Quote Originally Posted by Sir ilquer View Post
Bende uzun süre bu dizilişi kullandım fakat komutlar farklıydı.Benim gözlemlediğim şeyler ise ;

Defans : Bu oyuncular gerçekten kaliteli olmalı özellikle 3lünün sağındaki ve solundakine çok iş düşüyor, ortadaki ise genelde hava toplarında görünüyor. İlk başlarda çok gol yiyordum bu nedenle defans çizgisi mutlaka derin olmalı bence böylece defans arkasına daha az top yiyorsunuz. 3lü de Closing down önermiyorum çok pozisyon kaybediyorlar.
WBL WBR ler ise defansınızın zayıf halkası diyebilirim tabi bunla baya ilgilendim ve farkettiğim şey şu :
Kesinlikle komplike oyuncular lazım burda hem defansif hem ofansif özellikleri iyi olan.Sıradan oyuncular kesinlikle faydadan çok zarar verir.Fiziksel özellikleri iyi olmalı ve karşı kanatları kaçırmamaları için tackling, hız çok önemli bu oyuncularda.

Ayrıca maça çıkarken karşı takımın kanatlarına mutlaka sıkı markaj yaptırın. Tek forvet çıkıyorlarsa ortadaki DC nize markaj yaptırın bu oyuncuya, bunları yaparak defansınızı daha sağlama alıyorsunuz.


Orta Saha :

- MC lerin Closing down tüm saha olursa fayda var çünkü oyunu orta sahada kazanıyorsunuz bu oyuncuların rakibi bozması gerek sürekli. Biri defansif biri ofansif oynatıyordum ben iyi verim almıştım ama çok yoruldukları için kaliteli yedekler lazım bu mevkide.

- AMC ise takımın dinamosu, ben Mati Fernandez`i oynatıyordum baya verim aldım. Kaleciyle çok karşı karşıya kalıyor yüksek kalitede biri yoksa bu mevkide saç baş yolabilirsiniz.

- Forvetler ise pivot santrafor diye tabir edilen oyunculara gerek yok, çünkü oyunu göbekten yönetiyorusunuz pek kanat organizsayonu olmuyor tabi verdiğiniz komutlara göre bu.
Burda hızlı ve bitiricilikleri yüksek olanlar daha çok iş yapıyor. Sürekli defans arkasına top atıldığı için karşı karşıya kaçırmaması lazım bende Kone ve Vagner Love vardı memnundum ama attıkları kadar kaçırıyorlardı.

Son olarak güzel bir sistem fakat her takıma uymuyor bu sistem, bunun için bende olmadı güzel değil taktik demeyin lütfen asıl önemli olan elimizdeki kadrodur önce kadroya bakalım ona göre taktik çıkaralım böyle daha verimli olacağını düşünüyorum.

Defans hattını ben çok ilerde kuruyorum. Defansın arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşanabiliyor olsa da, genellikle rakibe fazla alan bırakılmadığı için pozisyon da fazla verilmiyor. Yarı sahada alan daraltma verilebilir defans oyuncularına.

Kanat oyuncuları için dediklerine katılıyorum, teknik özellikleri fazla oyunculardan ziyade, dayanıklı ve hızlı oyuncular tercih edilmeli.

Diğer dediklerine de katılıyorum, forvetlerin uzun olmasına gerek yok, hızlı ve bitiriciliği iyi forvetler faydalı olacaktır. Ve son dediğinde de haklısın, takımı taktiğe uydurmak yerine takıma uygun taktik oluşturmak konusunda hemfikiriz.

Quote Originally Posted by yokartiklebron View Post
arkadaşlar bana m.united macı için bu taktikle ilgili komut öneriniz nedir

ben oyuncuları yazıorum
volkan

edu dracena ----g.cabral---ali turan?gökhan gönül

muslu nalbantoglu----- aaritalo


m.topuz appiah

alex

ilhan?gökhan ünal-----------m.kezman

yedeklerim

önder-özer hurmacı-gökhan gönül-gökhan ünal-ali bilgin- vederson

yanında soru işareti bulunan oyuncular o bölgenin alternatifi oluyor klavyemde parantez koptugu için öyle yaptım

acilen tavsiyelerinizi beklyorum
yardım edenlere şimdiden teşekkürler
Maçı oynamışsındır sanırım, eğer hala tavsiye istiyorsan yardım edelim.

Quote Originally Posted by Wesley Sneijder View Post
Juventus'la da denedim taktiği. Fenerbahçe'den daha iyi sonuç verdi. Her maç 4-1 veya 5-1 bitiyor. Bu taktikle attığım gol sayısı(maç başına) en az 3. Taktik tuttu takımımda. Sağol.
Sevindim taktiğin başarılı olmasına, büyük takımlarda henüz denemedim, yorumun için teşekkürler.

Quote Originally Posted by alex_sercan View Post
Evet arkadaşlar buyrun size ss vereyim. Bukadar sağlam başarılar elde edeceğimi hiç düşünmemiştim ama taktik sayesinde ettim Teşekkürler...
Son 2 yıldır kullanıyorum taktiği ondan öncesindede Türkcell Süper Lig'i alıyordum ama birazdan göreceğiniz resimler daha güzel

Türkiye Kupası bundada birşey yok diyeceksiniz ki haklısınız alıyorum işte ama avrupa başarılarıma bakın

Buyrun UEFA kupası kaldırdım sonunda:

Buyrun UEFA'dan sonra Super Kupa'yı aldım zor oldu ama aldım

vee En sonunda Şampiyonlar Ligi Kupası

Bu taktik ile Alex'in nasıl oynadığına bakar mısınız


Teşekkürler emeği geçen herkese.
Ben de UEFA'yı almıştım bu taktikle ama henüz ŞL alamadım. Zaten ssler herşeyi anlatıyor, AMC oyuncusunun performansı da ortada. Ben teşekkür ederim yorumun için.


NOT: Forvet oyuncularınızı FR ve FL yapıp ortaya ok çekerek oynatabilirsiniz. AMC oyuncunuzu da forvete doğru yönlendirirseniz daha çok pozisyona girip gol atacaktır. Forvetleri bu şekilde oynatmak defansın dengesini bozuyor, hızlı forvetleriniz varsa mutlaka deneyiniz. Ben bazı maçlarda deniyorum, iyi de sonuçlar alıyorum, bir süre daha bu şekilde oynatıp başarılı olursam alternatif olarak koyabilirim buraya.