazsın hep sol kanattan mı oynarsın yahu????