Sayfa 5 / 10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Genel Eleştiriler

Nesil
    2007
    Yer
    belli olmuyor

alparslan ben 4-5 sezon ilerledim beşiktaş küme düştü daha trabzon küme düştü daha önceki oyunlarımda da sıkça oldu bu samsunspor şampiyon oldu mesela

benim demek istediğim beşiktaşın ligi 13. sırada bitirdiğini gören varmı aranızda arkadaşlaar 20 senede belki bir kere olabilecek bir olay

ve tabi gerçekte lig tarihinde tranzon hariç hiç bir takım şampiyon olamamış 60 70 senedir hiç olmadı kaç yıl sonra olur bilinmez

üstelik galatasaray bir sezon 6. oldu tarihinde en çok sevdiği fatih terimi gözünün yaşına bakmadan gönderdiler oyunda ahmet akçam 5. oluyor kovulmuyor fenerbahçe bir sezon 6. oldu ne lorant kaldı ne birşey zico 5. yaptı oyunda iş merkezinde onun için güvenli yazıyor

gaziantep küme düşeceği garantilendi mesela mesut bakkal güvende oluyor mesut bakkal gerçekte ligi 12. bitirsin kovulmazmı mesela

Nesil
    2006

Oyunda Kayserispor UEFA KUpasında, Erciyes'i niye kupaya eklememişler?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Fatih Tekke nin söz geçirmesi 8 oLarak yansıtıLmış.Bu rusLar bu işten anLamıyor sanırım.Kendi üLkeLerinde ki oyuncuLara abartı değerLer vermekLe kaLmadığı gibi her oyuncuda 4-5 tane özeLLikte mevcut.Neden acaba bizim TR araştırmacıLarımız böyLe yapmıyor ? BaLiLi de biLe 6 tane özeLLik varken Ümit karan gibi bu sadece bir örnek coğu oyuncumuzda az mevki özeLLikLeri var.

Fatih Tekke gerek takım içi LiderLiği,gerekse otoritesi ve taraftar tarafından da her zaman seviLmesi oLsun gerekse saha içinde takımını yönetmesi iLe bence kaptan gibi kaptandır.Umarım bu 8.0.1 de biL eL atıLır.

Bu mevki oLayın da eL atıLmaLı bence.UkranyaLıLarda,RusLarda ve bir cok diğer aLt sınıf LigLerde ki oyuncuLarda 5-6 tane mevki özeLLiği varsa o zaman bizim Ligimizde ki oyuncuLarda 8-9 tane oLmaLı.Sigames bunLarı kontroL ederken neye dayanarak kontroL ediyor yada biz fazLa mütevaziyizde RusLar biraz fanatik oLarak mı bakıyor bu oLAya?
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Fatih Tekke nin söz geçirmesi 8 oLarak yansıtıLmış.Bu rusLar bu işten anLamıyor sanırım.Kendi üLkeLerinde ki oyuncuLara abartı değerLer vermekLe kaLmadığı gibi her oyuncuda 4-5 tane özeLLikte mevcut.Neden acaba bizim TR araştırmacıLarımız böyLe yapmıyor ? BaLiLi de biLe 6 tane özeLLik varken Ümit karan gibi bu sadece bir örnek coğu oyuncumuzda az mevki özeLLikLeri var.

Fatih Tekke gerek takım içi LiderLiği,gerekse otoritesi ve taraftar tarafından da her zaman seviLmesi oLsun gerekse saha içinde takımını yönetmesi iLe bence kaptan gibi kaptandır.Umarım bu 8.0.1 de biL eL atıLır.

Bu mevki oLayın da eL atıLmaLı bence.UkranyaLıLarda,RusLarda ve bir cok diğer aLt sınıf LigLerde ki oyuncuLarda 5-6 tane mevki özeLLiği varsa o zaman bizim Ligimizde ki oyuncuLarda 8-9 tane oLmaLı.Sigames bunLarı kontroL ederken neye dayanarak kontroL ediyor yada biz fazLa mütevaziyizde RusLar biraz fanatik oLarak mı bakıyor bu oLAya?
    Hayrettin' e kesinlikl katılıyorum. Biz oyuncularımızı abartmamak için yırtınıyoruz Rus ve Ukraynalılar hiç umursamıyorlar galiba.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Hayrettin' e kesinlikl katılıyorum. Biz oyuncularımızı abartmamak için yırtınıyoruz Rus ve Ukraynalılar hiç umursamıyorlar galiba.
    abartma konusunda kimse İsrailliler kadar olamaz...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by alparslank View Post
    abartma konusunda kimse İsrailliler kadar olamaz...
    Evet onLarı atLamamak gerek.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

8.0.1 cikti. Bakalim burada yazilanlar ve SI forumunda yazilanlar göze alarak degisiklikler/düzeltmeler yapilmismi Türkiye db´sinde.
    Ama malesef Türkiye ligleri ile ilgili olan hatalar(bug) düzeltilmemis gibi. Düzeltilenler listesinde Türkiye ile ilgili hicbir düzeltme yok. Sasirtici olan, Singapor, Endonezya, Peru gibi ülkeler icin bircok düzeltme var.

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

biz boşu boşuna yırtınıyoruz dostum, hiç bi ... olacağı yok...

şu haliyle fm07 daha cazip geliyor bana...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bu smile çok şey anlatır, basit bakmayın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Deza View Post
    8.0.1 cikti. Bakalim burada yazilanlar ve SI forumunda yazilanlar göze alarak degisiklikler/düzeltmeler yapilmismi Türkiye db´sinde.
    Ama malesef Türkiye ligleri ile ilgili olan hatalar(bug) düzeltilmemis gibi. Düzeltilenler listesinde Türkiye ile ilgili hicbir düzeltme yok. Sasirtici olan, Singapor, Endonezya, Peru gibi ülkeler icin bircok düzeltme var.
    SI forumlarinda da bu konuda yazdim.

Beta yamasindan beri liglerle ilgili sorunlar duzeltilmedi cunku daha onemli, ve duzeltilmesi acil olan mac motoru ve oyunun hata vermesi gibi sorunlar vardi. Tavsiye ederim, beta yamasindaki duzeltilenler ile bu yamadaki duzeltilenleri karsilastirin. Arastirma ekibinin sefi Mark'da bunu bana bir hafta once belirtmisti.

Bir cok ligin bir suru sorunu var, bizimkiler de bu liglerden birisi. Duzeltildigini gordugunuz sorunlar ise SI'a taa Agustos ayinda iletilen sorunlar. Bu hatalari bulmakla ve SI'a iletmekle sorumlu olan Emir Agustos ayinda bizim beta testlerde buldugumuz hatalari iletseydi, bu yamada karsimiza duzelmis olarak cikabilirdi.

Oyundaki her hata, SI'a iletildikten sonra onem sirasina konuyor ve bu onem sirasina gore duzeltiliyor. Bu nedenle rapor edilen hatalarin duzelmesi 1-2 yamalik zaman alabiliyor. Tabii onemli olan olabildigince erkenden sorunlarin rapor edilmesi ki bir an once de duzeltilebilsin.

Acikcasi beni daha cok rahatsiz eden, diger ulkelerin veritabanlarinda duzeltmeler yapilmis olmasina ragmen, Turkiye veritabaninin 8.0.0 ile 8.0.1 'de ayni olmasi (en azindan ben simdiye kadar aramama ragmen bulamadim).

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

Türkiye için ufak bazı düzeltmeler var, detaylı incelemedim ama, yine de SI eğer bununla yetinecekse, bizim bir yama çıkarmamız kaçınılmaz gözüküyor...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

OnLar yapmıyor madem yama.Biz yapaLım bari.Bu ne yahu.En sonunda postaLatıcakLar bana oyunu evLerine.Ne biçim iş anLamadım.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

SI'ın burada bir yanlışı var bence. Test sürecini çok kısa tuttuklarından dolayı hatalı bir biçimde oyunun çıkmasına yol verdiler. Yazın Aralık'a doğru çıkacak denilen oyun Ekim'de sürüldü piyasaya. Ben açıkçası oyunun Aralık'ta çıkmasını ama yamaya gereksinim duymadan çıkmasını isterdim.

Kendi ligimiz için de suçun tamamen araştırma şefinde ve vekilinde olduğunu düşünüyorum. Ki bu sene o kadar yırtınıldı test sürecinde ama karşımıza laubali insanlar çıktığı için bir türlü iş adam edilemedi.

Yine dediğim çıktı ve her zaman olduğu gibi kökten çözümcülükten vazgeçmeyeceğim. Eğer Türkiye Avrupa Şampiyonası finallerine katılamasaydı, başarısız olsaydı Federasyon başkanı istifa ederdi. Türkiye Araştırmasında da bir başarısızlık var. Artık kimin gitmesi gerektiğini anlayalım bence.

Artık ekip olarak bu smile'ı göstermek istemiyoruz:

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    SI forumlarinda da bu konuda yazdim.

Beta yamasindan beri liglerle ilgili sorunlar duzeltilmedi cunku daha onemli, ve duzeltilmesi acil olan mac motoru ve oyunun hata vermesi gibi sorunlar vardi. Tavsiye ederim, beta yamasindaki duzeltilenler ile bu yamadaki duzeltilenleri karsilastirin. Arastirma ekibinin sefi Mark'da bunu bana bir hafta once belirtmisti.

Bir cok ligin bir suru sorunu var, bizimkiler de bu liglerden birisi. Duzeltildigini gordugunuz sorunlar ise SI'a taa Agustos ayinda iletilen sorunlar. Bu hatalari bulmakla ve SI'a iletmekle sorumlu olan Emir Agustos ayinda bizim beta testlerde buldugumuz hatalari iletseydi, bu yamada karsimiza duzelmis olarak cikabilirdi.

Oyundaki her hata, SI'a iletildikten sonra onem sirasina konuyor ve bu onem sirasina gore duzeltiliyor. Bu nedenle rapor edilen hatalarin duzelmesi 1-2 yamalik zaman alabiliyor. Tabii onemli olan olabildigince erkenden sorunlarin rapor edilmesi ki bir an once de duzeltilebilsin.

Acikcasi beni daha cok rahatsiz eden, diger ulkelerin veritabanlarinda duzeltmeler yapilmis olmasina ragmen, Turkiye veritabaninin 8.0.0 ile 8.0.1 'de ayni olmasi (en azindan ben simdiye kadar aramama ragmen bulamadim).
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

8.01 çıktı demişsin deza ama ben bulamadım onu..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Tmm buldum ve indirmeye başladım bakalım türkiye db sinde ne değişiklik var..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Türkiye DBsinde değişen benim gördüğüm Lincolnun long shot özelliği 12den 15 e yükselmiş başka bişey de nerdeyse yok, daha tam bakmadım ama. Şimdi ne olcak artık bilmiyorum ama belki Perpetuanın bi bildiği vardır..

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Türkiye ligini de etkileyen, oyunun genelinde birkac büyük hata vardi. U-20 ve yedek kadroda oyuncu bulunmamasiyla ilgili. Ve oyuncu kayit etmekle ilgili sanirim. Bunlar herhalde düzeltildi. Ömer abi daha iyi bilir.
    Bunun disinda Türkiye ligindeki olan hatalar oyun zevkini büyük ölcüde etkileyecek durumde degil pek. Düzelmis olsa daha iyi olurda ama.

Neyse. Ömer abinin de dedigi gibi önemli olan veritabanindaki düzeltmeler. Türkiye liglerini gayet iyi duruma getirecek ve bizim türk takimlariyla oynamaktan gercekte zevk almamizi saglayacak bu. Ilk BETA patchin ciktiginda Türker SI forumunda bu is el atacagini, orada yazilanlari ve burada yazilanlari göze alarak veritabanini düzelterek iyi hale getirecagini belirtmisti. Yaklasik bir ay önce. Daha bakamadin ne tür düzeltmeler olmus, ama okuduklarimdan dolayi sanki bir hayal kirikligi oldu gibi. Türker´in söz vermesine ragmen birsey yapmamis gibi gözüküyor malesef.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Türkiye ligini de etkileyen, oyunun genelinde birkac büyük hata vardi. U-20 ve yedek kadroda oyuncu bulunmamasiyla ilgili. Ve oyuncu kayit etmekle ilgili sanirim. Bunlar herhalde düzeltildi. Ömer abi daha iyi bilir.
    Bunun disinda Türkiye ligindeki olan hatalar oyun zevkini büyük ölcüde etkileyecek durumde degil pek. Düzelmis olsa daha iyi olurda ama.

Neyse. Ömer abinin de dedigi gibi önemli olan veritabanindaki düzeltmeler. Türkiye liglerini gayet iyi duruma getirecek ve bizim türk takimlariyla oynamaktan gercekte zevk almamizi saglayacak bu. Ilk BETA patchin ciktiginda Türker SI forumunda bu is el atacagini, orada yazilanlari ve burada yazilanlari göze alarak veritabanini düzelterek iyi hale getirecagini belirtmisti. Yaklasik bir ay önce. Daha bakamadin ne tür düzeltmeler olmus, ama okuduklarimdan dolayi sanki bir hayal kirikligi oldu gibi. Türker´in söz vermesine ragmen birsey yapmamis gibi gözüküyor malesef.

Evet hiçbirşey yapmamış.Burda ki herkesin emekLeri boşa gidiyor.Bütün çaLışmaLar boşuna oLdu sayesinde.

Öncelikle herkese merhaba diyerek başlamak istiyorum,Fm'yi her geçen sene ileri götürme anlamında yaptığınız ve bizlere Türkçe Fm imkanı sunduğunuz içinde teşekkür ediyorum.
    Sorum şu;

FM 2008 19 Ekimde çıkacak,illegal[pek tasvip edilen bir yöntem olmasa gerek]yollarlada bugün sanal alemde yerini almış bir oyundan bahsediyoruz.Sizler gece gündüz ''Resmi Site'' sıfayının vermiş olduğu gurur ve sorumlulukla çalışmalarınızı bir önceki sürümden,yani 1 yıldan beri devam ettiriyorsunuz.Çeşitli sitelerden [fm ile alakalı alakasız]edindiğim bilgilere göre bu sene uzun ve yorucu bir çalışma dönemi geçirmiş Fm'ye gönül verip bu işi yapanlar.Sizler ve sitelerdeki diğer arkadaşlarımız sayfalarca yazı,öneri,araştırma,inceleme ve eleştiride bulunmuş.İnsanlar Fm'yi bir oyun olarak görmüş ama asla o şekilde düşünüp oynamamıştır,teknik ekip olarak sizler,amatör olarak diğer insanlar,bu oyunun araştırmasında,gelişmesinde pay sahibi olmak için çırpınmışlar koskoca 1 sene.Resmi olarak görevli olan herkesin iyi bir kariyere sahip olduğunu düşünürsek,bu sene Türkiye Ligleri Datasının yine vasatın üstüne çıkamaması sizleri üzmüyormu?Sizlerin verdiği emeği,Pc başında,maçlarda araştırma yaparken geçirdiğiniz vakte,özel hayatınızdan yaptığınız fedakarlıklara değiyormu yada en azından bu sene için konusursak değecek mi?Hollanda gibi benim tabirimle ''DANDİK''olarak gördüğüm bir ligin bile yıllardır bizim TSL datamızdan daha iyi olması mantıklımı sizce?
    Araştırma şefi sayın Türker Bey'in forumdaki mesaj sayısına bakınca gözlerim yaşardı o sayı en son baktığımda 10'du.Bu nasıl bir egoizmin kanıtıdır?Sizler burada kendinizi oyuna bişeyler katacağız diye parçalarken,insanlara laf anlatırken,sayın Türker Bey vatani görevini yapmakla meşguldu sanırım,o zaman vekil olarak sizlerden birini görevlendiremezmiydi?[Peluk,Perpetua,Vieri vs..]
    Bunu yapmak yerine neden bir arkadaşına bu görevi devretti sizle ilişkisini tamamen kesti?Böyle bir ego olur mu?O yapılan datayla milyonlarca insan eğlenecek,heyecanlanacak,üzülecek,sevinecek bunu bilmiyorlar mı?Bu oyunu satın alan insanlara yapılan bir ayıp değil mi?
    Neden senelerdir oyunu düzeltmek adına her sene yapımcı firma tarafından en az 2-3 yama çıkarılıyor?[Güncellemeden bahsetmiyorum]

Sayın Türker Tozar size sesleniyorum,diyorum ki bu işi yapamıyorsanız yapamadığınız noktada bırakın,insanların yazdıklarını okdukça ne kadar çaresiz olduklarını görüyorum,dataları düzeltmeleri için bile geri yollamıyorsunuz.Bizim TSL alt liglerimiz hakkında bile esn son 30 Temmuz'da düzenleme yapılıp üstünde çalışılmış bu abes değil mi?Oyunun çıkacağı tarih 19 Ekim'ken sizin insanların 1 sene uğraşıp didindikleri datayı tam düzenlenememişken o tarihte istemeniz doğrumu?Buna hakkınız varmı?

Sinir anında söylenen laflar,çekişmeler,yapılan hatalar,güncelleştirmeler vs. vs. bunun gibi konular yüzünden burada kaç insanın arası açıldı haberiniz var mı?Tabiki yok çünkü umrunuzda değil.
    Perpetua demişki;
    ''Serkan Çalık ve Barış Özbek geçen seneki datada neyse bu seneki datadada öyle kalacaklar,aynen oldukları gibi''
    [Bu sadece bir örnek,bunun gibi yüzlercesi var]
    Bu hatanın araştırma ekibine veya site içinden başka birine ait olmadığı aşikar,bunun ve bunlar gibi yüzlerce hatanın sorumlusu sizsiniz!Eğer değilseniz aksini ispatlayana kadar sizi acımasızca eleştirmeye devam edeceğim.
    Ben 2006dan beri oyunun gösterdiği gelişmelerin farkındayım,bunuda bu sitede çalışan insanların yaptığını biliyorum ama sizde takdir edersiniz ki hiçbir zaman insanları tatmin edemedi bu çalışmalarınız.Fm 2008 demosunda bile fiyasko niteliğinde olan hataların hepsini söyleme gerek yok sanırım çünkü buradaki insanlar zaten birçok şeyi benden iyi biliyor[Teknik Ekip]

Peki nasıl oluyorda oluyor koskoca 1 sene geçiyor ve Türkiye datasında bu kadar manasız,oyunun tadını kaçıran garip hatalar yapılabiliyor?SI Games'inde bu konuda ne kadar istekli davrandığını oyunu oynayan herkes biliyor sanırım(!)

Çok uzattım biliyorum ama sözün özü şudur,yani anlatmak istediğim.

Bir işin,mevkinin hakkını veremiyorsak,kendimizi yetersiz hissettiğimiz yerde bırakmamız gerektiği inancınız taşıyorum,emin olun yerinizde olsam,sadece olacakları izlemek için bile bir sezonluk burada oyun için kendini parçalayan ve bunu gerçekten hakeden arkadaşlardan birine vekil olarak yerimi bırakır ve sadece yorumcu olarak olaylara,araştırmalara katılırdım.
    [Sözlerim Asla Yanlış Anlaşılmasın..Umursamazlığın Ekipte Değil Şefte Olduğu Açıktır]
    Mevki sahibi olununca insanlara yukarıdan bakmak,mevkisindeki işlerle ilgilenmemek,bir bilgi değil beceri eksikliğidir.Bilirsiniz ki insanlara küçüklüğünden beri hep şu öğüt verilir
    ''Becerebildiğin,işi elinden geldiği kadar yap''Lütfen sayın Araştırma Şefi sizde yapabildiğiniz işi yapın ve artık bu görevi bırakın

Saygılarımla

Engin Dursun
    Biz bu düşünceleri yazarken Bakırköyde değildik,düşünürken işkembeden sallamadık,konuşurken edep adap bozmadık.İnsanlar ceplerinden para verip akrabalarına bu oyunu hediye aldı,öğrenciler kılı kırk yararak para verip bu oyunu aldılar.Yıllarca hep daha iyi bir Tsl oynarız diye umut ettik.Hani nerde koskoca araştırma ekibinin emekleri?Nerde bu insanların yaptıkları?Uykusuz geceleri,özel hayatlarından feragat ettikleri zamanları?Ya biz biz gerizekalımıyız senin kişisel takıntıların yüzünden bu oyunu düzgün şekilde oynamaktan mahrum bırakılıyoruz?Artık istenmiyorsun sayın Tozar büyük harf forumlarda bağırmak manasına gelir ya bende avazım çıktığı kadar bağırıyorum hemen,şimdi,şuan,biran önce o yapıştığın koltuktan kalk ve daha fazla kin toplayıp hakarete uğramadan D-E-F-O-L!!!

Nesil
    2006
    Yer
    ALSANCAK

bencede 2007 her versiyonda bi sorun 2007 de dikl sorunu 2008 de data oo adam gibi bişşey yapamıcakmı bunlar.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Benim gözümde bu Türker´in son sansiydi. Kac yildir isinin binde birini bile yapmiyor. Simdiye kadar cikan her oyunda Türkiye ligleri ile ilgili ve Türkiye db´sinde tonlarca hata var. Insanlar forumlarda bunlari düzeltmek icin saatlerce, günlerce zaman harciyor ama Türker´in umrunda degil. Hic aktif olmadi herhangi bir forumda. Arastirma ekibi her konuda yardim sunuyor adama, hepsini geri ceviriyor. Iletisim diye birsey yok FM severlerle. Kisaca isini yapamayan/yapmayan biri yerini baskasina birakmasi gerek. Aslinda bu degisiklik yillar önce yapilmasi lazim di. Artik yapilsin. SIMDI YAPILSIN. Hicbirimizin artik sabri kalmadi. Bu konu hemen cözülsün ve dogru kisi basa gecsin artik.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Evet hiçbirşey yapmamış.Burda ki herkesin emekLeri boşa gidiyor.Bütün çaLışmaLar boşuna oLdu sayesinde.

zor bir yazı olacak kotarmaya çalışacağım

FM bir sıkıntı olduğu çok açık.. artık çok daha yüksek sesle seslendirilmeye başlandı

ben FM ye çok ilgi duyan günlerce gecelerce bu oyunu oynayan biri olmama rağmen FM de eski ama bu sitede yeni birisiyim...

Benim bu sitede adım attığım yıllardırsüren yanlışlar 2008 de bitirildimi başlıklı ilk yazıda uzunca bu sıkıntıları anlatmaya çalışmıştım kendimce.

çünkü malesef cm nin 2003-2004 versiyonu mükemmeldi ondan sonra elbette taktik ve antreman sistreminde var olan değişmeler azımsanmayacak ölçüde olsada FM dışındaki diğer oyunların bir sonraki versiyonlarında yapılan harika değişimlere rağmen (total War,pes,fifa (menejerlik değil) ) FM nin genellikle yerinde saydığını hatta bir sonraki yıl çıkan her oyunun bir önceki yılı aratır hale geldiğini görmeye başladım.

boş zamanlarında oturup fenerbahçenin önümüzdeki hafta nasıl oynaması gerektiğini düşünen bir futbol manyağı olarak FM de ne kadar duraksama olursa olsun ondan kopamayacağım kesindi ve öylede oldu...

yalnız şimdi bir hususta FM 2007 nin hakkını vermek lazım Hernekadar yinede yenilikler istenilen düzeyde olmasada özellikle bir kaç önemli hususta yapılan yenilikler (oyuncu yetiştirme,feeder clup) gerçekten etkliyeciydi benim açımdan

Türkiye ligi konusunda ise bu forumun varlığından neredeyse 2007 FM den doyduktan sonra haberim oldu...(aslında bu foruma bu kadar geç üye olmamda TC kimliknumaramın istenilmesinden duyduğum tereddütü de vardı,) özür dilerim mesleğimi kullandığım için ama ben bir avukatım ve Tc kimlik numarasını bildirmenin ne gibi sakıncaları olabileceğini iyi biliyorum.) ancak forumu dışardan okuyucu olarak izledim bir süre ve dikkat ettiğim kadarı ile gayet ciiddi işin ehli bir yer olduğunu gördüm.güven duydum ve üye oldum.

türkiye araştırmasının buradaki arkadaşlar tarafından yapıldığını öğrendiğimde içimde biriktirdiğim sorunları burada paylaştım...

Az öncede söylemiştim ya Eski adı CM yenisi FM olan bu hayranı olduğumuz oyunda her yeni versiyonu yüklediğimizde hayal kırıklığına uğradık.

hayal kırıklığımızın sebebi bazen yeterli yeniliklerin yapılmaması iken bazende onlarca lira para saydığımız (hayatımdakaçak oyun almadım almamda.) oyunun orjinalinde rastladığımız ve kırk tane yama ile zor halledilen hatalardı.

Arkadaşlarımın bir bölümü oyunun hersene hayal kırıklığı yarattığı konusunda bana katılmaya bilirler

oyun içindeki yenilikler veya değişiklikler konusunda bişey demem kimine yeterli gelir kimine az ama oyunun ilk çıktığında malesef hersene tartışmasız olan bi şey varsa oda oyundaki kırk tane yamaile zor toparlanan hatalar.

..saçmasapan maç sonuçlarımı dersiniz, durmadansakatlanan oyuncularmı neler neler..iştearkadaşlarımda yazmış muhtelif başlıklarda helecevap bulamadığım 08 olayları adlı yazı tamda bu konuyu göbeğinden yakalamış

yalnız şunu söylemelyim ki önceki versiyonlarda da bana göre bir duraksama çok az yenilenme ve oyun içindeki hatalarolsada

FM nin hiç bir versiyonu arasında bu kadar büyük bir kalitesizlik farkı olmamıştı. FM hiçbir versiyonuda bu kadar kötü ve hatalı değildi..

Milyonlarca liira verip 10 dakka süren yüklenme süresini bile zor beklediğimiz bu oyunun içerisinde var olan onca hataya rağmen şimdi ben nasıl artık gidip orjinal oyun satın alayım

biz insanlara doğruyu güzeli anlatıp kaçak oyun alan bir kaç arkadaşımı bundan vazgeçirmişken

şimdi çocukların yüzlerine bakacak halim kalmadı.buyur abi diyorlar al işte senin orjinal oyununun haliii

elbetteki oyunun yapımcılarına ulaşıp bunları aktarabilecek bir konumum yok ama burada bu konuda bilgisi ve çevresi olan insanlar var...

tabikide onların söyleyecekleride bir yere kadar dinlenecektir Sonuçta bu bir türk firmasının oyunu değil.henüz oralara gelemedik ülke olarak ama yinede türkiyede oyunun yapımcıları ile teması olan insanlar mevcut...

şimdi buradan bu konudaki yetkili arkadaşlara sesleniyorum, bir oyunun orjinaline onlarca lira para verip aldıktan sonra artık bir sürü bitmek tükenmek bilmeyen hata istemiyoruz. her kimin burada bu konuda bu oyunun üreticilerine söyleyebilecek bir sözü varsa onlarla konuşsun.bir oyun bu kadar pejmundar bu kadar yarım yamalak baldırı çıplak sürülmez ki kardeşim piyasaya....

tabii dışardakilere ulaşıp söylemek için en azından bu konuda yetkili olmak gerekiyor.ben bu siteye üye olunca kimdir bu konuda yetkili diye sordum..bana türker diye bir arkadaştan bahsettiler..

garibime giden ben bu arkadaşın ne bir yazısını gördüm bu forumda..nede yoğun eleştirilere bir cevap verdiğini.

.galiba askerde olduğunu ve bir arkadaşına bu konuda vekalet verdiğini duydum.

vekaleti kim aldı onu bilmiyorum.ama eğer buradaki insanların haykırışını duyuyor ve okuyorsan sayın vekil yarından tezi yok bu üreticilere bu sıkıntıları bildirmek senin vazifendir.
    insanların artık tahammülü kalmadı..

tabi tarışmanın birdiğer konusuda türkiye liginin araştırılması konusunda.ben türkiye liginde de bi çok hata olduğunu müteakip defalar dile getirdim sağolsun coşkun gibi ömer gibi skopej peluk şherifff (sizlerin henüzismini öğrenemedim özür diliyorum nicklerinizi yazdım) ve daha saymadığım bi çok arkadaş cevap verdiler anlaştığımız noktalar oldu anlaşamadığımız noktalar oldu ki buda gayet normal...

yalnız buradaki bi nokta garibime gidiyor.Oyun üreticisi firma türkiyeden gelen lig araştırmaları dataları konusunda bir gecikmemi yapıyor

arkadaşlar bir umursamazlık var,ama burada az öncede isimlerini bahsettiğim veya bahsetmeyi ihmal ettiğim bi çok yönetici araştırmacı arkadaş bu kadar iyi niyetli olduğunu gördğüm halde bu umursamazlık kimden nereden kaynaklanıyor onu anlamaya çalışıyorum.

belliki araştırmacıların ve çalışanların biriktirdikleri veriler ile oyuna yansıyan türkiye ligi arasında belirgin bir fark var bunun sebebi ya buradan sizinkiler doğru aktarılmıyor veya geciktiriliyor..

yada oyun yapımcıları bu konuda hassas davranmıyor..

bir arkadaş peru liginde önemli değişiklikler var diye yazmış ya perulular kadar sözümüz geçmiyormu bu sigagamese kardeşim onu anlamıyorum....

nihayetinde okuyanıda yazanıda yoran bir yazı oldu..

daha bu forumda emekleme günlerim belki bu konulara fazla girmemeliyim çünkü geçmişte ve içte yaşananları iyi bilmiyorum..

ama buradaki insanların SAMİMİYETİNE VE DÜRÜSTLÜĞÜNE güvenerek yazıyorum...

şimdi bazı arkadaşlar diyecekler ki : nediye bu kadar yırtınalım yapalım kendi yamamızı çıkalım işin içinden ..

arkadaşlar ben bu görüşe katılmıyorum 2sebepten...

1- türkiye ligine ilişkin değişiklikleri oyun yapımcılarına bildirmek yerine yamalarla idare etmek oyunun yapımcı firmaları ilekurulacak bağlantıları koparır şunu unutmayalım nekadar çok içerde yamayaparsak hergeçen yıl dahaçok yamalaramecburkalırız çünkü bir o kadar umurasanmaz halegeliriz.
    2- yamalarla belki türkiye ligini kurtarırız ama FM nin yeni versiyonlarına ilişkin yapılabilecek düzenlemeler konusunda da sözsahipliğimiz olmalı

artık bir an önce hem türkiye ligi hemde oyunun geneline ilişikn talepler konusunda yöneticiler nezdinde bir konsensus sağlanmalı ve kim yapıyorsa bu konunun görevlisi her kimse bir an önce taleplerimizi oyun yapımcılarına bildirmeliyiz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yazıya girerken FM bir sıkıntı olduğu açık kısım FM DE BİR KISIM SIKINTI OLDUĞU AÇIK şeklinde olacak özür dilerim

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Oyunda her yil genel olarak bircok hata olur. Bu da dogaldir. Hicbir oyun hatasiz degildir. Ama Türkiye liglerindeki gördügümüz sorunlar - yanlisliklar yillardir var. Ve Türker bunlari düzeltmiyor. Kisaca isini yapmiyor yillarca. Kendiniz de gördügünüz gibi 10 mesaj falan atmis bu forumda. Adam yillarca burada üye. Birtek bu bile adamin ne ölcüde isini yaptigini gösterir. Neyse hepimiz Türker´in ne yaptigini ne yapmadigini biliyoruz artik ve bir kökten degisiklik gerekli olduguna kimse itiraz etmez sanirim. Nasil olacaksa bu olsun, hemen olsun da isler yeniden yeni biriyle düzenlensin ki ileride yeni yamalar var.

Türker senden cektigimiz nedir ya? Lütfen gel de 11 mesajin at ve istifa ettigini söyle.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Giresunspor'u editleyip geri yollamıştım ama hiçbir değişiklik yok.

Yakında bir yama yapılmaz ise TSİ adına ben de atılacağım DB işine.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Tamamen bilgilendirici olmaya çalışacağım. Amaç, Türk FM severlerin doğru olanı görmeleridir.

Quote Originally Posted by makalele81
    Biz bu düşünceleri yazarken Bakırköyde değildik,düşünürken işkembeden sallamadık,konuşurken edep adap bozmadık.İnsanlar ceplerinden para verip akrabalarına bu oyunu hediye aldı,öğrenciler kılı kırk yararak para verip bu oyunu aldılar.Yıllarca hep daha iyi bir Tsl oynarız diye umut ettik.Hani nerde koskoca araştırma ekibinin emekleri?Nerde bu insanların yaptıkları?Uykusuz geceleri,özel hayatlarından feragat ettikleri zamanları?Ya biz biz gerizekalımıyız senin kişisel takıntıların yüzünden bu oyunu düzgün şekilde oynamaktan mahrum bırakılıyoruz?Artık istenmiyorsun sayın Tozar büyük harf forumlarda bağırmak manasına gelir ya bende avazım çıktığı kadar bağırıyorum hemen,şimdi,şuan,biran önce o yapıştığın koltuktan kalk ve daha fazla kin toplayıp hakarete uğramadan D-E-F-O-L!!!
    Yanlış hatırlamıyorsam CM 99-00’da Türkiye Ligleri oyunda yoktu. Sadece ünlü birkaç takımın oyuncuları yansıtılmıştı oyuna, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi. Sonrasında 01-02 ile Türkiye Ligleri de eklendi. O zamandan beri Türker Tozar görevi başında. Türker’in en büyük suçu gereken ilgiyi göstermemesi. Ben onun normal yaşamında FM oynadığını da sanmıyorum. Spor muhabirliği gibi sporla ilgili işler yaptığından CV’sinde gözüken bu iş yüzünden yıllardır bırakmadığı kanaatindeyim. Yoksa onun da bu işi severek yaptığını zannetmiyorum. Hem bu işten aldığı para, hem de CV’si yüzünden bırakmıyor.

Ekibin harcadığı zamanın farkında olan biriyim. Ki bazılarınızın gördüğü, çok azının fark edebildiği hatalar bile araştırma ekibimiz tarafından araştırılmış durumda. Örnek vermek istiyorum bu noktada: Oyunda çok azınız Türkiye’nin coğrafi bölgelerindeki hava olaylarının oyunda yanlış yansıtılmış olduğunu fark etmiştir. Meteoroloji ile alakalı ekibimizden bir arkadaşımızın çok önemli bir çalışması var. Ancak halen oyunda yansıtılmamış durumda. Neden? Araştırma şefimiz Türker Tozar da ondan.

Zaten ben zamanında çok çemkirdim, birebir husumetimiz olduğundan daha fazla çemkirmek gereksiz diye düşünüyorum.

Quote Originally Posted by Deza
    Benim gözümde bu Türker´in son sansiydi. Kac yildir isinin binde birini bile yapmiyor. Simdiye kadar cikan her oyunda Türkiye ligleri ile ilgili ve Türkiye db´sinde tonlarca hata var. Insanlar forumlarda bunlari düzeltmek icin saatlerce, günlerce zaman harciyor ama Türker´in umrunda degil. Hic aktif olmadi herhangi bir forumda. Arastirma ekibi her konuda yardim sunuyor adama, hepsini geri ceviriyor. Iletisim diye birsey yok FM severlerle. Kisaca isini yapamayan/yapmayan biri yerini baskasina birakmasi gerek. Aslinda bu degisiklik yillar önce yapilmasi lazim di. Artik yapilsin. SIMDI YAPILSIN. Hicbirimizin artik sabri kalmadi. Bu konu hemen cözülsün ve dogru kisi basa gecsin artik.
    Türker’in kaçıncı son şansı, ben bilmiyorum Deniz. Görevde bulunduğum süre içinde bile ekip ona ve ekürisine o kadar çok şans verdi ki. Bak sana bir noktayı daha hatırlatayım. 2005 yılında SI tam 5 tane official patch çıkardı, hatırlar mısın? Ve çıkan yamaların bir tanesinde bile ufacık Türkiye Süper Ligi fikstür sorunu çözülmedi. Yıllardır süre gelen kaç tane belirgin hata var. Ancak düzelmedi. Bakın buraya yazıyorum: bu adam görevi bıraksın, 1 yıl içinde hataların çoğunluğu kaybolacaktır. Çünkü yerine geçecek kişi bu işi CV ve para için değil de, bu işi sevdiği için yapacaktır. Güzel günler gelecek bu araştırma işinde, içiniz ferah olsun.

Quote Originally Posted by Deza
    Oyunda her yil genel olarak bircok hata olur. Bu da dogaldir. Hicbir oyun hatasiz degildir. Ama Türkiye liglerindeki gördügümüz sorunlar - yanlisliklar yillardir var. Ve Türker bunlari düzeltmiyor. Kisaca isini yapmiyor yillarca. Kendiniz de gördügünüz gibi 10 mesaj falan atmis bu forumda. Adam yillarca burada üye. Birtek bu bile adamin ne ölcüde isini yaptigini gösterir. Neyse hepimiz Türker´in ne yaptigini ne yapmadigini biliyoruz artik ve bir kökten degisiklik gerekli olduguna kimse itiraz etmez sanirim. Nasil olacaksa bu olsun, hemen olsun da isler yeniden yeni biriyle düzenlensin ki ileride yeni yamalar var.

Türker senden cektigimiz nedir ya? Lütfen gel de 11 mesajin at ve istifa ettigini söyle.
    Denizciğim bırakmaz o. Bu yıl göstereceği mazeret çok. Yok askerdeydim, görevi başkasına devretmiştim, yok gelince psikolojim bozuktu, yok başka işler vardı, yok geç kalındı, yok, yok, yok… Ama ben aptal değilim. SI forumlarına aynen şöyle yazdım:

I don't want to listen any excuses like "I was in military". You should have given the proxy not to your friend, you should have given to anyone from our team.
    Ama hem attığımız maillerle, hem de forumdan yüklenmemiz sonucunda ben bu sene bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum. Ve değişecek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Attığımızla yetinmeyip atmaya devam etmeli bu update tede yapacağım dediği işlerin hiçbirini yapmadığını belirtmeliyiz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

10 sayfa oLmuş ve Hep isyan içeriyor.HakLı da herkes.Ama bunun sorumLusu oLan kişi kendisi rahat rahat geziyordur şu anda.Adamın umurunda mı ki sanki biz burda çabaLıyoruz ?

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Tamamen bilgilendirici olmaya çalışacağım. Amaç, Türk FM severlerin doğru olanı görmeleridir.

Yanlış hatırlamıyorsam CM 99-00’da Türkiye Ligleri oyunda yoktu. Sadece ünlü birkaç takımın oyuncuları yansıtılmıştı oyuna, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi. Sonrasında 01-02 ile Türkiye Ligleri de eklendi. O zamandan beri Türker Tozar görevi başında. Türker’in en büyük suçu gereken ilgiyi göstermemesi. Ben onun normal yaşamında FM oynadığını da sanmıyorum. Spor muhabirliği gibi sporla ilgili işler yaptığından CV’sinde gözüken bu iş yüzünden yıllardır bırakmadığı kanaatindeyim. Yoksa onun da bu işi severek yaptığını zannetmiyorum. Hem bu işten aldığı para, hem de CV’si yüzünden bırakmıyor.

Ekibin harcadığı zamanın farkında olan biriyim. Ki bazılarınızın gördüğü, çok azının fark edebildiği hatalar bile araştırma ekibimiz tarafından araştırılmış durumda. Örnek vermek istiyorum bu noktada: Oyunda çok azınız Türkiye’nin coğrafi bölgelerindeki hava olaylarının oyunda yanlış yansıtılmış olduğunu fark etmiştir. Meteoroloji ile alakalı ekibimizden bir arkadaşımızın çok önemli bir çalışması var. Ancak halen oyunda yansıtılmamış durumda. Neden? Araştırma şefimiz Türker Tozar da ondan.

Zaten ben zamanında çok çemkirdim, birebir husumetimiz olduğundan daha fazla çemkirmek gereksiz diye düşünüyorum.

Türker’in kaçıncı son şansı, ben bilmiyorum Deniz. Görevde bulunduğum süre içinde bile ekip ona ve ekürisine o kadar çok şans verdi ki. Bak sana bir noktayı daha hatırlatayım. 2005 yılında SI tam 5 tane official patch çıkardı, hatırlar mısın? Ve çıkan yamaların bir tanesinde bile ufacık Türkiye Süper Ligi fikstür sorunu çözülmedi. Yıllardır süre gelen kaç tane belirgin hata var. Ancak düzelmedi. Bakın buraya yazıyorum: bu adam görevi bıraksın, 1 yıl içinde hataların çoğunluğu kaybolacaktır. Çünkü yerine geçecek kişi bu işi CV ve para için değil de, bu işi sevdiği için yapacaktır. Güzel günler gelecek bu araştırma işinde, içiniz ferah olsun.

Denizciğim bırakmaz o. Bu yıl göstereceği mazeret çok. Yok askerdeydim, görevi başkasına devretmiştim, yok gelince psikolojim bozuktu, yok başka işler vardı, yok geç kalındı, yok, yok, yok… Ama ben aptal değilim. SI forumlarına aynen şöyle yazdım:

Ama hem attığımız maillerle, hem de forumdan yüklenmemiz sonucunda ben bu sene bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum. Ve değişecek.
    Insallah güzel ve dogru gelismeler olur önümüzdeki günlerde. Iddaa ediyorum simdilerde cözülse bu olay gelecek yama icin cok iyi calismalar yapilabilinir ve 8.0.2 ile birlikte cok sorun cözülebilinir. Ben de sasirmis durumdayim. Adami ne motive ediyorsa isini birakmamasi icin anlamiyorum. Burada yazilanlari ve SI forumunda yazilanlari okuyorsa cikip bir aciklama yapmasi gerek ama patchin ciktigindan bile haberi yoktur onun.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

8.0.1 carsamba gecesi cikti. Cikali 5 gün oldu. Ve hala Türker´den herhangi bir aciklama yok. Patchin ciktigindan heberdar oldugundan bile süpeliyim.

Herhalde burada hickimseye bu durumun neden kaynaklandigini, neden her yil böyle oldugunu, neden yillardir islerin yürümedigini ve düzelmedigini, neden bir türlü Türkiye veritabaninin gelistirilmedigini anlatmama gerek yok. Herkez bütün bunlarin nedenlerini biliyor.

Neyse arkadaslar, demek istedigim bu is böyle yürümedi ve yürüyemez. 3-4 yildir ayni seyler yaziliyor bunun hakkinda. Artik sorunu kökten cözmemiz gerek. Yilardir dayandik bu olanlardan(veya bir türlü olmayanlardan mi desem, Türker basta kaldigi sürece birsey de olmadi ve yürümedi zaten.) Ama artik bu sorun cözülmesi gerek. Yapilacak tek sey ise Türker´in artik görevini birakmasi.
    Kendisi bunu anlayip onurlu bir sekilde ayrilmasi gerek, ama onu da yapmaz herhalde. Peki bizler ne yapabiliriz. Resmi arastirma sitesi olarak SI karsisinda hic mi söz sahibi degiliz? SI´la bunlari cözemezmiyiz? Buradaki tapkiyi onlara nasil gösterebiliriz?

Burada ve SI forumunda kac gündür bunlar yaziliyor ama ne SI´dan ne de Türker´den cevap yok. Neyse, uzun lafin kisasi artik bu olay cözülmesi gerek. Turksportal yöneticilerin ve arastirma takiminin önde gelenleri insallah bu sorunu halledebilirler kisa bir zaman icinde.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Yeri burası değil belki ama başka uygun bir yer bulamadım. Ukrayna araştırmasında Shakhtar takımının 4 kalecisinin de ca' sı Türkiye Liglerinde ki kalecilerin (Rüştü ve Martinez hariç) ca' larından fazla. Bu takımın 4 kalecisinin de tüm Türk kalecilerinden iyi olması sizce de biraz garip değil mi?
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

burak kardeşim sadece ukranya değil belçika araştırmacılarıda bunu yapıyor türkiye ligi hem belçika hemde ukranyadan daha kaliteli bir lig olmasına karşın adamların inanılmaz taraftarlık politikası güttükleri gözüküyor
    Fikirlerim burada

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Yeri burası değil belki ama başka uygun bir yer bulamadım. Ukrayna araştırmasında Shakhtar takımının 4 kalecisinin de ca' sı Türkiye Liglerinde ki kalecilerin (Rüştü ve Martinez hariç) ca' larından fazla. Bu takımın 4 kalecisinin de tüm Türk kalecilerinden iyi olması sizce de biraz garip değil mi?
    Bizim araştırmacılarımızı kusurlu buluyorum bu konuda. Ligimizde Volkan Demirel, Serkan Kırıntılı, Gonzalez, Vega gibi birçok kaliteli kaleci var, fakat CA'ları hakettikleri seviyede değil, bu yüzden burada sorun bizde. Bu saydığım isimler Shakhtar takımının 3 kalecisinden kesinlikle daha iyidir, eminim.

Sayfa 5 / 10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri