Sayfa 132 / 483 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon
3,931 ile 3,960 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Bunu da açıkladı.

Burada resmen Fenerbahçe düşmedi diye Aydınlar'ın belirli cümleleri çekilip onlar üzerinden taraflı yorumlar yapılıyor.Aslında adam neredeyse açıkladı ama inanmak istenmiyor.Ceza verecek yeterli delil yok diyor bu görmezden geliniyor.
    sadece şu koyulaştırdığım kısma vurgu yapmak için yapıyorum bu alıntıyı.Utanmadan bunu görmezden gelebilenler var.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    sadece şu koyulaştırdığım kısma vurgu yapmak için yapıyorum bu alıntıyı.Utanmadan bunu görmezden gelebilenler var.
    Her cümleyi tartışıyoruz niye böyle dedi niye şunu dedi.Bu cümleye gelince zaten taraflılar Madem taraflılar diğerlerini de tartışmayalım devam edelim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Her cümleyi tartışıyoruz niye böyle dedi niye şunu dedi.Bu cümleye gelince zaten taraflılar Madem taraflılar diğerlerini de tartışmayalım devam edelim.
    diyorlarki spor mahkemesi ayrı diğer mahkeme ayrı kararını beklemeden açıkla.Ceza verecek bir unsura rastlayamadık belgeler arasında diyor etik kurul buna rağmen "fenerbahçeyi suçsuz bulduk ceza vermiyoruz" açıklaması yapamayan federasyona suç atabiliyorlar

Etik kurulu:"incelediğimiz iddialar arasında suçu belgeleyecek,cezayı gerektirecek yeterli delil yoktur."

Ortada bu gerçek varken fenerbahçe taraftarının şu an alınan karara tepki göstermesi gerekiyor.Sizin bağımsız spor yargınız bizi suçsuz buluyor.Bir an önce adımızı temize çıkarın,yeter federasyon!
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Fenerbahçe suçludur veya suçsuzdur ikisini de şu an bilmiyoruz.Ama bilinen bir gerçek var ortada.Federasyon her geçen gün biraz daha batıyor.Birbirleriyle sürekli çelişen açıklamalar var.Tansiyonu düşürmek yerine aksine arttırıyorlar.İnsanlar bu açıklamalar yüzünden bir öyle düşünüyor bir böyle insanın aklı iyice bulanıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Kararın bu şekilde çıkacağı belliydi. Bence iddianameden de bir şey çıkmayacak, bu kez de mahkeme kararını bekleyeceğiz diyecekler. Sonra da onca adam boşu boşuna aylarca içerde yatacak ve belirsizlikler, acabalar bitmek bilmeyecek. Türk futbolu hakikaten bitmiştir benim gözümde. Mehmet Ali Aydınlar'a da zerre kadar itimatım kalmamıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    diyorlarki spor mahkemesi ayrı diğer mahkeme ayrı kararını beklemeden açıkla.Ceza verecek bir unsura rastlayamadık belgeler arasında diyor etik kurul buna rağmen "fenerbahçeyi suçsuz bulduk ceza vermiyoruz" açıklaması yapamayan federasyona suç atabiliyorlar

Etik kurulu:"incelediğimiz iddialar arasında suçu belgeleyecek,cezayı gerektirecek yeterli delil yoktur."

Ortada bu gerçek varken fenerbahçe taraftarının şu an alınan karara tepki göstermesi gerekiyor.Sizin bağımsız spor yargınız bizi suçsuz buluyor.Bir an önce adımızı temize çıkarın,yeter federasyon!
    Spor mahkemesi adı üstünde savunmasız mahkeme mi olur ? Burada esas olan beklentiydi ve beklenti doğru karar da değildi.Atıyorum bu 26 klasör bomboş ceza olmayacak dense sadece kelimeler farklı olur yine aynı şiddette tepki olurdu.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

insanların beklentileri belli olunca tansiyonun yükselmesi normal.
    (/s)

Nesil
    2003

Etik kurulu mektubunu tekrar dinleyip yazmaya calistim (yanlislik varsa affola).

Altta kalinlastirdigim bolum isin en ilginc tarafi bence. Etik kurulu, "evet bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir" diyor.

Buna ragmen ligler baslayacak, hic bir sey olmamis gibi her sey devam edecek. Cezon ortasinda birilerinin kafasi kesilecek. Ne futbol zevki kalacak, ne lig mucadelesi.

Eger M. Ali Aydinlar etik kurulu'nun mektubunu yanlis okumadiysa (ki yanlis okuduysa bir baska skandal) goz gore gore ligin ortasinda bozulacak.

Ustelik kendisi belgeler karar vermemiz icin yeterli degil diyebiliyor. Ama hani bazi maclarda sike, tesvik vs. oldugu konusunda kanaat getirilebilmisti? O kanaat getirilebilenlerin cezalari neden erteleniyor anlayamadim tam olarak. Esasinda anladim da, o soruya cevap olarak kendilerini savunamiyorler demesi gereken M. Ali Aydinlar, genelde delil yok seklinde cevap vermeyi tercih etti.

Agizindan cikanlari cok cok dikkatli secmesi lazim M. Ali Aydinlar'in. Hem de cok!

Kurul calismalari boyunca, daha once cumhuriyet savciligi tarafindan ifadesi alinamayan bazi kisilerin ifadelerine ve ifadesi alinan kisilerin ek ifadelerine basvuruldugu ogrenilmistir.

Bu kisilere ait ifadelerin ek kanit olarak talep edilmesine ragmen kurulumuza ulastirilmamistir.

Somut bir iddianin dogru olup olmadigi konusunda objektif olarak saglikli bir sonuca ulasilabilmesi icin ilgililerin ifadelerine basvurulmasi bazi yetkili kisi ve kurumlardan bilgi ve belgi edinilmesinin zorunlu oldugu tartismasizdir.

Bu husus, hukukun tum alanlarinda gecerli olan hukuki dinlenilme hakkinin gerekiginin yerine getirilmesi bakimindan da onemlidir. Ancak kurulumuza sevk olunan dosyada cumhuriyet savciligi gizlilik kararindaki dosyalar da yer aldigindan yapilacak incelemede ilgililerin ifadelerine basvurulmasi gizlilik kararinin ihlal edilecegi anlamina gelmektedir.

Bu gerekcelerle kurulumuz incelemelerini kendisine teblig edilen dosyadaki belgeler cercevesinde ve bunlarla sinirli olarak yurutmek durumunda kalmistir.

Bu zorunluluk sonucu bazi iddialar hakkinda kanaat olusturmaya yetecek deliller bulunmadigi, bazi kisilerle ilgili olarak da somut olayla ilgilerinin kurulamadigi gorulmustur.

Gizlilik karari sebebiyle tum bilgi ve belgelere ulasmanin da hukuken imkansiz oldugu gozden uzak tutulmamalidir.

Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.

Bu sekilde karar verilen durumlarda sike veya tesvik primi vakalarinin gerceklesip gerceklesmedigi konusunda bir suphe mevcuttur. Ancak bu suphe dogrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanit bulunmamaktadir.

Savciligin gizlilik kararinin kalkmasi veya iddianamenin duzenlenmesi ile birlikte delillerin kamuoyuna acilmasindan sonra yeni delillere ulasilmasi ve TFF yonetim kurulunun, kurulumuzu tekrar gorevlendirmesi durumunda yeniden inceleme yapilmasi mumkundur.

Kurulumuz ayrica dosyadaki kanitlar cercevesinde bazi kisilerin savcilik evraklarinda supheli olarak belirtilmelerine ragmen somut olayla ilgisi gosterilen yeterli kanit bulunmadigi yonunde kanaat bildirilmistir.
    Kalin kisimi ozellikle alttaki link'den izleyebilirsiniz. Aman dikkatli dinleyin, esas can alici kisimi M. Ali Aydinlar ozellikle cok hizli oluyor!

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=t...011%2018:05:12

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Etik kurulu mektubunu tekrar dinleyip yazmaya calistim (yanlislik varsa affola).

Altta kalinlastirdigim bolum isin en ilginc tarafi bence. Etik kurulu, "evet bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir" diyor.

Buna ragmen ligler baslayacak, hic bir sey olmamis gibi her sey devam edecek. Cezon ortasinda birilerinin kafasi kesilecek. Ne futbol zevki kalacak, ne lig mucadelesi.

Eger M. Ali Aydinlar etik kurulu'nun mektubunu yanlis okumadiysa (ki yanlis okuduysa bir baska skandal) goz gore gore ligin ortasinda bozulacak.

Ustelik kendisi belgeler karar vermemiz icin yeterli degil diyebiliyor. Ama hani bazi maclarda sike, tesvik vs. oldugu konusunda kanaat getirilebilmisti? O kanaat getirilebilenlerin cezalari neden erteleniyor anlayamadim tam olarak. Esasinda anladim da, o soruya cevap olarak kendilerini savunamiyorler demesi gereken M. Ali Aydinlar, genelde delil yok seklinde cevap vermeyi tercih etti.

Agizindan cikanlari cok cok dikkatli secmesi lazim M. Ali Aydinlar'in. Hem de cok!

Kalin kisimi ozellikle alttaki link'den izleyebilirsiniz. Aman dikkatli dinleyin, esas can alici kisimi M. Ali Aydinlar ozellikle cok hizli oluyor!

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=t...011%2018:05:12
    Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.
    abi cümleyi kesmeden okursan sevinirim zira kalınlaştırdığın kısımda cümle yarım. Ordaki anlam şu : Bize şike veya teşebbüsü olarak gönderilen maçlardaki yapılan incelemelerde şikeye kanaat getirecek yeterli belge bulamadık demek isteniyor.. Lütfen iyi okuyun.. Cümle biraz düşük ondan yanlış anlaşılma var..

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Benim Tayfur Hocam içerde boşu boşuna ama boşuna yatıyor.Federasyon hala erteliyor kararı hala erteliyor,carttı curttu. Boş işler bunlar,Türk Futbolu bitmiştir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    abi cümleyi kesmeden okursan sevinirim zira kalınlaştırdığın kısımda cümle yarım. Ordaki anlam şu : Bize şike veya teşebbüsü olarak gönderilen maçlardaki yapılan incelemelerde şikeye kanaat getirecek yeterli belge bulamadık demek isteniyor.. Lütfen iyi okuyun.. Cümle biraz düşük ondan yanlış anlaşılma var..
    Bazi maclarda sike vs. icin kanaate varabildik, bazilari icin ise varamadik diyor cumlenin tamami.

Sike olduguna dair kanaate varilamayan maclar konusunda simdilik bir sey yapmamak, daha fazla delil beklemek tamam. Ya peki sike olduguna dair kanaate varilan maclar ne olacak? O maclar konusunda cezalar verilecek ama ne zaman verilecek?

Sezon ortasinda verilecek cunku suclananlarin savunmasinin alinmasi lazim.

Sezon ortasinda verilecek cezalarin acacagi tahribat beni rahatsiz eden. Lig falan oynanmasin bence o yuzden.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ligin ortasında eğer mahkemeden yeterli deliller çıkarsa kulüp yada kulüplere darbe inecek. Bile bile lades.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben mahkemenin değil, İddanamenin beklendiğini düşünüyorum, zaten öyle dedi aydınlar.. Zaten mahkeme 2-3 yıla anca sonuçlanır..

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

Serhat Ulueren Herşeyi demiş üstüne konuşmaya bile gerek yok .

http://www.youtube.com/watch?v=TwgDR...&feature=share

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Ben mahkemenin değil, İddanamenin beklendiğini düşünüyorum, zaten öyle dedi aydınlar.. Zaten mahkeme 2-3 yıla anca sonuçlanır..
    iddianame çıktığında da savunma yapılmamış olacak henüz o yüzden bunu yaparlarsa bugün ki toplantıda söyledikleri bazı sözleri ezmiş olacaklar.Buna girişeceklerini sanmıyorum.Bu dava uzar durur.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

26 klsörlük dosyada madem bir delil yok niye bu kadar adam içerde anlamadım ben.O kadar hakim savcı yalandan yere mi koydu bu adamları içeri?

Böyle bir karar çıkacağını biliyordum ama herkez gibi bende.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Benim anlamadığım 26 klasörde delilden başka ne var. Madem delil yok niye 26 klasör var...

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bazi maçlarda şike veya şike teşebbüsü olduğuna kanaat getirip bazı maçlarda kanaat getirilmediği konusunda şunu düşünüyorum.Kararın tüm takımlar için verilmesi gerekiyor değil mi.Yani bu takımlar hakkında şike kanaatine vardık düşüyorlar , ama bunlarda henüz bi kanaate varamadık kalsınlar şimdilik diyecek değiller.Kaldı ki bunların birbiriyle bağlantısı da olabilir.Herşeyi topluca yapacaklar savunmalardan sonra.4.kez söylüyorum , bu sezon bu lig oynanacak.(Sezon ortası birşey yok)
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Fenerli olarak konuşuyorum.

Karar ve konuşma tek kelimeyle mantıksız ve çelişkiliydi Ben adalete güveniyorum yargı emniyet bu adamları tutuklamışlarsa bu adamlar suç işlemiş demektir yeterli delil yok diyor fakat sonrada deliller bir şikeyi göstermiyor diyor ne saçma bir mantık bu ? Adam belki emniyet şikeye rastlamıştır ama biz rastlamadık diyor o şike diyebilir ama biz şike diyemiye biliriz diyor
    Emniyet şike var diyorsa vardır tff savunma hakkı için gizlilğin kaldırılmasını istiyorda zaten emniyet soruşturmuş sonuca varmış adamları tutuklamış sonucu vermeleri için belgeleri tff ye göndermiş bir de senmi soruşturacaksın tff sen emniyetmisin anlamadımki bu adamlar zaten savunmasını emniyette yapmamışmıydı fakat yinede tutuklanmadılarmı ? mantığıma uymuyor bu benim şike varsa düşsünler hatta eğerki illaki emniyet şike var diyorsa ve külüpler ceza almazsa artık ne feneri nede başka bir takımı tutarım tutatacağım iki takım olur bir sağlamın bursası birde memleketimin takımı urfa olur...
    Last edited by FenoMachine : 15.Ağustos.2011 at 23:44

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Bazi maçlarda şike veya şike teşebbüsü olduğuna kanaat getirip bazı maçlarda kanaat getirilmediği konusunda şunu düşünüyorum.Kararın tüm takımlar için verilmesi gerekiyor değil mi.Yani bu takımlar hakkında şike kanaatine vardık düşüyorlar , ama bunlarda henüz bi kanaate varamadık kalsınlar şimdilik diyecek değiller.Kaldı ki bunların birbiriyle bağlantısı da olabilir.Herşeyi topluca yapacaklar savunmalardan sonra.4.kez söylüyorum , bu sezon bu lig oynanacak.(Sezon ortası birşey yok)
    Federasyonun sezon ortası karar vermeme gibi bir lüksü yok ne yazık ki. İş Ankaraspora gelince çat diye düşürmek var, büyüklere gelince yok. Ne yazık ki böyle birşey olması mümkün değil. Eğer suçlu bulunursa sanıklar, sezon ortası dahi olsa ceza verilmesi gerekiyor. Talimatname ve kurallar bunu gerektiriyor. Biz bu cezayı sonra verelim gibi birşey söz konusu değil. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hadi diyelim sezon ortasında iddianame sonuçlandı ve F.Bahçe suçlu bulundu ve ligde lider gidiyor. Avrupada iyi gidiyor, ne olacak. Sezonu devam ettirse ve suçlu F.Bahçe ligi kazansa karar ne olacak. Çok çok düşündürücü.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

TFF'YE belge gelmemiş. emniyetten gelen koliler ramazan erzağıydı demek ki.

Twitterdan alıntı

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    Federasyonun sezon ortası karar vermeme gibi bir lüksü yok ne yazık ki. İş Ankaraspora gelince çat diye düşürmek var, büyüklere gelince yok. Ne yazık ki böyle birşey olması mümkün değil. Eğer suçlu bulunursa sanıklar, sezon ortası dahi olsa ceza verilmesi gerekiyor. Talimatname ve kurallar bunu gerektiriyor. Biz bu cezayı sonra verelim gibi birşey söz konusu değil. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
    Anlamadığın nokta şu.Ankaraspor lafını çıkarman da bu yüzdendir ki ; iddianamenin çıkmas , mahkemece kabulü ve savunmaların alınmaya başlanması söz konusu değil mi ? İşte burada önemli nokta olan savunmalar hususunda etik kurulun devreye girmesi.Sezon ortasına getirmezler demek istedim ben , sezon ortasında suçlu bulunsa da düşürmezler demedim dikkatli okursanız.O sizin çıkardığınız birşey.Kaldı ki bu olayın önümüzdeki yaza kadar anca sonuçlanacağını düşünüyorum , soruşturmanın değil sadece yani : Şu meşhur savunma olaylarının..Yineliyorum , benim demek istediğim kimsenin 2 yılını yemek istemeyecekler.Bu olayın ya bu sezon lig başlamadan bitmesini bekliyordum ya da önümüzdeki yaza sarkmasını.Çünkü 1 sezon kaybettirmeyi uygun görecekler takımlara( düşme olursa ) .Nasıl mı yapacaklar ? Uyutacaklar bizleri bir sezon , işte savunma alınıyodu , işte hala bitmemişti savunmalar falan..Savunmaların alınma işlemini sezon sonuna kadar anca bitiriyormuş gibi olacak yani.Benim görüşüm bu yönde.Bu sezon oynanacak demem bu düşüncemdendir.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Bu tedbirli pfdk'ya sevk etme ne anlama geliyor ?

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Bu tedbirli pfdk'ya sevk etme ne anlama geliyor ?
    Tedbirli olanlar, haklarında karar çıkana kadar hiçbir faaliyette bulunamıyor diye biliyorum. Yani yönetici ise imza yetkisi falan yok, futbolcu ise maçlara çıkamıyor şeklinde. Bu şekilde diye biliyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    Tedbirli olanlar, haklarında karar çıkana kadar hiçbir faaliyette bulunamıyor diye biliyorum. Yani yönetici ise imza yetkisi falan yok, futbolcu ise maçlara çıkamıyor şeklinde. Bu şekilde diye biliyorum.
    Sezer ve Semih için tedbirli demisti galiba oynayamayacaklar mı şimdi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Semih Şentürk Sezer Öztürk Gökçek Vederson falan isimleride vardı yanlız?

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    Semih Şentürk Sezer Öztürk Gökçek Vederson falan isimleride vardı yanlız?
    Onlar tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkedilenler içinde sanıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serhat Ulueren'in dedikleri Fenerbahçe'ye zarar gelmemesinden rahatsız olan birinin dediklerinden farklı değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Serhat Ulueren bana göre ortamın karışmasını isteyen birisi. Yani ortamı ne kadar karıştırırsam o kadar reyting yaparım diye düşünen biri. Bana öyle geliyor.

Mesaj Yetkileri