Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
37. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

17 45.95%
  • Berabere biter

12 32.43%
  • Trabzonspor kazanır

8 21.62%
Sayfa 10 / 16 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 506 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Trabzonspor [SF Şampiyonluk 1. Hafta]

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Emre'nin savunulacak bir tarafı yok. "bunlar maçtan sonra söylendi diye art niyet arıyormuş"...

Yok ya?

zokora, tartışmalarından önce senin sırtını sıvazlamaya gelirken sen onu itiyorsun. bunda art niyet yok. sen ırkçı şeyler söylüyorsun. bunda art niyet yok. ama zokora bunları maçtan sonra açıkladığında art niyet var öyle mi?

komik. emre komik. emre'yi savunanlar da komik bana göre.

Bunun dışında Fener rahat bir galibiyet aldı. Tebrik ederim. Fark 2'ye düştü. Yarın inönü'den en az bi beraberlik koparmamız gerekiyor.
    Bu ikisinin birbiri ile zerre alakası yok.
    İkinci sen de aynısını yapıyorsun Aydın, kanıt olmadan itham ediyorsun. Ayıp ediyorsun.

Komik olan kanıt olmadan yargılamak. Senin bu kadar konuyu kaşımana gerçekten şaşıyorum.

Emre'ye maçtan sonra ulaşanlar oldu. Sadece küfür ettiğini söylemiş. Bence de birileri tarafında şöyle söyle diye servis edildi. Suç unsuru olmasın diyerek "emin değilim" diye söyledi Zokora da.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bu ikisinin birbiri ile zerre alakası yok.
    İkinci sen de aynısını yapıyorsun Aydın, kanıt olmadan itham ediyorsun. Ayıp ediyorsun.

Komik olan kanıt olmadan yargılamak. Senin bu kadar konuyu kaşımana gerçekten şaşıyorum.

Emre'ye maçtan sonra ulaşanlar oldu. Sadece küfür ettiğini söylemiş. Bence de birileri tarafında şöyle söyle diye servis edildi. Suç unsuru olmasın diyerek "emin değilim" diye söyledi Zokora da.
    Emre lig tv'ye bağlanıp, zokora için "söylediği şeyi söylemiş olabilirim" dedikten sonra nesini kanıt olarak gösterelim daha. "söylemiş olabilirim" demek ne demektir veya? bir şeyi söylemişsindir ya da söylememişsindir.

"hatırlamıyorum" gibilerinden konuşmak kabul edilemez birşey burda. çünkü sana itham edilen şey az buz birşey değil. ırkçılıkla suçlanıyorsundur. inkar edersin, ona eyvallah. kaldı ki inkar da etmiyor. yaptığını kendi de biliyor. "söylemiş olabilirim" diyor. ee napalım kanıt için daha Cengiz?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Emre lig tv'ye bağlanıp, zokora için "söylediği şeyi söylemiş olabilirim" dedikten sonra nesini kanıt olarak gösterelim daha. "söylemiş olabilirim" demek ne demektir veya? bir şeyi söylemişsindir ya da söylememişsindir.

"hatırlamıyorum" gibilerinden konuşmak kabul edilemez birşey burda. çünkü sana itham edilen şey az buz birşey değil. ırkçılıkla suçlanıyorsundur. inkar edersin, ona eyvallah. kaldı ki inkar da etmiyor. yaptığını kendi de biliyor. "söylemiş olabilirim" diyor. ee napalım kanıt için daha Cengiz?
    Küfürü ima ediyor. Çünkü küfür ettim diyemiyor ceza almamak için.Irkçılıktan bahsedilmiyor, doğal olarak o da söyledi diye bitiriyor. Bu cümleleri söylerken nasıl üstü kapalı küfrettim derim diye düşünürken saçmalıyor işte. Benim okuduğum kaynakta metin farklıydı.

Bunu nasıl oraya bağlarsınız hayret, cidden hayret. Başa döndük.

Ayrıca dediğim gibi az önce ulaştılar ve sadece küfrettim demiş.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Emre'nin savunulacak bir tarafı yok. "bunlar maçtan sonra söylendi diye art niyet arıyormuş"...

Yok ya?

zokora, tartışmalarından önce senin sırtını sıvazlamaya gelirken sen onu itiyorsun. bunda art niyet yok. sen ırkçı şeyler söylüyorsun. bunda art niyet yok. ama zokora bunları maçtan sonra açıkladığında art niyet var öyle mi?

komik. emre komik. emre'yi savunanlar da komik bana göre.

Bunun dışında Fener rahat bir galibiyet aldı. Tebrik ederim. Fark 2'ye düştü. Yarın inönü'den en az bi beraberlik koparmamız gerekiyor.

Ayrıca "pis zenci" lafının söylenmesini normal bulan arkadaşlara birşeyden bahsedeyim. Kültür farkı var bizim siyahilerle aramızda. siyahiler birbirlerine "nigga" veya "nigger" diye hitap edebilir. ama bir beyazın onlara aynı şeyleri söylemesini hakaret olarak sayarlar.

Ayrıca Türkçe'de bile artık "zenci" demek hakaret sayılıyor. Bu yüzden siyahi demek daha uygun.

Yıllarca yurt dışında forma giymiş olan Emre bunu adı gibi iyi biliyordur.
    Emre'nin art niyet arama sebebi maçtan sonra işin tatlıya bağlanması bence.Hem sarılıp hem de ırkçılık yaptı diye şikayet etmek olmadı.

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Emre'nin art niyet arama sebebi maçtan sonra işin tatlıya bağlanması bence.Hem sarılıp hem de ırkçılık yaptı diye şikayet etmek olmadı.
    Zokora o karakterde bir oyuncu gibi görünmüyor aslında, saha içinde de genelde centilmen, rakibe saygılı bir duruşu var. Ne gereksiz sözlü diyaloglarını, ne de kasti hareketlerini görmedim sahada. Birileri Zokora'nın aklına sokmuştur bunu... Tabiri caizse gaza getirmiştir yoksa saha içinde öpüşüp barışmışlar, özür dilemişler. Her zamanki akıl oyunlarından birisi işte. Rakibi yıpratma çabası, saha dışı faktörlerle avantaj sağlama çabası.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Gökhan Gönül böyle birşey yapsa tamam derim ama Emre'nin yaptığı bir değil iki değil. İngiltere'de de bununla suçlanmıştı. Maç içerisinde sarılmışlar, olay orada kalmış gibi gözüküyor ama demek ki Zokora'nın içinde kalmış.

Emre'nin yanına kâr kalmaması açısından iyi bir gelişme.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Zokora o karakterde bir oyuncu gibi görünmüyor aslında, saha içinde de genelde centilmen, rakibe saygılı bir duruşu var. Ne gereksiz sözlü diyaloglarını, ne de kasti hareketlerini görmedim sahada. Birileri Zokora'nın aklına sokmuştur bunu... Tabiri caizse gaza getirmiştir yoksa saha içinde öpüşüp barışmışlar, özür dilemişler. Her zamanki akıl oyunlarından birisi işte. Rakibi yıpratma çabası, saha dışı faktörlerle avantaj sağlama çabası.
    Gökhan Gönül böyle birşey yapsa tamam derim ama Emre'nin yaptığı bir değil iki değil. İngiltere'de de bununla suçlanmıştı. Maç içerisinde sarılmışlar, olay orada kalmış gibi gözüküyor ama demek ki Zokora'nın içinde kalmış.

Emre'nin yanına kâr kalmaması açısından iyi bir gelişme.
    Aynen bence de olaylar Deus Dominus'un dediği gibi oldu.Hatta Zokora siz de gördünüz mü gibi bir ifade de kullanmış galiba röportajda bana olay tatlıya bağlandıktan sonra olayı TV'de görenlerin dolduruşuyla tekrar açtı gibi geliyor.Bu arada Emre,İngiltere'deki olaydan aklandı diye hatırlıyorum yanlış mı ? Ha bunlar Emre'nin muhtemelen gerçekten söylediği o sözleri haklı çıkarır mı ? Hayır.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

böyle olaysız bi maçta bile tartışma çıkmış ya ne diyim

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    böyle olaysız bi maçta bile tartışma çıkmış ya ne diyim
    Bir olay var ve herkes onu tartışıyor zaten abi nasıl olaysız maç

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Emre' nin ligtv' ye yaptığı konuşmada önce "O sözleri söylediysem özür dilerim" diyor ve yine konuşma arasında "Ben özür diledim" diyor. Burada "o sözler" dediği "n-word" diye geçen kelimedir. Konuşmanın sonunda da rahatça hayır diyemiyor. Benim görüşüm, parçaları birleştirdiğimizde ve görüntüye baktığımızda Emre bu sözleri söylemiştir.

Öte yandan maça dönersek, iyi gününde olan bir Fenerbahçe ve kötü gününde olan bir Trabzonspor vardı. Sonuç çokta şaşırtmadı ve Baroni' nin güzel oyunu sayesinde Fenerbahçe maçtan rahat ve galip olarak ayrıldı
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Haberleri nerden okuyorsun bilmiyorum ama Cengiz, kanıt için herhalde Emre'nin kendi ağzından söylediklerini dinlemen gerekir.

http://www.ligtv.com.tr/haber/emre-cevap-verdi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

aslında sorunun ne olduğunu herkes biliyor boşuna tartışmayalım

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Aydın abi biz de aynı tartışmayı yaşadık diğer sayfalarda. Boşuna uğraşma
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Göz var izan var. Yapmayın yahu! Fanatiklik bu kadar mı kör etti gözünüzü
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Fenerbahçe'yi tebrik ederim. 2-0'lık bir galibiyet aldı ancak bugün Trabzonspor değilde başka bir takım olsaydı bu maç +7'ye gidebilirdi. İki takımında çok net pozisyonları var. Özellikle Trabzonsporlu oyuncular son vuruşlarda oldukça etkisizdi.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Emre konusunu tartismanin bir manasi yok, suc ispat edilirse gerekli ceza neyse yetkili kurum onu verir. Yazilanlar bence bos, taraftar gozuyle yorum yaptigimiz icin kimin neye menfaati varsa o yonde konusacaktir. UEFA irkcilik konusunda hassas, Turkiyede siyah beyaz gerginligi diye birsey olmadigi icin olayin hassasiyetini anlayamayiz. UEFA standardi uygulanirsa agir bir ceza gelecegi asikar.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

emre'nin söylediğine göre zokora, emre'nin anasına bacısına sövmüş. görünüşe göre karşılıklı küfürleşmeler var. emre'nin söylediği malum küfür var. sonunda da sarılıp barışma var. sonrasında ise zokora'nın olayın tatlıya bağlanışını yok sayıp ettiği şikayet...

emre'nin söz konusu küfrü "ırkçı" içeriği gerekçesiyle emre'ye ceza getirecek, ancak emre'nin anasına bacısına söven zokora mağdur ilan edilecek. mantıklı mı? derseniz ki karşılıklı küfürleşmeden dolayı karşılıklı cezalar verilsin, amenna... ki o da çok mantıklı değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Renkdaşlarım ne düşünür bilmiyorum ama benim kendi adıma 99 mevzusu konusunda diğer takım taraftarlarına kızma sebebim şudur.

Suça verilen cezayı geçtim ben,bundan bahsetmiyorum zaten 99'da olduğu gibi biz de ceza almayalım yani emre'de ceza almasın diyen yoktur sanırım. Benim rahatsız olduğum başka takım yaptığında herhangi bir şekilde kılıf bulunuyor.Yada ne biliyim adam "yamyam" diyor tüm türkiye gülüp geçiyor buna. Ama siyahilerin zaman zaman kendi aralarında bile kullandığı bir sözü emre'nin söylediği iddia ediliyor ki daha iddia aşamasında bu hemen dünya'nın en büyük suçuymuşcasına üzerine atlamalar falan. 3 temmuz olaylarında da bunu çok yaptınız şimdi de yapıyorsunuz bırakın artık "linç politikasını". Sizler gibiler yüzünden Emre'yi bu akşamki mevzu için savunmuycak adamlar bile savunuyor,yeter.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Ben de anlamıyorum bazı şeyleri. Emre ile Zokora sarıldı diye, Emre'nin yapmış olabileceği insanlık dışı eylem gözardı mı edilmeli? Bu ülkede ırkçılık fazlasıyla var, o ayrı ve siyasi bir konu. Kendi içimizde giderek artan bir şekilde ırkçılığımızı yarıştırıyoruz zaten.

Emre böyle birşey söylemişse -ki öyle görünüyor- ceza verilmeli. Hem de kurallar çerçevesinde azami ceza verilmeli. Zokora da ona küfretmiş falan boş laf. Küfür olsaydı hakem verirdi kart. Vardı ama duymadıysa -ki Emre'ye de verilmediği için duymama ihtimali var- saha içinde yaşanan küfürleşmelere saha dışında ceza verilmediği için bir ceza beklemek yanlış. Emre'nin söylediği iddia edilen şeyler de saha içinde yaşanan şeyler ama futbolun kural koyucularının sert yaptırımlar uyguladığı, herşeyin ötesinde insanlık suçu. Küfür ile bunu bir tutmak doğru olmaz.

Maça gelince, maalesef maçın önünde tutuluyor bu olaylar; Cumartesi Antalyaspor'a karşı 90 dakika, Çarşamba Kayserispor'a karşı 120 dakika, bu maçta da Trabzonspor'a karşı 90 dakika oynayan 5 oyuncu vardı; Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Reto Ziegler, Cristian Baroni ve Mehmet Topuz. Yobo'nun pozisyonu itibariyle çok yıpranmadığını varsayalım. 90+2'de rakip yarı sahadaki köşe gönderinde rakibe baskı yaparak lehimize taç atışı kazandıran Gökhan Gönül; 3 maçta da hem defansif hem ofansif bir oyun sergileyen, bu maçta sahanın yıldızı olan Cristian Baroni; sık sık eleştirsek de, verimli olamasa da ileri-geri sürekli çalışan, bu maçta da belki de en iyi oyununu oynayan Reto Ziegler; her ne kadar ben sevmesem de, beğenmesem de 2 maçta kanat, 1 maçta orta sahanın ortası gibi yorucu bölgelerde güçlü kalan, mücadele eden Mehmet Topuz'un son dakikalarda bile en ufak bir yorgunluk, bitkinlik, bıkkınlık belirtisi göstermemesi hem oyuncuların inancını hem de takımın fiziksel durumunun normal sezona göre iyi olduğunu gösteriyor. Takımdaki bütünleşme havası son derece mutlu etti beni. Kayserispor'la oynanan kupa maçında da oyuncuların maç sonu çocuklar gibi sevinmesi, kenetlenmesi çok önemli. Benim ve çevremdeki ya da bir şekilde tanıştığım tanıdıklarımın bu sezon için şampiyonluk beklentisi yoktu. Tek isteğim mücadele etmeleri idi. Sezon boyu ara ara yapsalar da çok az gösterdiler bunu. Umarım geri kalan 6 (Kupa yarı finali geçilirse 7) maçta da bu şekilde mücadele ederler. Kazanmak, kaybetmek 2. planda.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Tekrar tekrar izliyorum

http://s7.directupload.net/images/120416/wq2tj826.swf

Haydaaaaaa
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Tekrar tekrar izliyorum

Haydaaaaaa

Bu zihniyet bu ülkede olduğu sürece sana ne Eto'o gelir nede bir başka "ZENCİ" bir oyuncu gelir...

Ben Yobo ve Dia'nın yerinde olsam Emre'yi döverdim Bizim hakkımızda da aynısını düşünüyo diye...
    Last edited by di canio : 16.Nisan.2012 at 09:44 Reason: Abartmamak lazım

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Bigboss3461 View Post
    Bu zihniyet bu ülkede olduğu sürece sana ne Eto'o gelir nede bir başka "ZENCİ" bir oyuncu gelir...

Ben Yobo ve Dia'nın yerinde olsam Emre'yi döverdim Bizim hakkımızda da aynısını düşünüyo diye...

Eto türkiyeye gelmek istiyodu türkiyedeki ırkçı mevzuları duydu vazgeçti hıhı sabahın altısında güldüm ama sessiz
    önemli olan niyettir yok zenci yok esmer yok kara yok kızıl... takılıyorsunuz bunlara. cem yılmaz diyor ya ben oraya varmak istesem kulan burun boğazdan da girerim önemli olan niyettir yoksa siyahiden de esmerden de varılır.

Felsefe hocamız şey demişti bir suçtan en çok kim kar ediyorsa suçlu odur. Şimdi düşünün bu mevzudan en çok kim kar ediyor kim zarar ediyor ? Fenerbahçe sezonun belkide en iyi futbollarından birini oynamış trabzonsporu kendi evinde mahkum edercesine boğmuş inreyi mental kental açıdan kendi üzerine çevirmek için büyük bi hamle yapmış aaaa şapkadan davşan çıkmış bide bakmak lazım bu şapka kimin şapkası davşanın da davşan olduğu kesin değil farenin evrim geçirmiş hali de denebilir çünkü kimse net bir şey söyleyemiyor

Fenerbahçe bu savaşta çok iyi savunma yapıyor çok iyi organize oluyor ama saldıranlar da çoık iyiler helal olsun adamlara

Tff yi herkes suçluyor ya bence adamlar haksız değil böyle futbol taraftarına böyle tff böyle spor adamlarına böyle spor yöneticileri herkes aynaya baksın önce zihniyet değişmeden ne futbol değişir ne insanlar gerçekten üzülüyorum gerçekten.
    Last edited by di canio : 16.Nisan.2012 at 09:46 Reason: Alıntılanan mesajda düzenleme.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Tekrar tekrar izliyorum

Haydaaaaaa
    Gece otururken bizdende bir arkadaş diğerine ''Emre Trabzonspor'daki zenciye pis zenci demiş.'' şeklinde anlattı.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Ömer Çavuşoğlu'na eskiden kızardım ama artık gülüyorum

Emre meselesinde bence Emre ceza alır ama küfüre saha içinde yakalanmadığı için ceza gelmez.Zokora'ya ceza gelmez yani.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Sonuç olarak ortalığı sürekli kızıştırmaya çalışan Trabzonlu yöneticilere en güzel cevabı sahada verdik.Helal olsun futbolcularımıza

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ülkemizde yok ama adamların kültürlerinde işte şu kelime ırkçılık kabul edilir şeklinde söylemler var, ben de ülkemizin bir gerçeğini ortaya koyayım, karısına, annesine küfür edildiği için cinayet işleyenler var hatta tanıdığım birisi şu anda cinayete teşebbüsten yargılanıyor, sırf küfür ettiği için adamı öldüresiye dövdüğünden ve muhtemelen de ceza alacak.

O nedenle ülkemizde ırkçılığı çok büyük sorunmuş gibi gösterip aman küfür bu işte demek çok mantıklı değil, bizim kültürümüzde de ana avrat küfür etmek kabul edilemez bir olay.

Tabi buradan da şu çıkmasın, Emre suçsuzdur, ya da yaptığını hafifletmek gibi bir düşüncem yok, sadece objektif bakabilmeyi göstermek istiyorum. Aynı ortamda birisine ana avrat küfür etseniz ve birisine zenci deseniz, ortamdaki diğer insanların tepkisi, hangisine daha çok olur?

Tabi bir de ırkçılıkla suçlama yapanların kendi yaptıkları var ki, savunması o dönemde ceza yoktu ki. Aynı şike davasında olduğu gibi, geçmişte herkes yapmıştır ama o dönemde suç değildi, o nedenle futbolu bitiren sadece Fenerbahçe'dir, mantık hep bu, tepkin varsa, her olaya objektif yaklaş ve tepkini göster.

Görüntülerde belli, eğer Zokora'ya gerçekten o laf ağır geldiyse, bırakın sarılmayı, yüzüne bakmazdı Emre'nin. Ben şahsen öyle yapardım. Ama sarılıyorlar, karşılıklı özür diliyorlar, olayı kapatıyorlar. Kendinizi düşünün, bu kadar içerlediğiniz bir laftan ötürü özürü kabul edip sarılır mısınız?

Bu demek değil ki ceza almasın, özür dilemiş de olsa, Zokora şikayetçiyse ceza almalı sadece bu kadar içerleyen adamın kendisine hakaret eden adama sarılması ilginç.

Her neyse, bu yaşananlar bile durduramayacaktır Fenerbahçe'yi. Hafta içinde oynanan 120 dakikalık oyundan sonra yorgunluk olacak diyenlere karşı, takıma kattığı moral motivasyon, yorgunluktan daha önemli demiştim. Öyle olduğunu da gördük. Trabzon'a Serkan'ın şutu hariç, pozisyon vermedi Fenerbahçe, 90 dakika sahada ne yaptığını bilen, oyunu doğru oynayan, kalecisinden forvetine kadar iyi oynayan bir takım vardı.

Geçen sene aklıma geldi benim de maçı izlerken ve 2 kupaya olan inancım daha da arttı. Tüm eleştirileri sildi süpürdü Fenerbahçe, neyse ki Emre imdatlarına yetişti de, konuşulacak malzeme çıktı.

Oyuncuları da detaylı analiz etmek isterdim ama fazlasıyla uzun olacak, Emre'ye muhtemelen 4 maç ceza verilecek, geriye 3 maç kalıyor, o maçlarda da duruma göre oynamayabilir ve sezon sonu da artık sözleşmesi yenilenmez, Emre'nin Fenerbahçe kariyeri sona erer.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Burası Türkiye imiş, anaya küfredilmezmiş.Doğru.Tribün dolusu insan birbirinin,futbolcuların,hakemin annesine Japonya'da küfrediyor zaten...Herkes birbirnin anasına sövsün demiyoruz ama Irkçılığıda hafifltemye çalışmayın bunu bahane ederek.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Burası Türkiye imiş, anaya küfredilmezmiş.Doğru.Tribün dolusu insan birbirinin,futbolcuların,hakemin annesine Japonya'da küfrediyor zaten...Herkes birbirnin anasına sövsün demiyoruz ama Irkçılığıda hafifltemye çalışmayın bunu bahane ederek.
    O zaman öncelikle Trabzonspor tribününde açılan pankart dolasıyıyla Trabzonsporlu taraftarları lanetle, sonra Emre'yi eleştir.

Irkçılığı hafifletmeye çalışmadığımı söyledim ama 2 kişi alın karşınıza birisine zenci deyin diğerine ana avrat küfür edin, alacağınız tepki hangisinde ağır olur?

Tribünlerin ettiği küfürlerle karşılıklı yapılan küfürleri de kıyaslamak yersiz, tribünde her küfür edene nasıl karşılık versin küfür yiyen. Ayrıca şu da bir gerçek, yabancıların kullandığı, bizim küfür dediğimiz kelime, onlarda argo olarak bile kullanılıyor, aşırı tepki vermiyorlar.

Bu da kültür farklılığını ortaya koyuyor işte, küfür içimizde, herkes her yerde küfür ediyor ama çık sokağa birisine küfür et bakayım o şekilde, sana ne yapıyor? Ama başka ülkede bu küfürü normal karşılayabiliyorlar. Irkçılık da bu şekilde, başka yerde bu konuda çok hassaslar ama bizim ülkemizde o kadar büyük infial oluşturacak şey değil çünkü toplum tarafından kabul edilmez, taraftar bunu tribünde sergilemez diğer ülkelerde olduğu gibi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    O zaman öncelikle Trabzonspor tribününde açılan pankart dolasıyıyla Trabzonsporlu taraftarları lanetle, sonra Emre'yi eleştir.

Irkçılığı hafifletmeye çalışmadığımı söyledim ama 2 kişi alın karşınıza birisine zenci deyin diğerine ana avrat küfür edin, alacağınız tepki hangisinde ağır olur?

Tribünlerin ettiği küfürlerle karşılıklı yapılan küfürleri de kıyaslamak yersiz, tribünde her küfür edene nasıl karşılık versin küfür yiyen. Ayrıca şu da bir gerçek, yabancıların kullandığı, bizim küfür dediğimiz kelime, onlarda argo olarak bile kullanılıyor, aşırı tepki vermiyorlar.

Bu da kültür farklılığını ortaya koyuyor işte, küfür içimizde, herkes her yerde küfür ediyor ama çık sokağa birisine küfür et bakayım o şekilde, sana ne yapıyor? Ama başka ülkede bu küfürü normal karşılayabiliyorlar. Irkçılık da bu şekilde, başka yerde bu konuda çok hassaslar ama bizim ülkemizde o kadar büyük infial oluşturacak şey değil çünkü toplum tarafından kabul edilmez, taraftar bunu tribünde sergilemez diğer ülkelerde olduğu gibi.
    Tamam Serkan o pankartıda lanetliyorum.

Size anlatamıyorum derdimi.Birisi banada bir küfür etse evet en kötü şekilde cezalandırırım ama ona karşılık aynı küfürü etmem bu benim terbiyemde yok.Bu güne çok kızmışsam 1-2 defa şahıs aleyhinde bu tarz konuşmuşumdur.Madem Emre küfür edilmesini istemiyor daha önce ettikleri neydi?Zokora ona küfür ettiyse gider hakeme söyler veya gururuna yediremiyorsa orda saldır vur hıncını al insanın ırkı ile ilgili ona aşağılayıcı davranmakta nedir?

Ben Zokora'yada aferim olum çok güzel sövmüşsün demiyorum.Müslümanlıkta kutsal olan bir varlığa küfür etmek tabiki affedilmez bir durumdur ama bu durum Emre'nin yaptığını hafifletmez diyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Tamam Serkan o pankartıda lanetliyorum.

Size anlatamıyorum derdimi.Birisi banada bir küfür etse evet en kötü şekilde cezalandırırım ama ona karşılık aynı küfürü etmem bu benim terbiyemde yok.Bu güne çok kızmışsam 1-2 defa şahıs aleyhinde bu tarz konuşmuşumdur.Madem Emre küfür edilmesini istemiyor daha önce ettikleri neydi?Zokora ona küfür ettiyse gider hakeme söyler veya gururuna yediremiyorsa orda saldır vur hıncını al insanın ırkı ile ilgili ona aşağılayıcı davranmakta nedir?

Ben Zokora'yada aferim olum çok güzel sövmüşsün demiyorum.Müslümanlıkta kutsal olan bir varlığa küfür etmek tabiki affedilmez bir durumdur ama bu durum Emre'nin yaptığını hafifletmez diyorum.
    Hafiflettiğini söylemiyorum ki ben de, asıl Zokora'nın yaptığının normal bir şey gibi gösterilmesine yorum getirdim. Bizim zencilerle alakalı ırkçılık yapılacak, utanılacak geçmişimiz yok, daha beterini söyledim, teröre lanet ederken tüm kürtler böyledir demek, Emre'nin yaptığından kat ve kat daha fazla ırkçılıktır ve bu şekilde düşünenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla ülkemizde maalesef.
    "YÜCE ATATÜRK"

Sayfa 10 / 16 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri