Quote Originally Posted by Sheriff View Post
Ona oyu zekası denmez ona ayak yeteneği denir.. Oyun zekası dediğin şey 20 olan bir adam örnek vereyim sana Zidane.. Dribling yaparken bile herhangi bi yerde gol pozisyonuna girmek için hareketlenen bir oyuncuyu gol pozisyonuna sokuyordu..

Ben Uğur Boral Barcelona'da banko oynar demedim zaten, Ne dediğimi anlamadan okumadan mesaj yazmayın.. Benim fikrim özelliklerinin bu olması gerektiğidir.. Beckham nezaman topu ayağında tutmuşta oyun zekası olsun.. Beckham topu alınca bi yerlere atar 40 metrelik isabetli pas atması oyun zekasına etki etmez.. Sürekli 40-80 metreden adamı gol pozisyonuna soksa tamam derim arasıra kanattan açtığı orta gol oluyor.. Bu oyun zekası değildir.. İsabetli pas atmasıda oyun zekası değildir.. Oyun zekası konusunda ne düşündüğümü bir önceki mesajımda söyledim zaten.. Şimdi burayı Beckham sayfasına dönüştürmeyelim.. Senin fikrin var benim fikrim yok.. Uzattmaya gerek yok..

1- bence beckham kendisinden çok daha yetenekli yüzlerce oyuncu varken onların arasından sansaysonla medya desteği ile yaratıkmış ve gerçek değeri çok abartılmış bir (futbolcu bile demiyorum) medya maymunu....asla da yazılanlar gibi süper bi oyun zekası falan olmadı..şimdi

..backham meyda patronlarının ve sponsor firmaların oyuncağı olmuş adeta bir film yıldızı bir manken..amerikan ve ingiliz pazarlama şirketlerinin bir eseri..ama futbolculuğundan bir halt olmaz,bir halt olsaydı en vereimli olacağı zamanında amerikanın bilmem hangi takımına falan gitmezdi...

2- Uğur boral konusunda neden arkadaşa bu kadar yüklenildiğini anlamadım..örneğin driplingi şukadar olsun demiş..biri çıkıyor olmaz bak falanınki bu kadar..böyle mantık olmaz her oyuncu kendi yetenekleri göz önünde tutularak değerlendirimeli..

ben çıkacak diyecemki uğurun finishingi 12 olsun adam diyecekki aaaaa olurmu..bilmem kiminki bile 12 değil uğura 12 verilirmi..

eeeee o zaman futbolculara bakarken hep birbirini kopya edelim..falanınki bu o zaman filan da ancak bu eder...

böyle değerlendirme falan olmaz..futbolcuları kıyaslamaya çıkarsak eğer işin içinden çıkılmaz..

Ben şerifin Uğur Boral için düzenlediği çalışmaya tümüyle katılmıyorum abartı bulduğum yerler var..ama eleştirilecekse oyuncunun kendi yetenekleri üzerinden eleştri getirilmeli..

uğura nasıl böyle değer verdin bak bilmem kiminki bile değil..böyle eleştri olmaz..mantıksız.. ve böyler bir eleştri doğruysa FM de yüzlerce oyuncunun değerlerini değiştirmeniz gerekir..

yıllardır çok değerli dediğiniz Fatih Şenlerin furkan baştanların esamesi okunmuyor .. avrupa maçında iki gol atmış adama azcık yüksek değer verincemi hemen eleştrilerin göbeğine yerleşiyor anlamadım....