Sayfa 12 / 33 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
331 ile 360 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

consistency kısmen düzelecek, oyun formatını değiştirdi, kötü oyun sürekliliği olmaz artık.

concentrationı da anlarım ama agression ne alaka?
    oyuncunun oyun için saldırgan olması, sürekli birşeyler yapmak için çabalaması demek.

Uğur birşeyler yapabilmek için çabalamayı bırak, çıldırıyor resmen.İyi ki Zico dizginleri tutması gerektiğini öğretti, yoksa oyun içinde başarısız oldukça çabalayarak çıldırıyor, moralini maç sonunda yere indiriyordu.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Pardon Cengizciğim, mesajı editliyorum, composure diyecektim, karıştı gece 3'te
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

editleme var mı
    gerçi sen üst yöneticisin
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Cengiz abi benim demek istedigim olay tam olarak söyle: Ugur daha cok Hiziyla, kosulariyla adama geciyor.. Ömer abinin dedigi gibi eger yavas olsaydi bunlari yapabilecekmiydi? 100% eminimki yapamazdi, eger yavas olsaydi sadece vucut calimlariyla adam gecemezsin.. Ugur bos alanda cok etkili, ama dar alanda kötü, mesela Yusuf Simsek'te dar alanda cok etkili.

Birde biraz fazla baglilikmisim Galatasaray'a.. ben sadece daha gercekki bir oyun istiyorum, o kadar. ilk basta FM 08 ciktiginda Alex'in degerleri gayet yüksekti, ilk önce sasirmistim ama Alex bunlari hak ettigini gercekten gösterdi, buda senin ne kadar iyi bir arastirma yaptigini gösterdi. o yüzden eger kirici laflarim olduysa affet

Kezmanin team worku 2-3 puan artabilir, Kezmanin yeni stilide harika

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

çok güzel görüşler ve süper bir tartışma ortamı var, herkese çok teşekkürler... ben nacizane uğur boral ile ilgili araya girmek istiyorum, uğur u kocaelinden ve gençlerbirliğinden bilen biri olarak 1-2 şeye deyiineceğim. uğur, körfezin süperligte olduğu son senenin başında takıma katılmıştı, güvenç kurtar vardı takımın başında, o sezonun belirli dönemlerinde şans forvette şans bulup kritik gollere imza atınca devre arasında kocaeli' ndeki ekonomik krizin etkisiyle cüzzi bir miktara ankara nın yolunu tutmuştu, ankarada geldiği ilk sene fazla şans bulamamıştı ama 2. senesinde sol ayağının da iyi olması nedeniyle forvette dei AML de düzenli forma giymeye başladı ve tekniği, net vuruşları, sıfıra kadar inen ortaları ile öne çıkıp Fener' in yolunu tuttu, ayrıca gençler de AML oynarken milli takımdaki sol bek problemi nedeniyle 1-2 hazırlık maçında sol bek olarak denendi. burdan varmaya çalıştığım nokta uğur ard arda 2-3 oyuncuyu geçemez gibi bir ifadeye katılmadığım, çünkü uğur gençlerde oynadığı dönemde ard arda çalımların sonuda net vuruşlarla en az 5-6 gol attı, uğur ligimiz seviyesinde rahatlıkla 2-3 oyuncuyu ard arda geçebilir, ancak avrupa da üst düzey mücadele de o kadar rahat adam geçebilmek pek mümkün deil, zaten bunu yapabilen 4-5 oyuncu ya var ya yok, c. ronaldo, messi, henry, ronaldinho gibi... özetle uğur un teknik becerisi ya da çalım atma becerisi ligimiz için oldukça yeterli bir seviyededir.
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by midfielder1912 View Post
    çok güzel görüşler ve süper bir tartışma ortamı var, herkese çok teşekkürler... ben nacizane uğur boral ile ilgili araya girmek istiyorum, uğur u kocaelinden ve gençlerbirliğinden bilen biri olarak 1-2 şeye deyiineceğim. uğur, körfezin süperligte olduğu son senenin başında takıma katılmıştı, güvenç kurtar vardı takımın başında, o sezonun belirli dönemlerinde şans forvette şans bulup kritik gollere imza atınca devre arasında kocaeli' ndeki ekonomik krizin etkisiyle cüzzi bir miktara ankara nın yolunu tutmuştu, ankarada geldiği ilk sene fazla şans bulamamıştı ama 2. senesinde sol ayağının da iyi olması nedeniyle forvette dei AML de düzenli forma giymeye başladı ve tekniği, net vuruşları, sıfıra kadar inen ortaları ile öne çıkıp Fener' in yolunu tuttu, ayrıca gençler de AML oynarken milli takımdaki sol bek problemi nedeniyle 1-2 hazırlık maçında sol bek olarak denendi. burdan varmaya çalıştığım nokta uğur ard arda 2-3 oyuncuyu geçemez gibi bir ifadeye katılmadığım, çünkü uğur gençlerde oynadığı dönemde ard arda çalımların sonuda net vuruşlarla en az 5-6 gol attı, uğur ligimiz seviyesinde rahatlıkla 2-3 oyuncuyu ard arda geçebilir, ancak avrupa da üst düzey mücadele de o kadar rahat adam geçebilmek pek mümkün deil, zaten bunu yapabilen 4-5 oyuncu ya var ya yok, c. ronaldo, messi, henry, ronaldinho gibi... özetle uğur un teknik becerisi ya da çalım atma becerisi ligimiz için oldukça yeterli bir seviyededir.
    Uğur'un ligimiz için teknik ve çalım atma becerizinin yeterli seviyede olduğuna bende inanıyorum ama işin ilginci uğur Sevilla maçıonda yaptıklarını bizlere gösterdiklerini daha hiç bir lig maçında yapamadı. Ben bu işe takılmış durumdayım neden yeteneği olan bir oyuncu zaman zaman parlayıp bir anda söner. Herhalde kendine güveni yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Uğur'un ligimiz için teknik ve çalım atma becerizinin yeterli seviyede olduğuna bende inanıyorum ama işin ilginci uğur Sevilla maçıonda yaptıklarını bizlere gösterdiklerini daha hiç bir lig maçında yapamadı. Ben bu işe takılmış durumdayım neden yeteneği olan bir oyuncu zaman zaman parlayıp bir anda söner. Herhalde kendine güveni yok.
    ligdeki oyuncular mi korkutacak Ugur'u da kendine guveni yok demissin anlayaamadim seni?
    bu aslinda ugurun important maclarda daha fazla onem duydugu anlamina gelmez mi?
    ugur zor maclarda guzel oynadi, ama unutmayin ugur son iki haftadir

SAKAT SAKAT OYNUYOR arka adelesinde sorun var, bu tempoya ilk defa bu sezon ulasti ondan once genclerbirligindeydi...
    ADELESINDE ZORLANMA VAR, e dogal olarakta 2-3 haftadir dususte, ben normal karsiliyorum...

gordugunuz gibi...ADAM SAKAT SAKAT OYNUYOR unutmayalim...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    ligdeki oyuncular mi korkutacak Ugur'u da kendine guveni yok demissin anlayaamadim seni?
    bu aslinda ugurun important maclarda daha fazla onem duydugu anlamina gelmez mi?
    ugur zor maclarda guzel oynadi, ama unutmayin ugur son iki haftadir

SAKAT SAKAT OYNUYOR arka adelesinde sorun var, bu tempoya ilk defa bu sezon ulasti ondan once genclerbirligindeydi...
    ADELESINDE ZORLANMA VAR, e dogal olarakta 2-3 haftadir dususte, ben normal karsiliyorum...

gordugunuz gibi...ADAM SAKAT SAKAT OYNUYOR unutmayalim...
    Anlamak istemediğin için anlamamışsındır.
    Sadece cl maçlarımı important maç kategorisine giriyor senin için? hiç bir derbi maçında Uğur Boral'ın futbolunu konuştuk mu? Oynadığı iki Sevilla maçında harikalar yaratan adamın lig maçlarında bu denli silik futbol sergilemesini anlamaya çalışıyoruz bunun için fikir üretmeye çalışıyoruz. Bana göre kendine güven sorunu olabilir Uğur'un.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

fatih akyelde roberto carlosu ezip geçmişti demiştikki bizim fatih akyel carlostan hızlı
    geçen senede sabri liverpool savunmasının sağ tarafını delip geçti

ama bu onları istikrarlı futbolcu yapmadı (kişisel olarak en sevmediğim futbolcu karakteridir) 4 senede bir futbol oynayıp kendilerini alexten daha iyi futbolcuyum bunu bugün herkes gördü diyen tipten kim bu bahsettiğim oyuncu sergen yalçın

sözün özü uğur boralın gerçekten önemli yetenekleri var ama
    maçtan maça ca sını yansıtabilme yeteneği yani Consistency 3-5 verilebilir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aurelio'nun yaratıcılık artabilir bence siz ne düşünüyorsunuz?

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Aurelio'nun yaratıcılık artabilir bence siz ne düşünüyorsunuz?
    bence artmaz oyunda mental özellikleri oldukça iyi zaten yaratıcılıkta 15 oyunda bu puanlarla yeteri kadar pozisyon yaratabiliyor.daha fazla artması saçma olur bence 13-14 uygun ama madem 15 verilmiş öyle kalmasında fazla zarar yok.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ya arkadaşlar kusura bakmayın ben 2009 daki kayıtlı oyunuma göre konuşmuşum.o zaman 15 oluo da.

oyun başında 13 müş 14 olabilir yaratıclığı

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ya arkadaşlar kusura bakmayın ben 2009 daki kayıtlı oyunuma göre konuşmuşum.o zaman 15 oluo da.

oyun başında 13 müş 14 olabilir yaratıclığı

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

http://www.youtube.com/watch?v=TXljbKgwkP4

şu video deivid'in ne kadar iyi şutçu olduğunu kanıtlıyor. Kaldı ki az önce ivankovun zor çıkardığı bir şut var uzaktan.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    http://www.youtube.com/watch?v=TXljbKgwkP4

şu video deivid'in ne kadar iyi şutçu olduğunu kanıtlıyor. Kaldı ki az önce ivankovun zor çıkardığı bir şut var uzaktan.
    Trabzonspor'a attığı golde başka bir kanıt

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Aurelio'nun creativity, passing, ve technique kesinlikle 15 olmali. Flair 14 olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

deivid topa hangi pozisyonda nasıl vurulması gerektiğini hem kafasıyla hem ayağıyla çok iyi bilen bir oyuncu
    Fikirlerim burada

İsmail Aslan'ın 26 kere Ümit Milli olduğu görülüyor oyunda. U15-16-17'de forma giymiş sadece. Bu düzeltilmeli.

Nesil
    2007
    Yer
    34

Daha önce Yazıldımı Bilmiyorum ama Kezman'ın Bitiricilik ve Önceden Sezme,Topsuz Alan Düşürülmeli Bence Cesaret ise 16 Olabilir mesela..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Kezman'ın en önemli eksikliği bence gücü oyunda çok çok düşük bi notu olmalı belki de 4 filan gibi...

Uğur Boral
    Top Sürme: 15
    Teknik: 13
    Pas: 13
    Orta Yapma: 15
    Consistency: 10
    Hız: 17
    Hızlanma: 17
    Çeviklik: 16
    Kararlılık: 14

Ben Uğur Boral için bu değerlerin en makul değerler olduğunu düşünüyorum. Hızı fazla görebilirsiniz fakat bence olması gereken bu değer. Çünkü Daniel Alves gibi bir oyuncuyu hızıyla geçebilen bir adam Uğur. Ayrıca son Chelsea maçında da oyuna girdiği anda kendini gösterdiği gibi ligde de bu çıkışına devam ediyor.

Gökhan Gönül
    Top Sürme: 13
    Teknik: 12
    Top Kapma: 14
    Pas: 12
    Hız: 15
    Hızlanma: 15
    Orta Yapma: 13
    Kararlılık: 16
    Dayanıklılık: 14

Aurelio
    Top Sürme: 14
    Teknik: 11
    Pas: 14
    Dayanıklılık: 17
    Denge: 15
    Takım Çalışması: 18

Semih
    Topsuz Alan: 17
    Bitiricilik: 15
    Top Sürme: 12
    Önceden Sezme: 17

Eleştirilerinizi bekliyorum..

Quote Originally Posted by FaLconi View Post
    Uğur Boral
    Top Sürme: 15
    Teknik: 13
    Pas: 13
    Orta Yapma: 15
    Consistency: 10
    Hız: 17
    Hızlanma: 17
    Çeviklik: 16
    Kararlılık: 14

Ben Uğur Boral için bu değerlerin en makul değerler olduğunu düşünüyorum. Hızı fazla görebilirsiniz fakat bence olması gereken bu değer. Çünkü Daniel Alves gibi bir oyuncuyu hızıyla geçebilen bir adam Uğur. Ayrıca son Chelsea maçında da oyuna girdiği anda kendini gösterdiği gibi ligde de bu çıkışına devam ediyor.

Gökhan Gönül
    Top Sürme: 13
    Teknik: 12
    Pas: 12
    Hız: 15
    Hızlanma: 15
    Orta Yapma: 13
    Kararlılık: 16
    Dayanıklılık: 14

Aurelio
    Top Sürme: 14
    Pas: 14
    Dayanıklılık: 17
    Denge: 15
    Takım Çalışması: 18

Semih
    Topsuz Alan: 17
    Bitiricilik: 15
    Top Sürme: 12
    Önceden Sezme: 17

Eleştirilerinizi bekliyorum..

Gökhan Gönülün top kapması 17 olabilir.
    top sürmesi 15
    kararlılık 18
    Semihin ise bitiriciliği 15 fazla
    aurelio ise top kapması 16 olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Ugurun hız-hızlanma eşit olmamalı. Çünkü Hızlanma konusunda daha iyi.
    Sakatligi tam olarak gecmemis bir oyuncu hakkinda konusuyoruz, umarim dikkate alirsiniz yorumlarinizda, uguru simdilik konusmasak daha iyi!
    zorunlu olarak Chelsea macinda girdi sahaya!

carlos, ugur olmayislari Fenerin istedigi futbolu oynayamadigini gostermistir...
    deivid sola gecip kilitlendi, kazim ve gokhan beraber olmuyor iste, kazim yetersiz!
    vederson mashallah alakasi yok bazen, iki golu de o taraftan yedik!

carlos ugur ikilisi ve bu yuzden de deivid saga gecseydi hersey farkli olabilirdi

neyse...

+++ Ugur'un sakatligi hala var +++
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    arkadaşlar normal şartlar altında 16 ları rüyanızda görürsünüz.servetin top kapması 12 iken gökhan gönülün ne haddine.altanın sahanın öbür ucuna gönderdiği adamdan bahsediyoruz.defansif yönden zayıf bir adam.dribling 16 olsun faln neyse ama top kapma max. 9-10
    gercekten Altan sahanin oteki tarafina mi gondermis Gokhan Gonulu?
    yoksa Gokhan Gonul besiktas ve galatasaray maclarinda bjk ve gsli oyunculari stadin disina atisina ne diyeceksin, slalomlar ve hiziyla + kivrak calimlariyla!

bu insan resmen topla ilerlerken cayirda sanki kayiyor!
    mashallah esi benzeri yok Turkiyede!
    herkesde olmali bir tane ama YOK
    Last edited by yusufislam : 10.Nisan.2008 at 20:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    Sakatligi tam olarak gecmemis bir oyuncu hakkinda konusuyoruz, umarim dikkate alirsiniz yorumlarinizda, uguru simdilik konusmasak daha iyi!
    zorunlu olarak Chelsea macinda girdi sahaya!

carlos, ugur olmayislari Fenerin istedigi futbolu oynayamadigini gostermistir...
    deivid sola gecip kilitlendi, kazim ve gokhan beraber olmuyor iste, kazim yetersiz!
    vederson mashallah alakasi yok bazen, iki golu de o taraftan yedik!

carlos ugur ikilisi ve bu yuzden de deivid saga gecseydi hersey farkli olabilirdi

neyse...

+++ Ugur'un sakatligi hala var +++
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

gercekten Altan sahanin oteki tarafina mi gondermis Gokhan Gonulu?
    yoksa Gokhan Gonul besiktas ve galatasaray maclarinda bjk ve gsli oyunculari stadin disina atisina ne diyeceksin, slalomlar ve hiziyla + kivrak calimlariyla!

bu insan resmen topla ilerlerken cayirda sanki kayiyor!
    mashallah esi benzeri yok Turkiyede!
    herkesde olmali bir tane ama YOK
    ben el diyorum sen bana ayaktan bahsediyorsun abi.driblingine 16 falan dedim ona lafım yok zaten.topkapması 11 i geçmemeli.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Ne alaka şimdi bu. Sakatlanıp sakatlanmamasından konusmuyoruz. Ben chelsea maçına görede değerlendirmedim. Ne yani neden konuşmayayım.
    besiktas maci, chelsea maclari ve kayseri maci(baska lig maci hangisi var aklima gelmedi) bu maclarda kotu oynamistir ama ilk mac olarak besiktas macinda sakatlanarak cikmistir o gunden bu yana tam verimle oynamiyor...

bence sevilla maclari ve champions league gibi yogun tempoda hic oynamamisti o yuzden bu duruma dustu, ilerde alisir

ama bjk macindan sonra ki maclari ya oynadi ya oynamadi ama sakatti!
    malum sol acik yok fenerde! vederson sagolsun iki golu de sayesinde yedik chelseaden AHH CARLOS AH KADERMIS SAKATLANMASAYDIN...

Evet haklısın.. Ayrıca Pa sı da Ca sının 30 fazlası olmalı bence takriben.. Şuanda birçok Avrupa klubünün dikkatini çekti. Kendini geliştirecektir zamanla.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Semih için 15 bitiricilik fazla.13-14 idealdir.Aurelio'nun top sürmesi 13,top kapması 15 olabilir.Gökhan gönül top kapma onun da 16 ,top sürmesi 15 olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

gökhan gönülün top kapması 16 olamaz semihin bitiriciliği 15+ olur aurelionun
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

arkadaşlar normal şartlar altında 16 ları rüyanızda görürsünüz.servetin top kapması 12 iken gökhan gönülün ne haddine.altanın sahanın öbür ucuna gönderdiği adamdan bahsediyoruz.defansif yönden zayıf bir adam.dribling 16 olsun faln neyse ama top kapma max. 9-10

Semih için 15 değerinin uygun olduğunu düşünüyorum. Ligde diğer forvetlerden az dk süre alarak gol kralı olması ve tekniğinin vasat olması onun bitiriciliğinin önemini açıklamaya yeter. 13-14 gibi değerlerde bitiriciliği olan bir Semih i oynatmam açıkçası ben. 13-14 ün ona haksızlık olacağına inanıyorum. Ben 15 de diretiyorum ve oyunda oynayabilmesi için Ca sının arttırılmasını yetkili kişiden talep ediyorum..

@akyoliverpool
    Gökhan Gönül e verdiğin değerlerin yüksek olduğunu kanaatındayım. 1-2 değer üstü/altı olabilir ama Gökhan Gönül halen gelişmekte olan bir futbolcu.. Değerlerinin şişirilmeden Pa verilerek formuna ulaşmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    @lionelandresmessi
    17 değerinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum ancak 9-10 gibi değerlerde Gökhan ın hakkını yemek olur. Gökhan ın sadece Avrupadaki maçlarını izlediğin zaman top kapmasının bir bek için yeterli olduğunu göreceksin.
    Last edited by FaLconi : 10.Nisan.2008 at 19:19 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Semih'in attığı gollerde bitiricilik ön planda değil genelde.Bence 15 fazla bir değer

Sayfa 12 / 33 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon

Mesaj Yetkileri