Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 891011 SonSon
271 ile 300 arası toplam 326 sonuç

Konu: [STSL] Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yaklaşık 150 mesajdır Ziya Şengül muhabbeti dönüyor; "kulüpten ihraç edilmesi halinde efsane listesinden çıkarılması" da dahil, en mantıklı öneri gelmiş. Helal olsun.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Harbiden ya. Olaya dahil olmadan neredeyse 1hafta 10 gündür tartışmaları okuyorum aslında çözümü iki cümle birşeymiş. Helal olsun arkadaşa.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

benim anlam veremedigim ziya sengülü o listeye ekleyince ne oluyor? taraftar cikarilmasini istiyorsa cikarilsin cikarilsa ne olacak? bana sorarsaniz benim icin bir önem ifade etmiyor nasil olsa oyunda profili mevcut degil fakat bir cok kisi duruma tepki göstermisse o listeden ziya sengülü cikarmak gerekir bu israr niye? sonra fenerbahceye art niyetli davraniyorsunuz diyince kiziyorsunuz

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    benim anlam veremedigim ziya sengülü o listeye ekleyince ne oluyor? taraftar cikarilmasini istiyorsa cikarilsin cikarilsa ne olacak? bana sorarsaniz benim icin bir önem ifade etmiyor nasil olsa oyunda profili mevcut degil fakat bir cok kisi duruma tepki göstermisse o listeden ziya sengülü cikarmak gerekir bu israr niye? sonra fenerbahceye art niyetli davraniyorsunuz diyince kiziyorsunuz
    Yukarida defalarca yazdim nedenini. Tekrarlamamin bir yarari oldugunu dusunmuyorum.

Bizim neyi, neden yaptigimizi anlatmak icin yazdiklarimizi bile okumaktan kacinmaniz ne oluyor? Daha bizim bakis acimizin ne oldugunu ogrenmeye calismadan siz zaten bizim art niyetle davrandigimiza karar vermissiniz.

Biz en azindan sizin goruslerinizin arastirma icin uygun olup, olmadigina karar vermek icin sizlerin yazdiklarinizi okuyor ve menfi veya musbet bir karar veriyoruz. Bu mu art niyet?

Esas sizin bu yaklasiminiz pesin hukumluluk ve art niyet degil mi?!?!?!?!

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yukarida defalarca yazdim nedenini. Tekrarlamamin bir yarari oldugunu dusunmuyorum.

Bizim neyi, neden yaptigimizi anlatmak icin yazdiklarimizi bile okumaktan kacinmaniz ne oluyor? Daha bizim bakis acimizin ne oldugunu ogrenmeye calismadan siz zaten bizim art niyetle davrandigimiza karar vermissiniz.

Biz en azindan sizin goruslerinizin arastirma icin uygun olup, olmadigina karar vermek icin sizlerin yazdiklarinizi okuyor ve menfi veya musbet bir karar veriyoruz. Bu mu art niyet?

Esas sizin bu yaklasiminiz pesin hukumluluk ve art niyet degil mi?!?!?!?!
    yazilanlari tek tek okudum o konuda sorun yok fakat sekopej'in argümanlarina verdiginiz cevaplar beni tatmin etmedi bu konuda ilkelerden bahsetmissiniz oyunda profili olmayan bir sahsin kulübün efsanelerinden isminin kaldirilmasinin ne gibi bir ilkesi olabilir yada sizin ilkelerinizle ne gibi bir alakasi olabilir? dogrusu anlayamadim..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    İroni yapmıyorum, bizlerin görüşünün önemi yoksa sevilmeyen olması konusunda da ciddiye alınmamamız gerekir.
    Dukkani kapatalim o zaman.
    Sizin goruslerinizin onemi yoksa burasi neden var?
    Bazi goruslerin kabul gormemesi, bu goruslerin onemsiz oldugunu gosterir mi?
    Her gorus kabul gormek zorunda mi?

Ben FM icin belki 50-60 tane yeni ozellik istemisimdir son 4-5 yilda. Bunlardan en fazla 9-10 tanesi oyuna yansimistir. Simdi benim bir cok fikrimi begenmediler diye kusmem, kizmam, art niyet aramam mi gerekli?

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    yazilanlari tek tek okudum o konuda sorun yok fakat sekopej'in argümanlarina verdiginiz cevaplar beni tatmin etmedi bu konuda ilkelerden bahsetmissiniz oyunda profili olmayan bir sahsin kulübün efsanelerinden isminin kaldirilmasinin ne gibi bir ilkesi olabilir yada sizin ilkelerinizle ne gibi bir alakasi olabilir? dogrusu anlayamadim..
    Orneklerle anlattim bunu. Oyunda hic tanimadigin bir takimi alip, kulubun gecmisini arastiracak kadar ilgilenmediysen belki ne demek istedigimi okuyarak anlamazsin. Ama ben ve benim gibi tanimadigi kulupleri alarak oynamayi sevenler icin bu bilgilerin oyunda hazir olmasi guzel bir seydir.

7. Default

Zaten ne kadar itiraz etsek de çıkarılmayacağı belli , çıkarılmasın olsun bitsin .

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sil baştan tekrar başladı
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sevilmeyen mi? Efsane bir isim, taraftar sevmiyor diye hiç sevilmeyen listesine alınır mı yahu? Olmaz, taraftar istedi diye olmaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Sevilmeyen mi? Efsane bir isim, taraftar sevmiyor diye hiç sevilmeyen listesine alınır mı yahu? Olmaz, taraftar istedi diye olmaz.
    Unlem koysaydin ironi kabul eder ve gulumserdim.

Unlem olmadigina gore bu yazdiginin art niyetli yaklasimin ta kendisi oldugunu hatirlatmak istiyorum.

Ya istedigin olacak, ya istedigin. Bu mu amac?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İroni yapmıyorum, bizlerin görüşünün önemi yoksa sevilmeyen olması konusunda da ciddiye alınmamamız gerekir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Küsmüyorum, kızamıyorum, sadece her görüşü kafadan reddetmenizde art niyet arıyorum, bu da son olayla alakalı değil, senelerdir Fenerbahçe konularındaki tutumunuzla oluşmuş durumdur, bize sürekli uzun uzun şeyler yazacağınıza, kendinizi eleştirin ama yok siz zaten hep doğrusunu yaparsınız, eminim bununla alakalı da pek çok şey sunarsınız önümüze.

Yazdıklarım saygısızlık olarak da algılanmasın, yaklaşım tarzınıza eleştiri, kişiliğinizle alakalı değil, sahip olduğunuz pozisyon sebebiyle yoksa birisi fanatik diye onun düşüncelerini bu şekilde eleştirmem.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Küsmüyorum, kızamıyorum, sadece her görüşü kafadan reddetmenizde art niyet arıyorum, bu da son olayla alakalı değil, senelerdir Fenerbahçe konularındaki tutumunuzla oluşmuş durumdur, bize sürekli uzun uzun şeyler yazacağınıza, kendinizi eleştirin ama yok siz zaten hep doğrusunu yaparsınız, eminim bununla alakalı da pek çok şey sunarsınız önümüze.

Yazdıklarım saygısızlık olarak da algılanmasın, yaklaşım tarzınıza eleştiri, kişiliğinizle alakalı değil, sahip olduğunuz pozisyon sebebiyle yoksa birisi fanatik diye onun düşüncelerini bu şekilde eleştirmem.
    Her gorusu kafadan reddetmiyorum. Reddetmedigim, hatta hic bir sey yazmadigim bir cok gorus de var.

Reddettiklerim de sadece Fenerbahce ile ilgili degil.

Melo basliginda penalti atislari yukselmeli konusunda da katilmamisimdir, paslarinin yukselmesi konusunda da. Gecen yil Emre'nin gucunun yukselmesi konusunda da katilmamisimdir. Servet'in pozisyon almasinin inmesi konusunda da.

Besiktas'in basliginda Fernandes ve Quaresma konularinda da farkli dusuncelerimi yazdim.

Karabuk bolumunde Shelton ile ilgili de farkli fikirde oldugumu yazdim. Daha bir cogu var. Arastirmacilarin forumlarinda da var.

Sow konusunda da yazdim. Yazdigim da golu koklayan, bitiren bir oyuncu oldugu ama isin pozisyon yaratma kisminda olmadigiydi. Ben hala bu dusuncemi degistirecek bir Sow izlemedim.

Tipki Melo, Fernandes ve Shelton hakkindaki fikirlerimin degismedigi gibi.

Stoch'un da pek oyun kuruculuk yapacak meziyetlere sahip olmadigini dusundugumu yazmistim. Buna da itiraz edildi ama son 2 ay Stoch'un ne kadar oyun kurabildigini gostermedi mi? Belki de bu surenin buyuk bir kisminda dizi sakat oldugu icindir. Ama gordugumuzu yorumlayabiliriz sadece.

Ben bazi konularda itiraz ediyorum cunku bazen heyecanla bazi oyuncularin hic olmadiklari gibi yansitilmasi isteniyor. Ben kimsenin Furkan Ozcal'in Acceleration 16, Agility 17 olabilir yazdigini gormedim. Ama Stoch'un pek de iyi olmayan karar verme becerisi veya Sow'un pek de iyi olmayan takim oyunu becerisinin yukselmesi gerektiginin yazildigini okudum bu basliklarda.

Bunlarin dusundugunuz gibi olmadigini yazmak hataysa, demek ki ben hataliyim. FM 2013 icin hic acmayiz olur biter. Burada iletisim kurmaya calisarak gecirdigim zamani, ben de memnuniyetle baska seylere harcarim. Okuyacagim bir suru kitap var.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Demiştim, o nedenle cevap vermiyorum.

Şöyle bir haber var;

Türkiye’nin en prestijli ve vazgeçilmez taraftar kartı Fenerbahçe Kart, 300.001 sayısına ulaştı.
    Bu çalışmada bizlere destek olan tüm taraftarlarımıza gönülden teşekkür ederiz, yüzyıl öncesinden aldığımız mirası yüzyıllar sonrasına taşıyabileceğimiz en değerli hazine taraftarın; kulübümüze, amatör şubelerimize destek olmasına vesile olan bu projenin uzun yıllar devam etmesini dileriz.

Teşekkür ederiz,

FENERBAHÇE SPOR KÜLÜBÜ

En düşük kart aidatı 35 lira en yükseği 350. Çoğunluğun 35 liralık kartlardan aldığını düşünürsek ve ortalama 70 lira olduğunu hesap edersek, her sene 20 milyonluk bir gelir söz konusu.

Oyunda taraftar kart geliri var mı? Varsa nasıl hesaplanıyor? Yoksa nasıl eklenebilir?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Oyunda taraftar kart geliri var mı? Varsa nasıl hesaplanıyor? Yoksa nasıl eklenebilir?
    Yanilmiyorsam su anda yilda yaklasik 7 milyon dolarlik bir gelir eklenmis durumda. Editor'de club membership olarak geciyor.

20 milyonun tamaminin eklenmesi pek dogru olmaz saniyorum cunku bu gelirin tamami futbol takimina kullanmak yerine, ozellikle pek fazla gelir yaratamayan atletizm, kurek, boks vs. gibi subelerin de masraflarini karsilamak icin kullanilacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yanilmiyorsam su anda yilda yaklasik 7 milyon dolarlik bir gelir eklenmis durumda. Editor'de club membership olarak geciyor.

20 milyonun tamaminin eklenmesi pek dogru olmaz saniyorum cunku bu gelirin tamami futbol takimina kullanmak yerine, ozellikle pek fazla gelir yaratamayan atletizm, kurek, boks vs. gibi subelerin de masraflarini karsilamak icin kullanilacaktir.
    Kongre üyelerinin ödedikleri aidatlar da buna dahil mi?

Eğer öyleyse, amatör şubelere de ayrılsa bu para çok az ki ben 70 lira ortalamayı rastgele aldım, bu ortalama 100 lira da olabilir o da 30 milyon lira yapar o zaman.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Kongre üyelerinin ödedikleri aidatlar da buna dahil mi?

Eğer öyleyse, amatör şubelere de ayrılsa bu para çok az ki ben 70 lira ortalamayı rastgele aldım, bu ortalama 100 lira da olabilir o da 30 milyon lira yapar o zaman.
    Mali genel kurulda dagitilmasi gereken kitapcigi incelemeden bunlarin hepsi farazi. Hatta satilan taraftar kartlar icin odenmesi gereken KDV ve taraftar karti alanlara verilen hizmetlerin maliyetini goz onunde bulundurursak, o 30 milyon da sonunda net gelir olarak 20 milyon belki birakiyordur.

Amator subelerin butcede her yil buyuk acik verdigini Aziz Yildirim'in bir mali genel kurulda soyledigini hatirliyorum. Bu da normal. Bu Galatasaray'da da boyle, Besiktas'ta da. Dernegin mali raporu elinde olan varsa detayli bir sekilde inceleyelim, yoksa farazi konusuyoruz cunku bu gelirler Sportif AS'ye (yani futbol takimini yoneten sirkete) gitmiyor.

Uye aidatlari da kulubun gelirleri arasina giriyor (dernek). Sportif AS'ye degil. Buyuk ihtimalle bu aidatlardan bir kurus bile futbol takimina aktarilmiyordur. Sosyal tesislerin bakimi, calisanlarin maaslari vs. gibi giderleri karsiliyor, eger kalan bir meblag varsa da amator subelere veya yatirimlara aktariliyordur. Bu tip dernek sosyal tesisleri genelde uyelere kar amaciyla isletilen muesseselerden daha ucuz fiyatlar uyguluyor ve uye aidatlari da bu ucuz fiyatlardan dogan zarari kompanse ediyor. En azindan benim simdiye kadar gordugum bir cok dernek mali tablosu bunu gosteriyor.

Fenerbahce'nin ozellikle futbol'da kullanilan gelirlerinin ne seviyede oldugunu gormek icin kap'daki finansal raporlara bakmak genel olarak yeterli. Arada kulup, Sportif AS'ye kaynak aktarabilir ama boyle bir kaynak aktarimi goremiyorum Subat 2012 itibariyle cikan 9 aylik mali tablolarda.

Ozellikle gelecek Agustos/Eylul ayinda Sportif AS'nin yillik raporu cikinca Fenerbahce futbol'un gelirleri konusunda oldukca net bilgilere sahip olabilecegiz. Ama dernegin mali raporlarina bakmadan, Sportif AS bunyesinde olmayan taraftar kart ve uyelik aidati gibi gelirlerin ne kadar oldugu ve bu gelirlerin nereye kullanildigi konusunda fikir yurutulebilir ama net bilgilere sahip olamayiz.
    Last edited by perpetua : 19.Nisan.2012 at 11:55

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Yıl 2017 Avrupada her yıl başarılıyım geçen 5 senede 2 de kupam var,repim continental finansta dünyada 13.yüm(oyuncu satışlarımın etkisinden dolayı) ama Galatasaray hala sponsor anlaşmalarında her yıl Türkiyede 1. oluyor anlam veremiyorum,hiçbir başarıları yok repleri national, bana biraz değil,baya saçma geliyor bu olay,ne eklediyseniz artık sponsor anlaşmalarına bir türlü geçemiyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Yıl 2017 Avrupada her yıl başarılıyım geçen 5 senede 2 de kupam var,repim continental finansta dünyada 13.yüm(oyuncu satışlarımın etkisinden dolayı) ama Galatasaray hala sponsor anlaşmalarında her yıl Türkiyede 1. oluyor anlam veremiyorum,hiçbir başarıları yok repleri national, bana biraz değil,baya saçma geliyor bu olay,ne eklediyseniz artık sponsor anlaşmalarına bir türlü geçemiyorum
    Bunda anlam veremeyecek bir sey yok.

Galatasaray'in sadece stat isim sponsorlugu yilda 7 milyon dolar civarinda eklenmis. Bu da Fenerbahce'de olmayan bir gelir. Diger sponsorluk gelirlerinin asagi yukari ayni oldugunu varsaysak bile (ki degil mesela Galatasaray'in Turk Telekom forma reklam geliri yilda 6.5 milyon dolar, Fenerbahce'nin Avea'dan aldigi ise 3.7 milyon dolar) bu farkin kapanmasi icin Fenerbahce'nin sponsorluk gelirlerini cok arttirmasi gerekli.

Ama mesela Fenerbahce'de olan taraftar kart geliri var ve 7 milyon dolar olarak eklemisiz bunu. Oyunda sponsorluk geliri kabul edilmedigi icin o toplamda yer almiyor ama kulubun toplam gelirine ekleniyor. Bu tip bir gelir de Galatasaray'da yok. Oyunda Fund Raising kaleminin altinda Fenerbahce'nin bu 7 milyon dolarlik gelirini gorebilirsiniz. Galatasaray'da bu rakam sifir.

Veya Fenerbahce'nin merchandising (urun satis - Fenerium) geliri oyunda Galatasaray'in iki kati kadar.

Her kalemde Fenerbahce onde olmak zorunda degil. Fenerbahce daha cok taraftarlarina urun vs. satarak gelir uretme yoluna gitmis bir kulup, Galatasaray ise sponsorlarla yaptigi anlasmalarda daha fazla gelir uretiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bunda anlam veremeyecek bir sey yok.

Galatasaray'in sadece stat isim sponsorlugu yilda 7 milyon dolar civarinda eklenmis. Bu da Fenerbahce'de olmayan bir gelir. Diger sponsorluk gelirlerinin asagi yukari ayni oldugunu varsaysak bile (ki degil mesela Galatasaray'in Turk Telekom forma reklam geliri yilda 6.5 milyon dolar, Fenerbahce'nin Avea'dan aldigi ise 3.7 milyon dolar) bu farkin kapanmasi icin Fenerbahce'nin sponsorluk gelirlerini cok arttirmasi gerekli.

Ama mesela Fenerbahce'de olan taraftar kart geliri var ve 7 milyon dolar olarak eklemisiz bunu. Oyunda sponsorluk geliri kabul edilmedigi icin o toplamda yer almiyor ama kulubun toplam gelirine ekleniyor. Bu tip bir gelir de Galatasaray'da yok. Oyunda Fund Raising kaleminin altinda Fenerbahce'nin bu 7 milyon dolarlik gelirini gorebilirsiniz. Galatasaray'da bu rakam sifir.

Veya Fenerbahce'nin merchandising (urun satis - Fenerium) geliri oyunda Galatasaray'in iki kati kadar.

Her kalemde Fenerbahce onde olmak zorunda degil. Fenerbahce daha cok taraftarlarina urun vs. satarak gelir uretme yoluna gitmis bir kulup, Galatasaray ise sponsorlarla yaptigi anlasmalarda daha fazla gelir uretiyor.
    Tüm bu yazdıklarınız sorulan soruya cevap değil..

Avrupa da son 5 sezonda 2 kupa kazanmış bir takım sponsor desteğiyle 5-6 milyon €'luk farkı kapatamıyorsa vay bu oyunun haline..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Tüm bu yazdıklarınız sorulan soruya cevap değil..

Avrupa da son 5 sezonda 2 kupa kazanmış bir takım sponsor desteğiyle 5-6 milyon €'luk farkı kapatamıyorsa vay bu oyunun haline..
    Kapatamiyor degil kapatmiyor. Ozellikle kisa donemde oyun dengeleri fazla sarsmiyor ki bugunun gozuyle cok garip olarak nitelendirilebilecek durumlar ortaya cikmasin.

Ben de Fulham ile 3 yil ust uste Ingiltere ligini 3. bitirdim, UEFA kupasi aldim ve sampiyonlar liginde 2 defa ceyrek final oynadim ama bu donemde ligde hep altimda yer alan ve Avrupa'da ceyrek final gormemis Arsenal'in gelirleri de, itibari da benden cok daha fazla.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Kapatamiyor degil kapatmiyor. Ozellikle kisa donemde oyun dengeleri fazla sarsmiyor ki bugunun gozuyle cok garip olarak nitelendirilebilecek durumlar ortaya cikmasin.

Ben de Fulham ile 3 yil ust uste Ingiltere ligini 3. bitirdim, UEFA kupasi aldim ve sampiyonlar liginde 2 defa ceyrek final oynadim ama bu donemde ligde hep altimda yer alan ve Avrupa'da ceyrek final gormemis Arsenal'in gelirleri de, itibari da benden cok daha fazla.
    Tamam ama Fulhan - Arsenal örneği Fenerbahçe - GS örneğiyle aynı kefeye konamaz bence.. Birbirine sportif başarı olacak çok yakın 2 takımdan bahsediyoruz.. Gerçek hayatta da oyunun Fenerbahçe-GS arasındaki dengeleri çok kısa vadelerdebüyük değişiklikler olabiliyor. 2 Yıl önceki sponsor gelirlerine bakmamız yeterlidir sanırım?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aziz Yıldırım'ın artık amatör branşlar kendi kendini çeviriyor, futboldan gelen parayı oraya aktarmıyoruz diye de bir açıklaması var, açıklamalara göre iş yapacaksak.

Vergisi de düşse, amatör branşlara da harcansa 30 milyon lira o kadar azalmaz, Fenerbahçe taraftar kartı olmasaydı amatör branşlara nereden para aktarılacaktı?

Galatasaray'da ya da diğer kulüplerde, gelirin bir kısmı amatöre aktarılıyor mu mesela 6.5 milyon olan forma gelirinin 2 milyonu amatöre gidiyordur, onu düşmeyi düşünüyor musunuz Galatasaray'dan?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Aziz Yıldırım'ın artık amatör branşlar kendi kendini çeviriyor, futboldan gelen parayı oraya aktarmıyoruz diye de bir açıklaması var, açıklamalara göre iş yapacaksak.

Vergisi de düşse, amatör branşlara da harcansa 30 milyon lira o kadar azalmaz, Fenerbahçe taraftar kartı olmasaydı amatör branşlara nereden para aktarılacaktı?

Galatasaray'da ya da diğer kulüplerde, gelirin bir kısmı amatöre aktarılıyor mu mesela 6.5 milyon olan forma gelirinin 2 milyonu amatöre gidiyordur, onu düşmeyi düşünüyor musunuz Galatasaray'dan?

Ben amator subelere futbol'dan para aktariliyor yazmadim. Taraftar kartindan gelen gelirin tamaminin futbol'a aktarilmadigini tahmin ettigimi, amator subelerin gelir-gider farkini taraftar karti gibi gelirlerin kapattigini yazdim. Arada fark var. Taraftar karti geliri futbol geliri degil. Kulup geliri. Kulup de bu geliri hangi subeye aktarma ihtiyaci hissediyorsa o subeye aktariyor. Tabii cok daha fazla geliri olan ve tabir yerindeyse kendi yaginda kavrulabilen futbol'un bu gelirlere ihtiyaci, amator subelerden cok daha az.

Galatasaray'da GS mobil telefon, GSnet hizmeti, bonus vs. gibi isim hakki gelirlerinin tamami amator subelere gidiyor benim bildigim kadariyla. Tabii uyelik aidatlari da dernege gidiyor. Stat kombine gelirlerinin cogu da dernekte ama yanilmiyorsam onlar zaten kulubun borclari icin temlik altinda. Galatasaray'in amator subelere ayirdigi butceler, bildigim kadariyla, Fenerbahce'den cok daha da az.

Sponsorluk meselesine gelince Galatasaray sportif as'ye bakarsan Subat 2012 itibariyle 25 milyon TL sponsorluk, 12.5 milyon TL reklam gelirleri gorursun. Fenerbahce'nin futbol takimini iceren Fenerbahce Sportif AS'de 11.8 milyon TL de reklam geliri gorursun. Yani sponsorluk gelirleri herhalde kulupte. Hic kuskum yok ki futbol ile ilgili olan bolumu aktariliyordur futbol'a.

Ozellikle bu yilin basinda sampiyonlar ligine gidilecegi varsayimi altinda 181 milyon lira olarak butcelenen futbol'un (gecen haziran'da yapilan mali kongre) oyunda Fenerbahce avrupa'ya gitmese bile 110 milyon Euro gelir urettigi goz onunde bulundurursak, pek bir sorun goremiyorum Fenerbahce'nin gelirlerinde. Bir kalem dusuk, digeri yuksek olabilir ama Fenerbahce'nin oyundaki gelirlerinde pek bir eksik yok bence. Tabii dernek mali raporlarina goz gezdirmeden daha net yorumlar yapmak oldukca zor.

Nesil
    2007

Benim Vefaspor kariyerimde de Galatasaray 4 sezonda 3 kez şampiyon oldu, 1 kez 2. veya 3. oldu. Fenerbahçe ise hiç şampiyon olamadı en fazla 2 defa Türkiye kupasını aldı.

Avrupa'da ise Galatasaray 4 sezonda 1 kez ŞL yarı finali 2 kez de UEFA Avrupa Ligi yarı finali gördü. Fenerbahçe ise en fazla UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan sonraki turu görebildi, o da 2 kez galiba.

Sonuç hala rep. sıralamasında Fenerbahçe önde. Bu seride kulüp repini lig repini arttırmak çok zor. Araştırmayla doğrudan ilgisi yok gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Benim Vefaspor kariyerimde de Galatasaray 4 sezonda 3 kez şampiyon oldu, 1 kez 2. veya 3. oldu. Fenerbahçe ise hiç şampiyon olamadı en fazla 2 defa Türkiye kupasını aldı.

Avrupa'da ise Galatasaray 4 sezonda 1 kez ŞL yarı finali 2 kez de UEFA Avrupa Ligi yarı finali gördü. Fenerbahçe ise en fazla UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan sonraki turu görebildi, o da 2 kez galiba.

Sonuç hala rep. sıralamasında Fenerbahçe önde. Bu seride kulüp repini lig repini arttırmak çok zor. Araştırmayla doğrudan ilgisi yok gibi.
    Araştırmayla doğrudan ilgisi olduğu için yazmıyorum ki.. Sonuçta Türkiye'deki sesimi Ömer abi ve gördüğümüz sorunları onunla paylaşmazsak SI'ye sesimizi duyuramayız..

Nesil
    2007

Yazıyı bağlamayı unutmuşum düzenlenmiyorda

Rep de sponsorluk gelirleriyle çok ilgili. Dolayısıyla o da kolay kolay artmıyor...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Şimdi kariyerimde Ankaragücü'nü yönetiyorum Fenerbahçe'nin yaptığı maçlara da bakıyorum, kim nasıl oynuyor diye. bir şey dikkatimi çekti; Sow'un olmadığı zamanlarda forvette ilk önce GG oynadı sonra Sezer i gördüm bir maçta şimdi son olarak da Özer'i gördüm. neden böyle bir şey oluyor? Aykut hocanın profilinden mi kaynaklanan bir durum ?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Şimdi kariyerimde Ankaragücü'nü yönetiyorum Fenerbahçe'nin yaptığı maçlara da bakıyorum, kim nasıl oynuyor diye. bir şey dikkatimi çekti; Sow'un olmadığı zamanlarda forvette ilk önce GG oynadı sonra Sezer i gördüm bir maçta şimdi son olarak da Özer'i gördüm. neden böyle bir şey oluyor? Aykut hocanın profilinden mi kaynaklanan bir durum ?
    Sanmiyorum.. Mac pkm'lerini bir yere yukleyebilirsen goz atabilirim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

GG li maçı bir bulamadım bir türlü. Sezer ve Özer'in forvet oynadığı maçlar;

Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Sayfa 10 / 11 İlkİlk ... 891011 SonSon

Mesaj Yetkileri