Sayfa 16 / 48 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
451 ile 480 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    boştaki adamları görme diye yazmıştı perpetua. o mu yani creativity?
    creativity; boştaki adamı görme,kendini boşa kaçırma yada bi başkasını boşa kaçırma,derin paslar atma, pas almaya gelirken "hangi yöne koşarsam daha faydalı olurum"u düşünme gibi,hoş goller atma,kalecinin önde olduğunu görme vs vs aklımıza gelebilecek bütün şeyleri GÖREBİLME becerisidir.

yapabilmek ise onun CAsı, pas yeteneği, tekniği, orta yapması, şut cekmesi, vücut yapısına, vs. bağlıdır..
    (bildiğim bu)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    creativity; boştaki adamı görme,kendini boşa kaçırma yada bi başkasını boşa kaçırma,derin paslar atma, pas almaya gelirken "hangi yöne koşarsam daha faydalı olurum"u düşünme gibi,hoş goller atma,kalecinin önde olduğunu görme vs vs aklımıza gelebilecek bütün şeyleri GÖREBİLME becerisidir.

yapabilmek ise onun CAsı, pas yeteneği, tekniği, orta yapması, şut cekmesi, vücut yapısına, vs. bağlıdır..
    (bildiğim bu)

İşaretlediklerim yanlış tanım bir kere boş olana kaçma özelliği tamamen Topsuz Alan ile alakalı. Hoş goller atmada mesela beklenmedik bir hareket yapmak ve ya dip çizgiden orta açmak yerine kaleye vurmak gibi şeyler ise flair ile oluyor. Hoş goller ile Creativity'nin peki bir alakası yok diye biliyorum. Hoş goller teknikten,biticiliğe,soğukkanlılıktan,kararlılığa kadar oyuncunun bütün özellikleri ile ilgilidir
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    İşaretlediklerim yanlış tanım bir kere boş olana kaçma özelliği tamamen Topsuz Alan ile alakalı. Hoş goller atmada mesela beklenmedik bir hareket yapmak ve ya dip çizgiden orta açmak yerine kaleye vurmak gibi şeyler ise flair ile oluyor. Hoş goller ile Creativity'nin peki bir alakası yok diye biliyorum. Hoş goller teknikten,biticiliğe,soğukkanlılıktan,kararlılığa kadar oyuncunun bütün özellikleri ile ilgilidir
    Topsuz alan denilen şey takım atak yaparken nerede durmak gerektiğini bilmektir.defans oyuncularındaki positioning ne ise ofans oyuncuları içinde off the ball o dur.

yaratıcılığı düşük bi oyuncunun kalecinin üstünden aşırtma atabileceğini,pas alırken vücudunu kullanma becerisi ile adam geçebileceğini,yada kalecinin kapattığı köşelerdeki kör noktalardan gol atabileceğini düşünmüorm.

Ayrıca söylediğim bişeye dikkat etmedin sanırım. bu saydıklarımın hepsini GÖREBİLME YETENEĞİ dir Creativity. yapabilmek diğer özellikleri,CA'sı vücut özellikleriyle doğru orantılıdır...

eyvallah baristayfur çok açıklayıcı oldu.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

yaratıcılık işte. yoktan var etme durumu.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kısacası yazdığım tanımı basite indirgersek,baristayfur kardeşimin bazı yazdıkları çeşitli yönlere kaymış, örneğin sen mahallede maç yapıyorsun hmmm topu eğer anında bir pasla Aliye aktarırsam defans terse yakalanır oda içeri girer gol olur diyosun.Kimsenin göremediği bir olayı seziyorsun o anda.Senin yaratıcığın 20 diğer kişiler içierisinde .Arkadaşların geliyolar ve sana diyolarki biz bunu görememiştik.Bu konuyu burda bir durduralım.Yani satrançta 20 hamle sonra matı görmek gibi bir durum.

Şimdi cümlenin 2. kısmına geliyoruz.Yine aynı pozisyon aynı durumu seziyorsun ama iş teoriden pratiğe dökülünce tope 2 metre bile önüne atamıyorsun taca cıkıyor.Çünkü tekniğin çok kötü.Onu yapabilecek yetenekte yok Ana yaratıcılığın kaç diğer kişiler arasında,pozisyonu süzemeyen aynı elemanları kastediyorum,yine yaratıcılığın 20.

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post

Şimdi cümlenin 2. kısmına geliyoruz.Yine aynı pozisyon aynı durumu seziyorsun ama iş teoriden pratiğe dökülünce tope 2 metre bile önüne atamıyorsun taca cıkıyor.Çünkü tekniğin çok kötü.Onu yapabilecek yetenekte yok Ana yaratıcılığın kaç diğer kişiler arasında,pozisyonu süzemeyen aynı elemanları kastediyorum,yine yaratıcılığın 20.
    yazımda belirtmiştim zaten bunu.hemde büyük harflerle. yaratıcılık bunları görebilme yetisidir. yapabilmek ise dediğiniz gibi teknik,pas,ilk temas,soğukkanlılık,karar alma,topsuz alan,çeviklik ve tabkide CA'ya direkt olarak bağlıdır.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    boyu 190 olup jumping'i 15 olan adam, boyu 170 olup ta jumping'i 17 olan adamdan daha iyi zıplar tarzı bişey söyleyebilir miyiz yani?
    pozisyonun gelişimine göre değişebilir.ama durdukları yerden zıplarlarsa 190lık eleman fazla zıplamadanda o topu alabilir...ama hareketli pozisyonda 170lik elemanın avantajlı olabileceğini düşünüorm.

suat kaya,okan buruk, Scholles vs.gibi oyuncuların kafa hekimiyetlerini ve attıkları golleri düşünürsek...
    Last edited by baristayfur : 05.Aralık.2008 at 21:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

[COLOR=Navy]
    Birleştirilen Mesaj:

pozisyonun gelişimine göre değişebilir.ama durdukları yerden zıplarlarsa 190lık eleman fazla zıplamadanda o topu alabilir...ama hareketli pozisyonda 170lik elemanın avantajlı olabileceğini düşünüorm.

suat kaya,okan buruk, Scholles vs.gibi oyuncuların kafa hekimiyetlerini ve attıkları golleri düşünürsek...
    Sen kendi mantığını söylüyorsun ancak oyun motorunda o halde değil.
    İsterse adamın boyu 120 santim olsun, jumping 'i birlikte zıpladığı adamdan yüksekse oyun motorunda topa 120' lik adam vurur. Ayrıca "balance" ve "strenght" 'in de etkisi vardır belki ancak ne kadar yükseğe zıplayacağını sadece jumping belirliyor maç motorunda. Hep öyle açıklandı.
    Boyu hesaba araştırmacılar katıyor, maç motoru katmaz.
    Yani Sabri' ye 20 jumping verirsen, Servet ile kafaya çıksa Sabri alır o topu.
    Doğru yere yönlendirip yönlendirmeme ise "heading" 'e bağlı. O ayrı konu..

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    Sen kendi mantığını söylüyorsun ancak oyun motorunda o halde değil.
    İsterse adamın boyu 120 santim olsun, jumping 'i birlikte zıpladığı adamdan yüksekse oyun motorunda topa 120' lik adam vurur. Ayrıca "balance" ve "strenght" 'in de etkisi vardır belki ancak ne kadar yükseğe zıplayacağını sadece jumping belirliyor maç motorunda. Hep öyle açıklandı.
    Boyu hesaba araştırmacılar katıyor, maç motoru katmaz.
    Yani Sabri' ye 20 jumping verirsen, Servet ile kafaya çıksa Sabri alır o topu.
    Doğru yere yönlendirip yönlendirmeme ise "heading" 'e bağlı. O ayrı konu..
    şimdi şöyle bi durum var. boyu kısa olan oyuncuya 1.70 dielm.bunun jumpingide 17 olsun. 1.90lık oyuncunnuda 15 olsn. 1 jumping puanının kaç cm'a denk geldiğini bilmiorm ama koşmadan sadece oldukları yerden zıplarlarsa 1.90 lık oyuncu o topa vurur.

190lık oyuncu 20cm zıplasa boyu 2.10 olucak
    170 oyuncunun ondan topu alabilmesi için 40+cm zıplaması gerekecek.

dieğr bütün özelliklern AYNI oluduğnu düşünelim.

17 ve 15jumping oranına bakacak olursak 1.90lık oyuncu avantajlı görünüo.2puanlık bir farkın 40cm etki yaratabileceğini düşünmüorm.

Nesil
    2003

şimdi şöyle bi durum var. boyu kısa olan oyuncuya 1.70 dielm.bunun jumpingide 17 olsun. 1.90lık oyuncunnuda 15 olsn. 1 jumping puanının kaç cm'a denk geldiğini bilmiorm ama koşmadan sadece oldukları yerden zıplarlarsa 1.90 lık oyuncu o topa vurur.

190lık oyuncu 20cm zıplasa boyu 2.10 olucak
    170 oyuncunun ondan topu alabilmesi için 40+cm zıplaması gerekecek.

dieğr bütün özelliklern AYNI oluduğnu düşünelim.

17 ve 15jumping oranına bakacak olursak 1.90lık oyuncu avantajlı görünüo.2puanlık bir farkın 40cm etki yaratabileceğini düşünmüorm.
    Arkadaslar bu nedenle ozelliklerin tanimlarini okuyabileceginiz bir baslik var bu bolum altinda (sabit konular altinda).

Jumping ozelligi = Boy + Ziplama Becerisi

Yani jumping'e deger verirken zaten oyuncunun boyunu da hesaba katiyoruz.

Yani oyunda gorunen boy degerinin en ufak onemi yoktur

1.70 boyundaki Jumping 15 olan oyuncu ile

10.70m boyundaki jumping 13 olan oyuncu karsi karsiya gelirse

Genelde 15 jumping sahibi olan oyuncu kazanir..
    Last edited by perpetua : 08.Aralık.2008 at 07:17

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Creativity - Oyuncunun Oyun Zekası.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

boyu 190 olup jumping'i 15 olan adam, boyu 170 olup ta jumping'i 17 olan adamdan daha iyi zıplar tarzı bişey söyleyebilir miyiz yani?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hmm orasını görmemişim
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Pirlo devamlı kafasını kaldırır, sahayı geniş görür, en uygun durumdaki adam 70 metre uzakta olsa bile ona atmayı düşünerek atar pasını.

Üzülmez de kafasını kaldırmadığı için sahayı geniş görebilme yeteneği yoktur. O yüzden hep 10 metre çevresindeki adamlara atar pasını.

3 sene önceki Şampiyonlar Ligi finalinde Kaka 80 metrelik bir pasla topu İnzaghi'nin önüne bırakmıştı, hatta pas yerdendi. İşte budur yaratıcılık.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Pirlo devamlı kafasını kaldırır, sahayı geniş görür, en uygun durumdaki adam 70 metre uzakta olsa bile ona atmayı düşünerek atar pasını.

Üzülmez de kafasını kaldırmadığı için sahayı geniş görebilme yeteneği yoktur. O yüzden hep 10 metre çevresindeki adamlara atar pasını.

3 sene önceki Şampiyonlar Ligi finalinde Kaka 80 metrelik bir pasla topu İnzaghi'nin önüne bırakmıştı, hatta pas yerdendi. İşte budur yaratıcılık.
    peki sadece o mudur?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

o vision değil mi İlhan abi?

Mesela yaratıcılık savunma arkasına beklenmedik bir top atmak ya da 2 kişi arasından top atmak rakibi oyundan düşürecek paslar atmak değil midir?

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post

Mesela yaratıcılık savunma arkasına beklenmedik bir top atmak ya da 2 kişi arasından top atmak rakibi oyundan düşürecek paslar atmak değil midir?
    Oyunda Vision = Creativity diye biliyorum ben.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Oyunda Vision = Creativity diye biliyorum ben.
    yok Kerem öyle değil galiba vision gizli özelliklerden

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post

Hayır. Yaratıcılık sadece dediğim şey. Vision=yaratıcılık=creativity.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Hayır. Yaratıcılık sadece dediğim şey. Vision=yaratıcılık=creativity.
    Tamam abi anladım

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

vision oyunda off the ball diye geçiyor biliyorum. hatta bu yüzden alexin off the ball 19-20.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Off the ball ile vision nin ne alakasi olabilir? Arastirmacilarin editorunde vision diye gecen creativity dir Su ana kadar butun sorularinizin oldukca basit bi sekilde cevaplari Omer abimizin hazirladigi "Oyuncu Özellikleri Tam Olarak Ne Anlama Geliyor?"
    topiginde bulunmaktadir...

bakiniz cok sevmeniz gereken hasir nesir olmanizi tavsiye ettigim bu topik:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=68579

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

@licentia

haklısın, ben movement ile karıştırdım onu. zamanında abooo yazmıştı, aklımda vision diye kalmış.

http://forum.turksportal.net/vb/show...2&postcount=78

---

küçük not: sen o zaman foruma üye değilmişsin nerden biliyorsun diyen biri çıkar belki belirteyim, o zamanlar şuan şifresini unuttuğum başka bir üyeliğim vardı.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Lincoln icin bi sey daha eklemek istiyoum teknik 19 olmaz mi sizce? Gerci bi puan cok da onemli degil ama sormak istedim.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Lincoln icin bi sey daha eklemek istiyoum teknik 19 olmaz mi sizce? Gerci bi puan cok da onemli degil ama sormak istedim.
    Arkadaş Lincoln için 18 olan tekniğini 19 olmazmı diye soruyorsun e o zaman ben daha Yattara'nın 15 lik orta açması konusunda hakketten birşey demiyeyim. 18 az tabi 1 puan artırılsa nolacak 19 olsun.

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Arkadaş Lincoln için 18 olan tekniğini 19 olmazmı diye soruyorsun e o zaman ben daha Yattara'nın 15 lik orta açması konusunda hakketten birşey demiyeyim. 18 az tabi 1 puan artırılsa nolacak 19 olsun.
    Yattara'nın ortaları ile Lincoln'ün tekniğinin nasıl bir bağlantısı var acaba? Gidin Yattara'nın ortalarını o konuda tartışın, araştırmaya katkısı olmayan söylemleri bırakın. (ki bence Yattara'nnı crossingi de artabilir)

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by Batuhandemirel View Post
    Yattara'nın ortaları ile Lincoln'ün tekniğinin nasıl bir bağlantısı var acaba? Gidin Yattara'nın ortalarını o konuda tartışın, araştırmaya katkısı olmayan söylemleri bırakın. (ki bence Yattara'nnı crossingi de artabilir)
    Varan 2..

Tabikide alakası yok. Ama bu arkadaş Lincoln'ün 18 olan tekniğini 19 olamazmı diyor fakat ben Yattara'nın 15 olan orta yapmasını az bulduğum için karşı çıkıyor ben dahil bir çok kişiye. Bak sende demişin crossingi artabilir diye.

15 i az bulduğum için fanatik oluyorum ama arkadaş Lincoln'ün 18 olan tekniğini 19 yaptırma niyetinde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi özellik sayfasında yazılanlar ile alakalı, bazılarının tanımlarını güncelleyeceğim gibi bişeyler demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Onlarda değişiklik olacak mı? Bi de determination kişisel özelliklerden profilde gözüken tek özellik ve azim olarak kısa bişey girmişsin. Bu özelliğe bayağı önemli diyorlar bu yüzden özelliğin tanımı bu kadar mı?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

de santısın ayak gucu 14 tu sanırım kullandıgı toplar ne ısabettlı nede yarısahayı gecıo 14 fazla acıkcası 10 olabılır dıye dusunuyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    de santısın ayak gucu 14 tu sanırım kullandıgı toplar ne ısabettlı nede yarısahayı gecıo 14 fazla acıkcası 10 olabılır dıye dusunuyorum
    Ayak gücü bacağıyla top kurtarma becerisidir degajla/kale vuruşuyla alakası yok..

Sayfa 16 / 48 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon

Mesaj Yetkileri