Higuain'in son zamanlarda forma şansı bulmasıyla tabi hakkındaki fikirlerim de oluşmaya başladı. Bir kere karar verme açısından zayıf bir oyuncu. Decision özelliği düşük olacak, onun dışında bencil bir oyuncu, team work özelliği de düşük olacak. Zaten bunu kendisi de söylemişti, ceza sahasına girdiğimde sadece kaleyi düşünürüm diyerek. Off the ball özelliği iyi, sahada topla buluşamama gibi bir problemi yok. Bazı maçlarda 20-25 dakika Higuain'in adını duyamasak da bunun off the ball ile alakası yok. Beşiktaş takımının hücumda çoğalamadığı maçlarda, pozisyona giremediği maçlarda doğal olarak o da topla buluşamıyor fakat onun dışında Beşiktaş'ın baskılı oynadığı maçlarda hücumda iyi yer tutup top alabiliyor ayrıca savunmanın arkasındaki boşluklarıda iyi farkedip oralara hareketleniyor. Fakat kendisine hazırladığı bu pozisyonlarda çoğu zaman takım arkadaşlarınca topla buluşturulamıyor yani ona istediği topları atacak bir adam olsa bu özelliğiyle daha da etkili olabilir, sonuçta off the ball özelliği iyi.

Yaratıcılık konusunda creativity olarak ne iyi ne kötü yani vasat fakat flair bakımından daha iyi, takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamaktansa yeteneğiyle kendisine pozisyon hazırlamakta daha başarılı. Oyuna çok konsatre olduğu söylenemez. Cesaret ve agresiflik bakımından ise kararsızım çünkü Higuain Beşiktaş'a geldiğinde Arjantinli gözlemcilerin Higuain için verdikleri özelliklere baktım ve birçok özelliğinin random bırakıldığını gördüm. Fakat özel olarak girilmiş 5-10 özellik için cesaret ve agresiflik açısından verilmiş yüksek puanlar (17-18) gözüme çarptı. Adamların çoğu özelliği random bırakırken bazı özelliklere puan girmeleri o özellikten çok emin olmaları anlamına geliyordu. O için çok sevinmiştim Beşiktaş'a cesaretli ve agresif bir forvet geldi diye, fakat benim izlediğim Higuain'in bu özellkler açısından alakasız. normal şartlarda kim ne puan vermişse versin, kendi düşüncemi savunurdum fakat Arjantinlilerin kendilerinden bu kadar emin olarak verdikleri puanlardan ve sonuçta ortada hala bir adaptasyon sorunu yağayan Higuain olduğundan kararımı daha sonra vermeye, onu bu açıdan biraz daha fazla izlemeye karar verdim.

Fiziksel açıdan klasik çabuk hızlanan, çevik ve hızlı bir arjantinli forvet(çok hızlı değil). Güç ve dayanıklılık açısından henüz kararsızım, üstüste 90 dakika maçlar çıkarmadığı için.

Topla birlikte başarılı bir oyuncu, yani hiç düşünmeden topla beraber olacağı her pozisyon için (korner, orta açma, dribbling, finishing, teknik, ilk temas, uzaktan şut) iyi diyebilirim. Bir tek pas verme açısından iyi olmadığını düşünüyorum.