Söz sırası Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten olay hakem İsmet Arzuman'da.

Maraton’a açıkladı
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi karşılaşmanın hakemi İsmet Arzuman kendisine yöneltilen eleştirilere dün gece Lig TV’de yayınlanan Maraton’da yanıt verdi. Olay hakem şunları söyledi: “Maçtan önce yapılan açıklamaların bir önyargı olduğunu düşünüyorum. Nereden bakarsanız bakın derbi maçı yönetecek 10 tane hakem vardır. Ben daha önce de derbi yönettim ancak ilk kez bir Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında görev yaptım. Hata yaptığımız pozisyonlar mutlaka vardır. Beni üzen nokta bu olayların buralara gelmesi...”

‘7-8 kez düdük çaldım’
“Benim 2 kızım var. Eve gidince bana ‘Baba penaltıyı vermedin’ diyebiliyorlar. Biz maç bittiğinde oyunculardan da bir tepki almadık. Bir oyun oynanıyor ve bu oyunda da kararlar veriliyor. Mutlaka hata oluyor. Hata olmaması mümkün değil. Ancak Beşiktaş’ın golünden önce verdiğim faul kararının arkasındayım. Havaya çıkan topçuyu elinizle, kolunuzla bozarsanız bu fauldür. Beşiktaşlı oyuncu zamanlama hatası yaptığı için kendisine avantaj sağlamak için elini kullanıyor. Pozisyondan sonra en az 7-8 kez düdük çaldım...”

‘Görevimin başındayım’
“Deivid’in Serdar’a yaptığı harekete bu açıdan bakınca sarı kart gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Deivid’i ikinci sarıdan atmam gerekirdi. Ama benim açımla kameranın açısı farklı. Semih’in Ali Tandoğan’a yaptığı pozisyonu ise görmedim ancak görsem de kart göstermezdim. Her tutma sarı kart değildir. Bana böyle bir durumda kart göstermek çok lüks geliyor. Lugano’nun gözlük işaretini görmedim. Bana mı yaptı, yardımcıya mı, onu bile bilmiyorum. Hakemlik yaşı 45’te bitiyor. Benim yaşım 44, bir yıl daha görev yapmayı düşünüyorum”

‘Arzuman’a yakışmadı’
MHK Başkanı Hilmi Ok İsmet Arzuman’ın derbideki yönetimini beğenmediğini söyledi. Ok, futbolun hatalar oyunu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Derbi maçlar tecrübe ister, biz de İsmet Arzuman’ı Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için uygun gördük. Maç esnasında Deivid’in ikinci sarı karttan atılması gerekiyordu. Arzuman bu pozisyonu görmediğini, televizyonda izlediğinde hata yaptığını söyledi. İsmet Arzuman’a yakışmadı. Ayrıca son anda Beşiktaş’a verilen faulde, Arzuman’ın tecrübesindeki bir hakemin düdüğü yüksek sesle çalması gerekiyordu. Beşiktaş takımı koşarken el işareti yapması lazımdı. Herkes hata yapar, yeter ki hata artniyetli olmasın” dedi.

kaynak:Fanatik