Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maç sonucu ne olur ?

Voters
40. You may not vote on this poll
  • Galatasaray Kazanır

28 70.00%
  • Berabere Biter

4 10.00%
  • Schalke 04 Kazanır

8 20.00%
Sayfa 10 / 12 İlkİlk ... 89101112 SonSon
271 ile 300 arası toplam 343 sonuç

Konu: Galatasaray - Schalke 04 | Şampiyonlar Ligi 2.Tur 1.Maçı

Hybrid View

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Bugün GS'ın galip gelememesinin ve Türk takımlarının Avrupa'da genellikle başarısız olmasının sebebplerinin başında yanlış futbolcularla yanlış futbol oynamamız geliyor. Schalke bugün 4 tane ofansif oyuncuyla çıkıp oynadı ve savunmayı da iyi yaptılar. Bunu şampiyonlar ligi maçında deplasmanda yapıyorlar. Biz hala şu oynarsa beke yardım gelmez, bu oynarsa şurası açık kalır diye tartışıyoruz. Yıllardır defans oyuncularıyla hücum etmeye çalıştığımız için biryere gelemiyoruz. 2 takımda 4-4-2 ile oynadı birinin kanatlarında kesinlikle kanat oynayamayacak son derece yavaş Hamit ve Sneijder varken diğerinin kanatlarında Draxler, Bastos ve ileride Farfan gibi süratli oyuncular var. Zaten adamların attığı gol ve geliştirdiği ataklardan da belli oluyor. Fatih Terim kimse kusura bakmasın ama inatla Sneijder gibi bir futbolcuyu sol kanatta oynatırsa Aykut Kocaman'dan farkı kalmaz. Kanatları savunmak için 4-4-2 oynuyorsun ama yine de verdiğin pozisyonların hepsi knattan oluyor ama inatla taktiğe devam.

Avrupada başarılı takımlara bakın, defans hattı hariç en fazla 1 tane defansif ve yavaş oyuncusu var. Defans hattında ise en azından bir tanesi hücumcu oluyor. Bizde ise forvet hariç en fazla bir tane hücumcu var o da hep yavaş oyuncu oluyor. Sonra da buraya gelip adamlar deli gibi kontraya çıkıyor diyoruz .

Quote Originally Posted by himone View Post
    Bugün GS'ın galip gelememesinin ve Türk takımlarının Avrupa'da genellikle başarısız olmasının sebebplerinin başında yanlış futbolcularla yanlış futbol oynamamız geliyor. Schalke bugün 4 tane ofansif oyuncuyla çıkıp oynadı ve savunmayı da iyi yaptılar. Bunu şampiyonlar ligi maçında deplasmanda yapıyorlar. Biz hala şu oynarsa beke yardım gelmez, bu oynarsa şurası açık kalır diye tartışıyoruz. Yıllardır defans oyuncularıyla hücum etmeye çalıştığımız için biryere gelemiyoruz. 2 takımda 4-4-2 ile oynadı birinin kanatlarında kesinlikle kanat oynayamayacak son derece yavaş Hamit ve Sneijder varken diğerinin kanatlarında Draxler, Bastos ve ileride Farfan gibi süratli oyuncular var. Zaten adamların attığı gol ve geliştirdiği ataklardan da belli oluyor. Fatih Terim kimse kusura bakmasın ama inatla Sneijder gibi bir futbolcuyu sol kanatta oynatırsa Aykut Kocaman'dan farkı kalmaz. Kanatları savunmak için 4-4-2 oynuyorsun ama yine de verdiğin pozisyonların hepsi knattan oluyor ama inatla taktiğe devam.

Avrupada başarılı takımlara bakın, defans hattı hariç en fazla 1 tane defansif ve yavaş oyuncusu var. Defans hattında ise en azından bir tanesi hücumcu oluyor. Bizde ise forvet hariç en fazla bir tane hücumcu var o da hep yavaş oyuncu oluyor. Sonra da buraya gelip adamlar deli gibi kontraya çıkıyor diyoruz .
    Ya abi taktik teknik diziliş futbolcu meselesi değil bu.
    Adamlarda oynayan oyuncuların hangisi inanılmaz yetenekti. Hiçbiri değil.
    İyi oynuyor gözüküyorlar çünkü BERABER oynuyorlar.
    Hucumda gözleri kapalı paslaşıyorlar. Savunmada yarı alanı herkes parselliyor, kimin nerede duracagı ne yapacagı belli. Daralıp genişliyorlar sürekli takımca. Top Drogbaya geliyor bir anda arkasında 3 kişi, pası atıyor Burak'a bir anda arkasında 3 kişi. Sürekli dayanışma içindeler. Maç içinde ne yapacakları, görevleri belli. Set hücümunda ne güzel orta alanda kısa kısa 1-2 pas yapıyorlar o pasları laf olsun diye yapmıyorlar herkesin bir gözü öne koşu yapacak oyuncuda oluyor. Koşu yapanı gördüler mi müsait hemen topu indiriveriyorlar önüne. Yani olay diziliş ya da şu futbolcu şurada oynadı meselesi değil. Beraber oynamanın getirdiği bir alışkanlık var. Sahaya çıktığı zaman her oyuncunun ofansif/defansif görevi net belli. Her bölgede daha kalabalıklar ama maç sonuna bakıyorsun hala daha diriler. Çünkü herkes belirli bir seviyede belirli bir yerde enerji harcıyor. Biz de kimin ne yaptıgı belli olmadıgı için herkes her yerde enerji harcıyor. Onlarda hiç oynamayan yedek oyuncu bile oyuna girince nerede oynayacagını ne yapacagını biliyor. Çünkü takımın ne oynadıgı belli, atıyorum sana deseler "Himone bu maç Farfan yok sen girecen oynayacan" sen bile bir kaç kez Schalke'yi izlemişsen ne yapacagını bilirsin. Durum bu.
    Bizim takımlar safi yetenege kalmış. Biri bir kaç çalım atacak, biri 2-3 oyuncuyu oyundan düşürecek de gol bulacagız. Kanatlardan bahsetmişsin mesela, bizim amrabat iddia ediyorum farfan'dan daha yetenekli bir oyuncu. Fakat Farfan'ı topla buluşturan sistem onu çok ileride ve tamamen demarke pozisyonda topla buluşturuyor. Bizim Amrabat ise taa gerilere gelip top alıp 3 kişiyi çalımlayıp gitmeye çalışıyor. Ya konuşacak çok şey var ama inan yanlış oyuncu yanlış yerde oynuyor muhabbeti değil. Fatih Terim dizilişi değiştirmeyerek aslında çok dogru bir şey yapıyor. Bir takımın düzeniyle dizilişiyle sürekli oynarsan o zaman gelişen var olan birşeye yeniden başlıyorsun demektir. Sürekli yeniden başlamak zaten bizi bu kadar kötü gösteriyor sahada.

Bu arada bence bizim takımın dün akşamki en iyi oyuncusu hiç tartışmam "Riera" idi.
    Last edited by davidvilla : 21.Şubat.2013 at 10:52

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

hoca bugun hataliydi bastan sona kadar rakibi iyi inceledik analiz ettik dedi hocada biliyordu rakip kanatlari cok iyi kullaniyor hoca napti sneijderi solda baslatti. sneijderi ortaya cekip sol"a al amrabati tek forvet oyna arkadas hadi bunu ilk 11"de yapamadin devre arasinda yapcaktin maç"i hoca verdi tek kelimeyle ortasahayi adamlar yuruyerek gecti hic zorlanmadilar

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Maç, zemin, oyun vs hakkında çok şey söylendi de bir parantezde taraftara açayım. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı hatta Milli Takım maçlarındaki taraftar profilleri (Beşiktaş taraftarları Avrupa maçlarında biraz daha maç içinde) neredeyse aynı. Avrupa maçlarında rakipler gelmeden önce "Cehennem yaratacağız" sözü altında geçmişe nazire yapılır, onunla övünülür ama sahada takım geri çekilince, gol yeyince veya baskı yeyince tamamen sus pus olunur. En etkili olunan zaman dilimi ilk ve ikinci yarı başları, gol ve gollük pozisyonlar sonrası, ötesi tiyatro havasında...

Söz o ki 90'lardaki O etkin ve baskın güç artık yok. Bugün bir örneğini daha gördük ne yazık ki. Nerede Samiyende 15 bin kişinin oluşturduğu baskı nerede 55 bin kişilik bu çoğul sessizlik.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Maç, zemin, oyun vs hakkında çok şey söylendi de bir parantezde taraftara açayım. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı hatta Milli Takım maçlarındaki taraftar profilleri (Beşiktaş taraftarları Avrupa maçlarında biraz daha maç içinde) neredeyse aynı. Avrupa maçlarında rakipler gelmeden önce "Cehennem yaratacağız" sözü altında geçmişe nazire yapılır, onunla övünülür ama sahada takım geri çekilince, gol yeyince veya baskı yeyince tamamen sus pus olunur. En etkili olunan zaman dilimi ilk ve ikinci yarı başları, gol ve gollük pozisyonlar sonrası, ötesi tiyatro havasında...

Söz o ki 90'lardaki O etkin ve baskın güç artık yok. Bugün bir örneğini daha gördük ne yazık ki. Nerede Samiyende 15 bin kişinin oluşturduğu baskı nerede 55 bin kişilik bu çoğul sessizlik.
    Ne zamanki stadlar büyüdü, biletler pahalılaştı ve yıldız futbolcular geldi işte o zaman o tribun ruhu kaybedildi kardeşim. Avrupa'nın Real Madrid'ine Barca'sına Man Utd'na Milan'ına bak onların da taraftarı öyledir. Ama bir de Partizan'a Cska'ya Paok'a falan bak harika taraftarları var biz de eskiden öyleydik. Ama futbolun izlediği yol bu maalesef. Ekonomik açıdan ne kadar büyürsen o kadar amatör ruhunu kaybediyorsun hem taraftar olarak hem futbolcu olarak. Oraya gelen 55bin Gs için gelmiyor ki, Drogba için geliyor onun için para verdim diyor. Bir de 100.yılda şampiyon olamadığımız zaman aklıma geliyor. O gun Ayhan vardı, Cihan vardı ama gelen adam Galatasaray için gelirdi ve harika stad atmosferimiz olurdu. Büyümenin getirdiği bir şey bu, böyle kabullenmek lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Hamit geldiğinden beri iyi profrmans sergilemiyor.Herkes savundu lakin oynadğı tek maç.Mancestesr maçıydı İngiltere'deki onun dışında uzaktan bir iki şutu var diğer maçlarda.

Ligimize bakıyorum.Hamit yerine.Hurşut alsaydı daha iyiydi.Galatasaray aynı paraya alırdı.Gençlerbirliğinden.

Sol kanada bakıyorum.Amrabat Türkiye'de sol kanat oyuncusu Tuncay var'dı onu galatasaray almadı.Amrabat on kere daha yararlı olurdu o kadar para cebinde kalırdı Galatasarayın..

Amrabat-Hamit transferini sezon başından beri eleştiriyorum.

İlginç bir yorum dinledim bir yerde "Adamlar ikinci yarı oynamadı oyunu soğuttu neden ? Zemin o kadar kötü ki sakatlanmıyalım diye".

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    Hamit geldiğinden beri iyi profrmans sergilemiyor.Herkes savundu lakin oynadğı tek maç.Mancestesr maçıydı İngiltere'deki onun dışında uzaktan bir iki şutu var diğer maçlarda.

Ligimize bakıyorum.Hamit yerine.Hurşut alsaydı daha iyiydi.Galatasaray aynı paraya alırdı.Gençlerbirliğinden.

Sol kanada bakıyorum.Amrabat Türkiye'de sol kanat oyuncusu Tuncay var'dı onu galatasaray almadı.Amrabat on kere daha yararlı olurdu o kadar para cebinde kalırdı Galatasarayın..

İlginç bir yorum dinledim bir yerde "Adamlar ikinci yarı oynamadı oyunu soğuttu neden ? Zemin o kadar kötü ki sakatlanmıyalım diye".

Hamit' i herkesin savunması gibi bir olay söz konusu değil. Böyle birşey iddia ediyorsanız da en başından ben karşıyımdır. Futbolu durarak oynayan topu ayağında geveleyen futbolculardan nefret ederim.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Amrabat Kayseri'de iken Hurşut'un yaptıklarının 5 katını yapıyordu. Hurşut da alınmış olsa buraya gelince bocalayacaktı. Amrabat'ın kendisi de söylüyor taktiksel anlamda kendisine ters bir oyun oynandığını. Tuncay'ın da hali ortada yani, Bursa'da bile doğru düzgün katkı sağlayamazken, Galatasaray'da Hamit vakaası olurdu. Transferleri eleştirmek kolay. Şimdi Galatasaray Hurşut'u almak istese Ambarat bonservisine yakın bir rakam vermek durumunda kalacak. Olaya yabancı hayranlığı açısından bakıyorsan, orda sıkıntı büyük, her takımda var böyle durumlar. Özetle transfer çok bilinmeyenli bir denklem yapısında, kimin nasıl performans göstereceği çok belli olmuyor. Sorun Hamit ya da Tuncay ya da vb. birisinde değil, bence sorun ligimizde. Yoksa böyle çıkacağı bilse Fenerbahçe de Meireles'e o kadar para vermezdi.

Maçla ilgili olarak;

Bu turu geçeriz-geçemeyiz artık çok önemli değil. Kendi evimizde istediğimiz gibi oynayamadıktan sonra bu turu geçsek de önümüzdeki tur için hiç iyi sinyaller alamıyorum takımdan. Burak-Selçuk ve kısmen Drogba'nın kişisel çabalarıyla pozisyon buluyoruz, öyle de gol attık.

Problem Dany'de değil, problem Riera'da kendi savunma görevlerinde aksamasının yanında, Dany de onun eksiğini kapatmak için bocalıyor, gol yenilen pozisyonda belki Riera etkisi yok fakat bir çok pozisyon varki sadece Riera kanadına çalışarak %100 gollük pozisyona çevrildi. Eğer orjinal bir sol bek olsa Dany de daha rahatlayacaktır, genel olarak takım savunması da.
    Aynı anlayışla Almanya'da işimizin çok zor olduğu görüşündeyim. Afrika kupasında oynamasına rağmen hiç de hazır olmayan bir Drogba var. Ben Umut'un daha erken oyuna alınmasını bekliyordum. Drogba isminde dolayı ve psikolojik bozulma yaşanmasın diye oyundan alınmamış olabilir, fakat sadece hava topu indirme işini Ersen Martin de yapıyordu. Sneijder-Burak-Drogba'nın üçünün birden sahada olmasını beklemiyordum. Fatih hocanın geçen senenin başından beri oturtmaya çalıştığı düzenin tam aksi yönde bir takım oluştu ara transferlerden sonra. Bence artık ligde kayıpsız gidilmeye odaklanmalı; Fatih hoca fit olmadığı gibi önde de baskı kuramayan Drogba ve Sneijder'in ismine yenilmemeli; yoksa takım savunmasında sıkıntı yaşanmaya devam edilecektir.

Artık yeni sezon planlamasının adımları da ufak ufak atılmaya başlanmalı diye düşünüyorum açıkçası. Melo'nun bir var beş yok performansıyla bonservisinin alınmasına karşıyım. O yüzden bir stoper&solbek krizinin yanında bir de bu pozisyonda sıkıntı olacaktır. Eğer teknik ekip olmaması istiyorsa şimdiden izlenilen isimler varsa bir nabız yoklaması yapılması lazım. Şimdi diyebilirsiniz ki burası da Galatasaray, hoca da Fatih Terim illaki bunları düşünüp, birilerini izliyorlardır. Eğer dillerdeki büyük kulüp büyük camia anlayışları faaliyetlere de dökmezlerse; sonrasında bu formaya yakışmayan adamlar bu takımda oynuyor yorumları yapılır. Hem içerde hem de dışarda büyük oynuyorsanız her türlü planınızın hazır olması lazım. Örnek tam olarak karşılamasa da Real Madrid sakatlanan Casillas'ın yerine nasıl 2-3 günde transfer yapıyorsa, sen de Ujfalusi'nin sakatlığında kısa sürede optimum performansını yakalayacak isimle anlaşman lazım, gidip Cris'i getiriyorsun, belli ki getirirken adamın yararlı olmayacağını biliyorsun, böyle b planı olmaz. Eğer teknik ekip şimdiden sağda solda çok da büyütmeden stoper ve solbek izlemiyor, takip etmiyorsa sıkıntı büyük.

Zemin ve hakem konusunda eklemeler yapmak isterim:

Bu hakemin bir kaç maçını daha izledim. Genellikle etki altına girmeyen bir hakem. Taraftarımız da etki altına almak için uğraşmadı açıkçası. Özellikle Kolasinac'ın (ismi yanlış yazmış olabilirim.) geç kart gördüğünü söylemem gerek. Schalke akınlarından bizim defanstan dönen toplarda hızlı çıkarken yada hızlı çıkmaya çalışırken sürekli indirildik, özellikle Amrabat birçok kez indirildi, burada etki altına alınmış bir hakem ile bu tür pozisyonlarda daha çok kart çıkabilirdi.

Zemin ile ilgili olarak, genelde Ali Dürüst'ün söylediklerine katılıyorum. Zemin çalışması çok ters bir zamanda yapıldı. Bu denli büyük bir çalışmanın %100 bitmesini beklemeden tekrar maç oynamak zorunda kaldık.

Aslında zemin muhabbetini çok ileri noktalara taşıyabilirim. Mesela Olimpiyat Stadı'na kadar. Kullanılabilirliği yüksek bir Olimpiyat Stadı varolsaydı, bu denli büyük kültür/sanat organizasyonlarının tümü takımlarımızın kullandığı statlarda yapılmazdı. Demem o ki yazın ve sezonun ilk yarısında birçok organizasyon TT Arena da yapıldı, zaten sıkıntı da o organizasyonlar dolayısıyla cereyan etti. Ben stadın yapımında drenajın yetersiz ya da yanlış yapıldığını düşünmüyorum. Bilakis stadda yapılan organizasyonlar sonrası yönetiminin de öngöremediği şekilde Cluj maçı patlak verince, doğal olarak sezon arasında onarım yapıldı, ancak bu onarım sezon ortasında yapılmaz, Beşiktaş maçından bir hafta/10 gün önce çim serilirse; böyle olması normaldir. Sezon sonuna kadar küçük onarımlarla devam edeceğiz diyor Ali Dürüst; zaten başka da yapacak birşey yok. Biz asıl curcunayı eğer önümüzdeki sezon Beşiktaş da TT Arena'da oynarsa yaşayacağız.
    Last edited by ThersoN : 21.Şubat.2013 at 17:34

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by ThersoN View Post
    Amrabat Kayseri'de iken Hurşut'un yaptıklarının 5 katını yapıyordu. Hurşut da alınmış olsa buraya gelince bocalayacaktı. Amrabat'ın kendisi de söylüyor taktiksel anlamda kendisine ters bir oyun oynandığını. Tuncay'ın da hali ortada yani, Bursa'da bile doğru düzgün katkı sağlayamazken, Galatasaray'da Hamit vakaası olurdu. Transferleri eleştirmek kolay. Şimdi Galatasaray Hurşut'u almak istese Ambarat bonservisine yakın bir rakam vermek durumunda kalacak. Olaya yabancı hayranlığı açısından bakıyorsan, orda sıkıntı büyük, her takımda var böyle durumlar. Özetle transfer çok bilinmeyenli bir denklem yapısında, kimin nasıl performans göstereceği çok belli olmuyor. Sorun Hamit ya da Tuncay ya da vb. birisinde değil, bence sorun ligimizde. Yoksa böyle çıkacağı bilse Fenerbahçe de Meireles'e o kadar para vermezdi.
    Şimdi dün Fatih Terim Sneijder-Amrabat değişikliğini ne için yaptı ? Riera rahatlatmak için.Amrabatın ona destek vermesini istedi.Destek aldımı Riera Ofansif olarak ilk 10 dakika defansif olarak yine alamadı.4-4-2 oyuncusu olmadığı cok acık Amrabatın çünkü yetiştirildiği ülke Hollanda.4-3-3 sistemini benimsemiş ve altyapıdan itibaren bu oyunu oynuyorlar.Peki Amarabat'ı kim getirdi Türkiye'ye Şota.Şota kiminle calışmış Louis van Gaal birlikte Ajaxta.Kayseri de ve kasımapaşa da oynattığı sistem böyle.Hollanda sistemi.Bu Amrabat transferinin kötü olduğunun bir başka boyutu.4-3-3 oyuncusunu 4-4-2 kullanmak.Hiç gözlemcileri yok mu takımların bu oyuncu hangi sistemle gider.Yada bu oyuncu nerde yetişmiş altyapısını inceleyim bakalım nedir neyin nesidir ? Sonuçta kasasından cok para cıktı.Galatasarayın

Şimdi dünkü maça bakıyorum.Fatih Terim kanatların calışkan olmasını istiyor.İki yönlü çalışkan kanat oyuncusu.Tuncay tam aradığı kanat oyuncusu.Sol bek atağa kalktımı geride duruyor onun açığını kapatıyor.Yani defansif özellikleri'de ofansif özellikleride mevcut.

Karabük-Bursa maçındaki Basser-Tuncay uyumunu görebilirsiniz Golde.

Hurşut gelicek olursak bence iyi bir kanat oyuncusu çalışkan defansa geliyor yardım ediyor pres yapıyor.Buda Fatih Terim aradığı özellikler arasında.Huşut bocalıyacağını hiç zannetmiyorum.

Hurşut için 8 Milyon Euro gibi bir ücret istemezdi.Gençlerbirliği.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=46353

http://www.sabah.com.tr/Marmara/2013...-sicak-bakiyor

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Şimdi dün Fatih Terim Sneijder-Amrabat değişikliğini ne için yaptı ? Riera rahatlatmak için.Amrabatın ona destek vermesini istedi.Destek aldımı Riera Ofansif olarak ilk 10 dakika defansif olarak yine alamadı.4-4-2 oyuncusu olmadığı cok acık Amrabatın çünkü yetiştirildiği ülke Hollanda.4-3-3 sistemini benimsemiş ve altyapıdan itibaren bu oyunu oynuyorlar.Peki Amarabat'ı kim getirdi Türkiye'ye Şota.Şota kiminle calışmış Louis van Gaal birlikte Ajaxta.Kayseri de ve kasımapaşa da oynattığı sistem böyle.Hollanda sistemi.Bu Amrabat transferinin kötü olduğunun bir başka boyutu.4-3-3 oyuncusunu 4-4-2 kullanmak.Hiç gözlemcileri yok mu takımların bu oyuncu hangi sistemle gider.Yada bu oyuncu nerde yetişmiş altyapısını inceleyim bakalım nedir neyin nesidir ? Sonuçta kasasından cok para cıktı.Galatasarayın

Şimdi dünkü maça bakıyorum.Fatih Terim kanatların calışkan olmasını istiyor.İki yönlü çalışkan kanat oyuncusu.Tuncay tam aradığı kanat oyuncusu.Sol bek atağa kalktımı geride duruyor onun açığını kapatıyor.Yani defansif özellikleri'de ofansif özellikleride mevcut.

Hurşut gelicek olursak bence iyi bir kanat oyuncusu çalışkan defansa geliyor yardım ediyor pres yapıyor.Buda Fatih Terim aradığı özellikler arasında.Huşut bocalıyacağını hiç zannetmiyorum.

İlk paragrafta yazdığın herşeye katılıyorum, GS'ın yaptığı transferler taktiği ile hiç uyumlu değil. Ama Tuncay- Basser uyumu falan çok gereksiz kıyaslamalar. Tuncay'ın en iyi olduğu dönemde harika uyum sağladığı Ümit Özat'la ne hallere geldiğini hepimiz biliyoruz. Manchester ve Lyon bizi özellikle sol kanattan perişan ermişti. Türkiye'deki takıma Riera-Amrabat ikilisi de harika uyum göstererek gol atar. Tuncay ölmüş durumda Basser iyi oyuncu olabilir ama bu şampiyonlar ligi, rakiplerinin de en sıradanı Schalke senin dediğin oyuncuları perişan ederler.

Zaten Türk takımlarının başarısız olmasının temelinde bu var, Türkiye'de atınca harika oluyor ama Avrupa'ya gidince herşey gün yüzüne çıkıyor. Türkiye'de başarılı olan takımlar (istisnalar hariç) çok iyi oldukları için değil, diğer takımlar çok kötü olduğu için. Sen Hurşut'ta inanılmaz yetenek görüyor olabilirsin ama ben tam aksine bir cacık olmaz diyorum. Ciddi anlamda yoğurt'a doğrasam ***** niyetine cacık olmaz. Böyle futbolcuların dünya futbolunda yeri yok. Sırf hızlı diye oynatılmaz kimse. Ve GB büyük ihtimalle 2 milyon edecek futbolcuya 6-7 ister ve israf olur, aynı Amrabat gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Zaten yazının devamında onu dile getirdim. Türkiye'de izleme diye birşey var mı yok mu belli değil.
    Amrabat'ın bonservisinin normal değerinin 8 milyon euro olduğunu iddaa etmiyorum zaten. Ancak Hurşut 5 milyon TL ediyorsa, Amrabat'ın Kayseri'deki performansıyla artı o zamanki Galatasaray-Kayserispor-Amrabat üçgeninde yaşanan olaylardan sonra Kayserispor açısından bu işin inada bindiğini, o yüzden rakamın bu kadar yukarılara çıktığını söylemek gerekir. Ancak her ne olursa olsun; Amrabat'ı, Antalya'daki Aissati'yi veya yine Kayseri'deki Biseswar'ı bizler daha Hollanda'da iken biliyor iken, bizim 3 büyüklerimiz nasıl olursa bilmez/göremez/bulamaz. Ya da başka bir örnek dünyada avrupaya gelip fiyatı yükselmemiş tek sol bek oyuncusu Carlinhos mudur ki o olmayınca başka sol bek alamazsınız?

Oyuncu izleme ve alma konusundaki tereddütlerimiz ortak. Fakat senin Galatasaray'a önerdiğin Tuncay'ın 4-5 sene önceki halinde olması gerekir. Ayrıca bir başka açıdan da bakıldığında belki olmaması gerekir ama Tuncay transferi bir bölüm Bursa taraftarınca bile Fenerbahçeli diye sahiplenilmiyorsa, diyelim ki Galatasaray'da oynayıp Hamit durumunda olsaydı kim bilir neler olurdu tribünle arasında. Zaten oynayıp kötü performans göstermesine gerek kalmadan daha transfer edildiği zaman ortalık ayağa kalkardı.

Sonuç olarak Riera'nın önünde Amrabat ya da Tuncay veya Sneijder'in oynaması değil Riera'nın o mevkide oynamasıdır. Sizin geçen sezondan beri aksayan tek orjinal solbekiniz Hakan Balta sakatlanmamış bile olsa eğer çalışan kanatlar isteniyorsa; bu takımda oynaması zor, o yüzden yerine daha sezon başından adam bakılmış olması gerekirdi.

Ek olarak Sneijder'in sol kanatta oynatılması zaten baştan yanlış ama Fatih hocayı da o konuda suçlamamak gerekiyor; Sneijder veya Drogba'ya bu maçta olduğu kadar süre vermese ve sonuç daha kötü olsa o zaman çok daha büyük eleştriler olurdu.

Özet olarak söylemek istediğim, bu kadar sansasyonel transferlere rağmen kötü denilen Schalke'yi kendi evinde en azından bir farkla deviremiyorsan, bu seneyi en az kayıpla şampiyon kapatmalı ve şimdiden savunma bölgesine yapılacak takviyelerin ciddi ciddi incelenmesi gerekmekte. Eğer öyle olmazsa bu sene şampiyon olduk diyelim, yaz transferlerinde yine paralar gereksizce harcanıp ünlü ileri uç oyuncuları alınırsa isyan ederim.

petrol_fb12

Ne Hursut'u yahu senin kadar anadolu takiminda oynayan Türk oyuncu fetisisti birini görmedim utanmasan Erman Kilic > Sneijder diceksin hatta Mehmet Yildiz varken Drogba niye aliniyor ki diyebilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Erman Kilic > Sneijder Mehmet Yildiz varken Drogba

İyiymiş baya ya Hurşut mu Hamit mi desen.Düşünemden Hurşut.Amrabat mı Tuncay mı dersen.Düşünmeden Tuncay

Güldürdün ya gece gece Allah ta Seni güldürsün inşallah

Erman Kilic > Sneijder Mehmet Yildiz varken Drogba

İyiymiş baya ya Hurşut mu Hamit mi desen.Düşünemden Hurşut.Amrabat mı Tuncay mı dersen.Düşünmeden Tuncay

Güldürdün ya gece gece Allah ta Seni güldürsün inşallah
    Kardes senin mantik böyle isliyor ne zaman anadoludan iki oyuncu o gün asist veya gol yapsa senin icin ligin en iyi oyunculari bence buna özelden devam edelim.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Kardes senin mantik böyle isliyor ne zaman anadoludan iki oyuncu o gün asist veya gol yapsa senin icin ligin en iyi oyunculari bence buna özelden devam edelim.
    Saydığım oyuncuları 10-12 maç izledim İkiside Amrabat-Hamit daha yararlı.Bir oyuncuyu 5 maç veya 6 maç izlemeden önermem veya karar vermem.

@byariff

Bir oyuncuyu 5 maç veya 6 maç izlemeden önermem veya karar vermem.

@Alicanfmfan

Lua Lua dedim Shelton demiştim doğru Çünkü bunları izliyorum Avrupa'yı izlemiyorum.İzlediklerimi öneriyorum.
    Last edited by petrol_fb12 : 21.Şubat.2013 at 03:45

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Çünkü bunları izliyorum Avrupa'yı izlemiyorum.İzlediklerimi öneriyorum.
    Senin sorunun burda gizli bence açıl biraz Avrupaya da orada oynana futbolu gör.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Senin sorunun burda gizli bence açıl biraz Avrupaya da orada oynana futbolu gör.
    Seria A takip ederim ama sadece skor olarak.Diğer ligelere bakarım skor olarak.Bazen işte Real-Barca maçlarını izlerim İsveç-Danimarka-Norveç gibi ülkeler futbolcu izlemek için daha iyi hemde ucuz futbolcu bulabilirsiniz.Hem belki kaliteli futbolcular yakalayabilirsiniz.

İsveç ligi başlasında izlemeye başlarım
    Last edited by petrol_fb12 : 21.Şubat.2013 at 16:04

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

petrol sag bek emrahi sag acigada ahmet"i alalim mi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Hakikaten, Anadolu futbolcusu sempatizanlıgı yapıyorsun. Sen değil misin ki Shelton lazım diyen, Galatasaray'a.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Hurşut'u şu maç sahaya koysan heyecandan ve zeminden dolayı 1 adım atamaz be bırakın Allah aşkına

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Hurşut'u şu maç sahaya koysan heyecandan ve zeminden dolayı 1 adım atamaz be bırakın Allah aşkına
    Ya bari Hamitten iyi oynardı sezon boyu.Huşut 29 hamit 30 yaşında neyse Ben önerimi yaptım

Hurşut zaten Bursa ya gidiyor 1 Milyon Euro senelik teklif etmişler Bu bilgiyide verilim. bari

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Ya bari Hamitten iyi oynardı sezon boyu.Huşut 29 hamit 30 yaşında neyse Ben önerimi yaptım

Hurşut zaten Bursa ya gidiyor 1 Milyon Euro senelik teklif etmişler Bu bilgiyide verilim. bari
    Bak Hurşut şu maçta oynasaydı top benim ayağıma gelmesin diye saklanır dururdu, sorumluluk 0.
    Hamit'ten daha yetenekli olabilir ama hamit'ten iyi oyuncu değil.

Yav Petrol'ü anadolu topcusu muhabbettinde ciddiye alip yazmayin troll kovaliyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Ya bizim futbolcularımız ne ki, Avrupa'da ki oyuncuları izleyince bunlarda futbolcu mu diyorum. En basitinden Drogba bi girsin 1 gol bir asist. Bunu görünce Umut'a Emre'ye ondan bundan medet umduğumuzu anladım bunlarda topçu mu dedim. Bizim lig bence hiçte bizim zannettiğimiz kadar iyi bir lig değil.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Şampiyonlar Liginde geçmiş maçlara baktım, özellikle skor olarak ilgi çeken maçlara da.Hatta geçen sene Lyon'un o düşündürücü 7 gol attığı maçta böyle pozisyon yok. Ama ben böyle kontratak yiyen bir takım göremedim. İlk yarının sonları topu tutmak varken böyle bir gol yemek çok oturdu içime, Schalke ilk yarım saatlik dilimde yakaladığı pozisyonları atsa bu kadar koymazdı bana.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hurşut'u izlemeden sadece maç özetleriyle yorum yapanlar var.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

schalke kötüydü ama bekledigimden iyiydiler.. akilli oynadilar ilk yari gs cok kontra verdi gol geliyorum dedi ve geldi.. galatasaray ise bekledigimden daha kötü oynadi hamit le sabrinin sutlari disinda net pozisyon yok.. sneijder cok kötüydü.. he birde burak burak diyenler vardi golün disinda burak sahada yoktu farkettinizmi? yerden kalkamadi bir türlü ya faul yapti ya yere atti kendini drogba bile buraktan daha cok mücadele etti o yasina ragmen.. burak iyi golcü ama avrupada oynayacak topcu degil benim gözümde o yüzdende hicbir zaman avrupaya transfer olamayacak olsada 1-2 sene sonra geri gelir tipis tipis.. mactan cok cabuk kopuyor..

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

petrol_fb12

Sen futboldan anlıyorsan ben hiç anlamıyorum galiba...

Sana kalsa anadolu takımlarındaki göze batan oyuncuları toplasak Barcelona ile kafa kafaya oynayacağız Bizim Dinarspor'da da ilerde rakiplrin ayagından top alamadığı bir forvet var, onu da mı getirsek acaba Galatasaray'a ?

Neyse,biz konumuza dönelim...

Dünkü maçta Fatih Terim'in yaptıgı en büyük hata Akhisar gibi zayıf bir takıma karşı bile başarısız olan ortasaha kurgusu (melo [yekta vardı o gün] -selçuk-hamit-sneijder) ile maça başlamak oldu. Riera solda tek kaldı.Melo ve Selçuk çok ama çok fazla efor sarfetti ve yoruldu. Yalnız Selçuk'u takdir etmek lazım.Dün mükemmel iş başardı takım savunmasında.Fakat işte dediğim gibi takım savunma yaparken yorulunca hücumda Drogba'dan başkası görev alamadı organizasyonlarda. Eğer Sneijder'i oynatmak istiyorsa forvetlerden birini kesmeli Fatih hoca. Yok eğer Burak-Drogba oynayacaksa o zaman Sneijder kenarda beklemeli.Başka çözümü yok bu işin. Savunma dörtlüsü,melo-selçuk-drogba-burak konusunda sorun yok. Sıkıntı kanatlarda hem savunma hem hücum yapabilen ama bunu hızlı yapabilen adamların olmayışında.Amrabat hızlı ama aklını kullanmadan hücum ediyor,Hamit kağnı gibi resmen. Bu iki bölgede istediğimiz şekilde oynamaya başlarlarsa Schalke'yi eleriz biz..

Son olarak yönetimi de tebrik(!) etmek lazım. Sen milyonlarca € harcayıp Sneijder ve Drogba gibi adamları alıp patates tarlasına sürersen o oyuncular da 2 gün sonra patates olup çıkarlar! Böyle rezillik görmedim. ŞL gruplarında zemin yüzünden gruptan çıkamayacaktık az daha.Dün de en büyük rakibimiz yine zemindi. Bu kadar zor mu bu işi yapmak anlamadım ki! Yabancılar zemine 50 milyon € falan mı harcamışlar? Gerekirse 3-4 maçı gibi başka stadyumda oynayın ama şunu halledin artık yahu!!! Yakışmıyor Galatasaray gibi bir kulübe ve Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyona!
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    . Yalnız Selçuk'u takdir etmek lazım.Dün mükemmel iş başardı takım savunmasında.
    Abi ne takım savunması. Tek başına her yere koştu durdu çocuk herkesin kademesine girdi her koşanın peşine takıldı tek başına ya ! Takım savunması alan savunması kendi yarısahanda herkesin alanın olması ve oradan sorumlu olması gibi dunyada genel kabul görmüş olay bizde yok. her alandan selçuk sorumlu Mascherano olsan Diarra olsan dayanamazsın ya.

Bir de Burak konusu var. Yerden kalkamadı bilmemne yapamadı. Adamın başında en az 3 en çok 5 kişi var, ya pas verebileceği biri var mı? yok. Boşa hareketlenen el kaldıran falan var mı? yok.
    Gs'a Huntelaar gelse yemin ederim Burak'tan daha fazlasını yapamaz. Çok yanlış eleştiriyoruz abi çok.
    Schalke'de Burak olsa biz turu çoktan vermiştik eminim.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yediğimiz gol rezalet, baktıkça sinirleniyorum. Hamit'ın topu vermeme ısrarı, Dany - Melo iletişim eksikliği, topu kapan adam Jones koşarken Melo'nun geriye gelmemesi, Riera'nın sart kart cezalısı olmamak için faulden kaçınması. Çok sinir bozucu..

Sayfa 10 / 12 İlkİlk ... 89101112 SonSon

Mesaj Yetkileri