Sayfa 16 / 50 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
451 ile 480 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet şimdi hatırladım.Hatta şampiyonda olmuştu.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

92 kere deneyerek.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    meira almanyada oynarken çok daha iyiydi galatasaraya geldi diye mi düşürmüşler özellikleri
    Alman arastirmacilar degisti ve butun lig bastan asagiya tekrar degerlendirildi. Gecen sene Almanya'da oyunculara verilen degerlerin pek fazla degeri yok.

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Lincoln'ün cornerleri de sanırım artacaktı.
    Bu konuda degisiklik yaptim zaten.

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Lincolnun staminanın artması çok doğru olmuştur.

Ayrıca 1-2 değişiklik de meira'da düşünüyordun sanırım ömer abi. Bence composure, passing beki technique arttırılabilir, tackling 16 herhalde o 14-15 olabilir diye düşünüyorum.
    Meira'nin tackling'de dusus, teknik, composure, passing'de yukseltme yaptim.

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Lincoln'da passing neden dustu onu anlayamadim bu adamin en onemli ozelliklerinden biri degil mi? CA yuzunden sanirim peki CA yukselmesi cok mu kotudur acaba? Yoksa su anki passing degerini fazla buldugunuzdan mi?

Nonda'da ciddi dusus isteyenleri anlayamiyorum bir futbolcu formsuz bi donem geciremez mi? CA form anlamina gelmiyor sonucta... Tabi bazi degisiklik yapilmalidir ama ole ciddi dusus gibisinden degil.
    Lincoln'un yaraticiligi harika ama pas hizlarini ayarlama konusunda zaman zaman sorun da yasamiyor degil. Bu sekilde biraz daha fantazi pas deniyor ama isabet orani biraz dustu.

Nonda'da muthis dusus yapmam zaten. Formsuzlugu cok cok uzun surerse fiziksel ozelliklerinde indirime devam ederim.

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Ömer abi, Arda´nin PA´sinda degisiklik düsünüyormusun? 172´de pek sorun görmüyorum aslinda, ancak önceki bir mesajimda da belirtigim gibi 178 tam yerinde bir deger olur bana göre.
    Arda'nin PA'da ufak bir yukseltme yaptim saniyorum (CA'da ufak bir yukseltme ile beraber).

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Lincoln icin bisey daha eklemek istiyorum Flair sizce 19-20 olmaz mi? bence en azindan 19 olmali ama 20 bile cok rahat olur.
    Olabilir. Ama Ocak ayina kaldi.

harry kewellın headinginde ve jumpinginde bir artış olması mümkün mü? ayrıca topalın creativitysinin de 10 olması baya acaip bu adam çok iyi görüyo boşlukları tabi gözlemci olan sizsiniz ama fikrimi belirtmek isterim bir de topal için 12 flair fazla, 14 strength az, 13 anticipation da az, ardanın da preferred movesa cuts inside özelliği, lincoln'e de tries tricks özelliği eklenmesi lazım... gibi geldi bana...
    Kewell'da jumping ve heading yukseldi.

Topal'in passing/creativity ayarinda degisiklik yaptim. Passing dustu, creativity yukseldi. Flair'de sorun gormuyorum. Strength'de biraz oynama olabilir ama Ocak ayina kalir. Anticipation'dan daha ziyade hizi kapatiyor bence aciklari.

Arda'da cuts inside, Lincoln'de tries tricks var. Ancak oyunda su anda bu ikisi de kullanilmiyor.

jumpingle boyun alakası yok ki cannavaro 177lik adam ama 15 jumping var jorge martinez var mesela boy 178 jumping 18
    Cannavaro bu konuda ciddi bir une sahip bir oyuncu ve inanilmaz ziplama becerisi oldugu icin Jumping ozelligi de 15 seviyesinde. Belki 14 olmasi daha dogru olur ama herneyse.

Jorge Martinez'in ziplamasinin 18 olmasi ise tamamen bazi Italyan arastirmacilarin bu ozelligin tam olarak ne anlama geldigini bilmemesinden kaynaklaniyor.

ben de mi bilmiyorum yoksa jumping zıplama değil mi boyu uzunsa bi oyuncunun jumpinginin illa fazla mı olması gerekiyo tam anlamadım valla

evet bi açıklama yapılsa. bildiğimizi sandığımız şeyi sanki çok yanlış biliomuş gibi hissetmeye başladım. jumping tam olarak çevirisi 'zıplamak'tır. peki oyunda ne anlama gelir bu????

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fm 2009 kitapçığından.Zaten zıplama zıplama demek.

"Jumping: This attribute relates to how high a player can jump from starting point"

Yani:

"Zıplama: Bu özellik oyuncunun başlangıç noktasından ne kadar yükseğe zıplayabilmesine bağlıdır"

Örnek olarak söylüyorum diyelim Cannavaro.Eğer zıpladığı yükseklik sistem bazına göre diğer tüm oyunculardan daha yükseğe ise 20 puanı alır ya da Buanonotte ya da Baky Kone gibi bulunduğu yerden bile zıplayınca az mesafe kat eden(yani toplam mesafe) oyuncular 2-3 alır.Kişinin boyuda dahil.Bazı oyuncular 1.70 dir zıplamayla beraber 2.40 olur bazı oyuncular 1.90 dır zıplama ile beraber 2.30 olur.Bu durumda 1.70 lik oyuncunun zıplama özelliği daha fazladır. Aksini uygulayan zaten yanlış uyguluyodur.

tmm bildiğimiz şey doğru fakat neden bunun içine ndn boy lafı girio onu anlamadım.uzun olan adam daha fazla zıplar die bi kural yokki...

işte uzun adam kısa adamdan daha az zıplıyosa jumpingi düşük olabiliyomuş teşekkürler aydınlattığın için baba hamdi bi de creativity özelliğini çok merak ediyorum ben, yani doğru mu biliyorum acaba fm kitapçığından onu da çevirir msin

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Boyda bir referanstır abisi o yüzden.Mesela 2.50 ye zıpladım dersin ama 2.50 zıplamazsın onun büyük kısmını boyun oluşturur.

Uzun adam fazla zıplamaz .Hatta beyazlar zıplayamaz diye film vardı neyse konudan sapmayalım Uzun boylu adamın zıplama yeteneği genelde daha kısıtlıdır.Daha atletik adam ondan daha kısa olsa bile daha yukarı sıçrar.Örnek NBA Nate Robinson >Yao Ming boylarda Nate Robinson < +55 cm < Yao Ming olmasına rağmen

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yaratıcılık oyuncunun vizyonunu ve potansiyel fırsatları görme yeteneğini işaret eder,bundan yararlanması gerekli değildir.Bir oyuncu kendisine avantaj sağlayacak durumları görme yeteneğine sahip olabilir fakat ayrıca bunu dışarıya çıkaracak teknik yeterliğe sahip olmalıdır.
    Last edited by Melekovic : 05.Aralık.2008 at 19:51 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

boştaki adamları görme diye yazmıştı perpetua. o mu yani creativity?

boştaki adamları görme diye yazmıştı perpetua. o mu yani creativity?
    creativity; boştaki adamı görme,kendini boşa kaçırma yada bi başkasını boşa kaçırma,derin paslar atma, pas almaya gelirken "hangi yöne koşarsam daha faydalı olurum"u düşünme gibi,hoş goller atma,kalecinin önde olduğunu görme vs vs aklımıza gelebilecek bütün şeyleri GÖREBİLME becerisidir.

yapabilmek ise onun CAsı, pas yeteneği, tekniği, orta yapması, şut cekmesi, vücut yapısına, vs. bağlıdır..
    (bildiğim bu)

eyvallah baristayfur çok açıklayıcı oldu.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

yaratıcılık işte. yoktan var etme durumu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    creativity; boştaki adamı görme,kendini boşa kaçırma yada bi başkasını boşa kaçırma,derin paslar atma, pas almaya gelirken "hangi yöne koşarsam daha faydalı olurum"u düşünme gibi,hoş goller atma,kalecinin önde olduğunu görme vs vs aklımıza gelebilecek bütün şeyleri GÖREBİLME becerisidir.

yapabilmek ise onun CAsı, pas yeteneği, tekniği, orta yapması, şut cekmesi, vücut yapısına, vs. bağlıdır..
    (bildiğim bu)

İşaretlediklerim yanlış tanım bir kere boş olana kaçma özelliği tamamen Topsuz Alan ile alakalı. Hoş goller atmada mesela beklenmedik bir hareket yapmak ve ya dip çizgiden orta açmak yerine kaleye vurmak gibi şeyler ise flair ile oluyor. Hoş goller ile Creativity'nin peki bir alakası yok diye biliyorum. Hoş goller teknikten,biticiliğe,soğukkanlılıktan,kararlılığa kadar oyuncunun bütün özellikleri ile ilgilidir
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kısacası yazdığım tanımı basite indirgersek,baristayfur kardeşimin bazı yazdıkları çeşitli yönlere kaymış, örneğin sen mahallede maç yapıyorsun hmmm topu eğer anında bir pasla Aliye aktarırsam defans terse yakalanır oda içeri girer gol olur diyosun.Kimsenin göremediği bir olayı seziyorsun o anda.Senin yaratıcığın 20 diğer kişiler içierisinde .Arkadaşların geliyolar ve sana diyolarki biz bunu görememiştik.Bu konuyu burda bir durduralım.Yani satrançta 20 hamle sonra matı görmek gibi bir durum.

Şimdi cümlenin 2. kısmına geliyoruz.Yine aynı pozisyon aynı durumu seziyorsun ama iş teoriden pratiğe dökülünce tope 2 metre bile önüne atamıyorsun taca cıkıyor.Çünkü tekniğin çok kötü.Onu yapabilecek yetenekte yok Ana yaratıcılığın kaç diğer kişiler arasında,pozisyonu süzemeyen aynı elemanları kastediyorum,yine yaratıcılığın 20.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Creativity - Oyuncunun Oyun Zekası.

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    İşaretlediklerim yanlış tanım bir kere boş olana kaçma özelliği tamamen Topsuz Alan ile alakalı. Hoş goller atmada mesela beklenmedik bir hareket yapmak ve ya dip çizgiden orta açmak yerine kaleye vurmak gibi şeyler ise flair ile oluyor. Hoş goller ile Creativity'nin peki bir alakası yok diye biliyorum. Hoş goller teknikten,biticiliğe,soğukkanlılıktan,kararlılığa kadar oyuncunun bütün özellikleri ile ilgilidir
    Topsuz alan denilen şey takım atak yaparken nerede durmak gerektiğini bilmektir.defans oyuncularındaki positioning ne ise ofans oyuncuları içinde off the ball o dur.

yaratıcılığı düşük bi oyuncunun kalecinin üstünden aşırtma atabileceğini,pas alırken vücudunu kullanma becerisi ile adam geçebileceğini,yada kalecinin kapattığı köşelerdeki kör noktalardan gol atabileceğini düşünmüorm.

Ayrıca söylediğim bişeye dikkat etmedin sanırım. bu saydıklarımın hepsini GÖREBİLME YETENEĞİ dir Creativity. yapabilmek diğer özellikleri,CA'sı vücut özellikleriyle doğru orantılıdır...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

boyu 190 olup jumping'i 15 olan adam, boyu 170 olup ta jumping'i 17 olan adamdan daha iyi zıplar tarzı bişey söyleyebilir miyiz yani?

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post

Şimdi cümlenin 2. kısmına geliyoruz.Yine aynı pozisyon aynı durumu seziyorsun ama iş teoriden pratiğe dökülünce tope 2 metre bile önüne atamıyorsun taca cıkıyor.Çünkü tekniğin çok kötü.Onu yapabilecek yetenekte yok Ana yaratıcılığın kaç diğer kişiler arasında,pozisyonu süzemeyen aynı elemanları kastediyorum,yine yaratıcılığın 20.
    yazımda belirtmiştim zaten bunu.hemde büyük harflerle. yaratıcılık bunları görebilme yetisidir. yapabilmek ise dediğiniz gibi teknik,pas,ilk temas,soğukkanlılık,karar alma,topsuz alan,çeviklik ve tabkide CA'ya direkt olarak bağlıdır.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    boyu 190 olup jumping'i 15 olan adam, boyu 170 olup ta jumping'i 17 olan adamdan daha iyi zıplar tarzı bişey söyleyebilir miyiz yani?
    pozisyonun gelişimine göre değişebilir.ama durdukları yerden zıplarlarsa 190lık eleman fazla zıplamadanda o topu alabilir...ama hareketli pozisyonda 170lik elemanın avantajlı olabileceğini düşünüorm.

suat kaya,okan buruk, Scholles vs.gibi oyuncuların kafa hekimiyetlerini ve attıkları golleri düşünürsek...
    Last edited by baristayfur : 05.Aralık.2008 at 21:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hmm orasını görmemişim
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Pirlo devamlı kafasını kaldırır, sahayı geniş görür, en uygun durumdaki adam 70 metre uzakta olsa bile ona atmayı düşünerek atar pasını.

Üzülmez de kafasını kaldırmadığı için sahayı geniş görebilme yeteneği yoktur. O yüzden hep 10 metre çevresindeki adamlara atar pasını.

3 sene önceki Şampiyonlar Ligi finalinde Kaka 80 metrelik bir pasla topu İnzaghi'nin önüne bırakmıştı, hatta pas yerdendi. İşte budur yaratıcılık.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Pirlo devamlı kafasını kaldırır, sahayı geniş görür, en uygun durumdaki adam 70 metre uzakta olsa bile ona atmayı düşünerek atar pasını.

Üzülmez de kafasını kaldırmadığı için sahayı geniş görebilme yeteneği yoktur. O yüzden hep 10 metre çevresindeki adamlara atar pasını.

3 sene önceki Şampiyonlar Ligi finalinde Kaka 80 metrelik bir pasla topu İnzaghi'nin önüne bırakmıştı, hatta pas yerdendi. İşte budur yaratıcılık.
    peki sadece o mudur?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post

o vision değil mi İlhan abi?

Mesela yaratıcılık savunma arkasına beklenmedik bir top atmak ya da 2 kişi arasından top atmak rakibi oyundan düşürecek paslar atmak değil midir?

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post

Mesela yaratıcılık savunma arkasına beklenmedik bir top atmak ya da 2 kişi arasından top atmak rakibi oyundan düşürecek paslar atmak değil midir?
    Oyunda Vision = Creativity diye biliyorum ben.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Oyunda Vision = Creativity diye biliyorum ben.
    yok Kerem öyle değil galiba vision gizli özelliklerden

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

vision oyunda off the ball diye geçiyor biliyorum. hatta bu yüzden alexin off the ball 19-20.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Off the ball ile vision nin ne alakasi olabilir? Arastirmacilarin editorunde vision diye gecen creativity dir Su ana kadar butun sorularinizin oldukca basit bi sekilde cevaplari Omer abimizin hazirladigi "Oyuncu Özellikleri Tam Olarak Ne Anlama Geliyor?"
    topiginde bulunmaktadir...

bakiniz cok sevmeniz gereken hasir nesir olmanizi tavsiye ettigim bu topik:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=68579

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

@licentia

haklısın, ben movement ile karıştırdım onu. zamanında abooo yazmıştı, aklımda vision diye kalmış.

http://forum.turksportal.net/vb/show...2&postcount=78

---

küçük not: sen o zaman foruma üye değilmişsin nerden biliyorsun diyen biri çıkar belki belirteyim, o zamanlar şuan şifresini unuttuğum başka bir üyeliğim vardı.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Lincoln'un yaraticiligi harika ama pas hizlarini ayarlama konusunda zaman zaman sorun da yasamiyor degil. Bu sekilde biraz daha fantazi pas deniyor ama isabet orani biraz dustu.
    Bence bunun sebebi kimi zaman takim arkadaslarinin Lincoln'e ayak uyduramamasindan kaynaklaniyor bazen birakin rakip takimi kendi takim arkadaslari da sasiriyor. Yani yeri gelince fantezi yapmayinca oldukca isabetli paslar da veriyor Lincoln. 9.1.1'deki 17 bu yuzden hic te abarti degil bence ama 15+ oldugu surece cok da buyuk bi sorun yok tabi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post

Hayır. Yaratıcılık sadece dediğim şey. Vision=yaratıcılık=creativity.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Sayfa 16 / 50 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon

Mesaj Yetkileri