şimdi özür dilerim arkadaşıma saygısızlık etmek istemem ama nasıl bir soruki bu ...piyasa fiyatını piyasadaki arz vetalep dengesi belirliyor. bizim arzularımız olsa ben bedeva olmasını isterim
ama bu konuda söylenebilecek bi kaç husus da var.
türkiyede malesef kaçak kopya oyun çok yaygın olduğu için oyun fiyatları çok yüksek.
FM nin daha ucuz olmasını istiyorsak orjinal oyun almaya çalışmalıyız. aslında burada ekonomideki normal verilerin dışında bir durumsözkonusu..
bilindiği üzere aslında piyasada bir malın talebi arttıkça fiyatıda artar talebi az olursa fiyatı azalır.
ama burada tam tersi bir durum var. oyunun orjinaline talep çok az ben bir kere samsun gibi türkiyenin büyük şehirlerindenh birinde özellikle aramama rağmen orjinalini bulamamıştırm. orjinale talep çok az ama aksine fiyatı pahalı.
bunu ben oyun ithal eden firmaların sürümden çok kazanamadıklarından dolayı.sürümden kazanma yerine kar marjlarını yüksek tutmayı tercih etmelerine bağlıyorum..ayrıca yine talep azlığından dolayı oyunu türkiyeye getiren firma sayısı az ve buda rekabetiin oluşmamasına sebep oluyor.
aslında buradada daha öncede siteyi kuran yöneten sevgili arkadaşlarımızın ve diğer arkadaşlarımızın da zaman zaman vurguladıkları bir hususu yinelemekte fayda var..
OYUNUN ORJİNALİNİ ALMAYA GAYRET GÖSTERMELİYİZ.ASLINDA NEKADAR ÇOK ORJİNAL OYUN SATIN ALIRSAK SATICILIARI SÜRÜME YÖNLENDİRİR OYUN FİYATLARINI AŞAĞIYA ÇEKEBİLİRİZ.AYRICA OYUNUN ORJİNALİNİ ALDIKÇA OYUNU İTHAL EDEN FİRMA SAYISI ARTAR REKABETTEN GENE BİZ KAZANIR OYUNUN FİYATININ DÜŞMESİNİ SAĞLAYABİLİRİZ.AYRICA ANKARA İSTANBUL İZMİR GİBİ BÜYÜK ŞEHİRLER HARİCİNDEDE OYUNUN SATILMASINI SAĞLAYABİLİRİZ.TABİ ORJİNAL TÜRKÇE FM OYNAMANIN ANAHTARIDA ORJİNAL OYUN SATIN ALMAKTAN GEÇİYOR..