Hakan Arikan konusunda kendi dusuncelerimi biliyorsun. Yazin ortasindan beri handling'in zayif olmasi gerektigini, kendisinin teknigi cok zayif bir kaleci oldugunu soyleyip durdum. Hakan Arikan, sadece fiziksel ozellikleri olan bir kaleci.
Orkun'un da kaleci teknigi cok iyi degil ama Hakan'dan bu konuda bir gomlek ustte. Fiziksel ozellikleri oldukca zayif ama zihinsel ozellikler ortalamanin biraz ustunde.
Rustu'yu begenmeme konusunda ise ben katilmiyorum, ve Rustu cok buyuk hatalar yapmadikca da katilmayacagim. Rustu reflekslerini biraz kaybetmis olabilir, eskisi kadar hizli olmadigi icin ceza alani hakimiyetini kaybetmis olabilir. Agir sakatlik gecirdigi icin ve yasi da ilerledigi icin form tutmasi zaman aliyor olabilir. Ama Rustu en kaliteli Turk kalecidir hala. Bunun nedeni de ilk once tecrubeli olmasidir.
Volkan Demirel, iyi fiziksel ozellikleri olan ve iyi teknik ozellikleri olan ancak zihinsel ozellikleri oldukca vasat ve vasat alti bir kalecidir. Ozellikle konsantrasyon sorunu vardir, pozisyon alma konusunda cok iyi degildir. Milli macta da zaten korner'den gelen topun kafainin ustunden gecerken nasil seyrettigini de izledik.
Volkan sezon basindan beri tekrar gelisme gosterdi mi? Bence biraz gosterdi - ama biraz.
Volkan sifir demek, boyle gormek senin hatan. Volkan su anda en iyi 4. Turk kaleci konumunda. Rustu, Hakan Arikan (ki bence Hakan abartili - onu en fazla 120 seviyesinde goruyorum ben), Serdar ve ardindan Volkan geliyor.Volkan kısa zamanlı form düşüklüğü yaşıyor diye komple CA ve PA'sını ve özelliklerini düşürdünüz, buna hiç gerek yoktu, birkaç özelliği düşürülebilirdi. Şu an oyunda Volkan sıfır. Volkan'ı genelde iyi ama bazen de formsuz olarak oyuna yansıtabilirdiniz.
Unutma ki bu yil oyuncu CA'larinda genel olarak yaklasik 5 puanlik indirim yapildi. Yani gecen sene 130 olan Volkan'in simdi 125 olmasi gerekirdi eger performansi dusuk olmasaydi. Volkan'i biz 123 yaptik. Yani gecen seneki performansinin Volkan'a hasari 2 puan.
Ayni indirim Martinez'e yapilmaliydi, ama cesitli nedenlerle yapilmadi. Rustu ise gecen sene 145 olan CA'sindan 7 puanlik indirim ile 138'e indi.
http://forum.turksportal.net/vb/show...7&postcount=21Volkan o zamanlar mental olarak iyi değildi. Antalyaspor maçının olduğu dönemlerde kötüydü, toplara hamle yapamıyordu, taraftar ve camia baskısı da vardı üzerinde ve motive olamıyordu ama yeni sezona çok çok iyi hazırlanmış ki performansı doruklarda. Nazar değmesin, maşallah ama Serdar iyileşse bile kaleyi ondan kapamaz. Kaleyi Serdar'dan geri aldıktan sonra form grafiği hep yukarda, gün geçtikçe daha iyi oluyor ve güven veriyor. PA ve CA'sı Martinez seviyesine getirilmeli. Martinez'i oyunda nasıl çok iyi yaptıysanız, Volkan'ı da o kadar iyi yapmalısınız.
Volkan'a 120 CA verip, Hakan Arıkan'a 120, Aykut'a 120, Ivankov'a 132, Jefferson'a 131, Hasagic'e 130, Orkun'a 120, Özden'e 120, Rüştü'ye 140, Serdar'a 125 vermek bana garip gelmişti ve bunu belirtmiştim, şimdi de sanırım haklıyım.
Volkan'ın şu durumda kesinlikle CA'sı 135'ten aşağı olmamalı. Rüştü bile 140 ise Volkan 140'ın üzerinde olmalı ama Rüştü'nün abartısını düşürürsek Volkan 135, Rüştü 127 olabilir. Ayrıca Orkun, Hakan ve Aykut gibi güven vermeyen kalecilerin de CA'ları ya sabit kalmalı, Volkan yükseltilmeli ya da Volkan az yükseltilip bu 3 kalecinin CA'ları 100-100 aralığına çekilmeli.
http://forum.turksportal.net/vb/show...9&postcount=24
Peki hangisi Egemen? Form'dan bahsetmissin bol bol, ve ona gore oyunculari siralamissin. Simdi Volkan formda oldugu icin bastaci, Orkun'un 100 seviyesine inmesini ongormussun.
Form'a asiri reaksiyon verdigini dusunuyorum. Rustu cikip gelecek 10 macta inanilmaz performans gosterirse eger, senin listenin en tepesine mi cikacak acaba? Veya diyelim Volkan 5 mac ust uste cok kotu oynayip 10 gol yese, yine CA'sinin dusmesini mi ongoreceksin?
Peki Fenerbahce 4'lu defans oynayip, 3 tane de on libero ile oynarsa, ve maclari dogru duzgun herhangi bir pozisyon vermeden ve yol yemeden bitirirse, ve bununla beraber gol atamadan da bitirirse ne olacak? Uzaktan sutlar la Volkan arada sirada test edilecek. Gol yemedigi icin de bastaci yapilacak, sen 150 CA isteyeceksin bu sefer degil mi? Veya Fenerbahce puan farkini kapatamadigi icin mecburen daha ofansif oynamaya baslamak zorunda kalacak, bu sefer de Fenerbahce kontra ataklardan goller yemeye baslayacak. Edu ile Lugano gitsin, Deniz orta sahada top kaptirinca hep gol yiyoruz o da gitsin diye soylenmeye baslayacaksin. Bu sefer bu oyuncularin CA'si dussun diyeceksin.
Semih son 3 yilda bos kaleye top yuvarlamaktan veya bazen tutturup kafa ile gol atmaktan baska gol atmayacak. CA'si 145 olsun, finishing Kezman'dan yuksek olsun mu diyeceksin?
Kisacasi Egemen bu tartismalara seninle cok girdik daha once. Oyunculari form durumuna gore, ya cok yerin dibine batiriyorsun, ya da cok yuksege tasiyorsun. Veya futbol gorusun senin bu. Iyi oynayan cok iyi, kotu oynayan cok kotu futbolcu. Tipki medyamizin verdigi reaksiyonlari veriyorsun yani.