Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 73 arası toplam 73 sonuç

Konu: Devler, Arda için sıraya girdi

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Yanlış anlaşılma olmasın.Arda'nın kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.Hatta önceki mesajlarımdada şimdiden gitmesi gerektiğini savundum.Neyse o başka konu.

Bazı arkadaşlar fizikten bahsetmiş.Tepkiler gelmiş renge göre yorum yapılıyor denilmiş.

Peki bunun nedeni ne olabilir? Eğer böyleyse arkadaşların dediği doğru olmuyor mu? Yorum yaparken daha mantıklı şeyler yazarsak daha iyi olur sanki.

Arda forvet arkası oynadığı için Türkiye liginde yorgun düşüyorsa Avrupa'da nasıl oynayacak o zaman Emrah abi? Sadece merak ettim.
    Yorgun düserken Öyle yogun degil..Suanda 20 yasında ve kendini sorumlu tutuyor..Çünkü çok sey bekleniyor ondan..
    Bu arada Ardanın gercek yeri sol kana veya sag kanat..Aslında Arda Çok yönlü bir oyuncu..Ne bilim Avrupaya yakıstırmamak hosuma gitmesi..Bunları bırakalım İsteyen takımlara soralım..Acaba onlar ne konusuyor bizim oyuncularımız hakkında..Bütün Yabancı hocalar Türkiyede Çok iyi gençler var diyor..Biz malesef bunları hiç bir takıma yakıstıramıyoruz..Zamanında emre belözoglu haberi olsaydı biz onada aynısını derdik..İtalyada ne işi var derdik..

Barcelona 2.baskanı NTV ye Galatasayda Çok iyi gençler var dedi.Ama hiçbirine suan için talip degiliz dedi..

Bence yabancı forumlara takılıp onlara soralım neler düsünüyorlar..Yabancı dili çok iyi olan biri varsa sordun

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nuxXx123 View Post
    İsteyemez mi?? Son günlerde gündemi takip etmedin heralde ?? Barca 2. baskanı NTV ye röportaj yaptı bakabilirsin
    İster canım niye istemesin..

Barca alır o zaman 20 Mn £'ya güzel olur..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Arda tekniği sağlam, topla birlikte süratli, kalabalık arasına girip çıkabilen bir oyuncu.. Bunlar iyi özellikleri..

Bunun yanında bazen çalım olayını fazla abartabiliyor, duran topları daha etkili kullanabilir o konuda da biraz zayıf, sert şutlar atamıyor ve şut çekmek onun için en son tercih.. Aynı zamanda hassas bir genç oyuncu..

Henüz çok genç ve zamanla gerekse fizik gerek teknik gerekse mental açıdan kendini geliştirme şansı var.. En az 2 sene daha Galatasaray'da kalıp kendini geliştirdikten sonra Avrupa yolu sonuna kadar açıktır bence..

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Arda en az önümüzdeki 2 yıl Türkiyede...Zaten Arda 20 yasında Arkadaslar bırakında..Bunları 3 sene sonra konusalım...

Zayıf yönlerine gelirsek..Baskı yapamıyor,Sutları zayıf, 90 dakikayı zaman zaman Zor getiren bir futbolcu....
    iyi yönleri daha çok bence...

Del Piero_10 Misafir

Galatasaray'a ilk geldiğinde Arda'dan çok umutluydum ama o zamandan bugüne kendini hiç geliştiremediği için hayalkırıklığı oldu.

Eğer şimdiki forumunu katlayamazsa en fazla Tuncay'ın takım arkadaşı olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Arda Çok yetenekli bir oyuncu.Bunu kimse inkar edemez herhalde.Ama eksikleri çok.Zaten eksikliklerinin olması çok normal.Önemli olan kendisini geliştirerek bu eksikliklerini kapatabilmesi.

Bence bundan sonra Türkiye top oynayarak kendisini geliştiremez.Avrupa'ya erken giderek kendisini daha iyi geliştirme şansı bulabilir.Sezon sonu gidebilir.Hatta Avrupa şampiyonasında iyi bir performans gösterirse büyük ihtimal giderde.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Arda Çok yetenekli bir oyuncu.Bunu kimse inkar edemez herhalde.Ama eksikleri çok.Zaten eksikliklerinin olması çok normal.Önemli olan kendisini geliştirerek bu eksikliklerini kapatabilmesi.

Bence bundan sonra Türkiye top oynayarak kendisini geliştiremez.Avrupa'ya erken giderek kendisini daha iyi geliştirme şansı bulabilir.Sezon sonu gidebilir.Hatta Avrupa şampiyonasında iyi bir performans gösterirse büyük ihtimal giderde.
    Aynen katılıyorum...

Semsi Mehmet Aurellio büyük ihtimal sözlesme uzatmayacak niyemi;Çünkü EURO 2008 en cok degerini katlayacak oyuncumuz Olacak...

Arda,Gökhan gönül,Semih,serdar özkan gibi oyuncular içinde iyi bir vitrin olacak...

Bence bu tunuvadan sonra en az 3 oyuncumuz Avrupaya gidecek...

Neyse konu dagılmasın

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

bende böyle diyorum.Arda yeteneksiz bişey olmaz demiyorum.Şu anki futboluyla bişey olmaz diyorum.
    Last edited by Sir FRD : 15.Aralık.2007 at 21:08

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by FRD View Post
    bende böyle diyorum.Arda yeteneksiz bişey olmaz demiyorum.Şu anki futboluyla bişey olmaz diyorum.
    Bence biraz renkli pencereden bakıyorsun olaya tabiki ardanın eksikleri var ama; bunlar ondan avrupada bir şey olmaz anlamına gelmiyor.

Liverpool da ingiliz takımıydı geçen sene arda nın nasıl oynağını hepimiz gördük.

*-İyi sut atamıyor,yavaş oynuyor,dayanıklılık, iyi orta yapamıyor (oynadığı kanatlada ilgili bu solda oynadığı için ters ayakla orta yapmak zorunda kalıyor)

*- Mükemmel teknik , Adam eksiltme , arapas, oyun zekası

Ardanın sıradanlaşması veya öyle gözükmesi bence feldkamp yüzünden yeteneklerini iyi kullanmayınca sıradan gibi gözüküyor.Ayrıca medyanında kasıtlı olarak ardayı yere vurma çabası olduğunu düşünüyorum.Örneğin bosna maçında takımın bütün tehlikeli ataklarında arda'nın payı vardı goldede.Ama açın bakın fotomaçı fanatik veya diğer gazateleri arda 5 puan ve vasatın üzerine çıkamamış ve bir yığın eleştiri bulursunuz ki buldum Arda eksiklerini rahatlıkla kapatacak yetenekteki futbolcu ama ben bunun türkiyedeki eğitim ve uygulamalarla mümkün olacağını sanmıyorum.Örneğin premier ligde iskoçya irlanda gibi yerlerden alınan genç oyunculara bakın doğru futbolu bilmeyen genç kişileri ne kadar iyi hale getiriyolar.
    Last edited by Onurap : 16.Aralık.2007 at 15:51

Öncelikle madem Galatasaraylılardan Arda için yorum istendi, ben de yapayım yorum.

Arda ne potansiyeliyle ne de şimdiki özellikleriyle İngiltere'yi hakeden bir oyuncu değil. En fazla İspanya, Almanya veya Fransa tarzı bir yer derim ben. Bu saatten sonra fiziksel özelliklerini falan geliştiremez boyu uzamayacağına göre. Ayakta kalabilmesi için biraz kilo alması gerekir, o zaman hızı azalır(ki zaten hiç de hızlı değil.), hızlı olabilmesi için de biraz kilo vermesi gerekir, o zaman da her pozisyonda yere düşer. 60. dakikadan sonra oynayamamasını saymıyorum bile(Hoş bana kalsa hiç oynatmam.)

Arkadaşların dediği gibi değil durum bence. Arda orta falan yapamıyor. Ne bu sene ne de geçen sene birkaç orta dışında doğru düzgün ortalar yapmadı. Kornerleri en fazla ön direğe kaldırabiliyor, bazen de hiç kaldıramıyor. Geçen maç Servet Arda'ya niye kızdı? Geçen sene olimpiyat stadındaki PSV maçında 2. golü niye yedik? Arda kornerleri ön direğe kullandı da kontratak yedik çünkü.

Takımı feci şekilde yavaşlatıyor. Arda'nın bir kere kontraatağa pas vermeden, hızlıca top sürerek çıktığı maçı gösterin bana. Gösteremezsiniz çünkü yok. Önce 20 metre gidiyor, yoruluyor, topu durduruyor. Ya yan pas atıyor ya da geri pas veriyor. Neresi iyi ki bu futbolcunun? Hızlı değil, fiziği iyi değil, ortaları iyi değil, şutları hiç iyi değil. Sadece adam geçiyor, ki Türkiye liginde karşısında sağlam bir adam olsa hiçbir şey yapamaz(Fenerbahçe maçında gördük.) Bence takıma yarardan çok zararı var.

İyi bir transfer teklifi gelirse hemen satma taraftarıyım. Malum ileride daha da kötü oynayacak her medya balonu gibi. Fiyatı falan düşecek. Carrusca'yı Arda'ya her zaman tercih ederim. Adam 3-4 maç üstüste oynadı mı ki Arda'nın ondan daha iyi olduğuna karar getirebiliyorsunuz. Arda'nın fiziği çok mu iyi ki Carrusca'nın fiziği kötü diyorsunuz. Arda'nın tekniği olağanüstü mü ki Carrusca'dan daha teknik denilebiliyor. Bu sene Denizlispor'a attığı gol ne? Geçen sene Liverpool maçında çektiği şutlar ne? Geçen sene Bursaspor maçında yaptığı ortalar ne? Carrusca ofansif anlamda hiçbir zaman kötü performans göstermemiştir benim için, defansif anlamda iyi değildir evet ama maç eksiğinden de olabilir bunlar. Arda'nın defansif yönü çok mu iyi diyebiliriz ki? Neyse, dediğim gibi Arda bir an önce satılsın, hatta mümkünse yanında promosyon olarak Sabri'yi de göndersinler bedavaya.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Arda'nın şu anki performansıyla savunulacak hiç bir yanı yok.Biraz çabuk şımardı.Ancak iyi performans gösterdiği dönemde Arda bir çok takımın takibindeydi bu Arda'nın iyi bir futbolcu olduğunu gösterir.Ancak şu an Avrupa'ya giderse başarı gösterebileceğini sanmıyorum mutlaka kendisini geliştirmesi ve bir takım hareketlerini bırakması gerekir.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Bence biraz renkli pencereden bakıyorsun olaya tabiki ardanın eksikleri var ama; bunlar ondan avrupada bir şey olmaz anlamına gelmiyor.

Liverpool da ingiliz takımıydı geçen sene arda nın nasıl oynağını hepimiz gördük.

*-İyi sut atamıyor,yavaş oynuyor,dayanıklılık, iyi orta yapamıyor (oynadığı kanatlada ilgili bu solda oynadığı için ters ayakla orta yapmak zorunda kalıyor)

*- Mükemmel teknik , Adam eksiltme , arapas, oyun zekası

Ardanın sıradanlaşması veya öyle gözükmesi bence feldkamp yüzünden yeteneklerini iyi kullanmayınca sıradan gibi gözüküyor.Ayrıca medyanında kasıtlı olarak ardayı yere vurma çabası olduğunu düşünüyorum.Örneğin bosna maçında takımın bütün tehlikeli ataklarında arda'nın payı vardı goldede.Ama açın bakın fotomaçı fanatik veya diğer gazateleri arda 5 puan ve vasatın üzerine çıkamamış ve bir yığın eleştiri bulursunuz ki buldum Arda eksiklerini rahatlıkla kapatacak yetenekteki futbolcu ama ben bunun türkiyedeki eğitim ve uygulamalarla mümkün olacağını sanmıyorum.Örneğin premier ligde iskoçya irlanda gibi yerlerden alınan genç oyunculara bakın doğru futbolu bilmeyen genç kişileri ne kadar iyi hale getiriyolar.
    onların genç oyuncuları alem felan yapmıyorlar gece gündüz çalışıyorlar.Beslenmelerine kadar dikkat ediyor adamlar.Arda her atakta payı varmış gibi durur çünkü topu alır rakip savunma yerleşipte başına 2-3 kişi üşüşmeden pas vermez.Bu da takıma ne kadar katkı sağlar tartışılır

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Emurafu View Post
    Arda nın havalandıgı falan yok...Ufak tefek davranısları tabiki degisecek..Masum bakıslı olmayacak ya...
    Davranışları fazlasıyla değişti. Son Sivas maçında gördük ki burnu havada..Servet'e Kalli'ye yaptıkları hiç hoş değildi.

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri