Yenilen golde G.Zan'ın hatası yok.Servet Sonck Tuncay'ın adamıydı dedi.Tuncay çıkınca bir karmaşa yaşadık dedi.Belirtiğin zaaflar doğru ama yenilen gol onun hatası değil...
Yenilen golde G.Zan'ın hatası yok.Servet Sonck Tuncay'ın adamıydı dedi.Tuncay çıkınca bir karmaşa yaşadık dedi.Belirtiğin zaaflar doğru ama yenilen gol onun hatası değil...
sonck rakip takımın direk santraforu. en uçtaki adamı. O adam tutulmazsa başka hiç kimsenin tutulmasına da gerek yok. Dikkat edin bomboş vuruyor kafayı. Servet rakibin en uzun boylu adamıyla eşleşmiş.
Tuncay'ın sonck ile ne işi olur
Peki bakın bakalım Gökhan kimi tutuyor. Geçtim tutmayı Gökhan ne yapıyor bir bakın. Antalya maçında yaptığını mı yapıyor.
Kaleye karşıdan 40 metreden bir orta geliyor. orta öncesinde sahada olmaması gereken, gereksiz bir isim gereksiz bir faul yapıyor bu adam Çağlar Birinci... Onun suçu değil Terim'in egolarının suçu
Neyse faul oluyor. pozsiyon bir kenar orta değil kale karşıda adam orta şut karışımı bir şey yapıyor. Ve rakibin direk santraforu bomboş kafayı vuruyor.
Ki normal de vursada bişey olmaz. Çünkü pozisyon ters kafayıda ters vuruyor. Kaleci kaleci olsa çizgide beklese uçmasına gerek kalmadan ellerinde tutar o topu. Nitekim Belçika kalecisinin defalarca yaptığı şey oydu.
yav bir kaleci yan topta ya çıkar alır ya çıkmaz çizgide yapışık durur ki top ona gelene kadar zamanlama yapabilsin.
Bir kaleci kenar ortada kale çizgisi üzerinde sap gibi beklemez beklerse uzanamaz. (aynı hatayı ikinci yarıda da yaptı çizgiden çıkardı gökhan)
Sen yırtın yırtın 90 dk. 3 tane saksağan çıksın. zincirleme saksağanlıklarını yapsın sonrada berabere kal yuh yawww
Bu konuda da Gökhan'ı savunmayı rica edicem geçen haftadan başlayarak 50 tane örnek veririm. Lütfen savunulacak bir yeri yok kendisinin
Fikirlerim burada
Ben Gökhan'ı falan savunmuyorum.Aksine söylediğin zaaflarının doğruluğundan bahsediyorum.Ama dün yediğimiz golde hata onun değil diyorum.Servet söyledi Hoca Sonc'u Tuncay'a verdi dedi.Demek ki savunmadan gelen uzun adamlarla eşleşmesini istedi stoperlerin.Gerçi Gökhan onuda yapamadı...
Gökhan bu tip pozisyonlarda adam almak yerine boşta bekliyor. Yani gol olsun olmasın, Gökhan adam paylaşımına katılmıyor. Amaçsızca duruyor ceza sahasında. Positioning kadar marking'in de sıkıntılı olduğu bir gerçek. Gerçi Gökhan'ın pozisyon almasını bilmediğini defalarca söyledik.
Gökhan pozisyon alamıyor, 2 senedir müthiş düşüşte, zaten düşüşte olmasa yerine 2 tane stoper alınmazdı, orası tamam ama dün sahada olanlar içinden Arda dışında bir tane olumlu hareket yapan çıkmadı. Volkanın golde hatası Gökhandan daha büyük, üstelik bu hatayı ilk yapışı da değil, Fenerbaçenin 1. kalecisinin positioningi de 10lara mı düşecek? Rakibin zayıflığı biliniyorken Semih çok uğraşmasına rağmen neredeyse gol pozisyonuna giremedi, Arda gerektiğinde 3 kişi geçip 4.süne takılırken tekniğiyle ve fiziğiyle ön plana çıkan Kazım 45 dakika bir kez adamını geçemedi. Keza bu sene istatistiklerinde büyük artış olacağını düşündüğüm Gökhan Gönül ve Mehmet topal sadece bu maç hiçbirşey yapmamakla kalmadılar, yeni sezonda eski hallerini mumla aratıyorlar.
Bu milli takım-kulüp takımı tartışmasına dönmesin istiyorum ama Beşiktaş taraftarı dahil G. Zan eğer o anda oyundaysa yenilen her golü faturası otomatikman Gökhana çıkıyor.Antalya maçında 4 kişi top ıskalıyor, suçlu Gökhan. Milli takımda tüm savunmaya Gökhan bakıyormuş gibi sokaktaki adam maçı sorsa, "gol yedik" deseniz, "Gökhan yedirmiştir" cevabı alıyorsunuz. Öte yandan Klasniç 1.87lik M. Topalın 15 cm üzerinden zıplayıp golü attığında Topala gösterdiğimiz "gerçek yeri değildi" anlayışını kimse Gökhana göstermiyor.
Bu oyuncunun üzerine neden bu kadar gidildiğini anlamıyorum, Gökhana gelene kadar Toramanı kişisel husumetten takıma almayan, ileride Semihten çok daha iyi fiziksel mücadele verebilecek G. Ünalı düşünmeyenlerin üzerine gitmek lazım. Savunmamızda E. Aşık, E.Güngör, Can Arat, Egemen ya da Yasin olsa o golü yemezdik diye kesin konuşabilecek biri varsa burada, o zman Gökhana yüklenelim hep beraber. Yok emin olamıyorsanız, fm 09da positioning-marking değerleri 10un üzerinde 2. bir adam daha kalmamalı.
Yahu neden tarafsız olamıyorsunuz.
Nasıl Antalyaspor maçında 4kişi ıskalıyor? Gökhan bieniuk u tutamıyor, onu bırak yaklaşamıyor bile adamda golü atıyor işte.
Ne demek Gökhan'ın pozisyon ve marking 10 un altına düşerse kimsenin 10 un üzerinde bu özellikleri olmamalı.
EE bu hususta Servetle Gökhanı üstelik yan yana oynarken ayırt edemiyormusunz. Servet'in 14-15 gökhanın 9-10 falandır diyemiyormusunuz.
Emre Aşık'ın markajının 16-17 olduğunu
Emre Güngör'un keze 15-16 olduğunu göremiyormusunuz.
Meira'nın Edu'nun pozisyon almasıyla Gökhan'ın alması arasında ki farkı göremiyormusun
Nasıl 2. bir adam olmaz onu anlamadım şimdi
Markajı gökhandan daha iyi olanlar buyur:
Emre Aşık Servet Emre Güngör İbrahim Toraman Yasin Çakmak Önder Turacı İsmail Güldüren Giray Kaçar Egemen Korkmaz Ömer Erdoğan
Poziyon alması iyi olanlar buyur: Servet Emre Aşık İbrahim Toraman Önder Turacı İlhan Eker
Ha dersin bana top kullanmada onun üstüne 2. bir adam daha yoktur anlarım
soğukkanlıklıkta yoktur anlarım
Ama arkadaşım hepten buda denmez yani
İşi fanatikleştirmeyelim haklısın bak bakalım Fenerbahçe araştırmasına yazmamışmıyım Semih ve Volkan'ın zaaflarını.
En nefret ettiğim adamı övmemişmiyim aynı konuda.
Birisini beğenip beğenmemek beni kör yapmaz, rica ederim sizide yapmasın
Fikirlerim burada
'. bir adam daha yoktur derken ilk adamı Servet olarak düşünmüştüm zaten. Servetin yanına koyacak 2. bir adam yoktur demek istedim. Toramana gelince, Toramanın markesif özellikleri, çabukluğu ne kadar önemliyse de pozisyon almada özellikle Gökhandan daha iyi değil. Verdiğin diğer örnekler içinde Fenerbahçede Edu yokken bile yedek kalanlar, kimi zaman ilk 18 görmeyenler, daha süper ligde 30 maça çıkamamış olanlar mevcut. Emre Aşık konusunda birşey diyemem ama 2003teki Emre ile 2008deki asla bir değil. Türk savunmacılar Maldini gibi yaşlandıkça daha iyi olmuyor malesef.
Gökhan yıldızı yeni parlamış birisi, kariyerinin başında bir oyuncu değil, daha önce genç seviyelerde milli olmuş, 2005ten beri üst düzey maçlara çıkan, daha 2 sene önce Türkiyenin en iyi stoperi olarak bakılan bir oyuncu. Yani öyle Burak Yılmaz ya da İlhan Parlak olayında olduğu gibi büyük takıma gelince 16-18 bitiricilik verilip de yarım sezonda 11-12ye düşürmek gibi bir durum söz konusu olamaz.Ne zaman araya omuz çıkmaları vs. girdi, Gökhan büyük bir düşüş geçirdi. Bunun adı yetenekte düşüş değildir, formda düşüştür. Servet benzer düşüşün daha büyüğünü Fenerbahçede geçirip Sivasa gittiğinde hiç öyle markajında, tacklinginde 10un altına düşmeler görmedim. Madem işin form kısmına göre hareket ediyoruz, Lincolnü ne yapacağız? Her sene üzerine koyan oyuncuları (Semih gibi, Bobo gibi, Arda gibi) elbette güncellersin, ama form düşüklüklerinde 5er 6şar puanlar düşürme olayını ben Fmde hiç görmedim.
Sonuçta, bundna önceki mesajımda dediğim gibi, Gökhan pozisyon alamıyor, formunda müthiş düşüş var doğrudur. Düşürülür, ona da eyvalllah, ben kendi adıma zaten Beşiktaşla açtığım son 4-5 oyunda Gökhanı oynatmıyorum, yani kesinlikle "aman gökhan düşürülürse defansa kimi koyarım" durumum yok. Ama Milletçe bu kadar üzerine gidilmesini çözemiyorum. Gökhana gelene kadar başta Terim olmak üzere milli tkaımdan temizlenecek 10 adam var, takdir edersiniz ki milli takımın %80ini oluşturan Galatasaraylı ve Fenerbahçeli oyuncular mecburen bu çoğunluğu oluşturuyor. Tarafsız olan insan Gökhana bu kadar sert eleştiri getirirken daha kendi takımlarında varlıkları tartışılan Sabri, Ayhan, Emre, Kazım, Tümer gibi isimleri de telaffuz eder. Tarafsız insan 1 milyon nüsuflu, amatör ligli 3. sınıf futbol ülkesiymişiz gibi 25 oyuncunun sırf 12-13 tanesinin 2 takımdan (kendi takımlarında yedek bile olsalar) çağrılmasına itiraz eder.
Arkadaşlar biz burada, Gökhan kazmadır-değildir polemiği yapmıyoruz. Araştırma başlığı oyuncuların öne çıkan özellikleri kadar problemli özelliklerini de belirtiyoruz, tartışmaya açıyoruz. Yeri gelince uygun başlıklarda bahsettiğin oyuncuların eleştirileri yapılıyor zaten. Bir oyuncunun bir özelliğinin düşük olduğunun belirtilmesi durumunda hemen savunma mekanizmasını çalıştırmak yerine aynı oyuncuya ait aksi örnekler (yani eleştirilen özelliğin o kadar düşük olmadığını anlatan) gösterip fikrimizi sunalım.
Bazı özelliklerin seviyesini belirlemek için o özelliğe en iyi sahip oyuncuya göre kıyasa evet ama oyuncunun genel yapısı anlamında iyi-kötü kıyası yapmaya hayır.
Bende bunu anLamıyorum. Hep zayıf yönLeri neLer diye soruyorsunuz, ya da ön pLana çıkan zayıf noktaLarı nedir diye soruyorsunuz.
Peki siz bir oyuncunun iyi yönLerini doğru düzgün oyuna aktarıLdığına inanıyormusunuzda kaLkıp sürekLi kişiLerden kötü yönLeri hakkında biLgi vermeLerini istiyorsunuz.
Burda ki insanLar biraz oLaya fanatik bakabiLir. BöyLe kişiLerden kötü yön bekLemek doğru değiL. Ama tabi iyi yönde yaptıkLarı eLeştiriLeri ne kadar tiye aLdığınızda önemLi.
Bu kötü yön kötü yön oLayını da daha hiç anLamadım, anLayamayacağımda.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
exiting sen devamlı araştırmanın kötü yönlerinden bahsediyorsun. Sen iyi yönlerinden bahsetmeye başladığında. Bakarsın bizde iyi yönler yazarız.
Ama siz ve sen sürekli bir oyuncu şişirme ve araştırmacılara saygısızlık yoluna gidince acımasız ve doğru olmayan eleştiriler getirip oyuncuları olduğundan farklı gösterdikçe (sen ve senin gibiler)
bizde o iyi yönlerin dışında kötüleride gösteriyoruz.
iyi yönleri herkes görür gösterir o mesele değil
kötü yönleri görebilmektir asıl iş
saygılar
Fikirlerim burada
Bir oyuncunun iyi yönlerini görebilmek çok kolay, önemli olan vasat ve kötü yönleri tespit edebilmek. İyi yönlerin olduğu gibi aktarılması var bir de görülmek istenen. Mehmet Yıldız domuz gibi bir oyuncu yıksan yıkılmaz, ben onun strength'ini 20 görmek isterim ama 19-20 bu konuda dünyada en iyi demek ve ben Mehmet Yıldız'ın Braga maçı dışında uluslararası platformdaki maçını izleyemedim. Bana referans verebilecek tek oyuncu Servet ve bu oyuncuya kıyasla bu yüzden ben Mehmet'e 17-18 arasında kaldığım 17'yi verdim. Çünkü değeri belirlememde bazı kıstaslar var. Kıyas bunlardan sadece birisi. Özelliğin CA'daki ağırlığı ayrı bir konu. Tüm özellikleri belirli ağırlıklarda belirli bir CA puanı içerisinde yerleştirme yapmamız gerekiyor. Sık yaşadığımız problem özellikleri girdikten sonra ortalama çıkan CA'nın planlamış olanı aşması. Bu durumda ister istemez o dengeyi sağlamak için bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Kaldı ki burada sizin tepkilerinizden ayrı olarak biz de ekip içinde birbirimize yeri gelince sert tepkiler bile verebiliyoruz. Sanıyor musunuz ki biz Ali Veli adlı futbolcunun bitiriciliği ne sorusuna hep beraber 15 diyoruz? Ayrı ayrı sesler çıkıyor, kendi aramızda bile şiddetli tartışmalar yapabiliyoruz. Bunları azaltmak ve araştırmada belli bir standart yakalamak ve araştırmayı kaliteli kılmak amacıyla ülkemiz şartları için bazı değerleri referans alıyoruz. Bunları da ligler içerisinde bir ölçüm kurarak bu sistemde hareket ediyoruz. Sonuçta her çalışma şeflerin tüm Türkiye ligi oyuncularını görebildiği süzgecinden geçip bir olgunluğa erişiyor.
Kısacası, kafadan atmıyoruz. Bunun yanında araştırmaya katkılarınızı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki herkesin göremediği görüp bizi de uyandırmanız. En iyi özellikleri hepimiz görebiliyoruz.
Sana ne saygısızLığım oLucak, kaLkıp sana aferin, bravo gibi şeyLermi söyLeyeLim her zaman. Azıcık eLeştiriLdimi hemen efeLen yok öyLe birşey.
İyiyi göremiyorsan, kötüyü nasıL görüceksin, görsen ne oLacak ?
Hem sen dikkat et yazdıkLarına biraz. Burda dediğim dedik, biLdiğim biLdik deyip, kişiLerin görüşLerini önemsemeden yazıLar yazan ben değiL sensin. İki doğru keLime söyLeyince hemen saygısızLık yapıyor oLuyoruz öyLemi ?
Görüyoruz kim saygıLı, kim saygısız...
Ben ne diyorum sen bana ne diyorsun. Bende biLiyorum zayıf yönLerini ortaya çıkarmanın daha zor oLduğunu. Ama ben bir oyuncunun en iyi yönLerini oyunda göremiyorsam ve bana göre bir eksik oLduğunu düşünüyorsam böyLe birşey demek te hakkımdır. Yoksa iLLa öyLe oLacak diye birşey de demiyorum. Fikir de mi beLirtmeyeLim ?
Ben sana diyorum ki sen inanıyormusun iLk önce ön pLana çıkan özeLLikLeri doğru oLarak oyuna aktardığına. Bana bunun cevabını vermen gerek. Bizde görüyoruz merak etme neyin ne oLduğunu. KaLkıpta bana bunLarı anLatmana gerek yok.
Herkesin görüşüne saygı duyma konusunda iLk önce sizin hassas oLmanız gerekir iken burda birisi birşey söyLediği zaman insanLarın üstüne iLk önce yürüyen de siz oLuyorsunuz. Ben görüşümü beLirtiyorum. Bu görüşümü beLirtirken de saygısızLık yaptığımı da düşünmüyorum. Sadece bir soru soruyorum ama geLen cevapLara bak. Bazı arkadaşLar asıL cevap verirken saygı sınırını zorLuyor.
Görmüş bulunuyoruz evet. Okuduğunu anlamıyorsun sen.
Bir sürü farklı platformda bir sürü anlamsız, araştırmayla ilgisiz, sırf eleştireyimde nasıl olursa öyle olsun diye eleştiri yapmaya çalışıyorsun. Hemde haksız yere.
Bende diyorum ki hep arttırın hep arttırın hiç düşürün diyen yok.
Al örnek işte Semih böyle atıyor böyle kaçırmıyor böyle off the ball böyle finishing...(tamam bende diyorum) ee noldu Belçika maçında 3 adım atamadı. Kendisinden 2-3 metre gerideki adamlar anında geldi aldı önünden topu. Ne fiziki mücadeleye gelebildi ne çevikliği yetti ne hızlanması.
Biri de çıksın bunları söylesin biride çıksın Semih'in hızlanması 9 olmalı desin
Neyse efendim ben bunları anlatıyorum sana ve diyorum ki. Gereksiz yere insanları haksız eleştiriyorsun. Sen kalkıp bana laf sokmaya çalışıyorsun. Neyse şu ortamda, yüzyüze gelemeyeceğimiz ortamda konuşmanın bir anlamı yok.
Fikirlerim burada
SaLLama istersen, farkLı yerLerde, bir sürü araştırma iLe iLgisizmiş. Sen beni Beşiktaş araştırması dışında bir yerde araştırma iLe iLgiLi yazı yazarken gördün mü ? Senin gibi herşeyi çok biLirim havaLarında takıLmam, sadece net biLdiğim ve iLgim oLan yerde takıLırım, yazarım. BiLmediğim şeyLer hakkında hiç yorum yapmam.
Ne bu yahu. ELeştiricem tabi. Sen nasıL biLdiğimi okurum dersen bende eLeştiririm..
Neyse anLaşamıyoruz, daha fazLa uzamasın, kırıLmayaLım, kırmayaLım. Bak ben son nokta dedim sen haLa devam ediyorsun. Bu son oLsun.
arkadaşlar sakin olun diyorum...
kimi insan iyiyi yazmaya kimisi kötü yönleri belirtmeye daha meyillidir birbirimizin farklı yönlerini hazmedelim olsun bitsin...
extensor delikanlı çocuksun lafını esirgemezsin bilirim ama germeyelim ortalığı exitingin yazılarınada bak gerçekten bi çok konuda bilgili bir çocuk bence bu kapışmaya bir son veriin..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,
beşiktaşa sanırım aydın karabulut tartışması yaşanacak bu sene uzunca bir süre...
ben aydını ümit maçlarında izedim öncesinde çok az izleyebilmiştim...
açıkcası ben aydını batuhandan çok daha fazla beğendim...
çünkü batuhan çok savruk oynuyor...
fiziği mükemmel yaşıtlarına göre ....
ama sahada kendinden emin değil...
sanki çok medyatiklik bir anda şöhret batuhanı sadece saha dışında değil saha içindede ne yaptığını bilmez yapmış..ama toparlanırsa mükemmel oyuncu olacağından ve yeteneğinden şüphem yok...
ama aydını batuhandan daha çok beğenmemin sebebi aydının mental olarak batuhandan çok daha iyi görünmesi...
sahada daha bir futbolcu gibi daha fazla ne yaptığını bilen tarzı var..
batuhan işin şovunda ...
aydın ise biraz daha profosyonel....
ayrıca duran top kullanma becerisi içinde yüksek deniyor...
set pieces normalde forvetlerde o kadarda mükemmel değildir...
ayrıca aydını bir güzel yönüde bir kaç mevkiide oynatılır br becerisi ve yapısı var...
herneyse...
batuhan da aydın da umarım yeteneklerinin üstüne koyarak ilerlerlerde bizlerde zevkle seyrederiz...
Daha öncede belirtmiştim 'g.zan için topu kapmak için dalmaz' ppm eklenmeli ben kendisinin kayarak müdahale yaptığını görmedim..Bunun yanında cesaretide düşük olan bir oyuncu o kalıba rağmen..Basit hatalar yapabiliyor konsantrasyon özelliği sanırım..O fiziğe rağmen yavaş ve hantal sayılmaz..
Gökhan Zan zaten halihazırda ağır bir oyuncu görüntüsünde değil (o fizikteki stoperlere nazaran) Cesareti de zaten düşük, topu almak için kaymaz ppm si de daha önce sanırım mozar da belirtmişti, fm 2009 için eklenmesi yönünde talepte bulundum, umarım yetişir, yetişmezse ilk yamada ekleyeceğim.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Milli maçtaki örneklerinin ben biraz yüksek motivasyondan ve son dakika gelen galibiyetlerle birlikte özgüven artışına bağlı olduğunu düşünüyorum.
Evet Ömer Abi dediğin gibi bunu nadir yapıyor, o ppm ye uygun olduğunu düşünüyorum, eklentiler yetişecek mi peki şef?
Tamam şef yollamıştım ben dün.
Batuhan’ın Sözleşmesi Uzatıldı
12.09.2008 10:39
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., profesyonel futbolcularımızdan Batuhan Karadeniz ile olan sözleşmenin 2011-2012 futbol sezonu sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Batuhan Karadeniz’in sözleşmesinin şu şartlarda uzatıldığını da belirtti:
2009-2010 sezonu için 200.000.YTL.Garanti Para, Maçbaşı 12.500.YTL.
2010-2011 sezonu için 250.000.YTL.Garanti Para , Maçbaşı15.000.YTL.
2011-2012 sezonu için 300.000.YTL.Garanti para , Maçbaşı 17.500.YTL
Bir Guiaro kadar sorumluluk almasa da Gökhan geriden olumlu top çıkarabilen bir oyuncu.
Yerli savunma oyuncuları, ilk yamuk paslarında birilerinin ellerinde iple sahaya ineceğini bildikleri için genelde topu dangıl-dungul ileri şişirirler.
Gerçi şu var; kalesinde Rüştü olan bir takımın, defansına Terry'yi, orta sahasına Pirlo'yu koysanız bile, bu iki adama top kullandırtamazsınız.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Biktim artik bu karsilikli atismalardan.
Sirf bu yuzden FM 2009 icin arastirma bolumu acmamayi cok ciddi dusunuyoruz. Ingilicesine guvenen gelir SI forumlarinda yapar tartismasini...
Evet buna da aba altindan sopa gostermek deniyor.
Zayif ozelliklere yogunlasmanin nedenini yukarida sormus olan kisiye cevap cok basit. Zayif ozellikler ne kadar iyi belirlenirse, kuvvetli ozellikler o kadar yuksek olabilir. Zayif ozellikler ne kadar ortalama seviyede yapilirsa, kuvvetli ozellikler o kadar kuvvetsiz kalir.
Sonucta her oyuncu icin asagi yukari dagitabilecegimiz puan sayisi bellidir. Oyuncularin bazi belirgin ozelliklerini de yuksek seviyede yapabilmek icin, zayif ozelliklerini iyi belirlemek ve zayif yapmak gerekir.
Iyi ozellikler hakkinda da bahsedilebilir. Ancak zaten fiziksel olarak gayet zayif ligimizde, fiziksel ozellikleri ile oldukca one cikan bir oyuncu icin bir kac macta fizigi ile one cikan bir oyuncunun fiziksel ozelliklerin yukseltilmesi gerektigini yazmak analiz eksikligidir. (8.0.2'de Bobo'nun dengesi 16 idi - hic de kucumsenecek bir deger degil ayrica bu konuda ligimizin en iyi 7. oyuncusu ile ayni seviyede)
Eh tabii boyle bir yorum karsisinda karsisinda esasinda yapilmasi gereken en dogru sey belki de sessiz kalmak. Zaten oyle de olmus. Belki de bu sessizlik yuzunden "neden surekli zayif ozellikler konusuluyor" gibilerden bir patlama da meydana gelmis..
Ama bu cikisin cevabi eksik kalmamis.. Esasinda bu cikis da ayni sekilde yukarida yazilanlar gibi dikkate alinmamasi gereken bir cikis. Neden cevap verilmesin diye sorarsaniz cevabi da cok basit. Cunku bunun nedenleri son 1 yilda bir cok defa Besiktas konularinda da, Turksportal Dergisinde de yazildi. Bunun felsefi, ve/veya matematiksel nedenlerini ille de ogrenmek isteyen varsa oyun ciktiktan sonra bir daha sorabilir. Gerekirse bir matematik problemini ortaya atarak kullanilan metodolojinin neden dogru oldugunu da ornekleyebiliriz.
BöyLe birşey yapmak hiçte mantıkLıca birşey değiL. Bu araştırma bu siteye ait birşey ise bu sitede tartışıLır, konuşuLur. İyi tartışmaLarda oLacaktır, kötü tartışmaLarda, yapıcı tartışmaLarda oLacaktır, yapıcı oLmayan tartışmaLarda ama her ne oLursa oLsun burda ki kişiLerin, Fm oyuncuLarını tartışmadan mahkum edemezsiniz.
Diğer bir oLay ise eğer Ömer abi benim yazdığım mesaja arkadaş doğru bir biçimde bir yazı yazsaydı bende cevap verme gereği duymazdım. Herkesin kafasında soruLar var ve bu soruLara da cevapLar buLmak istiyor. PekaLa bende neden sürekLi kötü tarafın araştırıLdığını biLmeye hakkım var. Ama kaLkıpta bana bunun açıkLamasını yapacağına onu saygısızLık yaptığımLa yargıLarsa tabi ki cevap veririm. Diğer arkadaş açıkLama yapmaya çaLışmış ama oda farkLı boyutLara çekmiş oLayı, doğaL oLarak bir tatminsizLik var, ne yani sürekLi susaLım mı ?.
Neyse oLayLarın daha farkLı haL aLmaması açısından uzatmama kararı aLıyorum ve burda kapatıyorum konuyu kendi adıma.
Arastirma bu siteye air bit sey degil. Bu arastirma gorevi bana ve Vieri'ye verildi, daha dogrusu bu gorevi biz aldik.
Vieri bu sitenin sahibi oldugu icin de arastirma ile ilgili iletisimin en kolay yapilabilecegi yerlerden birisinin burasi oldugunu goz onunde bulundurarak bu bolumu actik.
Bu forumlarda arastirma bolumunun olmasi bir hak degil, bir ayricaliktir. Karsilikli atismalara mudahale etme, sakinlestirme, tartismalari temizleme isi de arastirmaya en ufak yarar katmayan bir yuktur.