Sayfa 10 / 15 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by crespo009 View Post

İlk devre bittiğinde Galatasaray 11 puanla fark açmıştı en yakın rakibine. Şimdi bir oyun daha açıyorum bakalım onda nasıl olacak.
    alanzinho profili nasıl olmuş merak ettim koyarmısın İso
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    13 gol atmış takımın en gol çok gol atanı olmuş
    Last edited by Trabzonspor : 27.Şubat.2009 at 15:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Full detail açmalısınız, detail seviyesi düştükçe daha az oynatıp sadece CA'lere, Rep'lere vs.. bakar.

Alex'in gol krallığı da normal, Güiza'nın 27 maçta 5 gol atması da.
    Bende de Güiza 16 lig maçında 2 gol 1 asist yaptı.Fenerbahçe 4. bitirdi ilk oyunda.

10 oyun açıp hepsini dökmek lazım.

3 büyükler açısında sıkıntı olmadığını görüyorum, Güiza konusunda kimsenin endişe etmesine gerek yoktu.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eve dönünce inceleme için 10 tane oyun açacağım ve hepsini bir sezon izleyeceğim tatile çıkmış olarak ve sonuçları yansıtacağım bu arada sslerde dikkatimi çekti nobre serbest bırakılmış biraz gereçk dışı duruyor?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu arada Aydın abi lig kalitesi yanılmıyorsam 14/20 idi. Ki bence bu yetersiz kalıyor 16 ya çıkarılması gerektiği kanısındayım artıık Türk futbolu gelişiyor FM 2010 için Fransa'nın hatırladığım kadarıyla 17 aldığı bir FM'de hiç bir farkımız yok onlardan 16 olmasını umuyorum
    Last edited by Nocna Mora : 27.Şubat.2009 at 11:54 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Aydın' ın yazısına bir şey eklemek istiyorum ki bunu ömer abiyle çok konuşuruz. İtalya ligi 50 kişilik bir ekip olabilir ama ortaya çıkardıkları işin kalitesi ve gerçekçiliği türkiye araştırmasının çok altında.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    Aydın' ın yazısına bir şey eklemek istiyorum ki bunu ömer abiyle çok konuşuruz. İtalya ligi 50 kişilik bir ekip olabilir ama ortaya çıkardıkları işin kalitesi ve gerçekçiliği türkiye araştırmasının çok altında.
    Bunada katılıyorum,her harfine.İtalya ligleri araştırmasında her türlü şey var.Buna katılmakla beraber,sıkı elemelerden geçecek bu işe istekli,takımları yerinde izleyebilen,oyunun işleyişini çabuk kavrayacak olanlarda mutlaka ekibe kazandırılmalı,bu işin daha verimli olabilmesi için ama bir üstte yazdığım mesajlarda yeni araştırmacıların ekibe katılmasını engelliyor olabilr.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Gördüğün gibi MakaLeLe arkadaşım herkesin anLayacağı bir diLden yazdığında, sana veriLen cevapLarında, sana dönüşünde nasıL oLduğunu görüyorsundur. Dün gece anLatmak istedikLerimi şimdi anLamışsındır umarım.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Gördüğün gibi MakaLeLe arkadaşım herkesin anLayacağı bir diLden yazdığında, sana veriLen cevapLarında, sana dönüşünde nasıL oLduğunu görüyorsundur. Dün gece anLatmak istedikLerimi şimdi anLamışsındır umarım.
    Her daim anlaşılacak bir zemin bulunabilir eXcitinG,bunu iyi bilirim.Ben seni dün gecede anlamıştım zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

2. Lig ve skorlar ortada. Finishing birşey ifade etmiyomuş demi ?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Gs sürekli böylemi yahu biz oynarekn rahat bırakmaz bu takım bizi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Matias DeLgado nun 36 maçta sıfıra sıfır çekmesi gerçekten saçma sapan, garip, rezaLet birşey oLmuş.

Nesil
    2003

Matias DeLgado nun 36 maçta sıfıra sıfır çekmesi gerçekten saçma sapan, garip, rezaLet birşey oLmuş.
    Benim oyunumda 34 macta 11 gol, 5 Asist ile oynamis. Her oyuncu kotu bir sezon gecirebilir. Her oyuncu cok iyi bir sezon da gecirebilir. Yukaridaki ornekte Djiehoua'nin 12 bitiricilik ve oldukca zayif teknik ozelliklerle 20 gol atip, gol krali olmasi gibi.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo, HoLosko goL kraLı oLamaz ama sıradan Djehoua oLuyor işte. Bunda sizin değiLde oyunun hatası var.

Nesil
    2003

Bobo, HoLosko goL kraLı oLamaz ama sıradan Djehoua oLuyor işte. Bunda sizin değiLde oyunun hatası var.
    Bos alan bulma, kucuk takimlarin kontra atak ile oynamayi tutturup, sezon basinda oynadiklari iyi maclarla moral kazanip sezon'un devamini iyi getirmesi gayet dogal bence.

Sonucta kaliteyi ortaya cikartan 10 sezonda Bobo ve Holosko'nun 100-150 gol bulmasi, Djiehoua'nin ise bu seviyenin altinda kalmasi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benim dikkatimi çeken Meiranın Tackling ortalamalarında Gs hatta lig adına en iyiler arasında olduğudur. Ancak GSda gözlemlediğim kadarıyla Servat ve M. Topal çok daha fazla top kazanmaktadır. Gözlemlerim doğruysa bunun için de bir küçük ayar gerekebilir diye düşünüyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir nokta daha, önceki mesajlardan birinde not olarak türkiye liginin oyunda 14/20 olduğunu gördüm. Bununla alakalı bir sıralama varsa öğrenme şansımız varmı?

Takım puanlarına göre Türkiye sıralamada 11. sırada bulunuyor. Hollanda, ramanya,portekiz ve ukraynaya bayağı yakınız. Son 3 yıın puanlarına bakarsanız bu saydığım ülkelere çok yakın seviyelerde veya üstlerindeyiz. Bu yüzden Türkiye ligi için iyi olan araştırmamız avrupa maçlarında hakkını tam olarak vermiyor olabilir. Bu nasıl ayarlanıyor acaba?

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Bir nokta daha, önceki mesajlardan birinde not olarak türkiye liginin oyunda 14/20 olduğunu gördüm. Bununla alakalı bir sıralama varsa öğrenme şansımız varmı?

Takım puanlarına göre Türkiye sıralamada 11. sırada bulunuyor. Hollanda, ramanya,portekiz ve ukraynaya bayağı yakınız. Son 3 yıın puanlarına bakarsanız bu saydığım ülkelere çok yakın seviyelerde veya üstlerindeyiz. Bu yüzden Türkiye ligi için iyi olan araştırmamız avrupa maçlarında hakkını tam olarak vermiyor olabilir. Bu nasıl ayarlanıyor acaba?
    avrupa'daki ligler olarak ingiltere 19,ispanya-italya 18,almanya 17,fransa 16,portekiz 15,türkiye-hollanda-ukrayna-rusya-yunanistan 14,iskoçya-belçika-sırbistan 13 değerlerinde.bence bu durumda türkiye 15 'e çekilebilir.
    Last edited by mgokalparslan : 27.Şubat.2009 at 22:00

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Benim dikkatimi çeken Meiranın Tackling ortalamalarında Gs hatta lig adına en iyiler arasında olduğudur. Ancak GSda gözlemlediğim kadarıyla Servat ve M. Topal çok daha fazla top kazanmaktadır. Gözlemlerim doğruysa bunun için de bir küçük ayar gerekebilir diye düşünüyorum..
    Bu konu defalarca tartışıldı. Servet top kaparken ya vucudunu kullanır yada rakibine faul yaparak top kapar. Buda Servet'in tackling özelliğinin düşmesine sebep oluyo. Mehmet Topal konusunda pek birşey diyemem. Çünkü o konuda niye böyle bir değer verildiğini pek bilmiyorum. Ömer abi böyle değer uygun gördü sanrm Mehmet Topal'a.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Bu konu defalarca tartışıldı. Servet top kaparken ya vucudunu kullanır yada rakibine faul yaparak top kapar. Buda Servet'in tackling özelliğinin düşmesine sebep oluyo. Mehmet Topal konusunda pek birşey diyemem. Çünkü o konuda niye böyle bir değer verildiğini pek bilmiyorum. Ömer abi böyle değer uygun gördü sanrm Mehmet Topal'a.
    Kastım sadece tackling olarak top kazanma değil. Şimdi oyunda bi istatistik var değil mi maç başına top kapma. Şimdi GSde top kazanma da ilk akla gelenler Topal(ki tackling olarak yani ayağıyla çok topk kapmaya başladı 16 verilebilir ama biraz daha gözlemlemek gerekir. İlk bordo maçındaki hali rahat 17-18 olurdu tabii tek maçlık değerlendirme olmaz), Servet, Hkan balta ve Barış olur. Gerçi Meiranın istatistiklerini bilmiyorum belki başka şekilde kazanıyordur ama dediğim doğruysa bi şekilde ayarlanmalı. İlla tackling arttırılsın demedim. Servet için 13 yeterlidir..

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

makalele81, bu konuda bilgili olduğunu belirttiğin için teşekkür ederim. şüphem kalmadı. bu cümlemin devamı olarak yazacağım şeyler vardı normalde ama 3. şahısların polemiğe dahil olmaması için bu konuyu kapatıyorum burada.

Ayrıca Barış toplara öyle bir kayıyor ki adamın ayağını kıracakmış gibi dersiniz ama şaşmadan adamın ayağındaki topa müdahale ediyor. ve bunu her maç yapıyor. bence tackling'i arttırılmalı.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    makalele81, bu konuda bilgili olduğunu belirttiğin için teşekkür ederim. şüphem kalmadı. bu cümlemin devamı olarak yazacağım şeyler vardı normalde ama 3. şahısların polemiğe dahil olmaması için bu konuyu kapatıyorum burada.
    Teşekkürler anlayışınız için.

Benim dikkatimi editörden oyunda girilen verilere baktığımda çoğu TSL takımının taktiksel tercihlerinin girilmemiş olduğunu gördüm,bu bilinçlimi yapıldı yoksa taktikler konusunda teknik direktörler açısından emin olunmadığı için mi girilmedi?

Galatasaray'ınki girilmiş mesela 4-2-3-1 Denmark olarak.

Ve birde hava durumu konusu var,İzmir'de bile Nisan ayında inanılmaz soğuk havalarda maçlar oynayabiliyor oyunda,bu hava dağılımı biraz tutarsız gibi geldi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Teşekkürler anlayışınız için.

Benim dikkatimi editörden oyunda girilen verilere baktığımda çoğu TSL takımının taktiksel tercihlerinin girilmemiş olduğunu gördüm,bu bilinçlimi yapıldı yoksa taktikler konusunda teknik direktörler açısından emin olunmadığı için mi girilmedi?
    Hemen hemen hepsi icin bilincli.

Turkiye'de banko 442 oynar, veya banko 352 oynar, bu dizilisi oynamak icin ozellikle gider teknik direktor arar ve bulur diyebilecegimiz. kendisine ait stili olan cok takim var diyemeyiz. Genelde amacin gunu kurtarma oldugu takimlarda bunu beklemek de pek dogru olmaz herhalde.

Bu dizilisler ve taktiksel tercihler takimin seyircilerinin hangi tip futboldan hoslandigini belirliyor. Yani bir bakima takim basindaki teknik direktor bu stili oynatmiyorsa, basarisizlik durumunda ipinin ne kadar cabuk cekilecegini belirliyor.

Bu durumda hic bir sey girmemek, bir sey girip takimlari genelde o dizilisi, taktiksel tercihi yapacak teknik direktorlere baglamaktan daha dogru bence.

Ve birde hava durumu konusu var,İzmir'de bile Nisan ayında inanılmaz soğuk havalarda maçlar oynayabiliyor oyunda,bu hava dağılımı biraz tutarsız gibi geldi.
    Genelde havalari sogutmaya calisiyordum cunku yeterince yagis olmuyordu. Ege'ye tekrar goz atarim.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hemen hemen hepsi icin bilincli.

Turkiye'de banko 442 oynar, veya banko 352 oynar, bu dizilisi oynamak icin ozellikle gider teknik direktor arar ve bulur diyebilecegimiz. kendisine ait stili olan cok takim var diyemeyiz. Genelde amacin gunu kurtarma oldugu takimlarda bunu beklemek de pek dogru olmaz herhalde.

Bu dizilisler ve taktiksel tercihler takimin seyircilerinin hangi tip futboldan hoslandigini belirliyor. Yani bir bakima takim basindaki teknik direktor bu stili oynatmiyorsa, basarisizlik durumunda ipinin ne kadar cabuk cekilecegini belirliyor.

Bu durumda hic bir sey girmemek, bir sey girip takimlari genelde o dizilisi, taktiksel tercihi yapacak teknik direktorlere baglamaktan daha dogru bence.

Genelde havalari sogutmaya calisiyordum cunku yeterince yagis olmuyordu. Ege'ye tekrar goz atarim.
    Anladım,teşekkürler bilgilendirme için.

Birde bugün farkettim 9.3.0'da Galatasaray'la oynuyorum şuan pilot kulüp bulması için yönetime istekte bulundum onlarda 2 hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediye'nin pilot takımım olabileceğini içeren bir mesaj yolladılar,doğal olarak bende İBB'yi seçtim.Fakat burada ciddi bir mantık hatası var.İBB ile aynı ligde oynarken ve kadrosuda ortalamanın üzerinde bir takımken neden benim pilot takımım olmayı seçsinler.

Bu olay sadece takım rep.leriylemi alakalı?

Nesil
    2003

Birde bugün farkettim 9.3.0'da Galatasaray'la oynuyorum şuan pilot kulüp bulması için yönetime istekte bulundum onlarda 2 hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediye'nin pilot takımım olabileceğini içeren bir mesaj yolladılar,doğal olarak bende İBB'yi seçtim.Fakat burada ciddi bir mantık hatası var.İBB ile aynı ligde oynarken ve kadrosuda ortalamanın üzerinde bir takımken neden benim pilot takımım olmayı seçsinler.

Bu olay sadece takım rep.leriylemi alakalı?
    Takimlar arasi iliski ne iceriyor? Sadece GS'li oyunculari IBB'a kiralama ise bence sorun degil.

Ancak IBB'lu oyuncular icin first option gibi bir hak da verilmisse, gozden gecirmek gerekli.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Takimlar arasi iliski ne iceriyor? Sadece GS'li oyunculari IBB'a kiralama ise bence sorun degil.

Ancak IBB'lu oyuncular icin first option gibi bir hak da verilmisse, gozden gecirmek gerekli.
    Hazırlık maçı,oyuncu kiralama maddeleri içeriyor.Bu haliyle sorun değilse,saolun cevap için.

Nesil
    2003

Hazırlık maçı,oyuncu kiralama maddeleri içeriyor.Bu haliyle sorun değilse,saolun cevap için.
    Mac zaten sorun degil bence..

Oyuncu kiralama ise yine zaman zaman kuluplerin iyi iliskilerde olmasi ile Turkiye'de ortaya cikan bir durum. Genelde kisisel iliskiler sayesinde oluyor ama oyunun bu konudaki limitleri goz onune alindiginda daha cok ufak takim'in yararina olan bir durum oldugu icin bence oyuna zevk veren bir ozellik olarak duruyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyunda etkili olan şey CA mı yoksa özellik mi?

yani ben kamanan profili yaratmıştım hatta ss'sini atmıştım sivas araştırma forumuna o özellikleri tutturmak için 165 CA vermek zorunda kalmıştım ama özellikler o kadar yüksek değildi maçlarda cası kadar mı oynayacaktı yoksa özellikleri yettiği kadar mı?_
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Oyunda etkili olan şey CA mı yoksa özellik mi?

yani ben kamanan profili yaratmıştım hatta ss'sini atmıştım sivas araştırma forumuna o özellikleri tutturmak için 165 CA vermek zorunda kalmıştım ama özellikler o kadar yüksek değildi maçlarda cası kadar mı oynayacaktı yoksa özellikleri yettiği kadar mı?_
    Oynatip bir dene istersen.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tamam denerim abi bir ara
    Futbolcu Bilgileri

sakary Ali Misafir

Önceden yazılmış olabilir ama...

Bank Asya 1.ligine 8 yabancı gelebiliyor

Sayfa 10 / 15 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri