Sayfa 15 / 22 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon
421 ile 450 arası toplam 647 sonuç

Konu: FM 2009'dan Beklentileriniz

en sinir olduğum ve düzeltilmesini istediğim konu şu :şampiyonlar ligi veya uefa şampiyonu oluyosun gereken sevinç olmuyor.şampiyonlar ligi veya uefa maçlarından önce mesajlar havaya sokamıyor bizi.bunu halletmeleri lazım.

ve tabiki application error:S

---birde ilgilendiğiniz bir oyuncuyla alakalı bir sürü şey geliyor. sinir oluyorum ya. adam yeterki sizin kısa listenizde olsun. basın siz onu transfer edene kadar sizi sinir etmek için birlik yapmış gibi. bir sürü haber yapıyor. yok almak istiyormusunuz, yok satımak istityormusunuz. böyle saçma sapan bir şey olmaz. oyundan soğudum onun yüzünden.

------------------------------------------------------------------

bu zaten gerçek medyayı yansıtıyor bence sadece sorular ve soru şekilleri değişitirip genişletilebilir bence...

az kaldı ekran görüntüleri gelsin hele bir bakalım

Beklentiler çok yüksek maç motoru nasıl merak ediyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya

Biz liste hazırlayıp yönetime sunalım gercekte boyle degilmi Mourinhomu gidip adam alıyor..
    You'll Never BeatThe Irish !

Quote Originally Posted by desmondenis View Post
    Evet Karşı Takımın Taktiğini Antrönörümüz Çözbilse Bana Maçtan Önce Fm 08 De Rapor Geliyor Şu Taktikle Oynuyor Diyor Ör:4-4-2 Ama Maça Bi Giriyorum Ör:4-4-3
    vay anasını ne ofansif takımmış kalecisi santrfor oynuo ha

bence en önemlisi fm08 gibi hatalarla dolu olmasın. hemen çıkaracağız diye hatalı olarak sürülmesin piyasaya. patch'lere gerek kalmasın...

oyuna gelince tribun bence gerçekten mükemmel olur. taraftar sayısı tam olarak gerçeği yansıtmasa da sahanın etrafında seyircilerin olması oyuna zevk katar. ayrıca nadiren sahaya seyirciler girmesi oyuna zevk katan bir ayrıntı olabilir. her takımın değil de ateşli taraftarları olan takımların maçlarında özellikle...

hava durumlarına daha da önem verilmeli. bu kadar zor değil sanırım bu ama hep hatalar yapılıyor. özellikle ileriki yıllarda türkiye'deki maçlarda ocakta hava sıcaklıkları 20 derece olabiliyor...

oyuna heyean katabilecek bir ayrıntı da şu olabilir:
    çeşitli ülkelerde futbolcu okulları açmak ve oradan genç yeteneklerin takıma kazandırılması.(bu özellik fifa manager'da var oyunun tek hoşuma giden özelliği diyebilirim.)

oyunda çeşitli kıtaların u17, u19 şampiyonaları var. bu şampiyonalarda başarılı olan(average rating bakımından ilk sırada olan, gol kralı vs) oyuncular büyük takımlara gitse daha güzel olabilir. böyle oyuncular şampiyonadan önce kendi liglerinde oynuyor olsalar bile hiçbir transfer teklifi yapılmıyor.

geçen senelere nazaran transferler daha da kolaylaşmalı. özellikle fm08'de galatasaray'la oynarken necati ve hasan şaş elimde patlıyordu. bedelsiz dahi kimse almıyordu. gerçekte beşiktaşlı gordon'a bile takım bulunabiliyor(zor da olsa)

oyun sürprizlere daha açık olmalı. özellikle uefa kupası konusunda. hangi büyük takım o sene katılıyorsa o kupaya %90 o alıyor kupayı.

hava şartları daha fazla etki etmeli skorlara. kuzeydeki maçlarda ev sahibi takımlara(mevsimine göre) %60'a varan avantaj sağlanmalı veya ukrayna ve rus temsilcilerine.(%60'tan kastım sürpriz olabilme oranı)

bunlar şu an aklıma gelen yapılabilmesi makul yenilikler. umarım 09 bizi hayal kırıklığına uğratmaz.

son olarak da 2d'de devam edilmeli. 3d hayatlarının hatası olur...

Bir arkadaş yönetime transfer listesi vermekten bahsetmişti. bu bence çok iyi olurdu tabi mantıklı bir alt yapıyla,sonra yönetim gidip milyonlar bayılmasın ozaman daha gerçekçi olurdu

CL kazanıyorsun adamlar sanki hazırlık maçı bitmiş gibi soyunma odasına giriyor...

Kupa seramonisi istiyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

çok eksik var çoook..........

beklemedeyiz ama siteden hala ses soluk yok
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Football Manager 2009 & FMH2009 Announcement - Part 1

http://uk.youtube.com/watch?v=y27MmCvAtcA
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Daha izlemedim ama 3D diyor sigames'in forumundakiler
    Last edited by DailyWalker : 03.Eylül.2008 at 21:43 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Genel Tartışmalar (391 Kişi İçeride)

vuuhuuu çoştu gidiyor

Quote Originally Posted by kazma View Post

Arkadaşlar beklentiler güzelde..Bunların hepsinden daha fazlası inanın onların elinde mevcut.Yapacakları yenilikler falan herşey eminim planlıdır.Bu söylediklerinizin hepsi 2009 da gelirse Fm 2010 da ne yenilik olacak

arkadaslar herkesin hayal dünyasi cok genismis gercekten bunu gördüm de bilgisayarla ilgili bir bölüm okuyorum ve adamların işleri gercekten cok zor. Özellikle actiginiz veya acmadıgınız her ligin klüp-futbolcu-stat-taraftar bilgileri tutuluyor ve güncelleniyor.Bunun icin adamlar veritabani olusturup hepsini teker teker kaydediyor ve siz 512 mb ramle bile oynayabiliyorsunuz ayrıca oyun max 700 mb a elinizde oluyor. Yani spiker sesi veya baska mega istekler gerceklestirilirse her bilgisayarda herkesin oynayabilecegi bir oyun olmaktan cikar. Bu yüzden biranda herseyi gerceklestiremezler. baktiginiz zaman detay acısından fm 2005 le arasında büyük farklar görebilirsiniz. örnek fm 2005 te 2006 icin istediginiz cogu sey ya oldu ya da 2009 da olacak. sonucta oyun yapmaz zor bişey ve su anda oynanabilecek en iyi menajerlik oyunudur kanımca...

Nesil
    2006
    Yer
    Somewhere i belong

benim uzun süredir aklımda olan antrenmanlarla ilgili, şöyle ki;
    yeni bir oyuncu aldığımızda oyuncu özelliklerinden az çok anlayabiliyoruz ama herşey maç içerisinde belli oluyor mesela bazı oyuncuların ayağına top resmen yapışıyor ya da bazıları sert şurtlar çekerken bazıları genellikle plase şutlarla deniyor, defans oyuncuları içinde hamle yapma zamanlamaları maç motorunda anlaşılıyor güvenip güvenemeyeceğiniz bir defans oyuncusuna 10 maç üstü şans veriyoruz. bunun antrenmanla ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim kısaca şöyle açıklayabilirim düşündüklerimi;

mesela gerçek hayattaki gibi antrenman bölümünü de maç izler gibi izleyebilmeliyiz oyunculara neler yapacaklarını seçeneklerden seçerek antrenmanları yönetebilmeliyiz böylelikle maç motorunda nasıl bir oyuncumuz olduğunu, hangi bölgede eksiğimiz olduğunu daha rahat kestirebiliriz ki bu çok büyük bir avantaj olur kanımca. kısaca böyle özetleyebilirim.

çoğu kişi işin bu kısmına girmek istemeyebilir bunu anlarım bunun içinde oyuna başladığımızda bize soru şeklinde gelebilir mesela antrenmanları sadece baş antrenör mü yönetsin tarzında veya sadece izle seçeneği eklenebilir müdahale etmeden veya tüm kontrol sizde olabilir. bu şekilde herkes istediği tarzda bu duruma yön verebilir.

çok mu şey istiyorum acaba

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

fm 2008 deki kornerden her gol de faul çalınması her yan topta offside çalınması biter inşallah

Nesil
    2006
    Yer
    msconfig

Talking

Quote Originally Posted by Schumy View Post
    CL kazanıyorsun adamlar sanki hazırlık maçı bitmiş gibi soyunma odasına giriyor...

katılıyorum. we maç bitince yedek klübeside soyunma odasına gitmeli. bide şimdi aklıma geldi 4 yılda bir şubat 29 çekmiyor

Thumbs up evet

evet arkadaşlar butun bu 18 sayfalık isteklerinizin hepsi sanırım 2030 da hazır olur ya arkadaslar vurun demişler siz öldürdünüzama ben de bir isteğimi yazayım bari.Ben de bir oyunucun özelliklerine insanlar uzerindeki etkisinin eklenmesini isterdim...ne bilim mesela 23 yasındaki adam ' genç kızların sevgilisi ' olabilir, veya ' meastro ',' agresif ',' tam bir kaptan ' fln gibi özellikler de olsun isterdim .tesekkurler...

Nesil
    2006

Kesinlikle, hazırlık maçı gibi bitiyor. Hiç bir anlamı yok. Kesinlikle bu tarz kupa kazanımlarında oyuncuların sevinmesi gerekiyor.

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Onun çözümü taktikte. ve çözülmüştür. Biraz reklam arası.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=65154

bana yaramadı bu taktik yahu :S.Bi 10 maçta falan denedim fakat sadece 1'inde çevirebildim :S

katılıyorum.çok yavan oluyor.zevk alamıyorum yahu..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Artık 3D modu olduğuna göre kupa seromonisi olur herhalde..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by new star View Post
    evet arkadaşlar butun bu 18 sayfalık isteklerinizin hepsi sanırım 2030 da hazır olur ya arkadaslar vurun demişler siz öldürdünüzama ben de bir isteğimi yazayım bari.Ben de bir oyunucun özelliklerine insanlar uzerindeki etkisinin eklenmesini isterdim...ne bilim mesela 23 yasındaki adam ' genç kızların sevgilisi ' olabilir, veya ' meastro ',' agresif ',' tam bir kaptan ' fln gibi özellikler de olsun isterdim .tesekkurler...
    oyunda zaten bu özellikler mevcut. oyuncuların personel bolumlerine girdiğinde, charismatic leader, flamboyant striker gibi kişisel ozellikleri yazıyor...

Kupo Seromenüsüne katılıorm...

23. Default

Bence oyuna 3D özelliği eklenmeli.
    İstenyen 3D isteyen 2D oynayabilmeli.
    Kadın menejer olunabilmeli.
    Medya'ya kendi düşüncelerimizi klavye ile yazarak aktarabilmeliyiz.
    Oyunculara farkılı antremanlar yaptırabilmeliyiz.
    Transfer sistemi sil baştan yapılmalı.

Nesil
    2006
    Yer
    msconfig

Talking

2d de seramoni bi halta yaramaz üstten toparlak futbolcuların sewincini anlayamayız zaten de artık 3d motorun da olmalı bence ama ben asıl cristiano ronaldo milleti nası geçiyo oyunda onu çok merak ediyorum (özel yetenek: 20)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by sanalkaos View Post
    Bence oyuna 3D özelliği eklenmeli.
    İstenyen 3D isteyen 2D oynayabilmeli.
    Kadın menejer olunabilmeli.
    Medya'ya kendi düşüncelerimizi klavye ile yazarak aktarabilmeliyiz.
    Oyunculara farkılı antremanlar yaptırabilmeliyiz.
    Transfer sistemi sil baştan yapılmalı.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by demirhanmurat38 View Post
    oyunda zaten bu özellikler mevcut. oyuncuların personel bolumlerine girdiğinde, charismatic leader, flamboyant striker gibi kişisel ozellikleri yazıyor...
    sadece futbolla ilgili olanlar mevcut. ama genç kızların sewgilisi gibi şeyler hoş olurdu...
    Last edited by qOnT : 04.Eylül.2008 at 14:46 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Rüzgarın oğlu gibi bir deyim olsaydı süper olurdu herhalde
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Thumbs up

Ben biraz yasadışılık bekliyorum açıkcası yani bir oyuncunun menajeriyle görüşüp-kulubünden habersiz-onu ayartmaya çalışmak olsa süper olurdu fifa lık oluruz dava açılır falan çok güzel olur bence =)

Nesil
    2006
    Yer
    Somewhere i belong

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Rüzgarın oğlu gibi bir deyim olsaydı süper olurdu herhalde
    oyuncu ile ilgili gözlemciden bilgi alınca kişilik bölümünde buna benzer şeyler çıkabiliyor Lavezzi için rüzgarın oğlu deyimini kullanıyorlar mesela

bence en temel noktaların başında türkçe dil seçeneği geliyor. açıklamalarda oyuncularla, medyayla vs çok daha fazla iletişim içerisinde olunacağı söyleniyor. bu gerçekten büyük bir eksikti ve giderileceği görülüyor. bu durumda dil çok önemli.

düşünün oyuncu bir konuda üzgün, kaygılı yada geleceği hakkında kulübün ne düşündüğünü bilmiyor. oyuncunuzla iletişim kurarak konuşabilmeniz için ne söyleyeceğinizi bilmeniz lazım.

mutlaka türkçe olmalı yoksa oyun langırt maçına döner.

birde maç motoru taktik altyapı açısından çok daha fazla geliştirilmeli. dizilişi belirlemek, oyuncuya ileri çık-çıkma vb sınırlı bir taktik anlayışı devrim iddasının havaya uçması demek. verkaçlar, hazırlanmış varyasyonlar, çalışılmış pozisyonlar, maç içi etkileşim vb geliştirilmeli.

ayrıca 3d uygulamasının maç motorunda sağlanan mevcut ilerlemeyi geri götürmeyeceğini umuyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by kazma View Post
    süper yakalamışsın
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    adamlar olayı aşmışlar, takmıyorlar dinlenmeye gidiyorlar sanki
    Last edited by salihsacma : 04.Eylül.2008 at 17:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

önemli eksiklerden bir tanesi de rakip takımların menejerlerinin yanlış oyuncu seçimleri. transferde adamı40-50 milyon dolar alıyor fakat gel gör ki adam sezon boyunca çoğu yedekten 5-10 maç yapmış
    bir de takımdan istifa ettiğimizde, yeni gelen menejer şampiyon olmuş takımı batırmak için elinden geleni yapıyor.
    kornerden gelen gollerin yarısının faul olmasının kesinlikle değişmesi gerekeceğini onlar da biliyorlardır zaten.

Exclamation

[quote=mrhgls;1235279]Genç Türk oyuncuları daha iyi araştırmaları lazım.. Şu anda tek önemli genç oyuncumuz Arda sanırım, O da artık 20-21 yaşında.. Ancak, bi futbolcunun ne olacağı 15-16 yaşlarında görülebilir.. Avrupa kulüplerindeki gençler için bu yapılıyo zaten ama bunun bizim gençler üzerinde de yapılması gerekiyo artık diye düşünüyorumquote]

bence bu gayet normal. birçok ülke her yıl ortalamnın üstünde düzinelerce oyuncu yetiştirirken türkiyeden 1-2 ya çıkıyor yada hiç çıkmıyor.

adamlar kulüplerinde sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimcileri, diyetisyenler, pedagoglar... istihdam ediyor, çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için gereken herşeyi yapıyorlar biz ise ülkemizde çocukları "herkesi astık-kestik, her tarafı ele geçirdik" gibi saçmalıklarla eğitip hepsine maksimum şiddet yükleyip hiçbir konuda sağlıklı bireyler olamalarını umursamıyoruz.

fizik-zihin sağlığı zarar gören çocukların iyi birer sporcu olması mümkün değil

Sayfa 15 / 22 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon

Mesaj Yetkileri