Tamamen bilgilendirici olmaya çalışacağım. Amaç, Türk FM severlerin doğru olanı görmeleridir.

Originally Posted by
makalele81
Biz bu düşünceleri yazarken Bakırköyde değildik,düşünürken işkembeden sallamadık,konuşurken edep adap bozmadık.İnsanlar ceplerinden para verip akrabalarına bu oyunu hediye aldı,öğrenciler kılı kırk yararak para verip bu oyunu aldılar.Yıllarca hep daha iyi bir Tsl oynarız diye umut ettik.Hani nerde koskoca araştırma ekibinin emekleri?Nerde bu insanların yaptıkları?Uykusuz geceleri,özel hayatlarından feragat ettikleri zamanları?Ya biz biz gerizekalımıyız senin kişisel takıntıların yüzünden bu oyunu düzgün şekilde oynamaktan mahrum bırakılıyoruz?Artık istenmiyorsun sayın Tozar büyük harf forumlarda bağırmak manasına gelir ya bende avazım çıktığı kadar bağırıyorum hemen,şimdi,şuan,biran önce o yapıştığın koltuktan kalk ve daha fazla kin toplayıp hakarete uğramadan D-E-F-O-L!!!
Yanlış hatırlamıyorsam CM 99-00’da Türkiye Ligleri oyunda yoktu. Sadece ünlü birkaç takımın oyuncuları yansıtılmıştı oyuna, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi. Sonrasında 01-02 ile Türkiye Ligleri de eklendi. O zamandan beri Türker Tozar görevi başında. Türker’in en büyük suçu gereken ilgiyi göstermemesi. Ben onun normal yaşamında FM oynadığını da sanmıyorum. Spor muhabirliği gibi sporla ilgili işler yaptığından CV’sinde gözüken bu iş yüzünden yıllardır bırakmadığı kanaatindeyim. Yoksa onun da bu işi severek yaptığını zannetmiyorum. Hem bu işten aldığı para, hem de CV’si yüzünden bırakmıyor.
Ekibin harcadığı zamanın farkında olan biriyim. Ki bazılarınızın gördüğü, çok azının fark edebildiği hatalar bile araştırma ekibimiz tarafından araştırılmış durumda. Örnek vermek istiyorum bu noktada: Oyunda çok azınız Türkiye’nin coğrafi bölgelerindeki hava olaylarının oyunda yanlış yansıtılmış olduğunu fark etmiştir. Meteoroloji ile alakalı ekibimizden bir arkadaşımızın çok önemli bir çalışması var. Ancak halen oyunda yansıtılmamış durumda. Neden? Araştırma şefimiz Türker Tozar da ondan.
Zaten ben zamanında çok çemkirdim, birebir husumetimiz olduğundan daha fazla çemkirmek gereksiz diye düşünüyorum.

Originally Posted by
Deza
Benim gözümde bu Türker´in son sansiydi. Kac yildir isinin binde birini bile yapmiyor. Simdiye kadar cikan her oyunda Türkiye ligleri ile ilgili ve Türkiye db´sinde tonlarca hata var. Insanlar forumlarda bunlari düzeltmek icin saatlerce, günlerce zaman harciyor ama Türker´in umrunda degil. Hic aktif olmadi herhangi bir forumda. Arastirma ekibi her konuda yardim sunuyor adama, hepsini geri ceviriyor. Iletisim diye birsey yok FM severlerle. Kisaca isini yapamayan/yapmayan biri yerini baskasina birakmasi gerek. Aslinda bu degisiklik yillar önce yapilmasi lazim di. Artik yapilsin. SIMDI YAPILSIN. Hicbirimizin artik sabri kalmadi. Bu konu hemen cözülsün ve dogru kisi basa gecsin artik.
Türker’in kaçıncı son şansı, ben bilmiyorum Deniz. Görevde bulunduğum süre içinde bile ekip ona ve ekürisine o kadar çok şans verdi ki. Bak sana bir noktayı daha hatırlatayım. 2005 yılında SI tam 5 tane official patch çıkardı, hatırlar mısın? Ve çıkan yamaların bir tanesinde bile ufacık Türkiye Süper Ligi fikstür sorunu çözülmedi. Yıllardır süre gelen kaç tane belirgin hata var. Ancak düzelmedi. Bakın buraya yazıyorum: bu adam görevi bıraksın, 1 yıl içinde hataların çoğunluğu kaybolacaktır. Çünkü yerine geçecek kişi bu işi CV ve para için değil de, bu işi sevdiği için yapacaktır. Güzel günler gelecek bu araştırma işinde, içiniz ferah olsun.

Originally Posted by
Deza
Oyunda her yil genel olarak bircok hata olur. Bu da dogaldir. Hicbir oyun hatasiz degildir. Ama Türkiye liglerindeki gördügümüz sorunlar - yanlisliklar yillardir var. Ve Türker bunlari düzeltmiyor. Kisaca isini yapmiyor yillarca. Kendiniz de gördügünüz gibi 10 mesaj falan atmis bu forumda. Adam yillarca burada üye. Birtek bu bile adamin ne ölcüde isini yaptigini gösterir. Neyse hepimiz Türker´in ne yaptigini ne yapmadigini biliyoruz artik ve bir kökten degisiklik gerekli olduguna kimse itiraz etmez sanirim. Nasil olacaksa bu olsun, hemen olsun da isler yeniden yeni biriyle düzenlensin ki ileride yeni yamalar var.
Türker senden cektigimiz nedir ya? Lütfen gel de 11 mesajin at ve istifa ettigini söyle.
Denizciğim bırakmaz o. Bu yıl göstereceği mazeret çok. Yok askerdeydim, görevi başkasına devretmiştim, yok gelince psikolojim bozuktu, yok başka işler vardı, yok geç kalındı, yok, yok, yok… Ama ben aptal değilim. SI forumlarına aynen şöyle yazdım:
I don't want to listen any excuses like "I was in military". You should have given the proxy not to your friend, you should have given to anyone from our team.
Ama hem attığımız maillerle, hem de forumdan yüklenmemiz sonucunda ben bu sene bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum. Ve değişecek.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi