Sayfa 187 / 464 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon
5,581 ile 5,610 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    işte okumanız gereken buydu aslında. Teşebbüs etmekte,uygulamakta aynı cezaya çarptırılıyor.Muhtemelen şike ve teşvikin de cezası aynıdır,emin olmamakla birlikte.

Bu davalar spor müsabakası sonucunu manipüle etmek suçuyla yargılanırlar bana kalırsa

Ayrıca ben suçsuz olduğunu inandığım başkanımı koruyorum evet,bu konu fenerbahçeli olmayanlara neden batıyor anlamıyorum?Bir açıklayın da bilelim.Suçsuz olduğuna inanırken bir insanın neden suçlayayım onu. Suçu ispatlanırsa biz de elbet tepkimizi gösteririz.

Son olarak bir kaç ay önce bizim ismimiz dahi geçse o insanlar şehirden içeri giremez diyen kişiler şimdi ama suç değilmiş ki yaa hem becerememişler de diyorlarya,seviyorum sizi
    Şike soruşturması başladı ve Fenerbahçe başkanı içeri alındı. Beşiktaş'lılar; "Biz şerefli 2.'liklerin takımıyız" gibi açıklamalarda bulundu ve 1-2 hafta sonra yöneticisi ve hocası içeri alındı. Kupayı iade ettiklerini söylediler. Kupa müzelerinde çıktı ve kupayı kazananarak elde ettikleri UEFA hakkını kullandılar.

Sonra Galatasaray'lılar başladı. Bakın herkeste var bizde yok diye. Kayıp 1 milyon davası ortaya çıktı.

Akabinde Trabzonspor şampiyonluk bizim hakkımızdı demeye başladı. Biz hakkımızla geldik buralara kadar dedi. Teşvik olayı ortaya çıktı.

Bu olaylar sadece Fenerbahçe'ye olduğunda herkes; "Savcı'nın işi gücü Fener sanki, başbakan bile Fener'li demekki şike var" gibi cümleler kullandılar. Kısa süre sonra aynı şeyler onlara yapılınca "Ama o suç sayılmazki, Aziz Yıldırım'ı çıkartmak için bize komplo kuruyorlar" demeye başladılar.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 05.Aralık.2011 at 21:37 Reason: kullandığımız kelimelere dikkat edelim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benim anlamadığım olay niye herşey Fenerbahçe'ye yıkılmaya çalışılıyor. Şike soruşturmasında adı geçen tüm takımlar kadrosundan birşey kaybetmedi üstüne takviyeler yaptı. Fakat birtek Fenerbahçe oyuncularını mecburi olarak sattı. Çok garip bir durum.

Şampiyonlar Ligi ile ilgili konuşulacak birşey yok.

Şampiyonlar ligi ön elemesi oynayıp elenmiş bir takım tekrar gruplara alınıyorsa aslında söylenecek pekte birşey kalmıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar, dün, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmememizle ilgili programa, avukatlarımızdan Sayın Emin Özkurt'a cevap vermek amacıyla katılmış; UEFA'dan gelen ilgili mektubu Başkanvekilimiz Sayın Nihat Özdemir ve Asbaşkanımız Sayın Ali Koç ile paylaştığını, yöneticilerimizin bu mektubu gördükten sonra; "Şampiyonlar Ligi'ne katılmama kararı alırız" dediğini iddia etmiştir.

Bu iddia kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.

Sayın Aydınlar, 23 Ağustos 2011'de gerçekleşen toplantıda söz konusu evrakı, Türkçe tercümesiyle birlikte yöneticilerimizle paylaşmış; bu doğrultuda TFF'nin kulübümüze göndereceği mektubu da yöneticilerimize tebliğ etmiştir. Bu mektuba istinaden 24 Ağustos 2011, saat 12:00'ye kadar turnuvadan çekilme yönündeki kararımızı kendilerine bildirmemizi talep etmişlerdir.

Yöneticilerimiz, bu talep karşısında konunun Yönetim Kurulu'nda istişare edilmesi gereğini aktararak, TFF'den ayrılmıştır.Yönetim Kurulumuz, aynı gece konuyu görüşerek turnuvadan çekilme kararının alınmasının mümkün olamayacağı kararına varmıştır.

Sayın Ali Koç, yönetim kurulumuz adına, 24 Ağustos 2011 sabahı, Sayın Aydınlar'ı arayarak, bu süre zarfında böyle bir karar alınmasının mümkün olmadığını, ayrıca böyle bir kararın hukuki haklarımızın tamamından feragat anlamına geleceğini kendisine iletmiştir.

Sayın Ali Koç ve avukatlarımızdan Sayın Özkurt, aynı gün, Sayın Aydınlar'ı ve yardımcılarını ziyaret etmiş; böylesi bir kararın sakıncalarını ve uluslararası arenadaki emsalleri kendilerine aktararak, bunun aslında, UEFA'nın bir gözdağı olduğunu ve TFF'nin bunu asla kabul etmemesi gerektiğini anlatmışlardır.

Gerçekler böyleyken, Aydınlar tarafından iddia edilen yöneticilerimizin, "Şampiyonlar Ligi'ne gitmeme kararını kabul ettiler" açıklaması gerçekleri kesinlikle yansıtmamaktadır.

Öte yandan, tüzüğümüz gereği, uluslararası müsabakadan çekilme anlamına gelecek böylesi bir kararı Genel Kurul yetkisi olmaksızın vermek mümkün değildir. TFF'ye cevaben verilen mektubumumuzda da bu hususa dikkat çekilmiştir. Kulübümüzde, yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmış Sayın Mehmet Ali Aydınlar bunu son derece iyi bilmektedir.

DİKKAT ÇEKEN BİR ÇELİŞKİ DAHA

Kulübümüzün, 29 Kasım 2011'de düzenlediği basın toplantısına cevaben, bir gün sonra, medyanın karşısına geçen Sayın Aydınlar,UEFA yetkilisi Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır.

30.11.2011 TFF BasınToplantısı, TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

" … UEFA'dan henüz bu mektubu reddeden bir yazı ulaşmamıştır. Sayın Ali Koç bizimle görüşseydi bizim verdiğimiz bu beyanı görecekti…biz böyle bir konu gelmiş cevap vermişiz. Böyle birşeyden rahatsız olan bir taraf varsa onlar neden bize sormaz. Bakın sizin hakkınızda böyle söyleniyor demez…bunu neden Fenerbahçe'nin basın toplantısında onlara sormadınız???"

Yani, kulübümüzün Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili kendisi ile temasa geçilmediğinii söylemiştir. Ancak, Sayın Aydınlar dün gece telefonla bağlandığı TV programında bu kez şu ifadeleri kullanmıştır.

04.12.2011 Telegol Programı,TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

"Bu belgeden 18 Kasım'da haberim oldu. O gün öğleden sonra Cihan Kamer (Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) federasyona geldi. Cihan Kamer bana böyle bir yazıdan bahsetti. Ben de "evet bugün öğrendik ama bu ifadeler tamamen yanlış" dedim. Bu yazının doğru olmadığını bildireceğiz dedim."

Yukarıdaki ifadeler Sayın Aydınlar'ın söylemleri arasındaki çelişkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadır. Son günlerde yaşanan ve merkezinde TFF ve yöneticilerinin bulunduğu bu çelişkilerle ilgili yorumu kamuouyunun takdirine bırakırız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Bekq View Post

DİKKAT ÇEKEN BİR ÇELİŞKİ DAHA

Kulübümüzün, 29 Kasım 2011'de düzenlediği basın toplantısına cevaben, bir gün sonra, medyanın karşısına geçen Sayın Aydınlar,UEFA yetkilisi Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır.

30.11.2011 TFF BasınToplantısı, TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

" … UEFA'dan henüz bu mektubu reddeden bir yazı ulaşmamıştır. Sayın Ali Koç bizimle görüşseydi bizim verdiğimiz bu beyanı görecekti…biz böyle bir konu gelmiş cevap vermişiz. Böyle birşeyden rahatsız olan bir taraf varsa onlar neden bize sormaz. Bakın sizin hakkınızda böyle söyleniyor demez…bunu neden Fenerbahçe'nin basın toplantısında onlara sormadınız???"

Yani, kulübümüzün Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili kendisi ile temasa geçilmediğinii söylemiştir. Ancak, Sayın Aydınlar dün gece telefonla bağlandığı TV programında bu kez şu ifadeleri kullanmıştır.

04.12.2011 Telegol Programı,TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

"Bu belgeden 18 Kasım'da haberim oldu. O gün öğleden sonra Cihan Kamer (Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) federasyona geldi. Cihan Kamer bana böyle bir yazıdan bahsetti. Ben de "evet bugün öğrendik ama bu ifadeler tamamen yanlış" dedim. Bu yazının doğru olmadığını bildireceğiz dedim."

Yukarıdaki ifadeler Sayın Aydınlar'ın söylemleri arasındaki çelişkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadır. Son günlerde yaşanan ve merkezinde TFF ve yöneticilerinin bulunduğu bu çelişkilerle ilgili yorumu kamuouyunun takdirine bırakırız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
    Yönetim çok iyi yakalmış bu ayrıntıyı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Beklenen açıklama geldi.. Şimdi neler olcak bakalım..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

TFF eğer böyle birşeyi iddia ediyorsa yazılı ve imzalı bir belge yahut bir video görüntüsü ortaya koyarak herkesi ikna etmelidir. MAA çıkıpta o dedi böyle birşeyi deyip kolayca işin içinden çıkıp bir kulübü suçlayamaz. Medya önünde F.Bahçe zaten böyle birşeyin mümkün olmadığını açıklamıştı. Aksini iddia eden belge sunmak zorundadır.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Brezilya dizisine dondu bakalim MAA simdi ne cevap verecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

şimdi kime inanacagız?
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    şimdi kime inanacagız?
    Avukat kıvırıyor,Fenerbahçe yalan söylüyora lafı getirip kime inanacağız diye mi soruyorsun ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

şimdi kime inanacagız?
    Fenerbahçe benimle görüşmedi diyen de kendisi, Fenerbahçe benimle görüştü diyen de kendisi?

Fenerbahçe'yı ŞL'ye UEFA almadı diyen de kendisi, ortaya çıktığında ŞL'ye biz göndermedik diyen de kendisi.

Çelişkili açıklamaları çoğaltılabilir Aydınlar'ın. Artık baktı ki çıkar yolu yok, Fenerbahçe'ye en rahat kötüleyebileceği programı seçmiş madem ki gerçekler bunlar, çık basın toplantısı yap, Telegol'de açıklama yapmak nedir yahu.

Hatırlarsanız ya da hatırlamak isterseniz, yukarıda yazılı açıklamada da bahsedildiği gibi, Fenerbahçe eğer kendi rızasıyla çekilirse tüm tazminat haklarımızdan feragat etmiş oluruz demişti, ayrıca madem ki beni şampiyon saymıyorsun, o zaman suçluyum, ligden de düşür demişti ve buna karşın federasyon da yazılı başvuru istemişti yine tazminat ödemekten kurtulmak için. Köşeye sıkıştılar iyice, programı izlemedim ama yapılan konuşamalara da baktıkça iyice saçmaladıklarını görüyorum, hele dava başlasın, daha neler olacak?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Aydınların çelişkili açıklamalarınınn bulunduğu bi kitap yazmayı düşünüyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ben her şeyden geçtim CAS davasını bekliyorum. Tek adil yargılama orada olacak sanırım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Zerdüşt. View Post
    Ben her şeyden geçtim CAS davasını bekliyorum. Tek adil yargılama orada olacak sanırım.
    Sion oradaki davasını çekti diye biliyorum. Sebebi'de UEFA ile çok yakın olması ve UEFA aleyhine karar vermeyecek olmasıydı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bekq View Post
    Sion oradaki davasını çekti diye biliyorum. Sebebi'de UEFA ile çok yakın olması ve UEFA aleyhine karar vermeyecek olmasıydı.
    UEFA Sion'u Avrupa Ligine dahil edecek. Bunu resmi sitesinden duyurdu. Bu sebeple Sion davasını geri çekti. Oysa biz hala dışarıdayız Davamız devam ediyor anlayacağın

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

İşin en sonuna gelindiğinde benim merak ettiğim çok önemli bir konu var... Diyelimki Fenerbahçe tarafı haklı çıktı , TFF yönetimi sahtekar ve yalancı. Fenerbahçe davayı kazandı ve 45 milyon € tazminat kazandı... Sonra neler olacak ? Bu parayı federasyondan alsa bile TFF-Fenerbahça arasındaki savaş bitermi acaba? Yoksa tam aksine yeni bir soğuk savaş mı başlar? Yani ne bileyim.Düşününce sürüp gidecek birşey gibi geliyor nedense..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

İşin en sonuna gelindiğinde benim merak ettiğim çok önemli bir konu var... Diyelimki Fenerbahçe tarafı haklı çıktı , TFF yönetimi sahtekar ve yalancı. Fenerbahçe davayı kazandı ve 45 milyon € tazminat kazandı... Sonra neler olacak ? Bu parayı federasyondan alsa bile TFF-Fenerbahça arasındaki savaş bitermi acaba? Yoksa tam aksine yeni bir soğuk savaş mı başlar? Yani ne bileyim.Düşününce sürüp gidecek birşey gibi geliyor nedense..
    Olaylar açığa çıktığında Fenerbahçe kulübü tamamen suçsuz çıkarsa mevcut federasyon yönetiminin görevde kalabileceğini sanmıyorum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@nannar

Bu süreç nasıl biterse bitsin ben bu federasyonun bu kişilerle yola devam edeceğini zannetmiyorum.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Benim kastım yönetim değildi zaten Sonuçta bu 45 milyon € da bu kişilerin şahsi servetlerinden çıkmayacak.Yani böylesine bir meblayı ödedikten sonra kurum olarak TFF -FB soğuk savaşı mı başlar, yoksa yeni TFF yönetimi "FB hakkı olan bir davayı kazanarak, hakkı olan bu tazminatı almıştır" diyip yaşananlara bir çizik çekerek sağ duyulu mu davranır. İnşallah sürecin sonunda FB haklı çıkarda tazminat alırsa yeni yönetim böyle davranır da türk futbolu yeni bir iç savaşa sürüklenmez

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Benim kastım yönetim değildi zaten Sonuçta bu 45 milyon € da bu kişilerin şahsi servetlerinden çıkmayacak.Yani böylesine bir meblayı ödedikten sonra kurum olarak TFF -FB soğuk savaşı mı başlar, yoksa yeni TFF yönetimi "FB hakkı olan bir davayı kazanarak, hakkı olan bu tazminatı almıştır" diyip yaşananlara bir çizik çekerek sağ duyulu mu davranır. İnşallah sürecin sonunda FB haklı çıkarda tazminat alırsa yeni yönetim böyle davranır da türk futbolu yeni bir iç savaşa sürüklenmez
    Öyle şey olur mu hiç Sen Fenerbahçe'yi sadece ş.l'ye göndermemekle kalmıyosun oradan gelebilecek tüm maddi kaynağı kesiyorsun TFF her ne kadarda sorumlu UEFA dese de Fenerbahçe haklı çıktığında bu parayı bir şekil ödemek zorundasınız. Bunda düşman kesilecek bir durum göremiyorum ben. Sorumluluğu alırsanız sonuçlarına katlanmak zorundasınız.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben yeni gelecek TFF yönetiminin tekrar bi dava ile karşı karşıya kalmamak için sağduyulu olacağını düşünüyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Dönem dönem kişiler hasebiyle bir çok takımın TFF ile kanlı bıçaklı olduğu dönemler olmuştu. MAA ve ekibide F.Bahçe ile şuan için çok kötü bir durumda. Örnek olarak Ulusoy döneminde F.Bahçe yine TFF ile çok kötüydü ancak mesela Özgener yada H.Doğan döneminde böyle bir çatışma yaşanmadı. Dolayısı ile kurumun kan değişikliğine gitmesi durumunda taraflar arasındaki iletişim tekrar eski haline döner.

Zaten MAA ve ekibinin her halükarda görevde kalamayacağı -böyle bir ekibin Türk futbolunu yönetemeyeceği ve iyice geriye götüreceği- çok açık. Yeni gelecek olan yönetim ise tamamiyle buzları eritmeye yönelik politika uygulayacaktır.

Ridvan Dilmen sike tesebbüsü olabilir demis

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=b...2-2011%2000:10

Burasindan izlemeye basladim hepsini izlemedim baya tartisma olmus

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Ridvan Dilmen sike tesebbüsü olabilir demis

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=b...2-2011%2000:10

Burasindan izlemeye basladim hepsini izlemedim baya tartisma olmus
    Rıdvan orda bişi bildiğinden ya da duyduğundan söylemedi ama.. Tamamen kendi fikrini söyledi sahaya yansımış bi şike göremiyorum ben varsa en kötü ihtimalle teşebbüste kalmıştır dedi.. Sonuna da ekledi zaten teşebbüs bile suçsa ve etmişlerse cezalarını çeksinler dedi..

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Rıdvan Dilmen , 1-2 saat önce Beyaz Tv 'de Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın oldugu bir programa telefon ile katıldı , adam o kadar inanmışki Aziz Yıldırımın sucu kanıtlansın onunlar beraber yatarım içeride dedi , gerçekten Rıdvan Dilmen beyin spazmı geçiriyor herhalde.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Rıdvan Dilmen , 1-2 saat önce Beyaz Tv 'de Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın oldugu bir programa telefon ile katıldı , adam o kadar inanmışki Aziz Yıldırımın sucu kanıtlansın onunlar beraber yatarım içeride dedi , gerçekten Rıdvan Dilmen beyin spazmı geçiriyor herhalde.
    Yahu yapma lütfen.. Suçu kanıtlansın selam bile vermem dedi az önce O sadece Aziz Yıldırıma olan sevgisini anlatabilmek için yatarım onunla beraber dedi..

Lütfen artık Rıdvan hakkında konuşmalarını kırpıp kırpıp koymayın şuraya yazıktır günahtır.. Adam ne dese hep yanlış anlaşılıyo..

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Yahu yapma lütfen.. Suçu kanıtlansın selam bile vermem dedi az önce O sadece Aziz Yıldırıma olan sevgisini anlatabilmek için yatarım onunla beraber dedi..

Lütfen artık Rıdvan hakkında konuşmalarını kırpıp kırpıp koymayın şuraya yazıktır günahtır.. Adam ne dese hep yanlış anlaşılıyo..

valla ridvanin allah 1 dedigine bil zor inanirim sozunde durmayan bir kisilik.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Hakaret etmeden önce bir daha düşünmeni isterim acaba dogru mu anlamısım diye

Rıdvan Dilmen Aziz Yıldırım'a sevgisinden bahsetmek için gerekirse onunla beraber yatarım dedi. Ama şikaye suça bulaşmışsa da selamımı bile keserim dedi. Bu kadar net anlatmışken neden bu kadar kolay yargılıyorsunuz anlamıyorum, bu çok küçük ve basit bir örnek.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Ne dese mi , Rıdvan Dilmen artık ne dediğini bilmiyor bu olaylardan sonra açık bir şekilde saçmalamaya başladı , kabuğuna çekilmesi lazım uslu uslu durup adaletin işleyişini seyretmeli.

Sonuçta dedi mi dedi , ister sevgisinden ister saygısından
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Valla bence Rıdvan ne dediğini gayet de iyi biliyor ama bu laflar bazınlarına (sizleri kasdetmiyorum) çok rahatsız ettiği için Rıdvan'ı yıpratmak için ellerinde geleni yapıyolar.. Rıdvan'ı laf oyunlarına getirip de saçmalıyo gibi göstermek hiç de insani değil..
    Last edited by DisCo : 06.Aralık.2011 at 10:17

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Mehmet Baransu, Rasim O. Kütahyalı gibi hayatında futbolun f'sinden anlamayan ama ne hikmetse şu olaylardan sonra ortaya birileri tarafından kalemşör olarak atılan bu elemanlar yerine bugün Rıdvan Dilmen tartışılıyorsa verilecek tek cevap :
    ...

Mesaj Yetkileri