Sayfa 10 / 18 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 530 sonuç

Konu: Football Manager 2016 16.3 Yaması Çıktı

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Beta ne zamana kadar oynanılcak yani sezon olarak yarım sezona kadar mı yoksa sezon sonunu görüyomuyuz ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Betada zaman sınırı yok.

Quote Originally Posted by ultraslanbe View Post
    Voidu´da 75 lira 2 kasima kadar.. guzel bir firsat bence daha siparis vermeyenler icin
    valla ben ordan aldım dırek key ı steam a ındırdım ve betayı kurdum

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Beta oynayan bilgi verebilir mi?

Maç motoru pas oyununa izin verdiriyor. Yüksek tempo ile oynatmama rağmen ortalama 550-600 başarılı pas görüyorum her maç.
    3d de güzel goller görünüyor.
    Analiz kısmı ayrıntılı .Prozone ile işbirliğiiyi olmuş gibi.Yeni özelliklerden ısı haritası , toplu topsuz ortalama pozisyon vs.

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Beta oynayan bilgi verebilir mi?
    Oynuyorum. Ne hakkında bilgi istiyorsan yaz hocam elimden geldiğimce söyleyeyim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by marlo41 View Post
    Oynuyorum. Ne hakkında bilgi istiyorsan yaz hocam elimden geldiğimce söyleyeyim.
    Ben yazayım bikaç
    Transfer piyasası ne durumda çok merak ediyorum..
    Büyük takımlar nasıl transferler yapıyor? Siz oyuncuya teklif yapınca istenen bedeller nasıl vs?

Bir de maç motoru ve yapay zeka tabi ki.. Komutların sahaya yansıması ne durumda? Rakip sizin hamlelerinize karşılık verebiliyor mu?

Bir de oyuncuların durmadan "gitmek istiyorum", "beni oynat", "niye şöyle dedin" şeklindeki huzursuzlukları devam ediyor mu? Zira 3. kalecinin bile her gün zırlamasından bıktım.
    Teşekkürler şimdiden..

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Caner'e oyun başı Liverpool teklif götürdü kabul etmedim küstü ve diğer takım arkadaşlarıma da söylicem dedi takımın morali bir hayli düştü sezon başı. Hazırlık maçlarından gelen galibiyetlerle toparladım neyse ki.

Serwan alıntılı yanıt vermeyeyim kardeşim çok yer kaplar diye. Teker teker yazayım.

Transfer

Oyuncu fiyatları inanılmaz yüksek. Mesela Sevilla'nın bedavaya aldığı Ukraynalı Konoplyanka 35 m Euro bedele sahip. Gökhan Töre 20 milyon euro'ya Chelsea'ya, Manolas 27'ye Chelsea'ye, Gervinho 20'ye Sevilla'ya gitti. Fiyatlar uçuk gibi. Henüz bir sezonu bitiremediğim için en sinir olduğum konu olan astronomik fiyata alınan adamın bir sezon içinde takımında alt kadroda çürümesi olayı düzeldi mi bilmiyorum. Benim teklif yaptığım tüm oyunculara da inanılmaz paralar istendi. Bu konuda bir gelişme yok gibi.

Maç Motoru

İlk defa ağır favori olduğum küçük takım deplasmanlarında karşımda inanılmaz sert savunma yapan takımlar gördüm. Eski serilerde bu takımlar biliyorsun makine gibi oynuyorlardu. Şimdi ise çok daha gerçekçi geldi bana. Ayrıca her topa uzaktan şut çeken orta sahama uzun şut çekme komutu verdim. Pas vermeye başladı. Komutların sahaya yansıması geliştirilmiş. Beklere çizgiden yardırın dedim bildiğin otobana çevirdiler orayı abuk subuk ortalar açıp şutlar çekmek yerine.

Oyuncu Ruh Halleri

Roma ile deneme kariyeri yaptım. Cole, Torosidis, Manolas, Gervinho dörtlüsünü satınca takım kazan kaldırdı. Hepsi bana kadroyu güçlendir diye geldi. 4 adam yollamıştım ya hani. Yerlerine gelen parayla 3 genç ( Amartey, Appiah, Bellotti ) aldım. Kiralık kaleciyi yollayıp Ajax'lı Cliessen'i kaptım ve hazır para varken Lucas Digne'nin opsiyounu kullanarak bonservisini aldım. Oyuncular ayrılmak istediler kadro zayıf kaldı diye ki içlerinde Manolas harici as oyuncu yoktu. Gervinho Salah'ın, Cole Digne'nin, Torosidis de Maicon'un yedeğiydi ve hepsi takımda yüktü maaş olarak. Bu sinirimi bozmadı değil.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Ben yazayım bikaç
    Transfer piyasası ne durumda çok merak ediyorum..
    Büyük takımlar nasıl transferler yapıyor? Siz oyuncuya teklif yapınca istenen bedeller nasıl vs?

Bir de maç motoru ve yapay zeka tabi ki.. Komutların sahaya yansıması ne durumda? Rakip sizin hamlelerinize karşılık verebiliyor mu?

Bir de oyuncuların durmadan "gitmek istiyorum", "beni oynat", "niye şöyle dedin" şeklindeki huzursuzlukları devam ediyor mu? Zira 3. kalecinin bile her gün zırlamasından bıktım.
    Teşekkürler şimdiden..
    4 büyük lig transfer piyasası ilk yıl..

Transfersiz Real

Transfer değerleri FM 15 ten az daha düzeltilmiş diyebiliriz. Mesela Enes Ünal 1.7 milyon euro , kulübü 6 milyona bırakabiliyor.

Teşekkürler şimdiden..
    Ligde 8 hafta oldu henüz karşılaşmadım. Sadece Muslera kadro geniş değil diye sızlandı , aramız küs şu an

Nesil
    2006
    Yer
    06

Ekstra olarak Miles'a göre bu sene ilk defa uzun bir aradan sonra çok olumlu geri dönüşler varmış oyun konusunda. Sonuçta oyunun yapımcısı öyle diyecektir ama bence de bu sene geçen seneki beta gibi maç motoru istediklerimizi sahaya yansıtıyor. Ben beta ile devam edeceğim, tam sürüm çıktığında duruma göre geçmeyi düşünüyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

İlk yıl biraz puan toplayın Avrupa'da. ŞL garanti edin ligde. Sözleşmeleri uzatın ilk sezon içinde. Caner'i tahminen 20-25ME civarı okutabilirsiniz mesela 2. sezon başı. Değerler biraz yükseliyor tabi haliyle ama kaliteli oyuncuya ilgi ŞL ile beraber inanılmaz yükseliyor ama Gökhan Töre'yi kafadan 20M üzerine okutabiliyorsunuz daha ilk sezon zaten. Fahiş bedeller isteyin, kaliteli oyuncuya büyük kulüpler öyle ya da böyle ödüyorlar. Gözden düşen oyuncuları da takip edip toplayın. Kiralık oyuncu almaktan korkmayın. Bedava sirke baldan tatlıdır. Bir sene FFP'den kurtarır sizi işte.

Bu arada 2016 taktiğim tamam gibi şimdiden
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

fm2013'ten bu yana geri dönüş yaptım fm oynamaya. şu zamana kadar hala 13 oynuyordum.

tabi 13'ten 16'ya direk geçiş yapınca insanın kafası karışıyor ama ben beğendim oyunu.

betadan full sürüme geçiş nasıl oluyor? 13 kasım'da steamdan ek içerik mi indireceğiz?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Oyuna güncelleme gelecek o güncellemeyi yapacaksınız. Otomatik güncellemeler etkinse yapmanız gereken hiçbir şey kendiliğinden indiricek o zaten.

teşekkürler.

umutluyuz bu oyundan.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Aşırı derecede fazla penaltı kazanıyorum. Ligde ilk maçta 2 penaltı kazandım ardından ŞL Play-off ilk maçında da iki tane kazandım ve bu penaltıların hepsi ilk 10 dakika içinde oldu, umarım tesadüftür.

Ayrıca rica ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Soylediklerinize gore pek bir sey degismemis. Oyuncu daha sezon basinda isyan cikariyorsa kotu. Fakat beta genelde iyi oluyor, full oyun daha kotu cikiyor. Istediklerimiz basit :

Pas yapin diyince pas yapsinlar, oyuncular takima yeni geldigi halde hemen soylenmeye baslamasinlar, daha dogrusu yildiz oyuncularin yaptigi kaprisleri siradan adamlarda cok gormeyelim. Transfer paralari makul olsun. 3d gelistirilsin. Bunlar yoksa oyun benim icin oynanmaz haldedir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

[MENTION=282307]marlo41[/MENTION]
    [MENTION=40794]aytekin79[/MENTION]

Teşekkürler cevaplar için.
    Kendi istediğiniz oyunculara istenen bedeller ne alemde peki? Atıyorum serdar aziz'i isteyince ne istiyor bursa?
    Bir de maç motoru genel olarak nasıl? Geçen yılki gibi kaleciler mallıklara devam ediyor mu? Direkler rakip savunma gibi oynuyor mu? İçerde 5 tane boş adam varken durmadan sıfırdan kaleye vuran kanatlar/bekler var mı?

Benim şuana kadar şikayetçi olduğum konular;

Maçlar fazla gollü geçiyor.
    Sakatlıklar çok oluyor.

Birincisini birçok kariyer açarak test ettim, cidden farklı mağlubiyetler alıyor takım hazırlık kampında. Daha ilk maçtan bile olabiliyor bu. Biraz mantıksız olmuş.

20. Default

Quote Originally Posted by alexalexalex View Post
    Benim şuana kadar şikayetçi olduğum konular;

Maçlar fazla gollü geçiyor.
    Sakatlıklar çok oluyor.

Birincisini birçok kariyer açarak test ettim, cidden farklı mağlubiyetler alıyor takım hazırlık kampında. Daha ilk maçtan bile olabiliyor bu. Biraz mantıksız olmuş.
    Kaç yıllık FM oyuncusuyum fakat şu sakatlık konusundan çok az çektim. Hata yapılıyor gibi geliyor bana oynayanların hatası yani.
    Sezon başı hazırlık maçlarını kendiniz oynayın. Girin maça asistana bırakmayın. Oyuncular belli bir kondisyon kazanana kadar 45 dakikalık yarılar olarak oynatın. 12 hazırlık maçı ayarlıyorsam sanırım ilk 10 maçta böyle yapıyorum.
    Doktorlar önemli. Ayrıca rotasyon yapın. 3 günde bir maç oluyor yoğunluk olduğunda. 3 maçın 1'inde yedek kadronuz oynasın. Takımı çok zorlamayın. Yedek oyuncuların maç kondisyonunu hep en üst seviyede tutun. Sezon içerisinde hazırlık maçı ayarlayın ki kondisyonları düşmesin. Sakatlanan adamı çok çok çok önemli bir maç değilse hemen çıkarın. Tam iyileşmeyen adamı oynatmayın.
    Antremanlar orta seviyede olsun. Oyuncu ağır antreman yapmasın. Oyuncunuz sakatlığa meyilli ise veya vücut zindeliği düşük ise çok sakatlanır böyle adamları almayın. Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Eğer bunları uygularsanız oyuncularınız sakatlanmaz fazla. Yani ne kadar herkes şikayetçi de olsa bence böyle bir sakatlık sorunu yok.
    Sadece bilinçsiz oyunu oynuyor çoğu arkadaş bu oyunu.

Quote Originally Posted by SahteFWRasit View Post
    Kaç yıllık FM oyuncusuyum fakat şu sakatlık konusundan çok az çektim. Hata yapılıyor gibi geliyor bana oynayanların hatası yani.
    Sezon başı hazırlık maçlarını kendiniz oynayın. Girin maça asistana bırakmayın. Oyuncular belli bir kondisyon kazanana kadar 45 dakikalık yarılar olarak oynatın. 12 hazırlık maçı ayarlıyorsam sanırım ilk 10 maçta böyle yapıyorum.
    Doktorlar önemli. Ayrıca rotasyon yapın. 3 günde bir maç oluyor yoğunluk olduğunda. 3 maçın 1'inde yedek kadronuz oynasın. Takımı çok zorlamayın. Yedek oyuncuların maç kondisyonunu hep en üst seviyede tutun. Sezon içerisinde hazırlık maçı ayarlayın ki kondisyonları düşmesin. Sakatlanan adamı çok çok çok önemli bir maç değilse hemen çıkarın. Tam iyileşmeyen adamı oynatmayın.
    Antremanlar orta seviyede olsun. Oyuncu ağır antreman yapmasın. Oyuncunuz sakatlığa meyilli ise veya vücut zindeliği düşük ise çok sakatlanır böyle adamları almayın. Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Eğer bunları uygularsanız oyuncularınız sakatlanmaz fazla. Yani ne kadar herkes şikayetçi de olsa bence böyle bir sakatlık sorunu yok.

tavsiyelerin için teşekkür ederim dostum. tabiki haklısın, ben de çoğunu uygulamaya çalışıyorum fakat genelde uzun sürekli sakatlıklar oluyor şikayetim buydu.

fazla gol olmasının sebebi ise uyguladığım taktikten dolayı büyük ihtimal. her maç 3.5 üst bitiyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

@marlo41
    @aytekin79

Teşekkürler cevaplar için.
    Kendi istediğiniz oyunculara istenen bedeller ne alemde peki? Atıyorum serdar aziz'i isteyince ne istiyor bursa?
    Bir de maç motoru genel olarak nasıl? Geçen yılki gibi kaleciler mallıklara devam ediyor mu? Direkler rakip savunma gibi oynuyor mu? İçerde 5 tane boş adam varken durmadan sıfırdan kaleye vuran kanatlar/bekler var mı?
    Çok fazla direkten dönen top var. Kalecilerin içeri çelip yediği gol sayısı da fazla. Benim taktiğimden mi kaynaklı bilmiyorum ama çok gol oluyor maçlarımda.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Hocam kalecinin çıkmaması olayıyla 1 kez karşılaştım. Defansta yapılan geri pasta kaleci çıkmadı ve tabiri caizse mal gibi izledi neyse ki gol olmadı . 1 kez denk geldim. Videosunu bulabilirsem paylaşırım.

Kanat akınlarına gelirsek, ciddi gelişme var diyebilirim. Şimdi aşağıda Fenerbahçe'nin atmış olduğu 2 golü paylaşacağım. Özellikle birinde soldan bindiren Kadelec'i Caner'in görmesi ve ve Kadlec'in güzel ortasında Fernandao'nun golü çok hoş. Diğerinde ise sağdan Gökhan Gönül'ün güzel ortasında Fernandao'nun müdahale etmesine engel olmak isterken Denayer'in kendi kalesine yolladığı gol var. FM 15 te olduğu gibi kendi kalesine gollerde kalenin içine kadar girme durumu yok yani ,bu da güzel olmuş.

İşte o goller.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Devamı ...

Oyunu beğendim, şimdiye kadar oynadığım FM betaları içinde en hazır hali buydu sanırım. Öyle ciddi bir bug ya da crash hatası görmedim. Ama hoşuma gitmeyen şeyleri şöyle kabaca sıralarsam; kondisyonlar FM15'e göre daha çabuk düşüyor. Kaleciler ön direkte çok başarısız, şut ya da sert orta içeriye giriveriyor. Beklerin yaptığı bindirmeler inanılmaz etkili. Bir maçta 4 gol atıyorsam asistler 2 sağ bek 2 sol bek olabiliyor. Bekler savunmada pozisyonlarını kaybediyor. Ters kanada toplarda bekler kesinlikle iptal. Kontra ataklar fazla etkili. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, genel olarak keyifli olmuş

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by aytekin79 View Post
    Hocam kalecinin çıkmaması olayıyla 1 kez karşılaştım. Defansta yapılan geri pasta kaleci çıkmadı ve tabiri caizse mal gibi izledi neyse ki gol olmadı . 1 kez denk geldim. Videosunu bulabilirsem paylaşırım.
    Kaleci çıkma - çıkmama olayı oyundan değil de kullanıcıdan kaynaklı diye düşünüyorum. Bu konu üzerine denemeler yaptım. Kalecinin rolünü sweeper keeper a ayarlayıp support hatta atack moduna alırsanız. Kaleci neuer oluyor. Tabii ki kalecinin rushing out özelliğine de bağlı olarak. Eğer, hem kaleci yavaş - rush özelliği düşük hem de sizin kaleciye verdiğiniz talimatlar çıkmamasına uygun ise, kaleci topu mal gibi izleyecektir.
    Football is simple,but Football Manager is not

playstore yeni üyelik açıp doğum tarihini bir sonraki güne ayarladığında indirim kuponu veriyor mu?

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

oyunu d&r dan satın alan var mı? kod verildi mi hemen?

edit: gerek kalmadı ben de voidu' dan aldım..
    Last edited by cklnc : 04.Kasım.2015 at 16:29

Quote Originally Posted by SahteFWRasit View Post

valla banada öyle geliyor açıkçası bende 01/02den beri oynuyorum bu oyunu ve öyle abartılacak boyutlarda sakatlıklar yaşamıyorum.

ben genelde sezon başı 8-10a yakın hazırlık maçı yapıyorum ve her maçta ilk 55 dk ana kadro daha sonrada 2.bir kadro çıkartarak hazırlık dönemini geçiriyorum.

maç içinde ufak bir sakatlık yaşayan oyuncuyu maç nekadar önemli olursa olsun anında çıkarıyorum
    bol bol rotasyon yapıyorum ve maç içinde 70in altına bir oyuncunun kondisyonu düştüğü an çıkarmaya gayret gösteriyorum.

tabiki arkadaşın dediği gibi takımın doktorları ve kondisyon antrenörleride oldukça önemli

bu şekilde yaparak çok aşırı sakatlık yaşadığımı pek hatırlamıyorum ben

yanlız benimde şöyle bir sorunum var son 3-4 senedir oyunun orjinalini satın alıyorum ilk kez crash dump hatası aldım dün.
    betadan mıdır yoksa genel bir sorunmudur bilmiyorum. eskiden netten indirince bu sorunla karşılaşıyorduk ama orjinal oyunda hiç başıma gelmemişti

Sayfa 10 / 18 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri