Amrabat Kayseri'de iken Hurşut'un yaptıklarının 5 katını yapıyordu. Hurşut da alınmış olsa buraya gelince bocalayacaktı. Amrabat'ın kendisi de söylüyor taktiksel anlamda kendisine ters bir oyun oynandığını. Tuncay'ın da hali ortada yani, Bursa'da bile doğru düzgün katkı sağlayamazken, Galatasaray'da Hamit vakaası olurdu. Transferleri eleştirmek kolay. Şimdi Galatasaray Hurşut'u almak istese Ambarat bonservisine yakın bir rakam vermek durumunda kalacak. Olaya yabancı hayranlığı açısından bakıyorsan, orda sıkıntı büyük, her takımda var böyle durumlar. Özetle transfer çok bilinmeyenli bir denklem yapısında, kimin nasıl performans göstereceği çok belli olmuyor. Sorun Hamit ya da Tuncay ya da vb. birisinde değil, bence sorun ligimizde. Yoksa böyle çıkacağı bilse Fenerbahçe de Meireles'e o kadar para vermezdi.
Maçla ilgili olarak;
Bu turu geçeriz-geçemeyiz artık çok önemli değil. Kendi evimizde istediğimiz gibi oynayamadıktan sonra bu turu geçsek de önümüzdeki tur için hiç iyi sinyaller alamıyorum takımdan. Burak-Selçuk ve kısmen Drogba'nın kişisel çabalarıyla pozisyon buluyoruz, öyle de gol attık.
Problem Dany'de değil, problem Riera'da kendi savunma görevlerinde aksamasının yanında, Dany de onun eksiğini kapatmak için bocalıyor, gol yenilen pozisyonda belki Riera etkisi yok fakat bir çok pozisyon varki sadece Riera kanadına çalışarak %100 gollük pozisyona çevrildi. Eğer orjinal bir sol bek olsa Dany de daha rahatlayacaktır, genel olarak takım savunması da.
Aynı anlayışla Almanya'da işimizin çok zor olduğu görüşündeyim. Afrika kupasında oynamasına rağmen hiç de hazır olmayan bir Drogba var. Ben Umut'un daha erken oyuna alınmasını bekliyordum. Drogba isminde dolayı ve psikolojik bozulma yaşanmasın diye oyundan alınmamış olabilir, fakat sadece hava topu indirme işini Ersen Martin de yapıyordu. Sneijder-Burak-Drogba'nın üçünün birden sahada olmasını beklemiyordum. Fatih hocanın geçen senenin başından beri oturtmaya çalıştığı düzenin tam aksi yönde bir takım oluştu ara transferlerden sonra. Bence artık ligde kayıpsız gidilmeye odaklanmalı; Fatih hoca fit olmadığı gibi önde de baskı kuramayan Drogba ve Sneijder'in ismine yenilmemeli; yoksa takım savunmasında sıkıntı yaşanmaya devam edilecektir.
Artık yeni sezon planlamasının adımları da ufak ufak atılmaya başlanmalı diye düşünüyorum açıkçası. Melo'nun bir var beş yok performansıyla bonservisinin alınmasına karşıyım. O yüzden bir stoper&solbek krizinin yanında bir de bu pozisyonda sıkıntı olacaktır. Eğer teknik ekip olmaması istiyorsa şimdiden izlenilen isimler varsa bir nabız yoklaması yapılması lazım. Şimdi diyebilirsiniz ki burası da Galatasaray, hoca da Fatih Terim illaki bunları düşünüp, birilerini izliyorlardır. Eğer dillerdeki büyük kulüp büyük camia anlayışları faaliyetlere de dökmezlerse; sonrasında bu formaya yakışmayan adamlar bu takımda oynuyor yorumları yapılır. Hem içerde hem de dışarda büyük oynuyorsanız her türlü planınızın hazır olması lazım. Örnek tam olarak karşılamasa da Real Madrid sakatlanan Casillas'ın yerine nasıl 2-3 günde transfer yapıyorsa, sen de Ujfalusi'nin sakatlığında kısa sürede optimum performansını yakalayacak isimle anlaşman lazım, gidip Cris'i getiriyorsun, belli ki getirirken adamın yararlı olmayacağını biliyorsun, böyle b planı olmaz. Eğer teknik ekip şimdiden sağda solda çok da büyütmeden stoper ve solbek izlemiyor, takip etmiyorsa sıkıntı büyük.
Zemin ve hakem konusunda eklemeler yapmak isterim:
Bu hakemin bir kaç maçını daha izledim. Genellikle etki altına girmeyen bir hakem. Taraftarımız da etki altına almak için uğraşmadı açıkçası. Özellikle Kolasinac'ın (ismi yanlış yazmış olabilirim.) geç kart gördüğünü söylemem gerek. Schalke akınlarından bizim defanstan dönen toplarda hızlı çıkarken yada hızlı çıkmaya çalışırken sürekli indirildik, özellikle Amrabat birçok kez indirildi, burada etki altına alınmış bir hakem ile bu tür pozisyonlarda daha çok kart çıkabilirdi.
Zemin ile ilgili olarak, genelde Ali Dürüst'ün söylediklerine katılıyorum. Zemin çalışması çok ters bir zamanda yapıldı. Bu denli büyük bir çalışmanın %100 bitmesini beklemeden tekrar maç oynamak zorunda kaldık.
Aslında zemin muhabbetini çok ileri noktalara taşıyabilirim. Mesela Olimpiyat Stadı'na kadar. Kullanılabilirliği yüksek bir Olimpiyat Stadı varolsaydı, bu denli büyük kültür/sanat organizasyonlarının tümü takımlarımızın kullandığı statlarda yapılmazdı. Demem o ki yazın ve sezonun ilk yarısında birçok organizasyon TT Arena da yapıldı, zaten sıkıntı da o organizasyonlar dolayısıyla cereyan etti. Ben stadın yapımında drenajın yetersiz ya da yanlış yapıldığını düşünmüyorum. Bilakis stadda yapılan organizasyonlar sonrası yönetiminin de öngöremediği şekilde Cluj maçı patlak verince, doğal olarak sezon arasında onarım yapıldı, ancak bu onarım sezon ortasında yapılmaz, Beşiktaş maçından bir hafta/10 gün önce çim serilirse; böyle olması normaldir. Sezon sonuna kadar küçük onarımlarla devam edeceğiz diyor Ali Dürüst; zaten başka da yapacak birşey yok. Biz asıl curcunayı eğer önümüzdeki sezon Beşiktaş da TT Arena'da oynarsa yaşayacağız.

Türkiye'de sol kanat oyuncusu Tuncay var'dı onu galatasaray almadı.Amrabat on kere daha yararlı olurdu o kadar para cebinde kalırdı Galatasarayın..