Ben Uğur'u şu ana kadar analiz ettiğim özelliklerini biraz belirteyim.. Bir çok kişi katılmayacak ama..

Hız:16
Hızlanma:17
Dribling:16
Uzun şut:16
Orta yapma:15
Teknik:14
Pas:13
Özel yetenek: 16
Top kapma: 8
Markaj: 7
Pozisyon alma: 9
Çalışma oranı:14
Takım oyunu: 11
Yaratıcılık:15
Korner:15
Frikik:14
Soğuk kanlılık:5-8

Çok güçlü bir oyuncu olduğu söylenemez, ancak dayanıklı olduğunu söyleyebilirim, şu anda dayanıksız gözükmesinin sebebi büyük oranda sürekli ilk 11 oynamamasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.. Ayrıca heyecanlı bir oyuncu, Kazım gibi topu ayağına almadan önce ne yapacağını kestiremiyor.. Takımdaki çok hızlı 2 oyuncudan biri(diğeri Carlos) İyi şutarı var sol ayağını raket gibi kullanıyor desem yeridir.. Ayrıca ortalarıda falsolu ve sert(yani isabet bulduğunda iyi kafa vuran bir oyuncuyla buluşursa top büyük oranda gol olur)..Frikikleride aynı şekilde vurabiliyor.. Ancak Ronaldinho gibi Xavi gibi oyunculardan fırsat bulup frikik kullanamayan Messi gibi oda fırsat bulup frikik kullanamadığı için bu yeteneğini gösterme fırsatı bulamadı Fenerbahçe de oynadığı dönemlerde..PPA olarak Şeytanlık dener eklenebilir.. Çünkü çalım atarken şaşırtıcı ayak hareketleri kullanabiliyor zaman zaman..Aynı zamanda agresif bir oyuncu.. bunlar artılarıydı tabi eksileride var.. Defansif özellikleri çok düşük.. Sürekli adam kaçırıyor ve birebir de büyük ihtimal le çalım yiyor(tani karşısındaki adamada bağlı)Biraz bencil olduğunu düşüne biliriz ama bence her kanat oyuncusu biraz bencildir.. Kaleye vurmak için fırsat kollar yada orta açmak için bazen boştaki arkadaşına pas vermek yerine çalım atıp çizgiye inmeyi tercih eder..Dar alandan çok fazla top çıkaramaz ama geniş alan bulduğunda da tutulamaz.. Mesela Yusuf geniş alanda değilde dar alanda daha etkili çalım atar.. Ama Uğur geniş alanda karşısına çıkan oyuncuları bir bir ekarte edip ortasını yapar veya şutunu çeker..
Bu gözlemleri Uğur'u GB den beri izleyerek yaptım.. Yani Fenerbahçe'de olduğu için böyle söylemiyorum ama formda bir Uğur'u Türkiye'de Arda dahil hiçbir sol açık oyuncusuna değişmem.. Biraz uzun oldu ama çok nadir yazarım böyle uzun yazı idare edin artık..