Sayfa 11 / 12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
301 ile 330 arası toplam 368 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bence biraz sende PPM Ler hakkında çaLışmaLısın koraycım. KaLeci iLe karşı karşıya kaLmayı sever diye bir PPM mevcut.

Bobo kaLeci iLe karşı karşıya kaLdığı pozisyonLarda yüksek goL yüzdesi iLe oynayan bir oyuncu ve eğer biraz dikkat ettiysen teke tek yakaLadığında savunmada şut atma imkanı oLduğunda dahi onuda geçip kaLeci iLe karşı karşıya kaLmayı istiyor. Yayın önüne geLince goL vuruşu yerine yanında ki Nobre ya da DeLgado iLe bire bir yapıp tekrar kaLeci iLe karşı karşıya kaLmak istiyor, bunu çoğu zaman deniyor. SoLdan veya Sağdan top aLdığında dahi savunma oyuncusunu geçip kaLeci iLe karşı karşıya kaLacağı pozisyon aramaya çaLışıyor. Bence bu PPM ataLanamaz. Ya da sen bundan sonra biraz daha farkLı bakarsın ve görürsün diye düşünüyorum.

Cisse konusunda da evet ben fırsat buLduğunda hücuma çıkar anLamında söyLemiştim. Ve Cisse gerçekten topu kapmak için atLamıyor. Yani kırk yıLda bir tabiri iLe beLki oLursa öyLe kendini hırsLandırıyor, atLıyor ediyor ama nadiren zaten yapısı itibari iLe de Cisse soğukkanLı bir oyuncu öyLe aman şuna pres yapayım iLLa şundan şu topu aLıcam şekLinde hırsa sahip değiL.

Bu da bahsi geçen PPM oyunda mevcuttur.

ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayrettin Abi sen benim yazdıklarımı mutlaka okumuşsundur ama biraz uzun görünüyor diye fazla üstünde durmadan mı okudun yoksa tam anlayamadın mı bilmiyorum. Kaleciyle karşı karşıya kalmayı sever diye bir ppm yok, yanlış çevirmişler, ben daha Türkçe fm oynamadım ama ne gibi tercüme hataları olduğunu tahmin edebiliyorum, ben sana oyunda böyle bir ppm yok anlamında demedim, boşuna zahmet edip resim eklemişsin, benim elimdeki editörde böyle bir ppm yok, ki orda olmayan ppm oyunda olamaz, ama yanlış tercümeler var.

Kaleci ile karşı karşıya kalmayı sever bir kere mantıken hatalı, böyle bir özellik olabilir mi? Bir futbolcu ben kaleci ile karşı karşıya kalmayı seviyorum diyebilir mi? Bir kere bu kendi elinde olan bir şey değil, yetenekle alakalı, dur bakalım sana müsade ediyorlar mı? Ama şunu diyebilir, kaleci ile karşı karşıya kalınca plase bırakmayı seviyorum, yada sert vurmayı seviyorum, yada kaleciyi geçmeyi seviyorum, yada üstünden aşırarak bırakmayı seviyorum. Yani senin ekranda gösterdiğin cümle zaten mantık olarak yanlış ayrıca böyle bir ppm olmadığı iddia ediyorum zaten.

Oyunda dediğim gibi ppm ler mevcut

likes to lob keeper: kaleciye aşırmayı sever
    likes to round keeper: kaleciyi geçmeyi sever bir de zaten places shots var o da plase bırakmak anlamında.

Cisse için dediğim gibi ppm gets forward whenever possible yani birebir olarak fırsatını bulduğu her an hücuma katılır demek ki Cisse bu derece bariz hücuma katkısı olan biri değil, aksine kaybedilen toplarda rakibi ilk karşılıyan ve senin de dediğin gibi ayakta kalmaya çalışan, gereksiz presler ve yatarak müdaheler yapıp da rakibin kendisini eksiltmesine izin vermeyen bir isim, zaten bu Cisse'nin her hücuma katılmadığının en net göstergesi yoksa kaybedilen toplarda herkes ortasahada karşısında ilk Cisse'yi göremezdi.

Ben anlatamıyorum galiba, Cisse illaki hücuma da katılacak ama herşeye ekleme yapamam, yoksa o ekran görüntüsü sışmaz ekrana.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Tamam ne kızıyorsun

Ama bunLar tartışıLır. Cisse iLLa iLk adamı karşıLıyor diye ben hücuma çıkmayı sevmediğini düşünmüyorum. Ben ne zaman görsem Cisse bir fırsat buLduğunda iLeride, Şut atıyor, ara pası gönderiyor vs.

Daha zaman çok epey tartışırız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet abicim daha tartışırız tabi, ayrıca ne kızması sen benim abimsin, Cisse'nin ileri çıkmayı sevmediğini ben de düşünmüyorum zaten, taktikle alakalı olduğunu düşünüyorum, Liverpool'a karşı oynarsın hoca der ki ileri çıkmayacaksın rakibi ilk sen karşılayacaksın, sonra rakip örnek veriyorum bir Anadolu takımıdır Cisse'ye her hucüma katıl der hoca çünkü yenilecek bir golün telafisi daha kolay olur, Cisse o maç her hücumda ilerdedir, Cisse aynı Cisse ama taktik icabı farklı karakterlerde oynayabiliyor, her maça göre farklı yorumlar getirip bu ppm leri sabaha kadar tartışabilir, olay hocanın taktiğinde bitiyor, tıpkı fm de kumanda nasıl biz de ise, Cisse her hücuma katılabilir de orta sahada bekleyip rakibi karşılayabilir de bu bizim elimizde, bence doğru olanı da bu. Neyse iyi geceler abicim, tartışalım tabiki araştırmaya faydası olur kesinlikle bu gecelik benden bu kadar ama yarın erkenciyim, iyi geceler.

Sheriff Misafir

Şimdi kaleciyle karşı karşıya kalmayı sever diye bir ppm olması mantıksız değil.. Mesela Güiza savunma çizgisinde oynayıp aradan atılacak topları bekleyip sürekli kaleciyle karşı karşıya kalmayı istiyor.. Bobo için bu özellik uygunmudur bilemem bu özelliğin uygun olup olmayacağını söyleyecek kadar gözlemlemedim ama böyle bir özelliğin oyunda olması mantık dışı birşey değildir.. Var demiyorum ama olması mantıksız olmaz..

Bahsi edilen ppm nin ingilizcesi.. Anlamını bilmiyorum açıklık gelsin diye koydum resmi..

Edit:Anlamını yukarıda Koray yazmış görmemişim
    likes to round keeper: kaleciyi geçmeyi sever
    Last edited by Sheriff : 16.Ağustos.2008 at 01:40

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Şimdi kaleciyle karşı karşıya kalmayı sever diye bir ppm olması mantıksız değil.. Mesela Güiza savunma çizgisinde oynayıp aradan atılacak topları bekleyip sürekli kaleciyle karşı karşıya kalmayı istiyor.. Bobo için bu özellik uygunmudur bilemem bu özelliğin uygun olup olmayacağını söyleyecek kadar gözlemlemedim ama böyle bir özelliğin oyunda olması mantık dışı birşey değildir.. Var demiyorum ama olması mantıksız olmaz..

Bahsi edilen ppm nin ingilizcesi.. Anlamını bilmiyorum açıklık gelsin diye koydum resmi..

Edit:Anlamını yukarıda Koray yazmış görmemişim
    likes to round keeper: kaleciyi geçmeyi sever
    Evet Bana Görede Mantıksız Gelmiyor. Mesela Bazı Oyuncular Kaleciyle Karşı Karşıya Kalmayı Sevmez Ayağına Geldiğinde Şut Atar. Oyunda Bunun PPM ' i var Benim Bildiğim Kadarıyla First shoots. Kaleciyle karşı karşıya oynamayı sevmenin neden olmasın?

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Koray abi daha önce sormuştum sanırım görmedin ben Aydın'ı çok merak ediyorum.

Fm 2009'da Beşiktaş'ı aldığımızda gönül rahatlıyla ilk 11 oynayabilecek miyiz , yani bunun için gereken ca ve pa lara sahip olacak mı?Yoksa ilk işimiz sol açık aramak mı olacak

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

AsLında benim Nobre için goLe dönük oynar derken asLında oyunda kaLeye sırtı dönük oynar diye geçen tabir geçerLi. Ama şimdi Nobre farkLı birşey. Adam karamboL goLcüsü. Yani buna benzer bi PPM de oLması gerek. OLmadık anLarda oLmadık yerLerde oLuyor, hiç bekLenmedik pozisyonda goLü buLabiLiyor. BöyLe bir PPM oyunda yok ama 09 da ekLenmesi gerek. Dünya üzerinde tabiri caiz ise karamboL goLcüsü diye anıLan çok forvet vardır. Bu tarz adamLarda kuLLanıLabiLir.

Aynı şekiLde kaLeci iLe karşı karşıya kaLmayı sever oLayı da oLması gereken birşey.

Ben bu PPM Lere takıyorum nedeni ise bence oyuncunun özeLLikLerinden daha önemLi birşey. Çünkü oyuncu bu PPM Ler sayesinde gerçek özeLLikLeri oyunda yansıtıyor ve gösterebiLiyor. Hani bir oyuncunun atıyorum bitiriciLiği bana göre 10 dur ama oyunda 6 dır ben bunu pek yadırgamam. Ama böyLe PPM Lerde gerçeğe yakın oLMadığı zaman sıkıntı oLur. Ha 08 de ki PPM Ler iyi değiLmiydi bence koray iyi ve yerindeydi ama yetersizdi. Bu yüzden de oyuncuLardan istediğim verimi hiç bir zaman tam anLamı iLe aLamadım.

ŞöyLe bir örnek daha vereyim. Şimdi ben Everton u yönetirken bir oyuncum vardı aLt yapıda Agard diye adamın Ca 95 feLandı, PA 142 ben bu adamı aLdım ve 2 yıL boyunca geLiştirdim adam 135 PA seviyesine feLan geLdi. Kerzhakov ve A.Johnson dan bütün mevki özeLLikLerini kaptırdım ve 20 yaşına geLdiğinde banko oynattım. Bir sezon içerisinde 30 küsür goL atma başarısı gösterdi. Adamın uzun şutu 10 du ama Kerzhakov dan güçLü şut atarı aLdığı için adam deLi gibi uzaktan goLLer ve sert şutLar iLe goLLer atıyordu. Daha sonra bu adamın editörden bütün mevki özeLLikLeri siLdim ve bir sezon o şekiLde oynatma kararı aLdım. Deneme açısından ve daha 10 maç sonra bu adamın bir hiç oLduğunu anLadım. 10 maçta her maç 8-9 oynayan adam, aynı özeLLikLeri oLan adam bir hiç gibi oynuyordu 7 biLe zor aLıyordu.

Yani demek istediğim oyunda adamın özeLLikLeri farkLı oLabiLir, ama eğer mevki özeLLikLeri gerçek aktarıLır ise o oyuncu ne kadar özeLLikLeri yetersiz ya da fazLa biLe oLsa mevkisinde ki özeLLik ne ise o performansı göstericektir.

Yani ben bu yüzden bu kadar takıntıLıyım.

Ve birde BeşiktaşLıyız. DoğaL oLarak takımımızı gerçekte gördüğümüz gibi görme isteğimiz var yani diğer takımLara göre daha farkLı bir yakLaşımımız ve bekLentimiz var. Bunu da madur görürsünüz umarım.
    Last edited by eXcitinG : 16.Ağustos.2008 at 10:40

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    AsLında benim Nobre için goLe dönük oynar derken asLında oyunda kaLeye sırtı dönük oynar diye geçen tabir geçerLi. Ama şimdi Nobre farkLı birşey. Adam karamboL goLcüsü. Yani buna benzer bi PPM de oLması gerek. OLmadık anLarda oLmadık yerLerde oLuyor, hiç bekLenmedik pozisyonda goLü buLabiLiyor. BöyLe bir PPM oyunda yok ama 09 da ekLenmesi gerek. Dünya üzerinde tabiri caiz ise karamboL goLcüsü diye anıLan çok forvet vardır. Bu tarz adamLarda kuLLanıLabiLir.
    Bunun icin bir PPM'ye gerek yok. Onsezi ozelligi, karambol ortamlarda topun gidecegi yeri iyi suzen oyunculari tanimlayan bir ozellik.

Aynı şekiLde kaLeci iLe karşı karşıya kaLmayı sever oLayı da oLması gereken birşey.
    Yine gerekli olmayan bir PPM. Mevcut olan rakip takimin son adami ile ayni hizada oynama, topsuz alan, hiz, dripling gibi ozellikler bunu zaten ortaya cikartir.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

O zaman senin dediğin mantığa göre PPM Lere hiç gerek yok Ömer abi. Zeki ve yaratıcı oLan bir orta saha o zaman oyunda verkaçta yapacaktır, öLümcüL topLarda atacaktır, adamın top sürmesi ve tekniği iyise sık sık adamda geçicektir. Ne gerek var PPM ye

Sheriff Misafir

Kesinlikle Hayrettin, ben halen anlayamadım ppm ler gerçekten işe yarıyormu.. Bana en çok gereksiz gelende şeytanlık dener ppm si.. Adamların ayalarını görmüyoruzki zaten yaptıkları hareketleri görelim düz çalım atan biriyle aynı şekilde görünüyor bize, yani sen kafana takma Delgado'ya o özelliği verselede vermeselerde bizim gördüğümüz şey aynı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Kesinlikle Hayrettin, ben halen anlayamadım ppm ler gerçekten işe yarıyormu.. Bana en çok gereksiz gelende şeytanlık dener ppm si.. Adamların ayalarını görmüyoruzki zaten yaptıkları hareketleri görelim düz çalım atan biriyle aynı şekilde görünüyor bize, yani sen kafana takma Delgado'ya o özelliği verselede vermeselerde bizim gördüğümüz şey aynı

Burakcım oyunda PPM Lerin oyuncuya oLan etkisini kimse inkar edemez. Bir örnek vereyim hemen. Hemde daha dün akşam denediğim bir oLay. Tottenham başındayım. Orta sahamda MC de KaLLström adLı oyuncu var. Bu oyuncunun mevki özeLLikLerinde ÖLdürücü topLar dener diye bir özeLLik mevcut. Bu oyuncu her maçta en az 6-7-8 tane kritik pas yoLLuyor. Yani ara pası atıyor forvetime. Ama ben bu mevki özeLLiğimi oyuncudan kaLdırıpta denediğim zaman bu sayı 1-2 oLuyor 3 zor oLuyor. Yani madem Ömer abinin dediği gibi oLsa özeLLikLer aynı PPM de yok ee yapsın o zaman aynı şekiLde gitsin kritik pas atsın tekrar, neden atamıyor. Çünkü PPM buna direk etki ediyor. Sonra tekrar bu PPM si ni ekLiyorum adam yine aLLah ne verdiyese ara pasLarı yoLLuyor.

PPM oLayına ben en başından beri çok dikkat ediyorum oyunda. Bunu üzerine bir çok kez çaLışmaLar yaptım. Yani bu konu hakkında herkesLe tartışma yapabiLirim. Çünkü bunLarı denemişim, etmişim, görmüşüm.

Bir örnek daha meseLa Ömer abi diyor ki kaLeci iLe karşı kaLmayı sever diye bir PPM ye gerek yok oyuncu zeki hızLı vs ise zaten bunu yapacaktır. Yapmıyor işte, yapamaz, o zaman dediğine göre Ofsayt taktiğini bozmayı sever PPM sini de kaLdırmaLarı gerekiyor bu özeLLikLerin yanına Ömer abinin saydığı bir de Zeki ise yi ekLersek zaten o zaman o mantığa göre oyuncu otomatik oLarak ofsayt taktiğinden yırtıcaktır. Yırtmıyor işte.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bazı forvetler savunma oyuncularının kurduğu çizgiyi yani ofsayt taktiği bozmaya çalışarak savunma arkasına atılan toplara ilerlemeyi sevebilirler bunun için bir ppm mevcut zaten tam olarak hatılamasam da likes to try to beat offside trap gibi bir şeydi yani ofsayt taktiğinden kurtulmaya uğraşır gibi bir şey, eğer kastettiğiniz ppm bu ise bu mevcut zaten, ama bunun tercümesi kaleci ile karşı karşıya kalmayı sever olamaz, diğer taraftan Bobo için böyle bir ppm zaten gereksiz, illaki bir forvet ofsayt taktiğinden kurtulup kaleci ile karşı karşıya kalır ama bunu daha sık yapan o ufak tefek hızlı forvetler, Eto'o, Nihat hatta kanatta oynayan Messi için filan daha uygun bir ppm, Bobo için gereksiz.

Ayrıca Aydın'ı merak eden kardeşim, çok net bilgiler vermeyeceğim ama Aydın henüz beklediğiniz seviyede olmayabilir, hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz, daha önce de belirttim Aydın ve Holosko için daha tam çözemediğim konular var, bunun nedeni de çok fazla izleyememiş olmamız, şuandan sonra müdahele etme şansım yok sanırım zaten devre arasına kadar çözüp daha doğru yorumlar ve değişiklikler yapabilirim. Bir de oyuncuyu baştan abartıp sonra düşürmelere gitmeyi sevmiyorum, oyuncu kendini geliştirirken bizim de o doğrultuda profilini geliştirmemiz daha doğru olacaktır.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo ya veriLmeyebiLir. Ama benim anLatmak istediğim farkLı birşeydi son yazdıkLarımda

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Geçen senede belirttiğim ve bugünde 1. haftadan gördüğüm gibi gökhan zan markaj özürlüsü bir insan. geçen yılda çok çok çok yazmıştım bu yılda yazmaya devam edeceğim. insan duran topta duran adamı tutamazsa hareketli topta hareketli adamı nasıl tutar yahu.

ve ancak beşiktaşın yönetimsel komikliğine yakışır bir olayda. yabancı kontejyanını unutmaları yada sayıları bilmemeleri.
    bir takımın sağ bekinde ali tandoğan oynarda yedek kulubesinde stoper zapotoncny otururmu üstelik 4-5 milyon dolar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Geçen senede belirttiğim ve bugünde 1. haftadan gördüğüm gibi gökhan zan markaj özürlüsü bir insan. geçen yılda çok çok çok yazmıştım bu yılda yazmaya devam edeceğim. insan duran topta duran adamı tutamazsa hareketli topta hareketli adamı nasıl tutar yahu.

ve ancak beşiktaşın yönetimsel komikliğine yakışır bir olayda. yabancı kontejyanını unutmaları yada sayıları bilmemeleri.
    bir takımın sağ bekinde ali tandoğan oynarda yedek kulubesinde stoper zapotoncny otururmu üstelik 4-5 milyon dolar
    Zapotocny'nin sakatlığı tam olarak geçmemiş sanırım, hoca da riske atmak istememiş.İlerleyen haftalarda Beşiktaş'ın defans ikilisini Sivok-Zapo oluşturacaktır.Ali konusunda haklısın.Bu takıma yakışmıyor.Serdar Kurtuluş varken oynaması yine ilginç, stoperdeki kadar başarılı olamayacağını bilmeme rağmen Toraman'ı bile tercih ederim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Zapotocny'nin sakatlığı tam olarak geçmemiş sanırım, hoca da riske atmak istememiş.İlerleyen haftalarda Beşiktaş'ın defans ikilisini Sivok-Zapo oluşturacaktır.Ali konusunda haklısın.Bu takıma yakışmıyor.Serdar Kurtuluş varken oynaması yine ilginç, stoperdeki kadar başarılı olamayacağını bilmeme rağmen Toraman'ı bile tercih ederim
    bir yabancı kesmeden zapo yu oynatamazsın. bunu sende hadi seni es geçtim koskoca beşiktaş yöneticileride es geçiyor. bunu koskoca bir teknik heyetin düşünememesi kadar komik birşey varmıdır.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bence sorun Ertuğrul'da. Tandeme bölge savunması yaptırmaya çalıştı, bu da hareketli Antalya oyuncularının rahatça pozisyon bulmalarına neden oldu. Halbuki iki tane DM özellikli oyuncu kullanıp arkadaki adamlara adam markajı yaptırmak ona savunma anlamında eksi değil artı sağlardı.

Zan'ın marking'de ve positioning'de sorun yaşadığını gördüm ben bu maçta. Umarım Sağlam da bunu görür ve Sivok'un yanında Toraman'a veya Zapo'ya şans tanıt.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Sheriff Misafir

Gökhan Zan'ın yaptığı hatalar markaj, konsantrasyon ve pozisyon alma hataları.. Daha öncede söyledim Gökhan'ın bazı konularda sıkıntıları var bu özellikler ve bunlara bağlı olarak ca düşebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

iide ilhan rakip 4-3-3 yonuyor yada 4-3-1-2 2 lininde oklar kenarlara açık bu ne demek oluyor 3 kişili hucum serge ali zioutuni ve uzun saçlı dayı 3 kişi gökhan ve sivok a karşı
    yani 3 e 2 neden 3 e 2
    tello sol bek değil sol bekte durmuyor bile ali sağ bek değil sağ bekte durmuyor bile

hal böyle olunca ne tür savunmayı denersen dene adamlar etkili olacaktı. ama sivok kalitesini ortaya koyarken. gökhan kalitesizliğini ortaya koydu. gökhanı taa geçen seninin ilk yarısındaki galatasaray maçından beri biliyorum ki markajın m sini bilmiyor. nondayı acayip kaçırmıştı. ancak nonda ağır döndüğü için (çeviklik düşük) toraman gelip kapatıyordu. bizim gökhan kenar ortalarda topa bakıyor yahu. donup kalıyor yani. ee adamlarda enayi değil önüne geçip vuruyorlar.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şimdi galatasaray bu sezon tek santrafor oynayacağından şöyle bir kadro çıkabilir karşımıza.
    santics
    gelecek yabancı meira servet hakan
    linderoth topal
    hasan lincoln arda
    yabancı
    yedek yabancılar yabancı yedeği nonda yabanlı yedeği kewell

şimdi galatasarayın yaabncı sağ bekinide hesaba katarak yaptım bu kadroyu ki
    bu yabancılarla çok rahat rotasyon yaparsın çok ama çok rahat.

birde değişebilen mevkiiler vardır futbol içinde.... değişmeyen mevkiller vardır futbol içinde..
    atıyorum kalede rotasyon olmaz. kalecini koyarsın kaleye kolay kolay kesmezsin.
    yine çift stoperde öyledir. koyarsın song servet 6 ay gider popescu bülent gider.
    lluciano tomas lugano edu gider öylee.

ama ofansf hattı bol bol değişebilir. kewell i sağa koyarsın sola koyarsın ortaya koyarsın
    linderoth u çıkarır lincolnü geri atarsın.
    lincoln çıkar kewell ı koyarsın. bu zengin kadrodur.
    ama sağ beki ali tandoğan sol beki ibrahim üzülmez olan kadronun yedek stoperi zapo olursa bu kadar zengin kadro değildir. bu kadro laçka kadrodur.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

ama sağ beki ali tandoğan sol beki ibrahim üzülmez olan kadronun yedek stoperi zapo olursa bu kadar zengin kadro değildir. bu kadro laçka kadrodur.
    Sağ bek Serdar Kurtuluş, sol bek Tello.Zapotocny de yedek değil...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yani çok büyük ihtimal böyle olacaktırBöyle olursa Bobo yedek kalabilir.Diğer bir alternatif.Sağ bek Toraman, Serdar Kurtuluş ön libero.Cisse kulübeye, Bobo 11'e.Ama bildiğim birşey var ki İ.Üzülmez,Ali, ve Gökhan bu takımda ilk 11 olamazlar.Sivok-Zapotocny ikilisi tandemi oluşturur...Tello defansta aksadı diyebilirsin ama o Aydın'la yaşadığ anlaşmazlık sonucu oldu kanımca.Serdar girdikten sonra sol kanat daha bir derli toplu oldu...Tello sol bek olmaz, Holosko sağ açık olmaz demekle olmuyor.Elimizde kadroda öyle olmak zorundalar.Alışmak zorundalar...!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Extensor bilirsin Galatasaray, Steau maçında sağ bekte Emre Güngör, defansta Emre Aşık ile başladı.Ama bu hep böyle gitcek anlamına geldi mi?Hayır.Lig maçından döndü işte hatasından.Hoca da Ali ve Gökhan'ın takıma yakışmadığını anlayacak ve yedek bırakacak.Zapotocny kulübüye alınmadı.Sakatlıktan yeni çıktığı için riske edilmemiş olabilir.Ya Bobo yedek kalacak ya da Cisse şu an benim gözlemlediğim kadarıyla.Çünkü ikisinin de yedekleri kaliteli(Nobre ve Serdar)...
    Last edited by BlackEagle19o3 : 25.Ağustos.2008 at 21:36 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Şimdi özellikle spor yazarlarının ısrarla söylediğinin aksine İ. Üzülmez bu sene hiç bir şekilde ilk 11 düşünülmüyor. İyi bile oynasa günah keçisi olmaya aday olduğundan Sericin üzerine bir de E. Özkan a takıma monte edilmeye çalışılıyor. M. Sedef de takımda kaldığı için o bölgede alternatif oyuncu sayısı fazla. Ali için denecek birşey yok, ben de bütün Beşiktaşlılarkadar şaşırdım çünkü o bölgede hazırlık maçlarında önceleri Serdar, son 2 maçta Toraman oynatıldı.

Zapo ve Sivok kesinlikle beraber oynatılmak için ve ilk 11 düşünülerek alındılar. Ayrıca geçen sene Cissenin ve Serdarın uzun süreli sakatlıklarından doğan sıkıntı da düşünüldüğünde Sivok biraz daha kilit bir rol üstleniyor bu seneki transferler içinde. Fakat hiç ortasahada denenmemesi ilk etapta stoperde düşünüldüğünün de kanıtı.

Beşiktaş bu sene fazla varyasyon yapmayacak gibi duruyor, ideal kadro oturduğunda 6+2 rahat uygulanacaktır çünkü yedek kulübesi güçlendiği halde ilk 11e yakın oyuncular belli, 8-9 oyuncu zaten banko gözüküyor.

---------------------rüştü--------------------
    ---toraman------zapo-------sivok-------tello---
    ----------------serdar-------uğur--------------
    ---------holosko------delgado------aydın(s.özkan)
    -----------------------bobo---------------------

bu Sağlam'ın son 3 hazırlık maçında verdiği ilk 11 sinyaliydi. Bu kadroda Serdar-Toraman-Sivok üçlü rotasyona girebilir ve Sivok orta sahaya toraman stopere serdar sağ beke geçebilir ama o zaman boy ortalaması 1.80 olan bir tandem hele hele solda da Telloyla hava toplarında sorun yaşayacaktır.

Aslında problemimiz 6 yabancıdan çok 5 yerliyi seçebilmek. en az 5 kaliteli yerli oyuncu çıkarabiliyorsak takımdan kontenjan problemi çekmeyiz. Toraman, Uğur, Rüştü, Serdar bence ilk adaylar. Aydın, Nobre, Serdar Özkan, Gökhan Zandan hangisinin 5. yerliyi oluşturacağı form durumlarına ve sakatlığa göre belirlenir.

Son tahlilde Zapotocny ve Sivokun kesinlikle ilk 11 için transfer edildiklerinin altını çizelim. Bu oyuncular sakat ve cezalı olmadıkları sürece bence oynayacaklardır. Seriç çok yönlü bir oyuncu olduğundan tam anlamıyla Tellonun alternatifi olarak alındı. Çünkü geçen sene Tellonun olmadığı Liverpool deplasmanın ve Sivas maçınında içinde olduğu bir kaç maçlık seride galibiyet bile alamamıştık. Yani Beşiktaş aslında savunma kurgusunu mecbur kalmadıkça değiştirmez. Ama sakatlık ceza gelip mecbur kaldığımızda da elimizde Türk milli takımının savunma oyuncuları ve faydanalabileceğimiz yabancılar koyabileceğiz.

Galatasaray ise yabancı sağ beki olur da 1 ay sahalardan uzak kalırsa oraya aslen ortasaha oyuncuları olan Barış veya Sabriyi monte etmek durumunda (ha oynamıyorlar mı? oynuyorlar )

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Şimdi özellikle spor yazarlarının ısrarla söylediğinin aksine İ. Üzülmez bu sene hiç bir şekilde ilk 11 düşünülmüyor. İyi bile oynasa günah keçisi olmaya aday olduğundan Sericin üzerine bir de E. Özkan a takıma monte edilmeye çalışılıyor. M. Sedef de takımda kaldığı için o bölgede alternatif oyuncu sayısı fazla. Ali için denecek birşey yok, ben de bütün Beşiktaşlılarkadar şaşırdım çünkü o bölgede hazırlık maçlarında önceleri Serdar, son 2 maçta Toraman oynatıldı.

Zapo ve Sivok kesinlikle beraber oynatılmak için ve ilk 11 düşünülerek alındılar. Ayrıca geçen sene Cissenin ve Serdarın uzun süreli sakatlıklarından doğan sıkıntı da düşünüldüğünde Sivok biraz daha kilit bir rol üstleniyor bu seneki transferler içinde. Fakat hiç ortasahada denenmemesi ilk etapta stoperde düşünüldüğünün de kanıtı.

Beşiktaş bu sene fazla varyasyon yapmayacak gibi duruyor, ideal kadro oturduğunda 6+2 rahat uygulanacaktır çünkü yedek kulübesi güçlendiği halde ilk 11e yakın oyuncular belli, 8-9 oyuncu zaten banko gözüküyor.

---------------------rüştü--------------------
    ---toraman------zapo-------sivok-------tello---
    ----------------serdar-------uğur--------------
    ---------holosko------delgado------aydın(s.özkan)
    -----------------------bobo---------------------

bu Sağlam'ın son 3 hazırlık maçında verdiği ilk 11 sinyaliydi. Bu kadroda Serdar-Toraman-Sivok üçlü rotasyona girebilir ve Sivok orta sahaya toraman stopere serdar sağ beke geçebilir ama o zaman boy ortalaması 1.80 olan bir tandem hele hele solda da Telloyla hava toplarında sorun yaşayacaktır.

Aslında problemimiz 6 yabancıdan çok 5 yerliyi seçebilmek. en az 5 kaliteli yerli oyuncu çıkarabiliyorsak takımdan kontenjan problemi çekmeyiz. Toraman, Uğur, Rüştü, Serdar bence ilk adaylar. Aydın, Nobre, Serdar Özkan, Gökhan Zandan hangisinin 5. yerliyi oluşturacağı form durumlarına ve sakatlığa göre belirlenir.

Son tahlilde Zapotocny ve Sivokun kesinlikle ilk 11 için transfer edildiklerinin altını çizelim. Bu oyuncular sakat ve cezalı olmadıkları sürece bence oynayacaklardır. Seriç çok yönlü bir oyuncu olduğundan tam anlamıyla Tellonun alternatifi olarak alındı. Çünkü geçen sene Tellonun olmadığı Liverpool deplasmanın ve Sivas maçınında içinde olduğu bir kaç maçlık seride galibiyet bile alamamıştık. Yani Beşiktaş aslında savunma kurgusunu mecbur kalmadıkça değiştirmez. Ama sakatlık ceza gelip mecbur kaldığımızda da elimizde Türk milli takımının savunma oyuncuları ve faydanalabileceğimiz yabancılar koyabileceğiz.

Galatasaray ise yabancı sağ beki olur da 1 ay sahalardan uzak kalırsa oraya aslen ortasaha oyuncuları olan Barış veya Sabriyi monte etmek durumunda (ha oynamıyorlar mı? oynuyorlar )
    hehe biraz düşünelim ali tandoğan sağ açık sağ bek olmuş serdarda babalar gibi önlibero sağ bek olmuş
    sabri sarıoğlu barış ortasaha sağ bek olmuş
    gökhan gönül sağ açık sağ bek olmuş
    nerde olmuş 3 büyüklerde
    neden olmuş çünkü üç büyükler her daim önde oynar baskı yapar. bir sağ bekin sol bekin kademeye girmesi pek gerekmez
    hatta kalli bir denizli maçında içerdeki bir maçta hasanı sağ beke koydu. hasan uçurdu o kanadı...
    nasıl oldu denizli hiç atak yapmadıki sadece antalya gibi kapan babam kapan

ee çok beğendiğimiz gökhan gönül 3 lük inter maçında ne yaptı 3 golede sebebiyet verdi kaçırarak adamlarını
    sabri öyle leverkusen maçında barış öyle

yedek ofans adamları serpiştirilir böyle kanatlara bu her zaman böyledir.
    ancak galatasaray sağ bek alaacğız diyor neden?
    mesele denizliye 4 atmak değil. avrupada özlenene ulaşmak.
    şu var mesela denizliye karşı fatih akyelle oynarsında
    arsenal maçında caponeyle çıkarsın
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

tello solbek oynayamaz bence yedekte durmalı zaten..Serdar özkan solda daha etkili oluyor..Holoskoda 4-2-3-1 in amr sinde daha faydalı olur..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

FizikseL oLarak Bobo nun 2009 profiLinde 2008 e göre biraz artış bekLiyorum. HazırLık maçLarında oLsun, Avrupa maçında oLsun, Ligde ki iLk maçında oLsun gerçekten fiziki anLamda kendini epey geLiştirdiğini rahatça görebiLiyoruz. KoLay koLay yıkıLmayan bir yapısı var, aynı zamanda yere düşse biLe mücadeLeyi bırakmıyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ben de Nobre'de ne gibi değişiklikler olacak merak ediyorum. Bence Nobre en gerçekçi yansıtılan oyunculardan biri, umarım düşürülmeye gidilmez CAsında. Artırılmaya zaten gidileceğini sanmam, gerek de yok

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Hareket yok buralarda

Transferin son gününde M. Sedefi Altay'a, Gordon'u Duisburga kiraladık. Seriçl'le 2. kez sözleşme imzaladık.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Bence Beşiktaş'ta Holosko,Bobo ve Serdar Özkan'ın özelliklerinin arttırılması gerekir...Zaten fm 2008'de Serdar Özkan'ın özellikleri berbat ötesiydi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Türkiye - Belçika
    Gökhan Zan 689743443425235. markaj hatasını yaptı ve golü yedik. Biri artık bu adama söylesin. biri artık şunu uyarsın. Bu adam maçtan sonra kendini tv den izlemiyorsa veya yanlış markaj yaptığını anlamıyorsa. Lüttfen birileri anlatsın artık.

Lütfen markajı abartta penaltı yap. Hatta ismail güldüren gibi adamla karı koca olun. Ama ne olursun artık tutuğun adamla arandaki mesefe 5 metre açılmasın
    Hemde bir duran topta.
    Yeter artık.
    Tabi o göremiyorsa biz görelim
    Fikirlerim burada

Sayfa 11 / 12 İlkİlk ... 9101112 SonSon

Mesaj Yetkileri