1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kısacası yazdığım tanımı basite indirgersek,baristayfur kardeşimin bazı yazdıkları çeşitli yönlere kaymış, örneğin sen mahallede maç yapıyorsun hmmm topu eğer anında bir pasla Aliye aktarırsam defans terse yakalanır oda içeri girer gol olur diyosun.Kimsenin göremediği bir olayı seziyorsun o anda.Senin yaratıcığın 20 diğer kişiler içierisinde .Arkadaşların geliyolar ve sana diyolarki biz bunu görememiştik.Bu konuyu burda bir durduralım.Yani satrançta 20 hamle sonra matı görmek gibi bir durum.

Şimdi cümlenin 2. kısmına geliyoruz.Yine aynı pozisyon aynı durumu seziyorsun ama iş teoriden pratiğe dökülünce tope 2 metre bile önüne atamıyorsun taca cıkıyor.Çünkü tekniğin çok kötü.Onu yapabilecek yetenekte yok Ana yaratıcılığın kaç diğer kişiler arasında,pozisyonu süzemeyen aynı elemanları kastediyorum,yine yaratıcılığın 20.

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post

Şimdi cümlenin 2. kısmına geliyoruz.Yine aynı pozisyon aynı durumu seziyorsun ama iş teoriden pratiğe dökülünce tope 2 metre bile önüne atamıyorsun taca cıkıyor.Çünkü tekniğin çok kötü.Onu yapabilecek yetenekte yok Ana yaratıcılığın kaç diğer kişiler arasında,pozisyonu süzemeyen aynı elemanları kastediyorum,yine yaratıcılığın 20.
    yazımda belirtmiştim zaten bunu.hemde büyük harflerle. yaratıcılık bunları görebilme yetisidir. yapabilmek ise dediğiniz gibi teknik,pas,ilk temas,soğukkanlılık,karar alma,topsuz alan,çeviklik ve tabkide CA'ya direkt olarak bağlıdır.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    boyu 190 olup jumping'i 15 olan adam, boyu 170 olup ta jumping'i 17 olan adamdan daha iyi zıplar tarzı bişey söyleyebilir miyiz yani?
    pozisyonun gelişimine göre değişebilir.ama durdukları yerden zıplarlarsa 190lık eleman fazla zıplamadanda o topu alabilir...ama hareketli pozisyonda 170lik elemanın avantajlı olabileceğini düşünüorm.

suat kaya,okan buruk, Scholles vs.gibi oyuncuların kafa hekimiyetlerini ve attıkları golleri düşünürsek...
    Last edited by baristayfur : 05.Aralık.2008 at 21:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    [COLOR=Navy]
    Birleştirilen Mesaj:

pozisyonun gelişimine göre değişebilir.ama durdukları yerden zıplarlarsa 190lık eleman fazla zıplamadanda o topu alabilir...ama hareketli pozisyonda 170lik elemanın avantajlı olabileceğini düşünüorm.

suat kaya,okan buruk, Scholles vs.gibi oyuncuların kafa hekimiyetlerini ve attıkları golleri düşünürsek...
    Sen kendi mantığını söylüyorsun ancak oyun motorunda o halde değil.
    İsterse adamın boyu 120 santim olsun, jumping 'i birlikte zıpladığı adamdan yüksekse oyun motorunda topa 120' lik adam vurur. Ayrıca "balance" ve "strenght" 'in de etkisi vardır belki ancak ne kadar yükseğe zıplayacağını sadece jumping belirliyor maç motorunda. Hep öyle açıklandı.
    Boyu hesaba araştırmacılar katıyor, maç motoru katmaz.
    Yani Sabri' ye 20 jumping verirsen, Servet ile kafaya çıksa Sabri alır o topu.
    Doğru yere yönlendirip yönlendirmeme ise "heading" 'e bağlı. O ayrı konu..

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    Sen kendi mantığını söylüyorsun ancak oyun motorunda o halde değil.
    İsterse adamın boyu 120 santim olsun, jumping 'i birlikte zıpladığı adamdan yüksekse oyun motorunda topa 120' lik adam vurur. Ayrıca "balance" ve "strenght" 'in de etkisi vardır belki ancak ne kadar yükseğe zıplayacağını sadece jumping belirliyor maç motorunda. Hep öyle açıklandı.
    Boyu hesaba araştırmacılar katıyor, maç motoru katmaz.
    Yani Sabri' ye 20 jumping verirsen, Servet ile kafaya çıksa Sabri alır o topu.
    Doğru yere yönlendirip yönlendirmeme ise "heading" 'e bağlı. O ayrı konu..
    şimdi şöyle bi durum var. boyu kısa olan oyuncuya 1.70 dielm.bunun jumpingide 17 olsun. 1.90lık oyuncunnuda 15 olsn. 1 jumping puanının kaç cm'a denk geldiğini bilmiorm ama koşmadan sadece oldukları yerden zıplarlarsa 1.90 lık oyuncu o topa vurur.

190lık oyuncu 20cm zıplasa boyu 2.10 olucak
    170 oyuncunun ondan topu alabilmesi için 40+cm zıplaması gerekecek.

dieğr bütün özelliklern AYNI oluduğnu düşünelim.

17 ve 15jumping oranına bakacak olursak 1.90lık oyuncu avantajlı görünüo.2puanlık bir farkın 40cm etki yaratabileceğini düşünmüorm.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    şimdi şöyle bi durum var. boyu kısa olan oyuncuya 1.70 dielm.bunun jumpingide 17 olsun. 1.90lık oyuncunnuda 15 olsn. 1 jumping puanının kaç cm'a denk geldiğini bilmiorm ama koşmadan sadece oldukları yerden zıplarlarsa 1.90 lık oyuncu o topa vurur.

190lık oyuncu 20cm zıplasa boyu 2.10 olucak
    170 oyuncunun ondan topu alabilmesi için 40+cm zıplaması gerekecek.

dieğr bütün özelliklern AYNI oluduğnu düşünelim.

17 ve 15jumping oranına bakacak olursak 1.90lık oyuncu avantajlı görünüo.2puanlık bir farkın 40cm etki yaratabileceğini düşünmüorm.
    Arkadaslar bu nedenle ozelliklerin tanimlarini okuyabileceginiz bir baslik var bu bolum altinda (sabit konular altinda).

Jumping ozelligi = Boy + Ziplama Becerisi

Yani jumping'e deger verirken zaten oyuncunun boyunu da hesaba katiyoruz.

Yani oyunda gorunen boy degerinin en ufak onemi yoktur

1.70 boyundaki Jumping 15 olan oyuncu ile

10.70m boyundaki jumping 13 olan oyuncu karsi karsiya gelirse

Genelde 15 jumping sahibi olan oyuncu kazanir..
    Last edited by perpetua : 08.Aralık.2008 at 07:17

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arkadaslar bu nedenle ozelliklerin tanimlarini okuyabileceginiz bir baslik var bu bolum altinda (sabit konular altinda).

Jumping ozelligi = Boy + Ziplama Becerisi

Yani jumping'e deger verirken zaten oyuncunun boyunu da hesaba katiyoruz.

Yani oyunda gorunun boy degerinin en ufak onemi yoktur

1.70 boyundaki Jumping 15 olan oyuncu ile

10.70m boyundaki jumping 13 olan oyuncu karsi karsiya gelirse

Genelde 15 jumping sahibi olan oyuncu kazanir..
    bende ayni baristayfur gibi saniyordum yillardir oyunu hep oyle oynuyorum.Ama sizin dediginizi gorunce bana yanlis geldi. Bence dogru olan bu degil diger turlu olan

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    bende ayni baristayfur gibi saniyordum yillardir oyunu hep oyle oynuyorum.Ama sizin dediginizi gorunce bana yanlis geldi. Bence dogru olan bu degil diger turlu olan
    Oyunun yapısı farklı, yanlış bilgi bu söylediğiniz.
    Ömer abi doğrusunu söyledi, hesaplama yöntemleri çıkardık, jumping datada en son tartışılacak orandır.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri